Widok

Gorączka bez innych objawów

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Córeczka ma ponad 2 latka. Zastanawiam się co może być powodem gorączki 39 stopni wczoraj (spadła od razu po podaniu nurofenu) i dziś 38 stopni (podobnie dziś spadła po nurofenie). Oprócz tego mała nie ma innych objawów, jak kaszel, katar. Czasami kichnie, do tego dziś luźniejsza kupka. Mała miała też kontakt z grupą (widziała się z dziadkami, a oni po dwóch dniach gorączka 39 stopni).

Sprawdziłam ząbki i pojawiła się górna piątka (już prawie przebiła się przez dziąsło).

Czy przy ząbkach taka gorączka może trwać dłużej niż 1 dzień? Nigdy wcześniej nie miała takich objawów. Może to trzydniówka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
TO PASKUDSNA GRYPA NASZE DZIECI TEŻ ZARAZIŁY SIĘ OD DZIADKÓW,GORĄCZKA PRAWIE 39STOPNI DOSTAŁY ANTYBIOTYK BO MALUCH NIE RADZĄ SOBIE Z TAKA INFEKCJĄ ,KTÓRA MOŻE PRZEJŚĆ W ZAPALENIE PŁUC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bo teraz jest sezon na grypę i boję się, że to może być coś innego 3 dni tak wysokiej gorączki...

kwiatek2010

2013-01-15 23:12:44"

litości, 38,3 to nie jest zadna "taka wysoka goraczka" jak ja nazwalaś, to zaledwie stan podgorączkowy u dzieci, bez paniki, tym bardziej jesli dziecko ogólnie jest w dobrej kondycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
przerabialiśmy to dwa tydgonie temu gorączka 5 dni ok 38-39-40 stopni zbijana co 4 godziny bez żadnych innych obijawów, wkońcu na badaniu krwi wyszło podwyższone crp dostał Bacrim i tyle wszystko zeszło. Lekarka podejrzewała pęcherz.
jak sie skonczyla historia???????
zrob na wlasna reke ten mocz,oby to nic nie bylo oczywiscie,ale bedziesz pewniejsza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie żadnych.... i to mnie martwi!
Bo teraz jest sezon na grypę i boję się, że to może być coś innego 3 dni tak wysokiej gorączki...
czyli tak na oko.........zadnych badan?
Nadal słaby apetyt, gorączka 38,3.
Dziś w dzień córeczka spała ponad 5 godzin....

Pani doktor stwierdziła typową w obecnym czasie - grypę;(
Zaczerwienione gardło....

Do końca tygodnia musi zostać w domu, po 2 dniach bez gorączki może iść do przedszkola, ale może być osłabiona. Wtedy musimy ją zostawić w domu dłużej.

Mamy podawać nurofen, pyrosal, tantum verde w sprayu.

Gdyby zaczęła kaszleć, ponowna wizyta....
Moja córka miała w weekend gorączkę do 40,3 stopnia. Okazało się że to początek anginy. Po 2 dawce antybiotyku plus oczywiście syrop/czopek na zbicie gorączki gorączka w końcu spadła i na razie na szczęście nie wzrasta. Najgorszę że tydzień temu odstawiliśmy antybiotyk po zapaleniu oskrzeli a po tygodniu dostaliśmy kolejny :(
Witaj, u mojego dziecka 2-3 dniowa wysoka gorączka, przy braku innych objawów, pojawiała się przed szkarlatyną. Przechodziliśmy przez to kilka razy - najpierw 2-3 dni wysoka gorączka, potem delikatna wysypka na klatce piersiowej i pleckach, a potem cała reszta .... Ale szkarlatyna to odmiana anginy, więc po podaniu antybiotyku problemy miną
Mała słabo zjada posiłki, więc też obawiam się o gardło (albo to problem z zębami). Jutro mamy wizytę, zobaczymy co powie Pani dr.
moze być tez gardło/ angina
mój syn zwykle miał 38-38,5 przy ząbkowaniu - chory nie był goraczka trwała podczas wychodzenia zęba jak tylko sie przebił to znikała ...a oslabienie organizmu jest swoją drogą przy ząbkowaniu, zwykle dziecko jest w tym czasie bardziej podatne na choroby
Zwłaszcza, że córeczka nigdy nie miała gorączki. Najwyższa temp. dotąd to 37,5. Także wydaje mi się to tym bardziej niepokojące.
Nam lekarz powiedziała że ząbkowanie absolutnie nie wiąże się z goraczkowaniem. Faktycznie to często idzie w parze ale to ze względu na to, że organizm podczas ząbkowania jest osłabiony i bardziej podatny na infekcje. Stąd częste są wysokie temperatury które oznaczaja że organizm sie broni i często mu się to udaje co my odbieramy "koniec ząbkowania, koniec goraczki" :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Dziękuję
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale fakt ze warto zrobić badanie moczu i zapewne pediatra i tak to zleci bo nam tez zlecała zawsze przy dziwnych gorączkach
przy takiej goraczce przy inf ukł. moczowego u nas było także częste sikanie także zwykle się domyślałam juz ze to to ( 2 x to mieliśmy jak miał 2-3 lata)
mala nie miala zadnych innych objawow ,robilam wyniki i zawsze byla jakas paskudna bakteria.
Czy ZUM nie dawałby objawów np. ból podczas oddawania moczu, ból brzucha, częste sikanie, itp.?????? Czy tylko gorączka?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry