Widok

Herbatka koperkowa-ile dla 3 tygodniowego dziecka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nie wiem ile moge jej podawac swojemu synkowi. Chcialabym miedzy posilkami, bo chce ciagle jesc i polecono mi, zeby mu podawac taka herbatke tylko nie wiem ile moge jej dawac tak na raz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na początek zrób 50 ml i podawaj pomiędzy posiłkami...zobaczysz czy chętnie będzie pic i oczywiście może nie wypić wszystkiego na jeden raz , tym się nie przejmuj.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A karmisz piersią czy mm??
Może zamiast przyzwyczajać dziecko do słodzonej herbaty podawaj wodę mineralną
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
karmie piersia plus dokarmiam. Po wodzie mineralnej strasznie mu sie ulewa. Herbatke pije bardzo chetnie.
jeśli Mały będzie miał kolki - odstaw herbatkę...

potrafi wzmagać/powodować kolki :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja bym wogole za czesto nie podawala herbata koperkowa ma do tego ze wiadomo dziala wiatropednie, wiec czasem nawet jesli nie jest to potrzebne bo nie wystepuje kolka narazasz dzidzie na nie przyjemnosci jelitowe zwiazane z uwalnianiem sie gazow, co powoduje wiadomo nieprzyjemne rozszerzanie sie jelit i.powinno sie ja podawac tylko w razie potrzeby ew.raz na pare dni zapobiegawczo ale nie codziennie.u mojej corki bylo tak ze jak byla spokojna a ja jej zaczelam podawac zapobiegawczo przed kolka to wrecz byla cala nerowowa i placzliwa baczki caly czas lecialy,wiec mi lepiej proponowano podawac na zmiane z rumiankową,lub taka ulatwiajaca trawienie ale ktora ma w skladzie nie tylko koper i jest znacznie lagodniejsza.
Najpiękniejszy dar od Boga...
image image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moj synek ma problem z oddawaniem gazow i ma kolki, ale herbatke podaje mu dopiero od wczoraj takze zobacze jak na nia zareaguje.
ja właśnie widząc w szpitalu efekty podawania herbatki koperkowej postanowiłam nigdy jej Gabrysiowi nie podawać :) i tego się trzymałam/trzymam :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Noworodkom nie wolno podawac wody mineralnej !!!!!!!!
Milena a dlaczego nie ?

Ja tez bym sie wstrzymała z podawaniem herbatki koperkowej jak nie ma mocnych problemow z brzuszkiem... a poza tym nie wiem jaka masz, ale w wiekszosci te herbatki maja mnóstwo cukru :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko niskozmineralizowana i niskosodowa, żeby nie obciążać nerek maluszka.
Mineralnej nie ale źródlaną można

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

do góry