Widok

Gołębie żywe

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, potrzebuję parkę gołębi na ślub. wiecie skąd mogę je dorwać??:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam serdecznie,

Posiadam w ofercie usługę wypuszczania dwóch białych gołębi.

Poproszę o kontakt na maila: dekoracje@dekori.pl

image

Pozdrawiam, Agata
Dekoracje Ślubne Dekori
Ile kosztuje wypuszczanie gołębi i w jaki sposób to się odbywa?
Wypuszczanie gołebi to janwiększa żenada weselna ! Jak można tak meczyc zwierzeta ! Poprosty wstyd !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
czy uwazasz ze wypuszczanie z rąk gołębi to męczarnia? jesli tak to wyrazaj swoje zdanie gdzie indziej bo my poszukujemy tu rady a nie przepychanek.
a wypuszczanie gołębi polega na tym, że po zaślubinach, po wyjsciu z koscioła ale jeszcze przed składaniem zyczen para mloda dostaje do rąk po jednym bialym gołębiu i wypuszcza je w niebo, to taki symbol milosci,wiernosci i powodzenia na nowej drodze zycia a wygląda to pieknie (widzialam u znajomkow na ślubie) i juz sie dowiedzialam ze mozna wypozyczyc golębie za 150zl bądź ...za darmo!!! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Okruszku! popieram w 100% Twoją wypowiedź. Szkoda czasu na pisanie odpowiedzi do takich osób jak powyższa.
A proszę napisz gdzie Ci się udało załatwić te gołąbki, ja też o tym marzę ale cena 300 zł to mnie pprzeraża.
Bardzo dziękuję!!!

image
Okruszku, podziel sie prosze wiadomoscia,gdzie tak tanio:)
Okruszku wielkie dzięki za wyjaśnienie jak to wygląda już mi się podoba :-) !!!A możesz powiedzieć gdzie tak tanio znalazłaś gołąbki i za darmo też można?Mój meil dziubek210@wp.pl.Pozdrawiam ;-)
Witajcie.Super data.Mój syn właśnie urodził się 1 maja 1983r i to w niedzielę.A ślubbierze 25 kwietnia 2009r. Bardzo mi się podoba ten kalendarz.Jak to zrobiliście.Moze jakiś link.Wszystkiego dobrego na nowej drodze.Pozdr. Zygmunt
Okruszku proszę napisz mi na mejla gdzie można wypozyczyc golebie za niewielka oplata bądź jak wspomniałaś za darmo:) dziękuję eldorado54@o2.pl
cześć, zostałam poproszona o świadkowanie mojej przyjaciółce i chciałąbym zrobić jej oryginalny prezent, myślę, że wypuszczenie gołębi będzie czymś nowym i zapamięta to na długo :) tylko nie mogę nigdzie znaleść gołębiarzy, którzy się tym zajmują profesjonalnie. czy możecie mi podesłać jakiś namiar do osób tym się zajmujących, z góry dziekuję

mój adres olcia254@wp.pl
proszę o namiary sprawa pilna
w ten weekend była wystawa gołębi w Gdańsku na Beniowskiego :)

może można było dogadać się z jakimś hodowcą?

a swoją drogą - skąd się wzięła taka moda - na wypuszczanie gołębi?

mi osobiście nie kojarzy się dobrze ;)
Z gołębiowni!!! A pomyślałaś o białych wstążeczkach pod ich szyjami? A dlaczego akurat gołębie? Powszechnie wiadomo, że to ptactwo swoimi odchodami z****ło już niejedną powierzchnię. Chcesz mieś też z.... życie? Może coś innego, co też lata? Np. bumerang, jako symbol wierności, bo zawsze wraca.

P.S. W ramach wykwitu debilnych pomysłów rozważ także patent Bożociałowy, czyli płatki róż pod stopami, achhhhhhhhhhhh..........................................
debilne komentarze pozostawcie dla siebie, bo widze że brak zajęć stanowi duży problem w tym społeczeństwie (nie ujmując normalnym oczywiście).
Drogie koleżanki, gołębi poszukajcie w hodowlach i dogadajcie się z hodowcami czy Wam je wypożyczą. Raczej nie odmawiają, a wychodzi to o WIELE taniej niż w jakiejkolwiek innej firmie :)
polecam-śliczny widok :)
sliczny widok??? raczej tandetny. biedne ptaszki musza byc ozdoba i zachcianka panny mlodej.

co jeszcze ludzie wymysla zeby ich slub byl "orginalny"....
posiadamy w ofercie wypuszczanie od 2 do 12 gołębi. Usługa wykonywana jest od kwietnia do października.

zapraszam na stronę www.agatadekoracje.pl
image
www:http://www.agatadekoracje.pl tel:508 414 614

Surin, a czy jak wyprowadzasz pieska na spacer lub też kogoś takiego widzisz to też jest to tandetny widok? Mam dość pseudo obrońców zwierząt, najperw napiszą a potem pomyślą.
image
hehe ale porównanie psa i golebi. wyjscie z psem na spacer jest normalne a wypuszczenie golebi po slubie mega wiocha i tandeta. to moze 2 psy wezcie i sposcie ze smyczy najlepiej grozne bedzie co ogladac :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czemu to wiocha wypuszczenie gołębi? to jest symbol wolności, miłości, jedności. Ich się naprawdę nie męczy. Usługa wypuszczania gołębi nie obowiazuje podczas deszczu, mgły czy wiatru. Gołębie po wypuszczeniu powracają na swój teren do hodowcy. Wykorzystuje się ich naturalny instynkt, tak jak trenuje sie psy husky do zaprzęgów (znów porównuje ptaki do psów :) po prostu chcę Ci Surin przedstawić racjonalne fakty, choć pewnie i tak swojego zdania pewnie nie zmienisz.
W każdym razie pozdrawiam i życzę pięknego ślubu z gołębiami czy bez :)
image
SURIN- po pierwsze najpierw sie zaloguj jak jestes taka cwana, a po drugie co żeś się tak uczepiła tych golebi razem z tym janko muzykantem podajcie sobie rece. czyzbyscie mieli zle doswiadczenia z golebiami?moze ktos wam podał niezywego golebia?haha! darujcie sobie, ludzie podchodza do tego powaznie bo im sie to poboba(mi również) i chca dowiedziec sie informacji a wy im tylko w tym utrudniacie!!!!
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
Czy mi sie wydaje, czy Nasz Papież też wypuszczał gołąbie?..
Tak mi sie wydaje, że wszystko, co jest związane ze ślubem można nazwać kaprysem, debilizmem, kretynizmem itd. Zawsze można jakąś łatkę doprawić. Ale jeśli komuś ma to sprawić przyjemność - dlaczego ma tego nie robić?
Jak sie dowiadywalam to wszedzie koszt wynosil 400-500 zl. Po wyjsciu z kosciola mialo sie odbyc przemowienie pewnego pana na temat ich symboliki a nastepnie wypuszczenie golebi.
2 gołębie to koszt 250 zł

zapraszam
www.agatadekoracje.pl
image
www:http://www.agatadekoracje.pl tel:508 414 614

mi sie troche smiac chcialo z tego topiku - zywe golebie.

a jakie mialy byc?

truposze? czy z rosolu?

wogole to troche ryzykowne jak dla mnie. mialam kiedys papuzki w domu i one s****y z nerwow, kto wie, czy taki golab nie bedzie nerwowy jak papuzki i nie popusci jak ktos go bedzie w rekach sciskal?

a tak calkiem na serio to mnie osobiscie sie ten pomysl nie podoba - raz ze kojarzy mi sie z balonikopieskami ;)

a dwa ze po co meczyc zwierzatka? a co bedzie jak beda chcialy sprobowac ryzu ktorymi mlodych obsypuja goscie?

poza tym golabek w kulturze chrzescijanskiej ma troche inne znaczenie. zapytajcie ksiedza co na to powie.
JA byłam na weselu na ślubie na którym to ksiadz w dodatku proboszcz Chrystusa Króla podawał gołębie młodym do puszczenia
co za bzdury a potem się dziwicie że wesele to taki drogi interes skoro sami wymyślacie takie niepotrzebne rzeczy!
szkoda mi was!
Witam, ja na swoim ślubie wypuszczałam z mężem gołębie w niebo. Jest to na prawdę wzruszający moment, bardzo piękny symbol, a zdjęcia to już w ogóle bajka- cudna pamiątka. Aby rozwiać wszystkie wątpliwości:
1. Po wyjściu z kościoła do pary młodej podchodzi właściciel gołębi i z eleganckiego koszyczka podaje do rąk białe gołębie; wygłasza krótką mową dotyczącą symboliki gołębi, para młoda może się np pocałować i delikatnie podrzuca gołębie do góry przed siebie.
2. Nie ma możliwości żeby skrzywdzić ptaki (no chyba, że je zaciśniecie za mocno w dłoni;)ale raczej aż tak nikt mocno ich nie będzie trzymał)
3. Są to gołębie hodowlane, szkolone, Same znajdują drogę do domu-nie dzieje im się nic złego, nie męczą się -jak tu ktoś pisał- to ich życie- co jest złego w tym że ptak poleci?!?! :p
4. Usługa ta jest uzależniona od pogody- zostałam poinformowana, że gdyby padało lub był baaardzo silny wiatr to panowie z gołębiami się nie pojawią.
5. CENA- ZAPŁATA: czasami firmy wypożyczające samochody ślubne oferują gołębie gratis. Ja płaciłam 200zł gdyż ptaki były z Kościerzyny. Czasem można znaleźć gołębie za 100zł ale mi się już nie udało.
Pieniądze najlepiej dać świadkowi. Gdy para młoda wyrzuci gołębie w powietrze, świadek idzie zapłacić za gołąbki. i tyle :)
6. ewentualne OKUPKANIE ;) o które się też tu niektórzy martwią też jest raczej niemożliwe. Sama się o to bałam, ale gołębie lecą nie nad parę młoda ale do przodu. Przed parą raczej nikt nie stoi ale po bokach. I trudno na prawdę o "zrzut" na kogokolwiek ;)
7. podaje namiary na gołębiarzy z których usług korzystałam: tel 601 353 560
Panowie byli na prawdę sympatyczni, również elegancko ubrani, koszyczek ozdobiony, gołębie śliczne, zadbane.

Polecam :)
Przy okazji- jeśli ktoś bedzie zainteresowany-sprzedam suknię ślubną :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=102830#fs
tak dla jasności - koszt - za dwa gołębie 200zł :)
ale by była beka jakby przy wypuszczaniu gołębia z rąk n****ł by wam na sukienkę !!!!!!!!!!!!!!! hahahahahaha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wypożyczam białe gołębie na wesela.Sopot ,Gdynia , Rumia ,Wejherowo z dojazdem do kościoła do 30km 100zł. Istnieje możliwość odebrania gołębi samemu 50zł. 503-096-593
Wypożyczam parkę gołębi na wesela. Reda,Rumia,Wejherowo i okolice. Cena z dojazdem do kościoła do 30km wynosi 130zł. Istnieje możliwość odebrania gołębi samemu 90zł. Kontakt: 514-574-569 lub e-mail:turbox15@gmail.com
Wypożyczam białe gołębie na wesela.Sopot ,Gdynia , Gdańsk.
e mail omoto5@wp.pl

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry