Widok

Groupon aparat ortodontyczny w Klinice Kurban

ktoś korzystał ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.groupon.pl/oferty/trojmiasto/Klinika-Kurban/7192764
Tez szukam informacji poniewaz zastanawiam sie nad kupnem, cena jest kuszaca;)
oj tak, z tym że lepiej rozejrzeć się na początku i zebrać opinie niż zafundować sobie aparat za niska cenę a potem żałować
Też zastanawiam się nad kupnem, nie za duzo opinii w internecie, ale wszystkie pozytywne. Znaleźliście coś??
opinie są ale nie bardzo na temat stałych aparatów.... szukamy dalej... ja jestem bardziej przekonana do Lek. stom. Anna Urbaniak jest dużo dobrych opinii i to jest specjalista ortodonta ;)
Groupon znowu się pojawił i też się zastanawiam, czy warto z niego skorzystać. Ktoś zakładał aparat w tej klinice? Proszę o opinie:)
lepiej uwazac bo mozna na gruponie przeplacic. Czasami wizyty (ktore nie za wliczone w groupona) kosztuja zamiast standardowo 100-120 zl nawet 180-200 (a wtedy mozna przeplacic standardową oferte owymi wyzytami. Wizyty i podkrecanie trwa srednio rok czyli wizyta co 4-6 miesiecy. Mozna sobie policzyc ze placac 200 zl to 2400zl rocznie, czyli ok 1000-1200 zl wiecej niz przy oplacie standardowej. Polecam prywatnych ortodontow ktorzy sa bdb i biora cene 1700 za luk i 100 zl za wizyte niz takich samych specjalistow ale do tego w "modnej" klinice. pozdr
znowu pojawily sie groupony z tej kliniki czy ktos korzysytal??
Tak, ja skorzystałam. Póki co, byłam tylko na konsultacji. Czy ktoś jeszcze kupił grupon?
ja tez kupiłam grupon, czekam jeszcze na wizytę wstępna, ciekawe jak długo sie czeka na założenie aparatu? Szkoda, ze nie ma żadnych opinii innych pacjentow w kwestii leczenia ortodontycznego
Jak się umawiałam to nie było dalekich terminów. Niestety nie ma wielu opinii. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nie będzie takiej "masówki" i do każdego pacjenta pan doktor będzie miał indywidualne podejście.
Leczylem sie u doktora ponad 5 lat temu czlowieku wiec gdzie jest mlada klinika? a wizuta kosztuje 100zł zawsze i niezmiennie a luk aparatu 800zl!
podbijam temat :) jest tutaj ktos kto ma lub miał robiony aparat w tej klinice?
Noszę aparat od 2 miesięcy. Raczej jestem zadowolona, ale po tak krótkim czasie trudno coś powiedzieć. Bardzo krótko trwał czas założenia aparatu, co na początku trochę mnie zmartwiło (czy aby na pewno dr zakłada go z należytą starannością?). Wizyty są bardzo krótkie i pan doktor trochę mało wyczerpująco odpowiada na zadawane pytania. Z drugiej strony patrząc, ma mega dużo pacjentów, więc w sumie nie ma co się dziwić, że czas nagli. Ciężko jest wydać 100 zł za wizytę nietrwającą nawet 5 minut, ale myślę, że tak jest u większości ortodontów. Póki co nie żałuję, że skorzystałam z oferty Kliniki Kurban na gruponie i oceniam pozytywnie:) A jak Wasze wrażenia?
ja tez mam aparat nalozony, bede miala 1 wizyte kontrolna, a wiesz czy doktor ma inne kolory gumek niz tylko te perlowe?
Jak byłam pierwszy raz to był wybór w kolorze. Wtedy wybrałam sobie perłowe, a teraz ostatnio bez pytania dr założył ten sam kolor. Może tylko takie mu zostały? Mam nadzieję, że jak będę teraz na wizycie to będzie możliwość wyboru:)
wstepnie jestem zadowolona, obylo sie bez zakladania bardzo niewygodnych pierscieni. doktor ok. a co bedzie pozniej, czas pokaze ...
nosze aparat od 2 miesięcy ja i dwie moje koleżanki, jestem mega zadowolona!!!!!!!!!! i widać już efekty w uzębieniu polecam :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja wczoraj na wizycie kontrolnej, lekarz pobrał wyciski zębów i 11 lutego bede miala juz aparat na górnej szczece :D
a jak z cena za wizyty przy gruponie? faktycznie są po ok. 100 zł czy raczej jest ok. 200 zł jak u wielu innych ortodontow z oferta w gruponie ale w innych czesciach Polski (wyczytalam to na stronie antygrupon)?
cena wszystkich wizyt wynosi 100zl, z dodatkowych kosztów które musisz ponieść oprócz aparatu jest jeszcze rentgen (ok.100zl) oraz zdjęcie aparatu ( 350zl za łuk) w cenie zdjecia aparatu jest aparat retencyjny. I to tyle :) Mam nadzieje ze pomoglam :)
dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, ceny faktycznie korzystne :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety pojawiają się pierwsze negatywne opinie na temat aparatów w tej klinice z oferty grupon - zamki sie odklejają, są przyklejone niestarannie, trzeba czekać na dostawę zamków itp. Klinika za długo nie istnieje więc jak na razie sami nowi pacjenci którzy dopiero zaczynają leczenie. Czy może ktos podać opinię, kto leczy się już tam dłużej jakiś rok lub ktoś, kto zakończył leczenie aparatem ortodontycznym i jakie ma wrażenia z leczenia? Nie wiem czy lekarz nie podchodzi do swojej profesji na ilość a nie na jakość.
Ja mam założony aparat i jak narazie mam troche mieszane uczucia po pierwsze dlatego, że nie wiem co będę miała robione z zębami, ponieważ ortodonta nie przedstawił mi planu leczenia. Po drugie co do tych zamków to zostałam na początku poinformowana że zamki mogą się odklejać i że to niby normalne i że....mam czekać do następnej wizyty na przyklejenie ;/ według mnie to bardzo dziwne bo z tego co czytałam u innych ortodontów umawiasz się na następny dzień i jest przyklejany w ramach reklamacji (w końcu za coś te 100zł za wizytę daję). Mam nadzieję że moje pierwsze wrażenie sie trochę zweryfikuje w trakcie leczenia. Jeśli jest ktoś inny kto by się chciał podzielić opinią to także bym chętnie przeczytała. Pozdrawiam
No właśnie : martwi mnie czy lekarz czasem do leczenia pacjentów nie podchodzi na ilość a nie na jakość, na obecnym gruponie jest już 68 zakupionych aparatów, pewnie dojdzie do ok 75-80. Kolejny grupon u niego znowu za jakieś dwa miesiące i jeśli ma tak co dwa miesiące - tylu kolejnych NOWYCH pacjentów na samo zakładanie aparatu + tych z kontrolnych wizyt + leczenie stomatologiczne, wybielanie, protetyka to się nie dziwie że się ze wszystkim śpieszy, może dlatego zamki się odklejają a na nowe trzeba tyle czekać bo grafik tak napięty. W końcu to droga inwestycja w zdrowie i wygląd, jest lekarzem, powinien wyjaśnić co i jak, pacjent powinien mu ufać. Mam nadzieję, że pojawi się więcej opini na temat leczenia ortodontycznego u dr Kurbana.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przede wszystkim przed rozpoczęciem leczenia lekarz powinien pobrać wyciski do modeli diagnostycznych, dać skierowanie na dwa rodzaje zdjęć rtg. Na podstawie zdjęć i modeli powinien przedstawić plan leczenia, który pacjent akceptuje i podpisuje wraz z cennikiem. Zamki mogą czasami się odkleić, ale należy je jak najszybciej przykleić, nie czekać po kilka tygodni do wizyty, a zamki powinny być w gabinecie. Radzę sprawdzić czy lekarz posiada tytuł specjalisty ortodonty.
z tego co mi wiadomo, to właśnie nie ma specjalizacji w ortodoncji. najprędzej jest po kilku kursach, ale nie po 4letnich studiach po których ma się specjalizację.
mi na 1 wizycie, zrobil wyciski i kazal zrobic zdj i jak bedzie oki to przyjsc.
nie zaklada odrazu tego aparatu. informacje wszystkie tez przekazuje. nawet ku pamieci daje wszelkie info zapisane.
wosk gdyby drucik gdzies dokuczal.
jesli ktos chce uzyskac jakies informacje, to niech zapyta na wizycie bezposrednio. z tym problemu nie mialam. doktorek slyszy i mowi, nie ugryzl mnie jeszcze ;)
wszyscy tu juz sieja nie wiadomo co, a moze on ma poprostu dobre serce i chcial pomoc tym co sie borykaja z tym problemem od lat, ale zawsze mieli wazniejsze sprawy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hej,

aparat mam juz rok. dziwny dla mnie jest fakt, ze zaplacilam 3200zł za 2 luki gotowka jednorazowo i nie dostalam zadnego potwierdzenia platnosci?!!? zadnego paragonu... teraz place co miesiac po 100zl i rowniez nie dostaje zadnego potwierdzenia... jakby robil tam jakies przekrety.
poza tym, zamki sie odklejaja od razu po wizycie, kiedy na nastepny dzien przyszlam na doklejenie to tylko odcial drucik i powiedzial ze za miesiac podkleii... a zab sie przesuwa i w zasadzie mam miesiac zmarnowany....
ortodonta kurban, czasem zachowuje sie tak, jakby robił łaskę swoim klientom, ze leczy zęby... a przeciez placi sie za to tysiące...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeśli powiesz Pani w recepcji że chcesz paragon to ci da:) Mnie się sama zapytałą czy chcę paragon jak płaciłam za pierwszy łuk :) a co do odklejonych zamkow to masz racje :(
Oczywiście trzeba brać paragon, bo jak go nie weźmiesz, Klinika nie zapłaci podatku czyli będą to "lewe" pieniądze (czysty zysk dla właściciela)
Ciekawe, co na to Urząd Skarbowy - nie wolno pytać, czy chce się paragon, tylko jest absolutny obowiązek jego wydania. Czy w kiosku ktoś pyta o to, czy się chce paragon? Nie, oni wiedzą, że muszą każdą operację "nabić" na kasę. Mnie nikt nie pyta, czy chcę płacić podatki.
Ktoś w Klinice" cwaniakuje" - do czasu!
Te odklejające się zamki to trochę lipa - jeżeli przykleja je dopiero na kolejnej wizycie czyli ok. miesiąca się czeka - oznacza to dłuższe leczenie i co za tym idzie kosztowne. Mógłby uszanować to, że nie każdy zarabia pieniądze w taki łatwy i szybki sposób jak on, koszt aparatu i leczenia ortodontycznego jest dla wielu ludzi wielkim wydatkiem :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aparat z gruponu - ja mam negatywne pierwsze wrażenie o tej Klinice, na pierwszej wizycie Pan Kurban zrobił wycisk, i dał skierowanie na zdjęcie rtg, wydałam kasę a na kolejnej wizycie nawet na to zdjęcie nie zerknął, nie chciał go nawet, musiałam mu sama je dać, dobrze ze przypomniałam, ale to juz było po założeniu aparatu I tak nic nie dało - szkoda tylko kasy, którą wydałam na nie. Na wstępie nie wiedział po co przyszłam, nie wiedział jaki aparat wykupiłam i co ma robić, ostatecznie założył aparat na kilka zębów na górze (do czwórek), nie wiem czy to tak ma zostać, czy to dlatego, że aparat wykupiony był na gruponei i nie obejmował całego łuku zębowego? Nie przedstawił mi planu leczenia, w trakcie zakładania nie wydał z siebie ani jednego słowa. Mruk, powinien sam opowiedzieć jak widzi leczenie, i wogóle co robi, na koniec powinien wyposażyć mnie z wosk, bo od pierwszego dnia od założenia aparatu mam poranione policzki, musiałam specjalnie jechać po wosk do niego, bo do kolejnej wizyty nie wyrobiłabym. Zęby wogóle nie bolą, pewnie nie przesuwają się za bardzo, może chce żebym jak najdłużej chodziła do niego na wizyty. Mam narazie mieszane uczucia.
Czy ktoś miał podobne odczucia jak ja?
Słuchajcie, a jest możliwość aby założyć u niego aparat i chodzić na wizyty do prawdziwego ortodonty? Oni liczą sobie zdecydowanie więcej za założenie głupiego kawałka metalu. Z tego co tu czytam, dr nie ma podejścia do pacjentów, olewa ich i jest niestaranny, ale mam nadzieję, że potrafi dobrać aparat. Ceny wizyt są porównywalne, a wole mieć "gwarancje" dobrego leczenia
Pan Kurban wrażenie robi okropne, nic nie mówi, nic nie tłumaczy trzeba wręcz wyciągać od niego ważne informacje. przyszłam na założenie aparatu i tak samo- nie wiedzial w ogole po co tam bylam i jaki aparat chciałam. Nie wiem po co robi te wyciski skoro i tak z tego nie korzysta, tak samo ze zdjęć RTG, aparat założył w 15 minut. Nie wiem dlaczego tak sie zachowuje skoro to jest prywatna klinika a nie jakas przychodnia. Niestety na wielkii minus i tez zastanawiam sie zeby wizyty kontrolne robic u kogos normalnego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
W 15 minut założył aparat?!! Ja miałam zakładany aparat u specjalisty i trwało to prawie godzinę! Ciekawe czy ten Pan wie co robi?
A co byś chciała za pół darmo?
a jest ktoś z aparatem lingwalnym?? albo ktos kto dłuzej juz nosi? są jakies efekty
Niestety mam podobne odczucia co do waszych. Mnie też założył aparat w 15 minut. Po 5 minutach odpadł jeden zamek, po poł h drugi. Wróciłam tego samego dnia i usłyszałam "za miesiąc". Nic nie mówi, najlepiej żeby pacjent nie miał pytań bo to marnotrawstwo czasu. Powinnyśmy wystawić opinie tu http://www.trojmiasto.pl/Klinika-Kurban-o36602.html żeby kolejna osoba nie powtórzyła naszego błędu. Kupiłam aparat za pół ceny, a nie usługę. Płacę za każdą wizytę 100 zł to wymagam. Trzeba zacząć mu wprost mówić co nam nie pasuje. Jeszcze jedno, jestem niemal pewna, że on nie czyści narzędzi po każdym pacjencie bo woła szybko jednego po drugim!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/Klinika-Kurban-c2,36602.html
Witam,

Czytam i nie wierzę własnym oczom,
Jestem po leczeniu ortodontycznym u Doktora Kurbana,
Mija rok od kiedy zdjęłam aparat. Nosiłam aparat kosmetyczny na górnym łuku natomiast na dolnym aparat metalowy.
Zęby mam proste. Możliwe, ze Doktor nie jest rozmowny ale przykłada się do swojej pracy. Podczas zadawania pytań- odpowiada.
Nie wiem dlaczego tak negatywne opinie są na temat kliniki Kurban.
Trzy moje koleżanki za moim poleceniem, leczą się u Doktora i wszystkie są bardzo zadowolone z rezultatów.
Dodam, że zęby mi się nie cofają. Jeżeli natomiast chodzi o odklejające się zamki to oczywiście zdarzyło mi się niejednokrotnie.
Doktor na jakiś czas zostawiał ząb w spokoju, po czym znowu przyklejał. Taki jest proces leczenia ortodontycznego.
Na pierwszej wizycie Doktor ocenił okres leczenia na dwa lata(miałam mocno krzywe zęby) w rezultacie leczenie zajeło rok i 7 mc.
Atutem kliniki są niskie ceny i bardzo pomocne Panie w rejestracji.
Wydaje mi się, że tak negatywne opinie może napisać tylko konkurencja.
Pozdrawiam Anna P.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
rowniez zalozylam aparat u dr. przez groupon i jestem zadowolona. nie bawem minie 6 m-cy. nie odpada nic, a zeby raz bola a raz duzo mniej. to, ze malo mowi, nie znaczy, ze jest gorszy od tych co zakladaja zamki dluzej lub drozej. kolezanka zalozyla sobie z polecenia gdzie indziej i non stop ma jakies klopoty. moze to wszystko zalezy tez od wady zgryzu lub poprostu pech.
Tez lecze sie w klinice Kurban i jestem bardzo zadowolony z efektów.
To chyba konkurencja napisala te wszystkie posty, w koncu jezeli taka masa gruponow sie sprzedaje to wiadomo ze znajda sie tacy co chca zepsuc biznes.
Ja osobiscie chodze do doktora od przeszlo roku i zeby maja sie swietnie.
Dodam, ze nosilem juz aparat 3lata temu, i nie dosc ze ceny byly z kosmosu, zamki odpadaly to jeszcze placilem za ich doklejanie!
U dr. Kurbana przynajmniej nie place a mam mila obsluge i bardzo niskie ceny. Zeby ruszaja sie szybko i juz widze duze efekty.
Powinno sie takim maruderom (co widac pare postow wyzej) zakazac wpisow na forum. Oczerniac jest latwo, siedzac w domku i strzelajac pociskami w klawiature, jestem ciekawy czy chociaz jeden z oponentow bylby w stanie powiedziec w twarz doktorowi o swoich zastrzezeniach.
A jezeli chodzi o platnosci to zawsze dostaje rachunki w rejestracji. Pani zawsze mnie sie pyta czy chce pokwitowanie. Dodatkowo raz zapomniem wziac a ze potrzebowalem na uczelnie to pani wyslala mi emailem w ciagu 15 min. Ludzie opamietajcie sie!
Pzdr
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moje koleżanki nosiły aparaty i takich przygód nie miały. Zamki nie powinny odpadać. To nie jest tak, że odpadnie jeden podczas całego leczenia, tylko odpadają hurtowo i to krótko po wizycie... Aparat zakłada w 15 minut, a powinien powyżej pół godziny.
Prawdziwy ortodonta nie założy aparatu "na oko" tylko porządnie wymierzy gdzie nakleić zamek i trwa to dłużej niż 15 minut. Konkurencją nie jestem a z doktorem użerać się nie będę. Jeśli usługi będą na niskim poziomie to się przeniosę i tyle, szkoda tylko, że tyle pieniędzy już wyrzuciłam. Tak to jest, jeśli próbuje się zaoszczędzić kupując aparat na gruponie...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aparat na górne zęby miałam zakładany 9.07 dziś odpadła mi pierwszy zamek a to dopiero 2 dni;/ następną wizytę mam 10 sierpnia i muszę aż do tej pory czekać na doklejenie masakra z tymi zamkami;(
nie musisz...idź od razu, to poprawi i to bezpłatnie!
Witam, jestem pacjentką ortodontyczną doktora Kurbana od 1,5 roku i jestem bardzo zadowolona z efektów leczenia, cen i obsługi. Konkretny lekarz i konkretne efekty leczenia. POLECAM!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Witam, po pierwszej wizycie mam skierowanie na mega drogie zdjęcia (chyba 140zł), wyciski zrobione i teraz moje pytanie - na kolejnej wizycie - czyli już załozenie aparatu, jest już pobierana jakaś opłata za ową wizytę? czy dopiero od kolejnej?
z góry dziękuję za odpowiedz
Na wizycie na której zakładany jest aparat nie płaci się nic... Dopiero następna wizyta będzie płatna 100 zł
dziękuję za odpowiedź,
a czy muszę robić zdjęcia na CD + błona/pap. foto? czy wystarczy że będzie to na błonie? Bo moim zdaniem bez sensu robić jeszcze na płycie (tak jak na skierowaniu) skoro jak ktoś już tam wyżej napisał, doktor nawet na to nie patrzy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Szczerze odradzam!
Może jeśli ktoś ma małą wadę to się mu uda,
w przypadku większych jest problem!
Przekłamuje informacje, zamki wciąż odpadają, zamiast leczenia 1,5 roku,
mija ponad 2 lata.
Nieprzyjemny - to nie ma znaczenia,
ale że nie naprawia zębów najmniejszym kosztem uszkodzenia ich
to już jest duży minus.
Sami zdecydujcie, ale, żebyście nie żałowali
PS
tak wygląda kupowanie z gruponu,
marna cena i marna obsługa
Naprawdę liczycie na to, że super fachowiec, oblegany przez klientów, będzie bawił się w przyjmowanie klientów z Grupona za połowę ceny? Niby po kiego grzyba, jak za pełną cenę ma wzięcie, bo go sobie wszyscy polecają?
Jak decydujecie się na Grupona, to liczcie się z tym, że może nie być najlepiej - ryzyk-fizyk.

Inne tematy z forum Zdrowie

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

gdzie chodzicie do stomatologa? (13 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry