Moja przygoda z przedszkolem trwa już 4 rok, obecnie uczęszcza do niego młodsze dziecko. Personel to profesjonaliści o wielkim sercu i dużym doświadczeniu w pracy z dziećmi. Bogaty program wychowawczo-edukacyjny jest wciąż rozwijany, okresowo pojawiają się w nim nowe elementy, konsekwentnie realizowane.
Dużą uwagę przywiązuje się do pielęgnowania w dzieciach poczucia wartości, rozwijania talentów i zainteresowań, ale też do podstaw zasad funkcjonowania w społeczeństwie, na przykład poprzez pielęgnowanie nawyku używania zwrotów grzecznościowych. Ja jako rodzic mam przekonanie, że w tym przedszkolu każde dziecko jest wyjątkowe i każde jest ważne. Dzieci uczą się pożądanych sposobów wyrażania emocji, ewentualne negatywne zachowania zamieniane są na umiejętność komunikacji z opiekunem czy rówieśnikiem.
W przedszkolu organizowane są przedstawienia teatralne, zapraszani są przedstawiciele różnych, ciekawych zawodów. Od tego roku odbywają się zajęcia z psem - dogoterapia. Rodzice zachęcani są do aktywnego współuczestniczenia w przedszkolnych wydarzeniach. C.D.N