Widok
Gorączka bez innych objawów
Córeczka ma ponad 2 latka. Zastanawiam się co może być powodem gorączki 39 stopni wczoraj (spadła od razu po podaniu nurofenu) i dziś 38 stopni (podobnie dziś spadła po nurofenie). Oprócz tego mała nie ma innych objawów, jak kaszel, katar. Czasami kichnie, do tego dziś luźniejsza kupka. Mała miała też kontakt z grupą (widziała się z dziadkami, a oni po dwóch dniach gorączka 39 stopni).
Sprawdziłam ząbki i pojawiła się górna piątka (już prawie przebiła się przez dziąsło).
Czy przy ząbkach taka gorączka może trwać dłużej niż 1 dzień? Nigdy wcześniej nie miała takich objawów. Może to trzydniówka?
Sprawdziłam ząbki i pojawiła się górna piątka (już prawie przebiła się przez dziąsło).
Czy przy ząbkach taka gorączka może trwać dłużej niż 1 dzień? Nigdy wcześniej nie miała takich objawów. Może to trzydniówka?
Nam lekarz powiedziała że ząbkowanie absolutnie nie wiąże się z goraczkowaniem. Faktycznie to często idzie w parze ale to ze względu na to, że organizm podczas ząbkowania jest osłabiony i bardziej podatny na infekcje. Stąd częste są wysokie temperatury które oznaczaja że organizm sie broni i często mu się to udaje co my odbieramy "koniec ząbkowania, koniec goraczki" :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Witaj, u mojego dziecka 2-3 dniowa wysoka gorączka, przy braku innych objawów, pojawiała się przed szkarlatyną. Przechodziliśmy przez to kilka razy - najpierw 2-3 dni wysoka gorączka, potem delikatna wysypka na klatce piersiowej i pleckach, a potem cała reszta .... Ale szkarlatyna to odmiana anginy, więc po podaniu antybiotyku problemy miną
Moja córka miała w weekend gorączkę do 40,3 stopnia. Okazało się że to początek anginy. Po 2 dawce antybiotyku plus oczywiście syrop/czopek na zbicie gorączki gorączka w końcu spadła i na razie na szczęście nie wzrasta. Najgorszę że tydzień temu odstawiliśmy antybiotyk po zapaleniu oskrzeli a po tygodniu dostaliśmy kolejny :(
Nadal słaby apetyt, gorączka 38,3.
Dziś w dzień córeczka spała ponad 5 godzin....
Pani doktor stwierdziła typową w obecnym czasie - grypę;(
Zaczerwienione gardło....
Do końca tygodnia musi zostać w domu, po 2 dniach bez gorączki może iść do przedszkola, ale może być osłabiona. Wtedy musimy ją zostawić w domu dłużej.
Mamy podawać nurofen, pyrosal, tantum verde w sprayu.
Gdyby zaczęła kaszleć, ponowna wizyta....
Dziś w dzień córeczka spała ponad 5 godzin....
Pani doktor stwierdziła typową w obecnym czasie - grypę;(
Zaczerwienione gardło....
Do końca tygodnia musi zostać w domu, po 2 dniach bez gorączki może iść do przedszkola, ale może być osłabiona. Wtedy musimy ją zostawić w domu dłużej.
Mamy podawać nurofen, pyrosal, tantum verde w sprayu.
Gdyby zaczęła kaszleć, ponowna wizyta....
[url:]http://lilypie.com/">
Bo teraz jest sezon na grypę i boję się, że to może być coś innego 3 dni tak wysokiej gorączki...
kwiatek2010
2013-01-15 23:12:44"
litości, 38,3 to nie jest zadna "taka wysoka goraczka" jak ja nazwalaś, to zaledwie stan podgorączkowy u dzieci, bez paniki, tym bardziej jesli dziecko ogólnie jest w dobrej kondycji
kwiatek2010
2013-01-15 23:12:44"
litości, 38,3 to nie jest zadna "taka wysoka goraczka" jak ja nazwalaś, to zaledwie stan podgorączkowy u dzieci, bez paniki, tym bardziej jesli dziecko ogólnie jest w dobrej kondycji