Widok
Jak byłem kałamarz to u nas szmaciaki (zwane kozimi brodami) zbierało się jesienią, czyściło w całości - a miewały po kilka kilogramów sztuka - i układało w beczce w sieni oraz zalewało solanką, po czym przykrywało deklem z obciążeniem, jak ogórki. A zimą babcia odkrywała dekiel, odkrawała tyle grzyba ile potrzeba i robiła na co tam miała pomysł. Te grzyby się używało do wiosny.
Teraz już takich dużych nie znajdywałem, największe może 1,5 kg.
Teraz już takich dużych nie znajdywałem, największe może 1,5 kg.
"Art....jednak siedzi w Tobie morderca:))))))"
Właśnie cały dzień coś mnie tak uwiera;)
"Tak sobie myślę, że chyba źle ze mną bo faceta do lasu ciągnę"
Sezon się zaczął,więc przy drogach konkurencja duża;)
No dobra, to za testera weźmiemy ciebie @Majka :)))
@Art, co ty na to??
To jeden z lepszych pomysłów od początku tego forum.
"ja się na testera nie pisałam :P"
Majka to ciężki kawałek chleba,ale dzięki poświęceniu może powstać niezły kryminał.
UT 180,ale nie wiem czy M30+ nie ma np.190 albo 200.
Właśnie cały dzień coś mnie tak uwiera;)
"Tak sobie myślę, że chyba źle ze mną bo faceta do lasu ciągnę"
Sezon się zaczął,więc przy drogach konkurencja duża;)
No dobra, to za testera weźmiemy ciebie @Majka :)))
@Art, co ty na to??
Majka to ciężki kawałek chleba,ale dzięki poświęceniu może powstać niezły kryminał.
UT 180,ale nie wiem czy M30+ nie ma np.190 albo 200.
"No dobra, to za testera weźmiemy ciebie @Majka :)))
@Art, co ty na to??
Majka to ciężki kawałek chleba,ale dzięki poświęceniu może powstać niezły kryminał."
@Art - co ja Ci zrobiłam, że chcesz się mnie pozbyć???? ;-))
@Art, co ty na to??
Majka to ciężki kawałek chleba,ale dzięki poświęceniu może powstać niezły kryminał."
@Art - co ja Ci zrobiłam, że chcesz się mnie pozbyć???? ;-))
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
@Graszka, kapusta kapustą bez grzybków się nie obejdzie ale mięsiwo duszone z grzybami lub nadziewane nimi jest the best :)
@Mikro, właśnie wiem, że tak się robi chociaż szukam potwierdzenia jednej opowieści o mrożeniu surowych, tylko oczyszczonych a obgotowywania ich dopiero po wyjęciu z zamrażalnika, w ramach potrzeby. Jednak dochodzę do wniosku, że raczej w tym sensu nie ma więc temat uważam za zamknięty :)
@Mikro, właśnie wiem, że tak się robi chociaż szukam potwierdzenia jednej opowieści o mrożeniu surowych, tylko oczyszczonych a obgotowywania ich dopiero po wyjęciu z zamrażalnika, w ramach potrzeby. Jednak dochodzę do wniosku, że raczej w tym sensu nie ma więc temat uważam za zamknięty :)