Widok
Gościniec Kaszubski Kartuzy - opinie
Witam wszystkich, wraz z narzeczonym jesteśmy w trakcie poszukiwań sali weselnej na 2014 rok, już teraz szukamy, aby mieć w czym wybrać :) Nasze wesele będzie na 90 osób. Chcemy, aby sala była czysta, elegancka a goście aby wyszli najedzeni :)
ODWIEDZILIŚMY:
Szarlota - Kościerzyna (drugie piętro, jak dla babci to kiepsko, podłoga z trzema pokryciami: płytki, parkiet drewniany, wykładzina)
Żukowianka - Żukowo (sala na piętrze, właściciel pod wpływem alkoholu)
Hotel pod Orłem - Kartuzy (wszystko ok, ale jakoś nie wybrałam tej sali)
Złota jesień - Kartuzy (sala przepiękna, właścicielka wydaje się spoko, ale ukryte dodatkowe koszta)
u Młyńskich - Szymbark (sala klimatyczna: cegły, drewno trochę ciemno i kaszubskie wzorki, natomiast jedzenia pod dostatkiem wiem bo byłam jakiś czas temu tam na weselu)
Kasztelanka - Kiełpino (piękna sala, ale jak dla naszej ilości gości to za duża)
Gościniec dla Przyjaciół - Wyczechowo (nasz termin JUŻ zajęty)
Elipsa - Stężyca (właścicielka bardzo nie przyjemna, sala naprzeciw cmentarza)
Gościniec Kaszubski - Kartuzy ( sala czysta, schludna bez przepychu)
Wstępnie zarezerwowany GOŚCINIEC KASZUBSKI W KARTUZACH, tylko mamy kłopot nie wiemy jak z jedzeniem(menu niby spoko tylko troche mało 3 kawałki ciasta na osobe jak na naszą rodzinę ;) no i mięsa liczą 3 kawałki na osobę, zastanawiałam sie też nad domówieniem kaczki)tylko, że nikt z naszych znajomych tam nie był na forum też słabo coś o nich wątków więc może ktoś mi coś tutaj doradzi. Oczywiście jesteśmy również otwarci na jakieś inne propozycje lokali. Rejon: okolice Kościerzyny - Kartuz.
POZDRAWIAMY
ODWIEDZILIŚMY:
Szarlota - Kościerzyna (drugie piętro, jak dla babci to kiepsko, podłoga z trzema pokryciami: płytki, parkiet drewniany, wykładzina)
Żukowianka - Żukowo (sala na piętrze, właściciel pod wpływem alkoholu)
Hotel pod Orłem - Kartuzy (wszystko ok, ale jakoś nie wybrałam tej sali)
Złota jesień - Kartuzy (sala przepiękna, właścicielka wydaje się spoko, ale ukryte dodatkowe koszta)
u Młyńskich - Szymbark (sala klimatyczna: cegły, drewno trochę ciemno i kaszubskie wzorki, natomiast jedzenia pod dostatkiem wiem bo byłam jakiś czas temu tam na weselu)
Kasztelanka - Kiełpino (piękna sala, ale jak dla naszej ilości gości to za duża)
Gościniec dla Przyjaciół - Wyczechowo (nasz termin JUŻ zajęty)
Elipsa - Stężyca (właścicielka bardzo nie przyjemna, sala naprzeciw cmentarza)
Gościniec Kaszubski - Kartuzy ( sala czysta, schludna bez przepychu)
Wstępnie zarezerwowany GOŚCINIEC KASZUBSKI W KARTUZACH, tylko mamy kłopot nie wiemy jak z jedzeniem(menu niby spoko tylko troche mało 3 kawałki ciasta na osobe jak na naszą rodzinę ;) no i mięsa liczą 3 kawałki na osobę, zastanawiałam sie też nad domówieniem kaczki)tylko, że nikt z naszych znajomych tam nie był na forum też słabo coś o nich wątków więc może ktoś mi coś tutaj doradzi. Oczywiście jesteśmy również otwarci na jakieś inne propozycje lokali. Rejon: okolice Kościerzyny - Kartuz.
POZDRAWIAMY
Ja organizowałam tam wesele w 2009 r. i byłam bardzo zadowolona. Jedzenie pyszne i w ilości całkowicie wystarczającej. A salą wszyscy goście byli zachwyceni, bo naprawdę ładna i co ważne - przestronna. Mają też bardzo fajny apartament dla pary młodej z jaccuzi w łazience, więc po weselu można się odprężyć. Na twoim miejscu pozostałabym wiec przy tym wyborze.
witam cie my mieliśmy w gościncu kaszubskim wesele 4 miesiące temu i powiem ci,ze ja osobiście jadłam ich jedzenie właśnie na własnym weselu i rewelacja ,my wybraliśmy menu to 3 droższe i wystarczyło i zostało trochę tego jedzenia po poprawinach ,ja nie mam nic do zarzucenia temu lokalowi , bo mieliśmy mieć na swoim weselu 100os. ale odpadło nam 20 :-/ .Właścicielka naprawdę ,dla ludzi doradzi.....W mojej ocenie ten lokal na pozytyw ,a Wy i tak wybierzecie co wam ,będzie odp
za szkło np. płacisz po 5 zł od osoby "na wszelki' wypadek gdyby się coś stłukło no ale potem nie zwracaja nawet jak się nie potłucze.. wg mnnie to trochę śmieszne...no chyba, że chcecie wszystko stłuc to wtedy im starczy na odkupienie... przesada. więcej nie pamiętam ale wiem, że podobne kwiatki też tam były. Dodatkowo, menu dostałam dopiero mailem jak wróciłam po pięknych opowieściach jak to u nich cudnie :)
te dodatkowe koszta, tycza sie chyba złotej jesieni, a wlasciwie groono, bo my w goscincu kaszubskim w kartuzach ( nie mylic z ostrzycami bo to zupelnia inna knajpa, jedynie nazwa ta sama ) robimy wszystkie imprezy rodzinne i firmowe i NIGDY nie bylo nawet mowy o jakiejs kaucji za szkanki. z mojej wiedzy wynika ze taka oplata jest pobierana w zlotej jesieni, ale pewien tez nie jestem na 100% bo tam nie imprezujemy.
podpisaliśmy umowę ze Złotą Jesienią i nie ma tam ukrytych kosztów, np. tak jak wyżej wspomniano 5zł za zbite szkoło... wszystko jest jasne i klarowne.jeśli chodzi o menu to p. Maria wysyła przykładowe menu jakie miały inne pary, bo menu na swoje wesele ustala się samemu od początku do końca, oczywiście z pomocą p.Marii. odsyła się jej taką propozycje i ona to wycenia, pisze swoje uwagi itd.
byłam w tym hotelu na sylwestra. totalna porażka a zwłaszcza menu tragiczne za ta cenę:
począwszy od zupy rybnej, rozwodnionej do granic przyzwoitości, w której pływały 2 i poł kluseczki i 3 dosłownie "wiórki" ryby
- strogonow - sam sos zagęszczony i 5 plasterków pieczarek i 3 kęsy mięsa
-to tylko mały przykład
-jeśli chodzi o obsługę to nie nadążała z niczym
długo by można pisać
nikomu nie polecam, nigdy na sylwestra w tym miejscu nie wybiorę się
wstyd dla Kaszub
począwszy od zupy rybnej, rozwodnionej do granic przyzwoitości, w której pływały 2 i poł kluseczki i 3 dosłownie "wiórki" ryby
- strogonow - sam sos zagęszczony i 5 plasterków pieczarek i 3 kęsy mięsa
-to tylko mały przykład
-jeśli chodzi o obsługę to nie nadążała z niczym
długo by można pisać
nikomu nie polecam, nigdy na sylwestra w tym miejscu nie wybiorę się
wstyd dla Kaszub
to chyba nie bylismy w tym samym miejscu na sylwestra... i chyba pierwszy raz slysze ze obsługa nie nadążała z niczym.... wrecz przeciwnie, obsluga jest bardzo mi,a sprawna i szybka!! twoja opinia jest krzywdząca dla tego lokalu, bo ja bylem tam nawet wczoraj na imprezie i po raz kolejny jestem bardzo zadowolony !! mogę z czystym sumieniem polecić ten lokal !! dla pary która szuka opini o tym lokalu, to proponuje najpierw pojsc na impreze, jakis dancing albo cos w tym stylu i od razu będzie wiadomo czy dokonaliscie dobrego wyboru. naprawde z czystym sumieniem moge polecic ten lokal i pod wzgledem jedzenia i obslugi.
Proszę się zastanowić, zanim cokolwiek pani oceni, wydaje mi się ,że miała pani jakiś koszmarny sen, bo nie sądzę , że była pani na balu sylwestrowym w Gościńcu Kaszubskim w Kartuzach.
Po pierwsze nie serwowaliśmy żadnej zupy rybnej tylko zupę borowikową z makaronem
Po drugie w naszym menu nie było strogonowa tylko żurek staropolski z ciepłą bułeczką.
Dla przypomnienia całe menu Sylwestrowe:
OBIAD
ZUPA BOROWIKOWA Z MAKARONEM
PIERŚ Z KACZKI W SOISE ŻURAWINOWYM Z BRZOSKWINĄ
ZIEMNIAKI PUREE
KAPUSTA CZERWONA ZASMAŻANA
FASOLKA SZPARAGOWA
DESER
KAWA
SZARLOTKA NA CIEPŁO Z BITĄ ŚMIETANĄ
PRZEKĄSKI
CARPACCIO WOŁOWE Z KAPARAMI I PARMEZANEM
PSTRĄG W GALARECIE
ŁOSOŚ W MARYNACIE
ŚLEDŹ PO KASZUBSKU
SZYNKA FASZEROWANA DELICJĄ JAJAECZNĄ
PÓŁMISEK WIEJSKI
TATAR WOŁOWY Z JAJKIEM PRZEPIÓRECZYM
SAŁATKA GRECKA Z SOSEM WINEGRET
GRZYBKI,OGÓRKI-MARYNOWANE
KOLACJA
BARSZCZ
SOLA W DELIKATNYM CIEŚCIE BISZKOPTOWYM I SOSIE
KOPERKOWYM
ZAWIJANIEC KASZUBSKI
UDZIEC WIEPRZOWY
PODANY Z SOSEM CHRZANOWYM â SERWOWANY PRZEZ KUCHARZA
DANIE PO PÓŁNOCY
ŻUREK STAROPOLSKI PODANY Z CIEPŁĄ BUŁECZKĄ
napoje zimne 1 l/osoba
napoje alkoholowe â (wódka,wino,piwo)serwowane bez limitu
lampka wina musującego /osoba/
napoje gorące â bez limitu
Poza tym, osługa nasza jest wykwalifikowana i doświadczona, wie doskonale w jaki sposób należy obsługiwać gości, sa to kelnerzy pracujący wiele lat w zawodzie.
W związku z czym mogę stwierdzić z całą odpowiedzialnością, że opinia pani jest nieprawdziwa i krzywdząca dla naszej restauracji i wydaje się , że pomyliła pani lokale.
Z poważaniem
Janina Bertling
kierownik restauracji
Po pierwsze nie serwowaliśmy żadnej zupy rybnej tylko zupę borowikową z makaronem
Po drugie w naszym menu nie było strogonowa tylko żurek staropolski z ciepłą bułeczką.
Dla przypomnienia całe menu Sylwestrowe:
OBIAD
ZUPA BOROWIKOWA Z MAKARONEM
PIERŚ Z KACZKI W SOISE ŻURAWINOWYM Z BRZOSKWINĄ
ZIEMNIAKI PUREE
KAPUSTA CZERWONA ZASMAŻANA
FASOLKA SZPARAGOWA
DESER
KAWA
SZARLOTKA NA CIEPŁO Z BITĄ ŚMIETANĄ
PRZEKĄSKI
CARPACCIO WOŁOWE Z KAPARAMI I PARMEZANEM
PSTRĄG W GALARECIE
ŁOSOŚ W MARYNACIE
ŚLEDŹ PO KASZUBSKU
SZYNKA FASZEROWANA DELICJĄ JAJAECZNĄ
PÓŁMISEK WIEJSKI
TATAR WOŁOWY Z JAJKIEM PRZEPIÓRECZYM
SAŁATKA GRECKA Z SOSEM WINEGRET
GRZYBKI,OGÓRKI-MARYNOWANE
KOLACJA
BARSZCZ
SOLA W DELIKATNYM CIEŚCIE BISZKOPTOWYM I SOSIE
KOPERKOWYM
ZAWIJANIEC KASZUBSKI
UDZIEC WIEPRZOWY
PODANY Z SOSEM CHRZANOWYM â SERWOWANY PRZEZ KUCHARZA
DANIE PO PÓŁNOCY
ŻUREK STAROPOLSKI PODANY Z CIEPŁĄ BUŁECZKĄ
napoje zimne 1 l/osoba
napoje alkoholowe â (wódka,wino,piwo)serwowane bez limitu
lampka wina musującego /osoba/
napoje gorące â bez limitu
Poza tym, osługa nasza jest wykwalifikowana i doświadczona, wie doskonale w jaki sposób należy obsługiwać gości, sa to kelnerzy pracujący wiele lat w zawodzie.
W związku z czym mogę stwierdzić z całą odpowiedzialnością, że opinia pani jest nieprawdziwa i krzywdząca dla naszej restauracji i wydaje się , że pomyliła pani lokale.
Z poważaniem
Janina Bertling
kierownik restauracji
Szczerze mowiąc, jeli chodzi o Gociniec Kaszubski to nie mam nic do zarzucenia... Bywam tam srednio 3-4 razy w roku na roznych okazyjnych imprezach. Jesli mowa o jedzieniu to proponowane menu przzez restauratorke jest jak najbardziej wystarczajace, w ilosci i calkiem dobre w smaku... Wystroj stonowany, ale przyjemny, nie widzialam tylko pokoi, takze niestety nie moge sie wypowiedziec. Ale na weselne tance Gosciniec najdaje sie jak najbardziej
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Hej.Ja mam do polecenia bardzo fajne gospodarstwo agroturystyczne u Rychertów w Kiełpie.Bardzo fajne miejsce,sala sliczna i akurat do 100 osob.Jedzenie jak w domu wszystko perfektcyjnie.Obsluga bardzo fajna szybko wszystko robili nie pamietam momentu zebym miala brudny talerzyk.Dla dzieci plac zabaw,mozna wyjsc na dwor po ogladac konie fajne wikoki.Moim zdaniem to idelane miejsce na wesele a szczegolnie latem jak jest pienie na dworzu.A co jeszcze to mozna jedzac bryczka:)Wiec nic ujac nic dodac naprawde fajnie.A jesli chodzi o rok 2014 to napewno jeszcze jakies miejsca sa moze nie wszystkie ale sa.Tylko jedzac i rezerwowac,
,
,