Widok
HSG i HSC czyli drożność jajowodów i histeroskopia ktoś miał ?
jak wyżej.
Ja na pewno będę mieć histeroskopię operacyjną i zastanawiam się czy dadzą mi znieczulenie ogólne czy miejscowe?
A o HSG się naczytałam, że dają miejscowe co najwyżej i że pomimo tego jest bardzo bolesne....
proszę o doswiadczenia
Ja na pewno będę mieć histeroskopię operacyjną i zastanawiam się czy dadzą mi znieczulenie ogólne czy miejscowe?
A o HSG się naczytałam, że dają miejscowe co najwyżej i że pomimo tego jest bardzo bolesne....
proszę o doswiadczenia
Madness is the gift, that has been given to me!!
ja miałam Hsg w gamecie. Pisałam już gdzieś o tym na forum.
Jeżeli mam być szczera to mnie bolało. Przed badaniem miałam wziąć 2 tabletki pyralginy i nospa. Zabieg trwał dosłownie nie całą minutę ale ból miałam do czasu aż poszłam spać. Dostałam też antybiotyk po tym i na drugi dzień jak nowo narodzona. Nie jest to miłe ale idzie przeżyć.
Jeżeli mam być szczera to mnie bolało. Przed badaniem miałam wziąć 2 tabletki pyralginy i nospa. Zabieg trwał dosłownie nie całą minutę ale ból miałam do czasu aż poszłam spać. Dostałam też antybiotyk po tym i na drugi dzień jak nowo narodzona. Nie jest to miłe ale idzie przeżyć.
Hexusia - ja odwołałam HSG jak się dowiedziałam że jest opcja ze znieczuleniem...po czym oczywiście miałam pretensje do lekarza że nie dał mi takiej opcji przy zlecaniu badania, dowiedziałam się przypadkiem dzwoniąc i się pytając usłyszałam w słuchawce "ze znieczuleniem czy bez?"
ale czy to miejscowe czy ogólne krótkie, bo ja chce ogólne krótkie...już miałam zabieg z miejscowym wolę ogólne.
A mam takie pytanie, miałaś rtg? czy usg? bo w Invikcie jest na stronie że robią to przez usg
A nie wiesz czy da się zrobić jednoczenie te dwa? za jednym znieczueleniem ?
ale czy to miejscowe czy ogólne krótkie, bo ja chce ogólne krótkie...już miałam zabieg z miejscowym wolę ogólne.
A mam takie pytanie, miałaś rtg? czy usg? bo w Invikcie jest na stronie że robią to przez usg
A nie wiesz czy da się zrobić jednoczenie te dwa? za jednym znieczueleniem ?
Histeroskopie przy znieczuleniu ogolnym, wiec spisz i nic nie czujesz.. po wszystkim moga byc plamienia, macica musi sie oczyscic, wszystko w zaleznosci od tego co zostalo wykonane.
Droznosci nie mialam wiec nie wiem.
Powiem tylko tyle, ze po histero (ktora mialam dwa razy), zaszlam w ciaze ;) ale taki byl cel!
Droznosci nie mialam wiec nie wiem.
Powiem tylko tyle, ze po histero (ktora mialam dwa razy), zaszlam w ciaze ;) ale taki byl cel!
Michałowa ja też mam drożny jajowód bo tylko jeden mam ;) ale rwało jak cholera. jedno jest pewne dziękuje Bogu, że zapłaciłam 350 zł i poszłam prywatnie bo moja koleżanka miała robione ostatnio w szpitalu i dostała po powrocie do domu krwotoku. Ja owszem plamiłam i ból był 5 razy mocniejszy jak przy okresie ale dało się wytrzymać jak ze wszystkim.
ja miałam histeroskopię pod znieczuleniem ogólnym - luzik :) na fundusz ale w prywatnej "klinice", opieka super, powikłań żadnych
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Hexusia - ja też się cieszę, że robiłam w Gamecie prywatnie.
Rzeczywiście lekko plamiłam po i tyle. A przed wzięłam paracetamol i nospe chyba...to było ponad 3 lata temu, już nie pamietam ;-). Ale 2 m-ce później zaszłam w ciąże (inseminacja też w Gamecie).
No ja wspominam to b. ok. Może lekko bolało? Hmmm raczej nie...delikatne rwanie może. Ogólnie spoko i zdziwiona byłam, że już po.
Rzeczywiście lekko plamiłam po i tyle. A przed wzięłam paracetamol i nospe chyba...to było ponad 3 lata temu, już nie pamietam ;-). Ale 2 m-ce później zaszłam w ciąże (inseminacja też w Gamecie).
No ja wspominam to b. ok. Może lekko bolało? Hmmm raczej nie...delikatne rwanie może. Ogólnie spoko i zdziwiona byłam, że już po.
Michałowa to podobnie jak ja ! W lipcu miałam HSG a we wrześniu zaszłam w Gamecie za pierwszy razem - IUI. Ja miałam o tyle gorzej, że mam jeden jajowód i móc zajść w ciążę miałam co drugi cykl.
Pobeczałam się tylko jak dowiedziałam się, że jajo mi rośnie po tej stronie co trzeba a ja teraz muszę mieć to HSG. Lekarz powiedział, że nie ma przeciwwskazań, żeby po tym badaniu się nie starać ale nie udało mi się. Za to sierpień ( jajo po drugiej stronie) odczekałam i we wrześniu udało się.
Pobeczałam się tylko jak dowiedziałam się, że jajo mi rośnie po tej stronie co trzeba a ja teraz muszę mieć to HSG. Lekarz powiedział, że nie ma przeciwwskazań, żeby po tym badaniu się nie starać ale nie udało mi się. Za to sierpień ( jajo po drugiej stronie) odczekałam i we wrześniu udało się.
To bardzo wam wszystkim gratuluję:)bo ja mam hsc pierw i lekarz powiedział zobaczymy może zrobimy też hsg,i teraz nie wiem, czy chodziło mu o jeden przyjazd mój czy jeden zabieg jedno znieczulenie.ja w invicta to tak hsc 800 hcg 500,do tego trzeba dodać 250zł za anestezjologa.także nie wiem czy w tym cyklu co będę mieć usówany polip będę mogła się starać, muszę lekarza dopytać jak będę na miejscu:)ale w sumie zabieg bez cięcia endoskopowo to czemu nie.wracam do domu w 12dc:pplis trzymajcie kciuki bo ogólnie to mam dosyć lekarzy i badań i potrzebuje wsparcia:)mój mąż musi zostać, bo dopiero co mieliśmy urlop i nie może jechać ze mną.mama i siostra będą ale wiecie, psychiczne wsparcie od osób po tym samym pomaga:)
ja mialam HSG, kilka lat po endometriozie operacyjnej,
nie bralam zadnego znieczulenia, przed badaniem zjadlam kilka no-spa i paracetamol...
do przezycia :-)
mialam w szpitalu wojewodzkim, gorsze jest przezycie psychiczne (lezysz goła w sali rtg, srednio to miłe)
fizycznie troche rozpieranie takie czuc, ja mialam zrostow troszke ale naprawde bardziej boli wiercenie zęba (takie moje odczucie)
miesiac po badaniu zaszlam w ciąze :-)
nie bralam zadnego znieczulenia, przed badaniem zjadlam kilka no-spa i paracetamol...
do przezycia :-)
mialam w szpitalu wojewodzkim, gorsze jest przezycie psychiczne (lezysz goła w sali rtg, srednio to miłe)
fizycznie troche rozpieranie takie czuc, ja mialam zrostow troszke ale naprawde bardziej boli wiercenie zęba (takie moje odczucie)
miesiac po badaniu zaszlam w ciąze :-)