Widok

Gorączka bez innych objawów

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Córeczka ma ponad 2 latka. Zastanawiam się co może być powodem gorączki 39 stopni wczoraj (spadła od razu po podaniu nurofenu) i dziś 38 stopni (podobnie dziś spadła po nurofenie). Oprócz tego mała nie ma innych objawów, jak kaszel, katar. Czasami kichnie, do tego dziś luźniejsza kupka. Mała miała też kontakt z grupą (widziała się z dziadkami, a oni po dwóch dniach gorączka 39 stopni).

Sprawdziłam ząbki i pojawiła się górna piątka (już prawie przebiła się przez dziąsło).

Czy przy ząbkach taka gorączka może trwać dłużej niż 1 dzień? Nigdy wcześniej nie miała takich objawów. Może to trzydniówka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
albo zum,u nas tak bylo zawsze,goraczka do 39,3 i zawsze wtedy zum
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czyli lepiej zostawić małą w domu. Dziś nie poszła do przedszkola i jutro też zostanie. Umówiłam ją do pediatry. Najgorsze, że przez Święta też była przeziębiona i jeszcze kilka dni po Świętach nie puściliśmy jej do przedszkola.
taki wirus pewnie albo coś się rozwija dopiero - mój syn miał 3 x taką goraczkę bez innych objawów - utrzymywala sie zwykle długo ok tygodnia ...robiłam morfologię z rozmazem i zawsze pokazywało ze inf. wirusowa
Teraz taka grypa panuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry