Widok
Witam serdecznie,
Posiadam w ofercie usługę wypuszczania dwóch białych gołębi.
Poproszę o kontakt na maila: dekoracje@dekori.pl

Pozdrawiam, Agata
Dekoracje Ślubne Dekori
Posiadam w ofercie usługę wypuszczania dwóch białych gołębi.
Poproszę o kontakt na maila: dekoracje@dekori.pl

Pozdrawiam, Agata
Dekoracje Ślubne Dekori
czy uwazasz ze wypuszczanie z rąk gołębi to męczarnia? jesli tak to wyrazaj swoje zdanie gdzie indziej bo my poszukujemy tu rady a nie przepychanek.
a wypuszczanie gołębi polega na tym, że po zaślubinach, po wyjsciu z koscioła ale jeszcze przed składaniem zyczen para mloda dostaje do rąk po jednym bialym gołębiu i wypuszcza je w niebo, to taki symbol milosci,wiernosci i powodzenia na nowej drodze zycia a wygląda to pieknie (widzialam u znajomkow na ślubie) i juz sie dowiedzialam ze mozna wypozyczyc golębie za 150zl bądź ...za darmo!!! :)
a wypuszczanie gołębi polega na tym, że po zaślubinach, po wyjsciu z koscioła ale jeszcze przed składaniem zyczen para mloda dostaje do rąk po jednym bialym gołębiu i wypuszcza je w niebo, to taki symbol milosci,wiernosci i powodzenia na nowej drodze zycia a wygląda to pieknie (widzialam u znajomkow na ślubie) i juz sie dowiedzialam ze mozna wypozyczyc golębie za 150zl bądź ...za darmo!!! :)
cześć, zostałam poproszona o świadkowanie mojej przyjaciółce i chciałąbym zrobić jej oryginalny prezent, myślę, że wypuszczenie gołębi będzie czymś nowym i zapamięta to na długo :) tylko nie mogę nigdzie znaleść gołębiarzy, którzy się tym zajmują profesjonalnie. czy możecie mi podesłać jakiś namiar do osób tym się zajmujących, z góry dziekuję
mój adres olcia254@wp.pl
mój adres olcia254@wp.pl
Z gołębiowni!!! A pomyślałaś o białych wstążeczkach pod ich szyjami? A dlaczego akurat gołębie? Powszechnie wiadomo, że to ptactwo swoimi odchodami z****ło już niejedną powierzchnię. Chcesz mieś też z.... życie? Może coś innego, co też lata? Np. bumerang, jako symbol wierności, bo zawsze wraca.
P.S. W ramach wykwitu debilnych pomysłów rozważ także patent Bożociałowy, czyli płatki róż pod stopami, achhhhhhhhhhhh..........................................
P.S. W ramach wykwitu debilnych pomysłów rozważ także patent Bożociałowy, czyli płatki róż pod stopami, achhhhhhhhhhhh..........................................
debilne komentarze pozostawcie dla siebie, bo widze że brak zajęć stanowi duży problem w tym społeczeństwie (nie ujmując normalnym oczywiście).
Drogie koleżanki, gołębi poszukajcie w hodowlach i dogadajcie się z hodowcami czy Wam je wypożyczą. Raczej nie odmawiają, a wychodzi to o WIELE taniej niż w jakiejkolwiek innej firmie :)
polecam-śliczny widok :)
Drogie koleżanki, gołębi poszukajcie w hodowlach i dogadajcie się z hodowcami czy Wam je wypożyczą. Raczej nie odmawiają, a wychodzi to o WIELE taniej niż w jakiejkolwiek innej firmie :)
polecam-śliczny widok :)
posiadamy w ofercie wypuszczanie od 2 do 12 gołębi. Usługa wykonywana jest od kwietnia do października.
zapraszam na stronę www.agatadekoracje.pl
zapraszam na stronę www.agatadekoracje.pl
A czemu to wiocha wypuszczenie gołębi? to jest symbol wolności, miłości, jedności. Ich się naprawdę nie męczy. Usługa wypuszczania gołębi nie obowiazuje podczas deszczu, mgły czy wiatru. Gołębie po wypuszczeniu powracają na swój teren do hodowcy. Wykorzystuje się ich naturalny instynkt, tak jak trenuje sie psy husky do zaprzęgów (znów porównuje ptaki do psów :) po prostu chcę Ci Surin przedstawić racjonalne fakty, choć pewnie i tak swojego zdania pewnie nie zmienisz.
W każdym razie pozdrawiam i życzę pięknego ślubu z gołębiami czy bez :)
W każdym razie pozdrawiam i życzę pięknego ślubu z gołębiami czy bez :)
SURIN- po pierwsze najpierw sie zaloguj jak jestes taka cwana, a po drugie co żeś się tak uczepiła tych golebi razem z tym janko muzykantem podajcie sobie rece. czyzbyscie mieli zle doswiadczenia z golebiami?moze ktos wam podał niezywego golebia?haha! darujcie sobie, ludzie podchodza do tego powaznie bo im sie to poboba(mi również) i chca dowiedziec sie informacji a wy im tylko w tym utrudniacie!!!!
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]

[/url]

[/url]
2 gołębie to koszt 250 zł
zapraszam
www.agatadekoracje.pl
zapraszam
www.agatadekoracje.pl
mi sie troche smiac chcialo z tego topiku - zywe golebie.
a jakie mialy byc?
truposze? czy z rosolu?
wogole to troche ryzykowne jak dla mnie. mialam kiedys papuzki w domu i one s****y z nerwow, kto wie, czy taki golab nie bedzie nerwowy jak papuzki i nie popusci jak ktos go bedzie w rekach sciskal?
a tak calkiem na serio to mnie osobiscie sie ten pomysl nie podoba - raz ze kojarzy mi sie z balonikopieskami ;)
a dwa ze po co meczyc zwierzatka? a co bedzie jak beda chcialy sprobowac ryzu ktorymi mlodych obsypuja goscie?
poza tym golabek w kulturze chrzescijanskiej ma troche inne znaczenie. zapytajcie ksiedza co na to powie.
a jakie mialy byc?
truposze? czy z rosolu?
wogole to troche ryzykowne jak dla mnie. mialam kiedys papuzki w domu i one s****y z nerwow, kto wie, czy taki golab nie bedzie nerwowy jak papuzki i nie popusci jak ktos go bedzie w rekach sciskal?
a tak calkiem na serio to mnie osobiscie sie ten pomysl nie podoba - raz ze kojarzy mi sie z balonikopieskami ;)
a dwa ze po co meczyc zwierzatka? a co bedzie jak beda chcialy sprobowac ryzu ktorymi mlodych obsypuja goscie?
poza tym golabek w kulturze chrzescijanskiej ma troche inne znaczenie. zapytajcie ksiedza co na to powie.
Witam, ja na swoim ślubie wypuszczałam z mężem gołębie w niebo. Jest to na prawdę wzruszający moment, bardzo piękny symbol, a zdjęcia to już w ogóle bajka- cudna pamiątka. Aby rozwiać wszystkie wątpliwości:
1. Po wyjściu z kościoła do pary młodej podchodzi właściciel gołębi i z eleganckiego koszyczka podaje do rąk białe gołębie; wygłasza krótką mową dotyczącą symboliki gołębi, para młoda może się np pocałować i delikatnie podrzuca gołębie do góry przed siebie.
2. Nie ma możliwości żeby skrzywdzić ptaki (no chyba, że je zaciśniecie za mocno w dłoni;)ale raczej aż tak nikt mocno ich nie będzie trzymał)
3. Są to gołębie hodowlane, szkolone, Same znajdują drogę do domu-nie dzieje im się nic złego, nie męczą się -jak tu ktoś pisał- to ich życie- co jest złego w tym że ptak poleci?!?! :p
4. Usługa ta jest uzależniona od pogody- zostałam poinformowana, że gdyby padało lub był baaardzo silny wiatr to panowie z gołębiami się nie pojawią.
5. CENA- ZAPŁATA: czasami firmy wypożyczające samochody ślubne oferują gołębie gratis. Ja płaciłam 200zł gdyż ptaki były z Kościerzyny. Czasem można znaleźć gołębie za 100zł ale mi się już nie udało.
Pieniądze najlepiej dać świadkowi. Gdy para młoda wyrzuci gołębie w powietrze, świadek idzie zapłacić za gołąbki. i tyle :)
6. ewentualne OKUPKANIE ;) o które się też tu niektórzy martwią też jest raczej niemożliwe. Sama się o to bałam, ale gołębie lecą nie nad parę młoda ale do przodu. Przed parą raczej nikt nie stoi ale po bokach. I trudno na prawdę o "zrzut" na kogokolwiek ;)
7. podaje namiary na gołębiarzy z których usług korzystałam: tel 601 353 560
Panowie byli na prawdę sympatyczni, również elegancko ubrani, koszyczek ozdobiony, gołębie śliczne, zadbane.
Polecam :)
Przy okazji- jeśli ktoś bedzie zainteresowany-sprzedam suknię ślubną :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=102830#fs
1. Po wyjściu z kościoła do pary młodej podchodzi właściciel gołębi i z eleganckiego koszyczka podaje do rąk białe gołębie; wygłasza krótką mową dotyczącą symboliki gołębi, para młoda może się np pocałować i delikatnie podrzuca gołębie do góry przed siebie.
2. Nie ma możliwości żeby skrzywdzić ptaki (no chyba, że je zaciśniecie za mocno w dłoni;)ale raczej aż tak nikt mocno ich nie będzie trzymał)
3. Są to gołębie hodowlane, szkolone, Same znajdują drogę do domu-nie dzieje im się nic złego, nie męczą się -jak tu ktoś pisał- to ich życie- co jest złego w tym że ptak poleci?!?! :p
4. Usługa ta jest uzależniona od pogody- zostałam poinformowana, że gdyby padało lub był baaardzo silny wiatr to panowie z gołębiami się nie pojawią.
5. CENA- ZAPŁATA: czasami firmy wypożyczające samochody ślubne oferują gołębie gratis. Ja płaciłam 200zł gdyż ptaki były z Kościerzyny. Czasem można znaleźć gołębie za 100zł ale mi się już nie udało.
Pieniądze najlepiej dać świadkowi. Gdy para młoda wyrzuci gołębie w powietrze, świadek idzie zapłacić za gołąbki. i tyle :)
6. ewentualne OKUPKANIE ;) o które się też tu niektórzy martwią też jest raczej niemożliwe. Sama się o to bałam, ale gołębie lecą nie nad parę młoda ale do przodu. Przed parą raczej nikt nie stoi ale po bokach. I trudno na prawdę o "zrzut" na kogokolwiek ;)
7. podaje namiary na gołębiarzy z których usług korzystałam: tel 601 353 560
Panowie byli na prawdę sympatyczni, również elegancko ubrani, koszyczek ozdobiony, gołębie śliczne, zadbane.
Polecam :)
Przy okazji- jeśli ktoś bedzie zainteresowany-sprzedam suknię ślubną :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=102830#fs