Widok

Gospoda Gdańska NOT czy Dworek Gościnny Lipce? opinie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam dylemat:( wesele 3 sierpnia a ja dalej waham się nad dwiema opcjami: Gospoda Gdańska w nocie albo Dworek Gościnny w Lipcach. Najpierw byłam w Dworku: fajne jest to , że mają wyjście bezpośrednio na dwór: można wyjść na fajeczkę, przewietrzyć się. Czytałam pozytywne opinie nt . jedzenia: dużo i domowo. Ale mam 100 gości i trochę martwi mnie, że jest mało miejsca, filary na sali ,które będą zasłaniały widok na parkiet i parę młodą, no i zależało mi na tym, aby wszyscy siedzieli przy stołach ustawionych w tzw. podkowę. No i krzesła trochę wiocha, drewno obite materiałem, nie mają pokrowców:(
W Gospodzie natomiast, parkiet w prostokącie, trochę wąski, na fajeczkę trzeba zejść schodami, przez drugą restaurację na dół, toalety na korytarzu, przez który trzeba sporo przejść, no i z zewnątrz masakrycznie wygląda obiekt. Za to sala pięknie przyozdobiona, świeże kwiaty ( w Dworku organza+ sztuczne kwaty), pokrowce na krzesłach, na prawdę klasa. Ale w Dworku Gościnnym jest więcej pozycji jedzeniowej do wyboru ( 8 pozycji a w Gospodzie 6, dwa gorące posiłki w trakcie wesela w Dworku- a w Gospodzie jeden). Cena: Dworek Gościnny 160 zł/ os, Gospoda Gdańśka NOT 150 zł/ os. Suma sumarum nie wiem co wybrać:( Pomóżcie, proszę o opinie plisssssssssss
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam Dworek
co do wystroju z właścicielka mozna sie dogadac albo zamowic firme zewnetrzna
lokal w miescie a jakby poza jezeli wiesz o co mi chodzi :)
Dzięki za opinię! Rzeczywiście mogłaby to zrobić firma zewnętrzna abo chociażby ja, ale to dodatkowe koszty, a w Gospodzie Gdańskiej wystrój jest w cenie, no nie wiem... Ale dzięki:)
W Dworku graliśmy dwukrotnie,moja siostra również miała tam wesele na 110 osób.Obsługa i jedzenie ok.W sierpniu zaletą jest bliskie wyjście na zewnątrz.W Gospodzie graliśmy tylko na imprezie firmowej.
http://www.tomaszdorniak.pl
tel.501-183-708
Agencja muzyczna MASSUANA
http://youtu.be/yVlRvXnU4OE
Mieliśmy wesele w Gospodzie Gdańskiej na początku grudnia. Według nas cała uroczystość zorganizowana była perfekcyjnie. Pyszne jedzenie, wszystko pięknie podane, ogromna ilość - mnóstwo zostało jeszcze na poprawiny (to co zostało obsługa popakowała nam w pudełka i rano było gotowe do odbioru). Właściciele i menagerka przemili, obsługa uśmiechnięta nawet o 4 rano. Na prawdę szczerze możemy polecić ten lokal. Jeżeli nie przeszkadza Wam wygląd zewnętrzny budynku, to Gospoda jest super miejscem na zorganizowanie wesela i każdej innej uroczystości rodzinnej. Na pewno plusem jest lokalizacja - ze Starówki wszędzie łatwo dojechać nawet w nocy, nie ma problemu z taksówkami, a nawet -dla chętnych- z komunikacją miejską. W lecie przy lokalu jest ładnie przystrojony ogródek, więc nie ma problemu z wyjściem na fajeczkę. Dla nas plusem bylo to, że gdy ktoś z gości poczuł się zmęczony, mógł wyjść na korytarz i tam chwilę odpocząć w ciszy na kanapie lub fotelu, a nie musiał siedzieć na dworzu (w grudniu to jednak wątpliwa przyjemność). Pani Jagoda (menagerka) załatwiła nam również tańszy pokój w hotelu Hevelius na noc poślubną, a dodatkowo od firmy dostaliśmy prezent śłubny co dodatkowo miło nas zaskoczyło :) Podsumowując lokal wg nas jak najbardziej na plus.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
My mamy 4sierpnia wesele w Dworku w Lipcach a 05 poprawiny:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziękuję Wam : Asiu i Michale, za opinię:) Zdecydowaliśmy się na Gospodę Gdańską m.in. ze względu, że mam 3 minuty z kościoła do restauracji ( co oczywiście wyklucza koszty transportu) i dobre opinie i wygląd sami ( byłam 10 grudnia w GG, żeby zobaczyć dekorację sali i było rewelacyjnie, to było Twoje wesele??). Mam jeszcze mały dylemat: chcę wybrać opcję za 149 zł/ os. bez poprawin myślisz, że jedzenia nie zabraknie? I czy miałaś dodatkowo stół szwedzki?
Co prawda nie mogę się wypowiedzieć, jak to jest po weselu ale ślub mamy 21 stycznia właśnie w Restauracji Gospoda Gdańska i jak do tej pory wszystkie formalności i ustalenia, bardzo miło się załatwiało :) polecam ... widać, że z zaangażowaniem i profesjonalizmem podchodzą do tematu weselnego :)
image
to czekam z niecierpliwością na relacje z uroczystości :) Wszystkiego dobrego!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, to było nasze wesele :) Wystrój faktycznie rewelacyjny - oczywiście wszystko w cenie. Byliśmy wieczór przed weselem, aby zobaczyć jak wyglądają przygotowania i byliśmy w szoku, jak zobaczyliśmy, że obsługa krzesła ustawia od wzornika, tak aby wszystkie stały tak samo, a ustawienia kileiszków sprawdzały trzy osoby :) Oprócz tego mogliśmy wybrać kolor oświetlenia, tak aby pasował do koloru przewodniego :) A w dniu wesela Pan Tomek zrobił dla nas piękną ikebanę na stół. Jesli chodzi o menu mieliśmy opcję za 165zł z płonącą szynką. Też mieliśmy podobne obawy jak Ty, dlatego zdecydowaliśmy się na to menu. Nie mieliśmy dodatkowo szwedzkiego. Ciężko mi powiedzieć ile zjedzą Wasi goście, ale u nas na prawdę zostało sporo jedzenia. Ale jesteśmy zadowoleni z tego menu, które wybralismy, bo cały czas na stoły wjeżdżały jakieś nowe dania, więc goście mieli w czym wybierać. Jeśli chodzi o koszt menu za 165 czy 149+szwedzki - wychodzi mniej więcej na to samo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy w gospodzie, wystrój jest w cenie??
image
Tak, wystrój sali jest w cenie, w tym cięte kwiaty, jakies pierdoły na stołach, świeczniki, ja mam wesele w piątek i do tego gratis eleganckie pokrowce na krzesła. Nie wiem jak długo i czy tylko w piątki obowiązkuje ta promocja, ale menadżer restauracji p. Paweł fajny gość, można się z nim dogadać.
Witam, jestem już "po":) Mega się spieszę, bo jutro wylatujemy na wycieczkę z mężem, więc dokładną relację i fotki restauracji z wesela prześlę po powrocie, ale już teraz Wam napiszę, że polecam Gospodę Gdańską w 1000%!!! Gdybym miała wybór zrobiłabym tam jeszcze raz wesele. Obsługa, klimat, jedzonko, organizacja, szefostwo itd, itp. wszystko godne polecenia.

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry