Widok

Grom fajerwerki-opinie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chciałabym uzyskać opinię na temat firmy grom , czy ktoś korzystał z ich usług i w ogóle czy warto.
Już raz pisałam taki wątek ale nie wiem czemu skasował się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dostałem sporo telefonów z pytaniem czy można robić pokaz fajerwerków po godzinie 22 , odpowiem w ten sposób , można ale należy się liczyć że nie wszyscy będą z tego zadowoleni.
15 Sierpnia miałem realizację na weselu w Rumi przy restauracji Tequila ,pokaz ok, goście i młodzi zadowoleni jednak znalazł się człowiek któremu to przeszkadzało i zgłosił sprawę na policję o zakłócanie ciszy nocnej.
Urząd miasta Rumi nie wymaga uzyskania zezwolenia , zgodnie jednak z zasadami miesiąc wcześniej poinformowałem urząd i policję o pokazie.
Pomimo tego zostałem wezwany na policję , policjanci uważali ze wezwanie mnie to bezsens ale według przepisów musieli mnie ukarać mandatem 1oo zł :)
Okazuje się że jakiekolwiek strzelanie po godzinie 22 może się zakonczyć mandatem niezależnie nawet czy jest organizowane przez miasto czy osobę prywatną.
Przepisy dotyczące fajerwerków są w Polsce niespójne i niejasne i w zasadzie nikt nie wie ( łącznie z policją) jak je interpretować.
Podsumowując na kilkadziesiąt wykonanych pokazów w tym roku jeden mandat , całkiem niezły bilans, strzelać więc będę o 22 , 23, 24, a nawet rano.
Pozdrawiam

My mieliśmy grom fajerwerki też 15 sierpnia (nie w Tequili ) i polecamy. No i u nas nie można było sobie samemu zorganizować fajerwerków musiała to zrobić profesjonalna firma, która w razie czego (np urazu gościa, pożaru) ponosi za to odpowiedzialność. Wiadomo że takie rzeczy nie maja miejsca, ale ktoś odpowiedzialny musi być. Poza tym moja przyjaciółka tydzień przed nami też miała tą firmę i również wszyscy goście byli zadowoleni i pod wrażeniem. Poza tym w jej przypadku żadna inna firma nie chciała się pojąc strzelania fajerwerków ze względu na miejsce . Pan z Grom fajerwerki powiedział że on po prostu zgłasza to do urzędu i strzela i wszystko jest legalnie.
mam pytanie do osob, ktore juz korzystaly z uslug firmy grom.. ktory zestaw fajerwerek z ich strony internetowej polecacie??
up
Mam zamówione fajerwerki w Gromie na czerwiec , w lipcu zeszłego roku widziałam ich pokaz u kolezanki na weselu w Bardo , wszyscy byli zachwyceni nie mam więc wątpliwości że dobrze wybrałam.
Przykro mi że konkurencja w tak niegodziwy sposób prowadzi walkę o klienta.
pozdrawiam forumowiczów.
Pytanie do Gromu - czy macie w swojej ofercie suchy lód i oczywiście maszynę do wytwarzania z niego dymu ciągnącego sie po ziemi. Jeśli tak to ile taka usługa by kosztowała?
Niestety nie posiadam takiego urzadzenia.
Jeszcze w zeszłym roku miałem maszynę do baniek i dymu , jednakze ze względu na bardzo nikłe zainteresowanie zrezygnowałem z tego.
Proponuję poszukać w firmach które zajmują się obsługą imprez i dyskotek.
Panie Wulkan uważam że nie powinien Pan pisać na temat co do którego nie posiada Pana 100% informacji. Temat zezwolenia był poruszony przez jedna panią w tym watku która uparcie twierdziła że Grom takiego zezwolenia nie ma i ja postanowiłam to sprawdzić. Temat został usuniety przez Admina. Ale powtórzę zadzwoniłam najpierw do urzędu a Pani z uzrędu powiedziała że takich rejestrów nie posiadają a nawet jak przeszukaja całą bazę to dana osoba mogła starać się o pozwolenie w innym urzędzie. Poinformowała mnie żebym zadzwoiniła do ministerstwa i tam spytała o koncesję (wydawaną przez MSWiA zgodnie z ustawą o swobodzie działalności gospodarczej) Zadzwoniłam a tam powiedziano mi że takiej informacji przez telefon nie otrzymam. Mogę zwrócic sie z zapytanie objętym opłata (nie pamiętam ile ok 100 chyba), powiedzieć czemu potrzebuję tej informacji i uzyskam ją po czasie pisemnie.
Interesował się tym gdyż sama miałam wesele w Bardo i pokaz organizowany przez grom. Dzień wczesniej też Pan z Gromu robił tam pokaz. Bardo nie zgadza się na pokazy bez zezwoleń ale do małych fajerwerków ( tak powiedział sam kierownik) wystarczy zgłoszenie w urzędzie gminy. Byliśmy bardzo zadowoleni z usługi, zdziwił mnie fakt iz niektórzy twierdzą że grom robi to nielegalnie.
Aha i moge powiedziec że Pana z Gromu kilkakrotnie właśnie w BArdo sprawdzała policja. I jakoś nie siedzi w więzieniu. Rozumiem że nie podejmuje z Panem dyskusji bo nie jest Pan dla niego partnerem do rozmów. To bezczelność oskarżać kogoś bez żadnych podstaw. Gdybym była zdeterminowana sama sprawdziłabym.
Mam pytanie do pana z gromu , jakie pozwolenia są potrzebne do pokazu w Sopocie przy plaży piratów i kto takie pozwolenia załatwia.
Druga sprawa to ile powinny trwać fajerwerki na 18 urodzinach.
magdar sorki ze odpowiem.. ;)
ale nie ma chyba czasu okreslonego na 18ste urodziny ;)

moim zdaniem zeby to jakos wygladalo pokaz nie moze byc krotszy niz 3-4 min ;)
Aby zorganizować pokaz fajerwerków w Sopocie trzeba mieć parę papierków :

1- opinia straży pożarnej( we wniosku trzeba określić lokalizację ,
klasyfikację fajerwerków , sposób odpalania , masę ładunku
pirotechnicznego ,zabezpieczenie przeciwpożarowe i parę innych
drobiazgów) .
2- Pozwolenie Prezydenta miasta ( wydawane na podstawie opinii
komendanta straży pożarnej)

3- poinformowanie policji ( potwierdzenie)

Jeżeli dostaję zlecenie pokazu to ja to załatwiam.

Czas pokazu nie powinien przekraczać 3 minut , lepiej zrobić krótszy ale bardziej intensywny.
Do Pana z Gromu , czy ma pan jakieś filmy z wesel na których były fajerwerki?
U mnie na weselu fajerwerki trwały 5 minut , było to w maju 2006 roku w Kozim Grodzie , pozdrowienia dla Pana Andrzeja z firmy grom.
Prosze bardzo

http://www.youtube.com/watch?v=oM_lIztdWhI
http://www.youtube.com/watch?v=t_hOgTzHK8E&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=c9xz9e2fbgY&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=D2G9eKjO94E&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=Umb-JVZnrdM&feature=channel

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba się zdecyduję na fajerwerki , jakoś trzeba będzie dopiąć budżet.
widziałam
Widziałam pokaz który robił GROM w ostatnią sobotę , koło Faltomu w Rumii ,strasznie mi się podobały te fajerwerki. Porozmawiałam na miejscu z panem który to robił i umówiłam sie na spotkanie w sprawie fajerwerków na moim weselu.
Zdecydowanie polecam !
W czerwcu zeszłego roku miałam wesele W Bardo i fajerwerki zamówione w Gromie , było bombowo , wybuchowo i bezproblemowo.
do góry