Widok

Hemoron-stosował ktoś tą metodę na hemoroidy???

Hemoron-stosował ktoś tą metodę na hemoroidy??? Mam II stopień tego paskudztwa i zastanawiam się nad tą metodą, ponoć najmniej inwazyjną i bardzo skuteczną. Ktoś z Was poddał sie temu zabiegowi? Czy są efekty uboczne, miałyście takie? Proszę o podzielcie sie swoim doświadczeniem.

Z góry dziękuje:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Cholernie nieprzyjemna dolegliwośc ;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No niestety ale tak. Wiele osób się do tego nie przyznaje , ale czytałam statystyki gdzies,ze ponad 60% polaków ma hemoroidy w którymś okresie życia Mnie dopadło bo mam pracę siedzącą . Jak na razie za pomocą ziół udaje mi się utrzymywać chorobę w ryzach, że tak powiem ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy ja wiem czy takie drogie.... Jesli spojrzysz na inne środki tego typu to nie są takie tanie. Jest wiele niedrogich maści ale maści to jedynei działanie tymczasowe. Mi również wydawał sie drogi ale teraz jak patrzżę się na wydajność to wcale tak nie jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobre są też nasiadówki

Hej dziewczyny! Ja również mam hemoroidy..Melduje,że moje paskudztwa wciąż są chociaż sa o wiele mniejsze niż wcześniej.
Próbowałam tego zimnego prysznica wrrrrrrrrrrr, okropieństwo. Póki co tylko nalewam na rękę troche wody i przykładam.Moze sie przyzwyczaje. Oraz zdecydowałam się zamówić ostatecznie to Procto vitale. Rozmawiałam o nim ze swoim proktologiem i ten powiedział,ze pacjenci jego sobie chwala ten środek.

Przynajmniej byłaś u lekarza i już z nim rozmawiałaś.
Niestety albo stety , ale choroba nie wybiera ze wzgledu na płeć , to czy się zajmujesz czy status spoleczny poszczegolnych osób ktorych dotyka .Tak rownież jest i w moim przypadku chociąz jestem facetem .Szczerze mowiąc to troche zazdroszcze paniom takiej łatwości rozmowy o sprawach związanych z problemami medycznymi, tej szczerosci na sfery naszego ciala. Cóż ale,
tak chyba zawsze bylo i bedzie że kobiety bardziej przykładały wagę do swojego zdrowia ,natomiast facet dopiero jak go przyciśnie .
Sam obecnie mam hemoroidy . Wiem ponieważ wszystko wyczytałem o nich i porównałem sobie.Nie byłem z tym jeszcze u lkerza. Testuję coraz to nowe środki. To procto vitale jest na recepte?

Nie jest na receptę.Zamówisz przez internet.

Należy unikać przede wszystkim zaparć ponieważ to one mogą powodować powstawanie hemoroidów>
Jesli zaparcia nie są odpowiednio wyleczone mogą i zwykle przyczyniają się do powstawania hemoroidów. Jeśli chodzi o Procto Vitale to moim zdaniem super. Dziala i w profilaktyce hemoroidów i na już powstałe.

Mam procto vitale i również mi faktycznie pomaga. Z tym,że tak jakpiszecie tutaj.Oczekiwałam cud efektów na początku ale trzeba trochę pozcekac. Na początku trochę się zawiodłam, ale potem było coraz lepiej. Tak czy inaczej obecnie jestem już na drugim opakowaniu i raczej z niego nie zrezygnuję.
Swoja drogą to jakie maści są najlepsze?

Mi pomaga maść z babki lancetowatej. Jest bardzo tania, opakowanie kosztuje raptem 6 zł ( kupisz w sklepach zielarskich oraz eko - jest tego sporo w mieście, mozna również bez problemu zamówić przez internet). A daje o wiele większa ulge niż niektóre leki z apteki.

W przypadku procto vitale to nie polecam z niego rezygnować jak będzie poprawa. Warto jest brać cały czas, szczegolnie,że jest to wydajne. Niestety hemoroidy maja tendencje do nawrotów a te ziółka je zatrzymuja

Czy znajdę to w aptekach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W aptekach raczej nie . Chociaz może po prostu nie było w aptece w jakiej się ostatnio pytałam. Musiałabyś sama się zorientować. Ja zamawiałam w sieci: http://pl.vitaleherbs.com/procto-vitale/

miałam 2x hemoron i głupot nie pisz, każdy jest inny, mnie bolało, silne parcie, a lekarz robił to na najniższym napięciu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi na bolące hemoroidy bardzo pomagają nasiadówki z kory dębu, maść robiona w aptece a przepisana przez Proktologa oraz proszki z biosminą. Miałem już hemoroidy 4 stopnia które musiałem kilka razy dziennie odprowadzać z powrotem. Lekarz twierdził że pewnie czeka Mnie operacja i wycięcie hemoroidów oraz szczeliny odbytu. Po kilku tygodniach leczenia farmakologicznego i zmniejszenia całkowicie bólu na wizycie kontrolnej Proktolog stwierdził że szczelina się zagoiła i na razie nie trzeba jej wycinać oraz hemoroidy nadają się do gumkowania. Oczywiście najpierw dwie gumki na jeden hemek i tak kilka wizyt. Bardzo się cieszę że będę leczony mniej inwazyjnie. Zbyt długo zwlekalem z wizytą u Proktologa a miałem ataki hemoroidów od 10 lat. Teraz chce Je wyleczyć raz na zawsze i nie będę szczędził na to pieniędzy. Zbyt dużo się wycierpiałem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Gdzie?mieszkam w Starogardzie i zapewniam nie ma takiej placowki

Witam jak by ktoś szukał to w Krakowie szpital Rydygieera robiarobią gumkowanie na NFZ , pisze bo rok szukał a tu szybciutko 1 miesiąc i po temacie bardzo polecam. Dodam tylko że jest to szpital a nie jakieś dziwne prywatne przychodnie. Przez rok męczyłem się prywatnie wydałem z 5000 zł i z II stopnia miałem III masakra, krew się że mnie mała jak woda z kranu .
Nie wiem jak to miałaś zrobione ale nie uwierzę, że bezbolesne....chyba,że byłaś tak nagrana, że bólu nie czułas. ..ja miałam wycinane chirurgiczne w trakcie ciąży z bliźniakami, siostra gumkowanie-obie chodzilysmy po ścianach z bolu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja sama korzystałam już z wieelu produktów na hemoroidy, począwszy od maści a skończywszy na czopkach i bardzo słabo działały, natrafiłam na forum w którym kobieta opisywała kurację ziołami (procto vitale) i naprawde jej pomogły. Ja kupiłam jedną paczuszkę i po 2 tygodniach jest ten efekt naprawdę. Pupa już tak bardzo nie boli po siedzeniu, hemoroidy się "chowają".

Hejka!!! Dzięki za polecenie, stosujęo od miesiąca i tez jest efekt taki, że mam o wiele lepsze trawienie (o dziwo) no i nie mam hemoroidów, wchłonęły się, wysuszyły :) Procto vitale jest dla mnie znakomite.

Są to jedynie zioła.Nie zaszkodzą ale nie liczcie na to,że całkowicie wyleczycie za ich pomoca hemoroidy.Nie sądzę aby miały takie dzialanie. Polecam za to zastanowić się nad innymi domowymi sposobami:
http://chirurg-plastyczny.com.pl/jak-leczyc-zylaki-odbytu-domowymi-sposobami/

Dobre są nasiadówki ale i odpowiednia dieta ( zapobieganie zaparciom).

Nie zapominajcie jednak o leczeniu farmakologicznym.

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy rozmiar członka ma znaczenie (29 odpowiedzi)

czy to jaką wielkość ma penis jest istotne ? czy byście zakończyły związek tylko dlatego, że...

do góry