Widok

Gorączka bez innych objawów

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Córeczka ma ponad 2 latka. Zastanawiam się co może być powodem gorączki 39 stopni wczoraj (spadła od razu po podaniu nurofenu) i dziś 38 stopni (podobnie dziś spadła po nurofenie). Oprócz tego mała nie ma innych objawów, jak kaszel, katar. Czasami kichnie, do tego dziś luźniejsza kupka. Mała miała też kontakt z grupą (widziała się z dziadkami, a oni po dwóch dniach gorączka 39 stopni).

Sprawdziłam ząbki i pojawiła się górna piątka (już prawie przebiła się przez dziąsło).

Czy przy ząbkach taka gorączka może trwać dłużej niż 1 dzień? Nigdy wcześniej nie miała takich objawów. Może to trzydniówka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Teraz taka grypa panuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
taki wirus pewnie albo coś się rozwija dopiero - mój syn miał 3 x taką goraczkę bez innych objawów - utrzymywala sie zwykle długo ok tygodnia ...robiłam morfologię z rozmazem i zawsze pokazywało ze inf. wirusowa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czyli lepiej zostawić małą w domu. Dziś nie poszła do przedszkola i jutro też zostanie. Umówiłam ją do pediatry. Najgorsze, że przez Święta też była przeziębiona i jeszcze kilka dni po Świętach nie puściliśmy jej do przedszkola.
albo zum,u nas tak bylo zawsze,goraczka do 39,3 i zawsze wtedy zum
image
Czy ZUM nie dawałby objawów np. ból podczas oddawania moczu, ból brzucha, częste sikanie, itp.?????? Czy tylko gorączka?
mala nie miala zadnych innych objawow ,robilam wyniki i zawsze byla jakas paskudna bakteria.
image
przy takiej goraczce przy inf ukł. moczowego u nas było także częste sikanie także zwykle się domyślałam juz ze to to ( 2 x to mieliśmy jak miał 2-3 lata)
ale fakt ze warto zrobić badanie moczu i zapewne pediatra i tak to zleci bo nam tez zlecała zawsze przy dziwnych gorączkach
Dziękuję
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nam lekarz powiedziała że ząbkowanie absolutnie nie wiąże się z goraczkowaniem. Faktycznie to często idzie w parze ale to ze względu na to, że organizm podczas ząbkowania jest osłabiony i bardziej podatny na infekcje. Stąd częste są wysokie temperatury które oznaczaja że organizm sie broni i często mu się to udaje co my odbieramy "koniec ząbkowania, koniec goraczki" :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Zwłaszcza, że córeczka nigdy nie miała gorączki. Najwyższa temp. dotąd to 37,5. Także wydaje mi się to tym bardziej niepokojące.
mój syn zwykle miał 38-38,5 przy ząbkowaniu - chory nie był goraczka trwała podczas wychodzenia zęba jak tylko sie przebił to znikała ...a oslabienie organizmu jest swoją drogą przy ząbkowaniu, zwykle dziecko jest w tym czasie bardziej podatne na choroby
moze być tez gardło/ angina
Mała słabo zjada posiłki, więc też obawiam się o gardło (albo to problem z zębami). Jutro mamy wizytę, zobaczymy co powie Pani dr.
Witaj, u mojego dziecka 2-3 dniowa wysoka gorączka, przy braku innych objawów, pojawiała się przed szkarlatyną. Przechodziliśmy przez to kilka razy - najpierw 2-3 dni wysoka gorączka, potem delikatna wysypka na klatce piersiowej i pleckach, a potem cała reszta .... Ale szkarlatyna to odmiana anginy, więc po podaniu antybiotyku problemy miną
Moja córka miała w weekend gorączkę do 40,3 stopnia. Okazało się że to początek anginy. Po 2 dawce antybiotyku plus oczywiście syrop/czopek na zbicie gorączki gorączka w końcu spadła i na razie na szczęście nie wzrasta. Najgorszę że tydzień temu odstawiliśmy antybiotyk po zapaleniu oskrzeli a po tygodniu dostaliśmy kolejny :(
Nadal słaby apetyt, gorączka 38,3.
Dziś w dzień córeczka spała ponad 5 godzin....

Pani doktor stwierdziła typową w obecnym czasie - grypę;(
Zaczerwienione gardło....

Do końca tygodnia musi zostać w domu, po 2 dniach bez gorączki może iść do przedszkola, ale może być osłabiona. Wtedy musimy ją zostawić w domu dłużej.

Mamy podawać nurofen, pyrosal, tantum verde w sprayu.

Gdyby zaczęła kaszleć, ponowna wizyta....
[url:]http://lilypie.com/">
czyli tak na oko.........zadnych badan?
image
no właśnie żadnych.... i to mnie martwi!
Bo teraz jest sezon na grypę i boję się, że to może być coś innego 3 dni tak wysokiej gorączki...
[url:]http://lilypie.com/">
zrob na wlasna reke ten mocz,oby to nic nie bylo oczywiscie,ale bedziesz pewniejsza
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak sie skonczyla historia???????
image
przerabialiśmy to dwa tydgonie temu gorączka 5 dni ok 38-39-40 stopni zbijana co 4 godziny bez żadnych innych obijawów, wkońcu na badaniu krwi wyszło podwyższone crp dostał Bacrim i tyle wszystko zeszło. Lekarka podejrzewała pęcherz.
Bo teraz jest sezon na grypę i boję się, że to może być coś innego 3 dni tak wysokiej gorączki...

kwiatek2010

2013-01-15 23:12:44"

litości, 38,3 to nie jest zadna "taka wysoka goraczka" jak ja nazwalaś, to zaledwie stan podgorączkowy u dzieci, bez paniki, tym bardziej jesli dziecko ogólnie jest w dobrej kondycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
TO PASKUDSNA GRYPA NASZE DZIECI TEŻ ZARAZIŁY SIĘ OD DZIADKÓW,GORĄCZKA PRAWIE 39STOPNI DOSTAŁY ANTYBIOTYK BO MALUCH NIE RADZĄ SOBIE Z TAKA INFEKCJĄ ,KTÓRA MOŻE PRZEJŚĆ W ZAPALENIE PŁUC

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

do góry