Widok

Gronkowiec u dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś zmagał się z gronkowcem u dziecka proszę ogromnie o jakieś porady
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja cóka miała w kale w zasadzie od noworodka... pojawiał się i znikał. Na dobre pozbyliśmy się go około 6 mż, kiedy odstawiłam pampersy (różnych firm próbowałam) i przeszłam na wielorazówki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas zaraz po porodzie pojawił się na skórze i w nosku a czy leczyliscie go antybiotykiem ? I czy robilas potem posiewu kontrolne pozdrawiam
niestety nie pamiętam jak go leczyliśmy... bo to 6 lat temu było
ale wydaje mi się, że antybiotykami, bo ciężko było to wytępić
kontrole i posiewy robiłam często i dlatego wiedziałam, że to ustrojstwo wraca ciągle mimo leczenia :/ ale po odstawieniu pampów odeszło w niepamięć, uff
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój starszy miał w nosie, leczylismy maścią bactroban. Po paru m-cach posiewu nic nie wykazały.
Młodszy miał w układzie pokarmowym, Wystarczyła podwójna dawka probiotyków.
Obaj byli zakażeni MRSA. W naszym przypadku gronkowiec nie był groźny ale wiem, że może być różnie.
A czy synek który miał w nosie miał go już jako noworodek czy później się zaraził?
Witam, mój syn jako noworodek, możliwe ze po cc albo szczepieniu-nigdy do tego chyba nie dojdę - przeszedł sepsę. Byl dwa tygodnie hospitalizowany, na antybiotyku. Miał gronkowca na skórze, w nosie i krwi. To spowodowalo zapalenie ucha środkowego z wyciekiem i zapalenie wezlow chlonnych. W sumie cale szczęście - były widoczne objawy, jak juz spuchl... I lekarze szybko musieli działać. Niestety wczesniej juz reagowalam, skore mial okropną, ale lekarze i położne tylko tłumaczyli, ze to azs i kremy z górnej półki wystarczą.... Nie wiem, co by tu poradzić, ale na pewno posiew i leczyć czymś dobrym. Przycisnac lekarza.Każdy organizm jest inny, moze niektóre zwalczają same, a inne nie. Pozdrawiam
U nas bylodrazu po porodzie lezelismy szpitalu chrostki ładnie się wygoily a do niską mieliśmy masc bactrobanem córka ma teraz 5 miesięcy u nas był szczep mssa
A w jakim szpitalu urodziłyście Maluszki? Podobno jak nie ma objawów, to zostawia się tak jak jest, tylko trzeba kontrolować w razie infekcji różnych i po zabiegach chirurgicznych
Ja mimo że minęło już 4 miesiace jakoś dalej martwię się tym gronkowcem myślicie że niebezpieczeństwo już minęło? Już nie widzę żadnych objawów jedynie nosek czasem w nocy sie przytyk ale ja tak bardzo martwię się czy on na pewno jest juz wytepiony
Ja rodziła w Dabrowie tarnowskiej
A wy dziewczyny gdzie rodzilydcie? U nas objawy wystąpiły w 6 dobie po po porodzie myślicie ze to szpital zarazil?Ja od razu miałam robiony wymaz z nosa gdy lezalysmy na oddziale pediatryczny i nie miałam gronkowca r odzilam przez cc więc jak mogłam zarazić swoje dziecko
Obaj mieli jako noworodki. Obaj urodzeni przez cc. Niby MRSA jest szczepem szpitalnym. Wojewódzki i Kliniczna.
Jeśli nie ma żadnych objawów to bym się nie martwiła. Mój starszy ma 3,5 roku i gronkowiec nie daje o sobie znać.
Tak naprawdę większość populacji ma gronkowca nawet o tym nie wiedząc.
A miał Pani synek też tak przytkany nosek przez długi czas.? I robiła potem Pani często posiewy kontrolne.?
Przytkany nie, ale miał wiotkość krtani i było wrażenie że mu furczy w nosie. Wyrósł z tego.
Posiewy robiłam jeszcze 2x, miesiąc po miesiącu.
Dzięki za informację eh że takie Głowno musi się przyplatac do takich maluszkow

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

do góry