Widok

Hallowen

Co myślicie o tym? Od kilku lat widzę,że dzieciaki biegają po wsi w to Amerykańskie święto niby nic złego,ale mam mieszane uczucia.Moje dzieciaki chcą w tym roku pobawić się i skrzykują się z dzieiakami z klasy,trochę się boję, bo to nie każdy sobie życzy takich gości. Co o tym myślicie,może stwórzmy jakiś znak rozmoznawczy np.dynia przed domem dla tych co chcą uczestniczyć
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Franciszek jest dla mnie tylko głową obcego państwa - mam w nosie jego opinie, tak samo jak opinie Baracka Obamy na temat Nocy Świętojańskiej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
Oby dzieciaki nie obrzucaly domow jajkami...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marcinie dziady miały zupełnie inny wydzwięk od haloweenowej imprezy, w krajach słowiańskich okolice 1 listopada to czas zadumy i wspominania bliskich którzy odeszli, czasem poprzez biesiadę, ale zawsze ze smutnym podtekstem, dynia przebrania i cukierki nie komponują się ze słowiańską tradycją, jest to obcy produkt. Ale co kto lubi, ja cukierków nie daję dyni nie wystawiam, w tym czasie myślę o tych którzy odeszli pozostawiając po sobie smutek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie podpisuj się Banino bo taka wypowiedź świadczy o głupocie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie rozumiem - nie ma w tym ani braku szacunku, ani nieprawdy - osoby niewierzące nie muszę podzielać przekonania o wszechwiedzy papieza.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja myślę że o głupocie świadczy nieposiadanie własnego zdania, tylko ślepe podążanie za pasterzem pośród pozostałych baranów
jak pasterz skinie laską, tak barany robią. Bez krzty refleksji
czy to jest mądre? :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
kiedyś kilku sąsiadom na naszej ulicy powrzucały śmieci przez płot i przywiązywały papier toaletowy do furtek. Bo ludzie nie otwierali drzwi i nie dawali cukierków.
Przykre. Chcecie dajecie nie to nie , każdy robi co uważa za słuszne, nie krytykuję ale chamskiego zachowania młodych nie pochwalam.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proponuję : każdy kto chce wziąść udział w zabawie niech wystawi dynię, rodzice proszę też uczulcie dzieci, że psikusy to nie jest dobry pomysł,śmiecenie , wandalizm ,narzucanie się są ZAKAZANE. Zadbajmy też aby dzieciaki były widoczne po zmroku. Miłej zabawy
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proponuję hasło" piosenka albo wierszyk " aby osoby,które nie popierają takiej zabawy nie czuły się urażone gdy dzieciaki zapukaha do drzwi :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
każdy musi mieć swoje ideologie za którymi podąża. Jedni ślepo,drudzy mniej ślepo. Ważne żeby dobrze się z tym czuł. Ja jestem katoliczką i nie zamierzam się z tym kryć. To jest to co mi odpowiada i nikomu nic do tego i nie ma prawa mnie za to linczować i obrażać moich przekonań.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam się w 100% ale to niejaka Asia w poście powyżej zaatakowała wszystkich którzy nie podążają za papieżem pisząc o tym, że świadczy to o głupocie.
czyli wyznajemy zasadę że wierzących nie można obrażać a niewierzących już można? ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak długo jak czyjeś poglądy nie ingerują bezp. w czyjeś życie i nie zagrażają porządkowi, ładowi oraz bezpieczeństwu tak długo powinno się je tolerować, nawet, jeśli ma się inne.

Czyli, jesli ktoś uważa, że kradzież jest w porzadku to oczywiście należy to tępić, jeśli ktoś uważa, że haloween jest fajne to spoko, ale jeśli ktoś uważa, ze MUSZĘ w tym uczestniczyć to znów nalezy to tępić, wg. powyższych zasad.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
to nie do końca tak. Albo inaczej. W takim razie należy tępić konieczność odprowadzania pieniędzy na kościół z podatków niewierzących.
w tej chwili MUSZĘ to płacić, a nie chcę. Wolałbym płacić np na domy dziecka.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proboszczowie mają obowiązek płacić za wszystkich mieszkańców swojej parafii , także za ludzi niewierzących i za osoby innych wyznań
ja też nie chcę płacić za osoby niewierzące !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kradzież

Moje 5-letnie dziecko dziś strasznie przeżyło fakt, że w zamian za 4 kg rozdanych wczoraj cukierków - ktoś UKRADŁ mu z przed domu dynie, które przez dwa dni wycinał z rodzicami!!!
Ludzie kim trzeba być albo co mieć zamiast mózgu, żeby ukraść 5-latkowi "głupie" dynie?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wiem kim trzeba być, żeby ukraść dynię, ale wiem jedno po wymazanej klamce od furtki jakimś świństwem bo nie otworzyliśmy, w przyszłym roku zrobię takie hallowen dzieciakom przychodzącym, że będą musiały iść do terapeuty.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 10
płacić gdzie, za co i ile?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
grozisz dzieciom? tak, to naprawdę katolicke. Gratuluję braku pojęcia o "wyznawanej" przez siebie wierze.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15
Dzieci sa teraz strasznie niewychowane :(
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
to ta odwazna pani "katoliczka" powinna pojsc zrobic raban ich rodzicom. Odwazy sie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...

do góry