Widok

Gofrownica z Biedrony....Opinie :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Teraz w ofercie jest za 59 zł , 1400 W...

Zastanawiam się czy nie kupić :) Co myślicie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aby wyszły dobre gofry podstawą jest sprawdzony przepis i dobra moc gofrownicy
Kupić jest ok mam i jestem zadowolona
o, mamo marty super!!! dto ja czekam na dietetyczny przepis;) jak wyjdą gumowe, to nic, też zjem....hehe
Wg mnie możecie spokojnie kupować :)
Gofry wyszły suuuuuuuuuuper :)

Wariacji na ich temat nie próbowałam jeszcze ale Lidka, spróbuję coś wyczarować z orkiszowej mąki i jak wyjdzie to dam przepis :) Dietetyczne takie :p
ja jeszcze nie robiłam, bo zaczełam dietę, a jak zrobię to na pewno zjem;) hehe
co do przepisu, to robię ciasto jak na naleśniki. zawsze;)
czekam na opinie o tej gofrownicy i chyba się dzisiaj nie doczekam:-) pewnie gofry takie dobre, że nie ma czasu na forum - hehehehe;-)
Monika - podziel się opinią o tej gofrownicy - przyglądałam się jej dzisiaj w biedronce;-) i pewnie gdybym nie była na rowerze - to bym kupiła. A tak już nie miałam się jak zabrać;-)
Kupiłam :)
Dziś inauguracja....... Ale mam pomysłów na różne gofry :)

Jak mi wyjdą na słono to wrzucę przepisik :)
całe :) utrzeć z cukrem :) daję kostkę pseudo masła :) i wodę gazowaną :)

ostatnio dawałam pół łyżki proszku do pieczenia :] nie wyrosły aż tak jak przy całej łyżce ;) ale i tak wyrosły :) przynajmniej proszek w język nie szczypał ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Agusia a jajka to się daje całe czy same żółtka?
jeśli ma moc ponad 1000W to powinna być dobra :)))

my kupiliśmy gofrownicę Dezal (robią gofrownice dla gastronomii) :) http://allegro.pl/profesjonalna-gofrownica-dezal-301-4-1300w-i1625264508.html
w sklepie w Gdańsku za ok 210zł :)

super piecze :) wypróbowałam 3 różne przepisy i za najlepszy uważam z mąką zwykłą, ziemniaczaną i gazowaną wodą mineralną :) gofry puszyste i chrupiące :) http://forum.trojmiasto.pl/Dobra-gofrownica-t236395,1,16.html tu dałam przepis :)))
robiłam z niego już 3 razy ;)

kopiuję co napisałam w tamtym wątku

dzisiaj wypróbowałam przepis znaleziony tutaj: http://www.smaczny.pl/forum/topic/1289-gofry-takie-jak-sprzedaja-w-budkach/ przez "Uretan"

Składniki
20 dag mąki ziemniaczanej, 20 dag mąki pszennej, 25 dag cukru, mała torebka cukru wanilinowego, 200 g stopionej margaryny, 1 łyżka proszku do pieczenia, 5 jajek, olej sojowy.
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem do całkowitego rozpuszczenia kryształków, dodać jedną i drugą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wsypać cukier waniliowy, dodać stopiony tłuszcz, miksować dodając trochę wody tak, aby ciasto było wyraźnie gęstrze od naleśnikowego. Ciasto zostawić na 15 min w temperaturze pokojowej. W tym czasie nagrzać gofrownicę i posmarować olejem przy pomocy pędzelka. Nakładać 1 - 2 łyżki ciasta (ilość trzeba wypraktykować). Piec na rumiano. Gofry wyjęte z gofrownicy podsuszyć, opierając je o coś (nie na leżący). Podawać z bitą śmietaną, dżemem lub cukrem - pudrem. Smacznego

zamiast 25dkg cukru dałam 196g - a i tak wg nas mogłyby być mniej słodkie ;) i wodę dałam gazowaną - ok 200ml :)

gofry wyszły REWELACYJNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! suszyłam je(trzymałam do wystygnięcia) na kratce z piekarnika ;)

chrupiące, sztywne(nie wyginają się jak te kapciowate) :]

trzeba tylko uważać, bo ciasto bardzo rośnie i ucieka z gofrownicy ;)

polecam Wam ten przepis :))))))))))

no i obowiązkowo gofry po upieczeniu muszą wyschnąć(ostygnąć) na kratce - np. wyjętej z piekarnika ;) ruszcie z grilla ;) ostatnio kupiłam w Biedronce taką drucianą suszarkę do naczyń i na niej studziłam gofry ;) jak się położy ciepłe na talerzu, to będą kapcie :/
Lidka rób gofry jeszcze dziś i daj znaka jak ona się sprawuje :)

Normalnie jutro kupię chyba :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki wam- kupiłam;), moja stara nadaje się tylko na złom, a przy maluchach pewnie jeszcze nie raz gofry będę robiła;)
ta gofrownica na fotce, to ta która jest właśnie w biedronce?
o mamo, ale bym sobie zjadła gofra :D takiego ciepłego jeszcze...
No właśnie, moc ma dobrą :)

I mała nie jest. Ale dla mnie to zaleta przy tej furze dzieci w domku :)
A znacie jakiś sprawdzony przepis na gofry?
zeby nie miekkly to trzeba mocno przypiec , malo margaryny i nie klasc tylko stawuiac tak zeby sie nie odparzaly :)
tez sie nad nia zastanawiam, szybko robota by szla,
moja babcia takie robila i my jestesmy przyzwyczjeni ze sie je uklada jak nalesniki wiec sa miekkie i takie wlasnie ubimy a ciasto na babke pudrowa tylko bez ubijania piany :)
nbo z tych klasycznych to mi nigdy nie chcialy ladnie wyrosnac a te sa cienkie tak na 0,5-1cm
o kurde, ona jest ogromna w porównaniu do mojej ;)
image
ja kupiłam za podobna cenę zimą w Lidlu, jak dla mnie super!
moc ma dobra ato najwazniejsze

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry