Widok

Granaty do szamba, raz po raz.

Granaty wrzucane do szamba jakim jest Polska, skutecznie działają. Nie ma lepszego prezentu na 2021 rok dla władzy PIS. Komu chcielibyście przekazać władzę, gdyby Kaczyńskiemu się ona znudziła ?

"Magda Umer dziarski bojkotuje TVP i nie ogląda serialu o Osieckiej. Ale szczepionkę z pakietu dla medyków przyjęła bez wstrętu."
"Jaśkowiak, prezydent Poznania proponuje by elity zaszczepić poza kolejnością"
"Muszę przyznać, że skuteczność PiS-u jest paraliżująca. Zaledwie drugi dzień nowego roku, a już zdążyli skompromitować kandydatkę na RPO, opozycyjną elitę kulturalną i sporą część pewnej dużej telewizji, a do tego przejąć jeden bank.
A mamy dopiero sobotę."
Mnie ręce opadły do poziomu sznurowadeł. Nie mam złudzeń i nadziei. Polska to stan umysłu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Choć gdy czytam newsy z USA, to widzę, że to zło to takie lokalne jest i atakuje nasz kraj, bo tam właśnie zeszło w niebyt.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sky, to chyba nowy szeryf w mieście.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słyszałem ostatnio, że zło atakuje nasz kraj.

Jakże głęboka myśl przebija z tego głosu.
Każdy kto dotyka brudną dłonią, wredną gębą pluje na Polskę moją, naszą Ojczyznę, nie jest wart dotykać ziemi Polskiej nawet po śmierci. W Polsce smród tworzą ci którzy nie mają szacunku do kraju w którym żyją.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Luzu, chyba jeszcze więcej. Bo na niego nie narzekam. Ale jak Ty wykoncypowałeś że kieruje mną zazdrość ? Nie zazdroszczę im, bo trudno komuś zazdrościć łajdactwa. Może czas zamknąć ten temat, przynajmniej na tym etapie. Niczego nowego nie wniesiemy, może jedynie refleksję nad swoimi zasadami. Czy aby nie jest już za późno, bo zgodzimy się na wszystko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Zazdrość to choroba i to nieleczalna. Dlatego trzeba nauczyć się z nią żyć. To trudne, ale możliwe. Kilka rad poniżej
1. Nie porównuj się z innymi
2. Uwierz w siebie
3. Bądź samokrytyczny
4. Żyj swoim życiem
5. Doceń to, co masz
6. Ogarnij złe emocje
7. Myśl pozytywnie
8. Nie kumuluj w sobie złości
9. Więcej luzu :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Uczciwość, prawość cecha ludzka, polegająca w relacjach społecznych na wywiązywaniu się z danego słowa oraz przestrzeganiu reguł społecznych (uznanych norm moralnych), nawet gdy inni tego nie widzą lub nie oczekują."

Myślę, że pozostaniemy przy swoich zdaniach i dalsza dyskusja nie ma sensu.
Niektórzy zaszczepieni znani i lubiani aktorzy pozostaną w mojej opinii nadal znani i lubiani. Odnośnie pozostałych, zaszczepionych osób jeżeli mam swoją opinię, to ten incydent nie zmienił jej ani na plus, ani na minus.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anonimy, czy możecie nadać sobie nicki ? Czy ja przegiąłem w swojej ocenie, nazywając to podłością ? Wszystko zależy od kryteriów przez które patrzymy na tą aferkę. Ty starasz się szukać usprawiedliwienia, chociaż ja od początku odkąd to obserwuję, takowego nie widzę. Wręcz przeciwnie. Każdy dzień przynosi nowe wersje prawdy, sprzeczne często ze sobą, a jak już ktoś z nich zabiera głos, to ręce opadają. Czy nie umknęła Twojej uwadze taka informacja, o czym już pisałem wcześniej, że : " W tych dniach, kiedy realizowane były szczepienia, były co najmniej 32 osoby z personelu medycznego, które się zgłosiły do szczepienia, a w trakcie tej akcji nie zostały zaszczepione". Rozporządzenie o którym piszesz, to o dopuszczeniu do szczepień osób spoza ścisłej grupy 0 w okresie świątecznym wyglądało tak :" We wspomnianym komunikacie z 31 grudnia 2020 roku NFZ pisze: "Odpowiadając na apel Naczelnej Izby Lekarskiej o jak najefektywniejsze wykorzystanie szczepionek dostarczonych do szpitali w okresie świąteczno-noworocznym, do 6 stycznia, oprócz szczepienia pracowników szpitali, dopuszczalne jest także szczepienie członków ich rodzin oraz pacjentów, którzy w tym czasie przebywają w szpitalu, a których stan zdrowia na to pozwala". (PAP) . Na 450 dawek dostępnych dla WUM, bez mała 200 otrzymali ludzie spoza grupy 0. Kto się na nią załapał poniekąd wiemy, bo byli nawet tacy z nich, że się tym publicznie szczycili (!). Takie są fakty. Dziwi mnie jednak to, że nikt z Was, zabierających głos w dyskusji na tym forum, nie dostrzega w tym zła. Zło jest złem, czy będzie ono mniejsze gdy dookoła innego draństwa i niekompetencji ? Nie, nie usprawiedliwiajcie zła "mętną wodą", "ratuj sie kto może". W całym tym bajzlu jaki poniekat sami stworzyliśmy, trzeba być przyzwoitym. Zło nazywać złem.

Ludwiku Dorn i psie Sabo, nie idźdcie tą drogą.
No nie idźcie tą drogą.
Co was to obchodzi co zrobiła Janda albo Materna? Czemu nie Krzychu Kononowicz od razu?
Obudzono w was najniższe instynkty. My z bratem też się kiedyś wgapialiśmy w wystawę Pewexu ale to było prawie pół wieku temu!
Nawet nie sądzę, zeby to bya akcja propagandowa, bo służby nigdy nie wystawiają na żer swojej agentury. Chyba że o tempora o mores i nie ma już niczego, nawet honoru oficerskiego. To po prostu jest Janda i Materna.
Dobrze, ze siedzicie w tej swojej bańce i nie wiecie. co robił David Rockefeller ani czemu 80latki z Hollywood wyglądają na 40latki., bo by dopiero był krzyczenie. że... ten no... Kingsajz dla każdego.

https://www.youtube.com/watch?v=HCLN4HauM34
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

ludzie którzy wykazali się taką podłością?
@jaq przegiąłeś i to mocno.
Nie zwróciłeś uwagi na taką subtelną informację?
"Osoby, które w żaden sposób nie są związane ze szpitalem były zgłaszane na liście, ...28 grudnia, czyli na dzień przed oficjalnym rozesłaniem przez Narodowy Fundusz Zdrowia wytycznych, które w tym okresie między świątecznym dopuszczały możliwość szczepienia osób spoza ściśle zdefiniowanego personelu medycznego i niemedycznego zatrudnionego w szpitalu - podkreślił szef MZ."
Jak bywa w zwyczaju PIS, tak i tym razem wytyczne szczepienia osób spoza personelu medycznego były przekazane "w samą porę".
Według mnie uzgodnienia były czynione w ostatniej chwili telefonicznie, lista była sporządzana na kolanie, a na następny dzień przyszły wytyczne z NFZ, (oczywiście nieco inne, niż przez telefon). Teraz szuka się kozłów ofiarnych super zorganizowanej akcji szczepień.
Kowal zawinił, a Cygana powiesili
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Daleki jestem od zachwytu czy stanu podniecenia, bynajmniej nie z tego powodu o którym piszesz anonimie. Podaję link do informacji, a każdy nich sobie wyciągnie z tego własne wnioski. Jeżeli miałem jakiś przebłysk szacunku do postaci prof. Gacionga, to był on spowodowany jego oświadczeniem, dalekim od tego co mówią i piszą inni uczestnicy tej sprawy. Nie pisałem słowem o poczynaniach ludzi ekipy rządzącej, jak sobie radzą, lub jak sobie nie radzą z pandemią. Bo temat tego nie dotyczy. Temat dotyczy tego, jakie postawy ludzi uwydatniają się w trudnej sytuacji w jakiej znaleźliśmy się wszyscy. I nie ma tutaj znaczenia, kto jest ministrem zdrowia, ale to kim są ludzie którzy wykazali się taką podłością.

Dzień dobry Bzibzieńku :)
"ot czasy - głupi przodem idzie" (a propos zaszczepionych)
Ps
Czyja to "publikacja"? :D
ToĆ nie zmarnowali "szczepionków" ;)

Dopiero co byłes zachwycony postawą profesora Gacionga. Teraz podnieca Cie wypowiedź ministra zdrowia, który chce "głowy" profesora. Ja natomiast oczekuję walenia się we własne piersi Pana ministra i jego całej ekipy, która spowodowała cały ten bałagan. Do tej pory ludzie nie wiedzą ani kiedy, ani gdzie zostaną zaszczepieni. Pytania tego typu zadawane są systematycznie i konkretnej odpowiedzi nie ma. Nic dziwnego, że część społeczeństwa wzięła sprawy w swoje ręce. Niech Niedzielski i jego ministerstwo zajmie się swoją robotą i skutecznie przeprowadzi akcje szczepień podając informacje z wyprzedzeniem. PIS niestety wszystko robi z zaskoczenia, to nie powinno dziwić Pana ministra, że inni też czasami mogą zaskoczyć :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Teraz na poważnie. Lektura publikacji RMF na temat raportu komisji NFZ w WUM do końca rozwiewa wątpliwości https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-200-zaszczepionych-przez-wum-poza-kolejnoscia-minister-oczek,nId,4980081

Ani to piosenka o zdrowiu, lecz o chorobie, a tym bardziej nie Pana Koracza. Co jest ?

Bzibzieńku :] Voila Strusieńku :D
http://youtu.be/DB-W1cEDgNA

3 linka : Ty nasz już cały internet przegrany na dysk, poszukaj zatem piosenki o zdrowiu Pana Koracza. Jako podziękowania dla inicjatywy kampanii marketingowej (majstersztyk) WUM .

Niektórym rzeczywiście tak się szczęśliwie składa : https://www.youtube.com/watch?v=EskcNN8YtL4
do góry