Widok

Hałasujący najemcy studenci w bloku - co robić?

Chełm Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Za ścianą mamy nowych imprezowych lokatorów od nowego roku akademickiego. Co z nimi robić aby uciszyć?
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 19
ty stary komuchu. nie ma czegos takiego jak kolegium. jestes zwyklym peerlowcem wiec nie gadaj glupot.
jest policja i sad rejonowy
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 29
MAm ten sam probnlem, tylko mieszkaj piętro wyżej i wrzucają mi butelki i nie dopoałki do ogródka. Pozbierałem wszytkie butelki i niedopałki z popielniczki i wysypałem im to na wycieraczke. Od tej pory 0 problemu.
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 5
jak nie umieją żyć wśród ludzi to niech mają akademik pod ziemią!!!
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 6
Porozmawiać z sąsiadami czy zgodzą się przed sądem złożyć zeznania z których będzie wynikało, że zachowanie studentów też im przeszkadza i zakłóca spoczynek nocny wówczas jest szansa na uciszenie studentów lub zmusi to ich do wyprowadzki. W innym przypadku nic się nie zmieni a policja ci nie pomoże a może wręcz zaszkodzić bo to studenci na ciebie będą donosić a mądry dzielnicowy im przyzna rację. Tak więc jedynie sąsiedzi są na Twoją obronę. Policję możesz wezwać ale tylko wtedy gdy jest u nich głośno i nie uciszą się gdy patrol przyjedzie. Najczęściej jednak jest tak, że policjanci podjeżdżają pod okno mieszkania. Nieraz z włączonym kogutem. Następnie wysiadają po czy trzaskają drzwiami radiowozu. Zaczynają się rozglądać przeciągać się, poprawiać umundurowanie to trwa długą chwilę. Robią to po to aby w danym mieszkaniu się uspokoiło. Podchodzą do drzwi mieszkania przykładają uch i nasłuchują. Mówią do siebie jest cicho ale wchodzimy. Studenci w mieszkaniu przekonują policjantów, że kładli się spać a złośliwy sąsiad po was zadzwonił. Następnie policjanci wychodzą z mieszkania idą do radiowozu i podają dyżurnemu, że libacji nie było a gdy przyjechali pod budynek było cicho w podanym mieszkaniu. Tak więc jedynie możesz szukać pomocy u sąsiadów, którzy potwierdzą, że studenci po nocy imprezują.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 8
Gdy były sądy grodzkie może było inaczej ale teraz są sądy karne i w sądzie bez świadka sędzia wmówi Tobie że Twoja ocena była subiektywna. To, że nie spałeś całą noc przez hałaśliwych sąsiadów to tylko twoja wina i główny lokator albo hałasujący zostanie uniewinniony.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 4
Następnego ranka po ostrej imprezie, zakręć skysynom wodę (jeśli możliwe), a do zamków wpuść superglue. Zdechną z pragnienia, albo wyjdą przez okno. Zamki/drzwi też będą do wymiany. To da im do myślenia.
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 7
zadzwoń na policję, po kilku interwencjach właściciel lokalu pewnie wymówi im umowę a jak nie to pójdą z torbami na grzywnach ;-)

ogólnie studenci teraz to bydło, w ciągu miesiąca potrafią zniszczyć mieszkanie, dlatego wysoka kaucja to podstawa
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 6
to co proponujesz nazywa się nękaniem i jest karalne
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 26
Jeśli chcesz sprawę załatwić humanitarnie,to tylko policja,straż miejska i sądy.Wcześniej oczywiście kontakt i rozmowa z włascicielem lokalu.
Druga wersja załatwienia sprawy wymaga posiadania odpowiednich znajomych.No i jak to mówiła jedna babka w skeczu kabaretu Ciach:"
bania, bania, bania i kujawiaczek ...i powtóreczka"
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mentalność ludzi w bloku...

- remont we własnym mieszkaniu przez miesiąc ( kucie ścian, wiercenie itd. ) - OK.
- remont u sąsiada - najchętniej zabić tego kto tłucze tym młotkiem.
- imieninki , urodzinki - u siebie jak najbardziej, u sąsiada najlepiej policje nasłać,wyzywać itd.
- dziecko - u siebie "A niech biega, skacze i rzuca zabawkami o podłogę" a sąsiedzi niżej chętnie by zatłukli.
- papierosy - ja palić mogę a ten skurczybyk spod 5 co mi będzie kopcić w domu?!
- sex - młodzi OK , dewotki wysyłają egzorcystów.
- imprezy studentów - wyszalałeś się sąsiad za młodu ? To teraz siedź cicho.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 39
ja też miałam taki problem na moim piętrze, mieszkanie wynajmowały dwie studentki, imprezy od wtorku do niedzieli, często zaczynające się o 2-3 w nocy!!! wszyscy śpią a tu nagle głośna muzyka w środku nocy...

jestem na prawdę tolerancyjna, pamiętam czasy akademików i często u nas też są imprezy, ale chyba mieszkając w bloku trzeba przestrzegać pewnych standardów zachowań

proszenie pomagało ale na krótko, tak samo wyłączanie korków z tego mieszkania... w końcu po jednej z imprez jak zarzygana była cała klatka schodowa, winda, zdewastowane ściany, drzwi, obrazy itd (dodam ze blok jest nowy) zawiadomiliśmy właściciela, który zrobił "nalot" - po tygodniu studentki się wyprowadziły....
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 1
bardzo dobrze popieram :-) :-) :-) to samo chciałem napisać !!!
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 6
trzeba to zrobić samemu lub poprosić zaprzyjaznionego karka.
mała rozmowa na boku powinna załatwić sprawę. ej troche inwencji :-)
nie daj sie stłamsić małolactwu !!!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 5
nie tak mistrzu, Ty sam się dostosuj do otoczenia, inaczej nie nadajesz się do ludzi albo nadal mieszkaj na wsi, tam nie słychać ryku
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 24
Chcesz imprezować to ty się wyprowadź do lasu. Co tu dużo mówić, już każdy może studiować, to i hołota też to robi i takie są właśnie efekty
popieram tę opinię 177 nie zgadzam się z tą opinią 10
Na szczescie nie mam takich problemow ale kilku kolesi (karkow) powinno zalatwic sytuacje, ew Policja, poinformowanie wlasiciela o skierowaniu sprawy do sadu przeciwko niemu (w koncu to on jest wlascicielem) takze powinno definitywnie zalatwic sprawe. Poza tym poinformowanie US o nielegalnych dochodach powinno tazke zalatwic sprawe. Oczywiscie nalezy tylko powiedziec sasiadowi, ze jezeli chce dalej nielegalnie czerpac dochody to niech uspokoi studentow. Mysle, ze tazke nieodmowi )))
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9
Jednym słowem - powiadom władzę ludową!

Podkabluj - zyskasz w oczach władzy i sąsiadów :) Śmiało, KABLUJ do US, no i na pocztę, bo abonamentu też nie płacą :)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 47
Dziękuje za udzielenie mi tego prawa. Póki co mam jednak swój zestaw praw i możesz mi - delikatnie mówiąc - skoczyć :)

Z gorącymi pozdrowieniami :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 150
ale problem

spray i raz po raz po kazdej imprezce opierdzielic im drzwi sprayem z napisem typu " Meta alkoholowa" i ...

albo zaczną pilnowac drzwi, albo wlasciciel dobierze sie im do portfela. Dobry łomot nie działa tak dobrze jak sieganie do portfela.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4
kolega po zawodówce rozumiem ?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 10