Widok

Hałas. Jak zbadać czy w mieszkaniu nie jest za głośno?

Opinie do artykułu: Hałas. Jak zbadać czy w mieszkaniu nie jest za głośno?.

Kupujesz nowe mieszkanie, z radością urządzasz każdy kąt, a po dwóch miesiącach chcesz z niego uciekać, bo słyszysz każdy dźwięk zza ściany i znad głowy? Zbadaj czy poziom dźwięku nie jest przekroczony.W polskim prawie istnieją regulacje (normy), których stosowanie w budownictwie chroni użytkowników mieszkań przed nadmiernym hałasem. Opisywaliśmy je w czerwcu: dopuszczalne poziomy dźwięku w mieszkaniu określa norma PN-87/B-02151/02, a właściwości akustyczne materiałów używanych do budowy ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesteśmy niekulturalnym

głównym i niedbającym o innych społeczeństwem. Brak nam kultury. Niestety jesteśmy też społeczeństwem wielkiego: " nie da się!!! Choćby to była najprostsza rzecz! Nie da się, i koniec; Albo trzeba uruchomić cierpliwość, sądy, tysiąc procedur, pieniędzy, żeby jednak się dało! To niesamowite jak ludzie cierpią przez hałas, a specjaliści, urzędnicy, mówią: Nie da się!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak szczególnie jak drga cała podłoga

Nie masz pojęcia o czym mówisz

a można uniemożliwiać komus

Normalne funkcjonowanie w jego domu ? Ludzie nie mają prawa do odpoczynku ?

po 40 latach mieszkania w bloku kupiliśmy

Mieszkanie w bliźniaku. Jeden sąsiad myśleliśmy więc nie może być źle. A jednak ..... trafił się psychopata z rodziną i dzieckiem. Więc tak pobudka o 7:15 w weekend bo dziecko sąsiadów krzyczy i biega. Dziecko lat 4 decyduje że nie chodzi do przedszkola, że jeździ z przodu w samochodzie. Mamusia pani nauczycielka. Dziecko o 23 dzień w dzień biega po mieszkaniu co wszystko u nas słychać. Libacje alkoholowe pod oknem. Grill 4x w tygodniu. Wyprowadzanie psa pod okna sąsiadów w części wspólnej pomimo że ogródek mieli za domem. Dziecko boso biega po usran. . trawniku. Rano puszki, butelki pod oknem bo impreza była. Głośniki na tarasie i darcie pysków. Absolutny brak kultury. Sprzedaliśmy bo rozmowy nic nie dawały.

...

Chyba mieszkali Państwo na moim miejscu. Opis dokładny. Od dwóch lat nie mam miejsca na odpoczynek, na życie. Wolę być w pracy niż we własnym mieszkaniu, na które ciężko pracowałam i robię to nadal.

nam sie udało

witam, my mielismy problem z zasiadam za ściana (sypialnia) i użyliśmy maty wygłuszającej Accorub, cala izolacja to jakieś 8 cm i działa dobrze do dziś:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To nie pomoże

Na wsi jeżdżą maszyny, kłady, traktory itp.
Są normy i należy ich przestrzegać. Hałas to zanieczyszczenie środowiska. Ci co piszą o wyprowadzkach na wieś nie znają norm, lub są już głusi. Nie wspomnę, że nie mają kultury osobistej i są egoistami. To oni powinni wprowadzić się na pustynię. Jak się żyje wśród ludzi, to trzeba przestrzegać norm i zasad współżycia. Na tych co nie przestrzegają jest specjalna nazwa....
Powinny być większe kary
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

panie wyluzowany!!!

"wolniść Tomku w swoim domku" tak w domku a nie w mieszkaniu.Czy pan wieW
że w niektórych państwach nie można włączyć odkurzacza czy pralki kiedy się chce.w budynku wielorodzinnym trzeba tak się zachowywać by nikomu nie przeszkadzać.
A panu życzę by w przyszłości kiedy będzie pan w wieku "dojrzałym"i z pewnymi dolegliwościami wieku dojrzałego miał za sąsiada kogoś kto słucha muzyki ciężkiej na cały regulator dzień w dzień a noca przyjmuje gośći.
To powinno być uregulowane prawnie bo każdy ma prawo do spokojnej nocy a nie słuchać chamstwa i buraków
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ze wsi do miasta

z centrum dużego miasta wyprowadziłam się do spokojnej i uroczej okolicy.Kupiłam piękne mieszkanko i co z tego? trafiłam z deszczu pod rynne.nad nami mieszkają ludzie z dwójką dzieci w wieku około 8-10 lat.Trudno uwierzyć ale dzieci nie chodzą tylko biegają i skaczą po schodach czasem grają w piłkę /to musi być adhd .A trzaskanie drzwiami , sedesową sedesową kabiną prysznicową szuranie po kaflach krzesłami ,bieganina piski krzyki to norma.Myślę ,że większość przyjechała ze wsi do miasta i nie potrafią się zachować.Nie pomogły prośby i rozmowy.rodzice nie widzą problemu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

as

wolnośc Tomku w swoim domku niekoniecznie w mieszkaniu i to w bloku we wspólnej własności bo np. mój sufit to podłoga sąsiada ito jest nasza wspólna własnośc ,którą on niszczy waląc ,dzieci skacząć itp. nie szanuje cudzego prawa do spokoju nawet w dzień bo taki się nam nalezy a na muzę są słuchawki bezprewodowe i tyle . Niestety ale można mieszkać jak ma sie w sobie trochę kultury ,chcemy szacunku do siebie to i my do innych odnosimy się o.k. szanujemy swój spokój i nasz też będzie .Polacy muszą zrozumiec ,ze mieszkanie w bloku to nie jest tylko ich alei i innych lokatorów i należy uszanować ich .Mieszkania w bloku to ''tani nabytek swego mini domku '' ale tylko w przenośni .Nalezy się więc zachowywać inaczej niż w domku .Policja powinna wziąc się za to wreszcie bo inaczej Polak uważa ,ze mu wszystko wolno i tak do władzy też .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hałas uderzeniowy

Widocznie twoim problemem jest hałas tzw. powietrzny. Na hałas uderzeniowy stopery nie pomagają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

-

to jak u mnie, nocne imprezy, przywoza dzieci aby skakaly robia to celowo, patologia rąbana z Gdanska, Wojciechowska i jej rąbaka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam! Mam taką samą sytuacje nad swoją głowa . Takich samych sąsiadów. Zaspakaja swoją potrzebę tak głośno ze żygacz się chce. Baba tak wydziera się ze podziwiam jak dziecko 11 letnie tego nie słyszę. Jak ja piętro niżej słyszę wszystko. Ludzie nie mają wstydu. Zwróciłam jej uwagę to jej partner powiedział ze mnie zabije, Byłam na policji chyba z 5 razy , pisałam do administracji z 5 razy, pisałam do zarządu wszystko bez skutecznie, Zastanawiam się co by te ludzie zrobili jak by to im zatruli życie takie sąsiedzi z góry. Bez wstydu i bez wyobraźni . Jeszcze zrobili ze mnie wariatkę , bo namówili takich samych sąsiadów z którymi pili wódkę u nich na 1x1m ogródku żeby nagadali na mnie . Brakuje mnie słów jakie ludzie potrafią być szokująco prości.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak

mam identyczny problem nigdy w szeregowcu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można zobaczyć dlaczego taką niską jakość

mają obecne mieszkania www.tu15.com/a/26
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

...no to faktycznie te nowe budownictwo, to tak jak ten bank Amber Gold. Robią ludzi na zielono. To jak w namiocie byś mieszkał. Współczuję, ja to tylko słyszę jak ktoś wierci lub robi remont. Ale to się rzadko zdarza.

droższe nieprawdaż?

BANINO OSIEDLE SOSNOWE

Banino "Osiedle Sosnowe" jest budowane z zachowaniem norm akustycznych. Wystarczy użyć odpowiednich materiałów akustycznych między segmentowych i problem mamy z głowy. Prawda jest taka, że te materiały są prawie dwukrotnie wyższe niż standardowo używane
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

nocna imprezka na zielonym wzgórzu

KOLOROWA lokatorzy z zachowaniem jak patologia., brak szacunku dla innych mieszkańców a przede wszystkim dzieci!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry