Widok

Grupa wsparcia - odchudzanie

Drogie dziewczyny (niestety mężczyzn pomijam, bo oni mają łatwiej), z racji tej, że mam słabą wolę, szukam Was, jako grupy wsparcia. Po ciąży przytyłam ponad 30 kg, choćby ze względu na późno zdiagnozowaną cukrzycę i niedoczynność tarczycy. Obecnie cały czas jestem pod kontrolą lekarza i wszystko jest unormowane. Jednak mimo ćwiczeń i diety (również opieki dietetyka) schudłam do 85 kg przy wzroście 162 cm. Czy któraś z Was miała taki problem, co było przyczyną waszego zatrzymania się wagi? Dodam, że jem praktycznie same owoce i warzywa, wyeliminowałam białą mąkę i jej produkty, jednak waga ani drgnie. Zaczęłam ćwiczyć, ale niestety mój zapał jest słomiany. Proszę pomóżcie!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opinia została zablokowana przez moderatora
Bardzo dziękuję, masz rację, zrobiłam test na ilość wit.D prawda, mam niedobór a wręcz zanik 0,97, norma jest od 30. Biorę dziennie 2000 jednostek. Ile to potrwa?
@ Zrozpaczona

Ja swojego czasu również miałam niedobór wit. D - brałam ją prawie 1,5 roku i teraz wyniki są prawidłowe.

Dieta dietą, ale ćwiczenia też są ważne (choć dieta najważniejsza). Tak jak napisał Mechanik - jeśli chcesz uniknąć zwisającej skóry - ćwicz. Jeśli nie chcesz/nie lubisz sama dołącz do kogoś - w grupie raźniej. Napisz skąd jesteś - łatwiej będzie się spotykać. A nóż jesteś moją sąsiadką i się do mnie przyłączysz? Jeśli będziesz chciała pogadać, dołączyć do grupy wsparcia - napisz do mnie na priv

Zobacz http://www.flairacademygroup.pl/praca-w-poradniach-dietetycznych/ dobry wybór.
Czy znalazła Pani jakąś grupę bo też szukam

Inne tematy z forum Zdrowie

Gdzie USG piersi w cywilizowanych warunkach? (40 odpowiedzi)

Chodzi mi o taki gabinet, gdzie lekarz będzie wyrozumiały dla pacjentki, która się wstydzi....

Wrażliwa skóra twarzy (55 odpowiedzi)

Jaki żel do mycia twarzy skóra wrażliwa będzie najlepszy? A może coś innego np.jakieś mleczko?...

Jakie tabletki na libido działają (35 odpowiedzi)

Witam, Swoje pytanie kieruję do kobiet, które miały okazje brać tabletki na libido. Mam 38 lat i...

do góry