Widok

Hipodrom.

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziwczynki...
Czy któraś z was miała lub była na weselu w restauracj Hipodrom w Sopocie?
Chciałabym poznać wasze opinie.
Mamy już zarezerwowaną sale na 16 sierpnia 2008 ale nie wiemy czy dobrze robimy. Napiszcie co o niej sądzicie:-))).

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czesc żadko piszę coś na forum ale często je czytam mimo, że wesele mamy już za sobą i od 4 miesięcu jesteśmy już małżeństwem. Piszę dlatego, że nasze wesele mieliśmy właśnie na hipodromie na dużej sali i jak sama szukałam opinii było ich niewiele. O hipodromie mogę napisać tylko same dobre rzeczy. I obsługa, jedzenie jak i sam urok tego miejsca wszystkim się podobało. Więcej info mogę wysłać na maila np co do menu i wystroju. pozdrawiam Aga

image

Witaj Aga! Mam prośbe do Ciebie o więcej info o hipodromie. Mogłabys wysłać mi na emaila jakieś zdj sali, jakie menu, na ile osob jest sala i jakies mniej wiecej sa koszty wesela. Mocno zastanawiam sie na zrobieniem tam wesela i bede wdzieczna za wszelkie opinie. Pozdrawiam serdecznie i czekam na info.
hop hop! czy ktoś miał tam wesele i mógłby mi udzielić jakis info :(
Dziękuję Ci z aodpowiedź. My mamy tą małą salę. Właśnie ten urok miejsca nas urzekł. Cisza, spokój . Jeśli możesz to wyślij mi maila. Chodzi mi właśnie konkretnie o jedzonko, obsługę i wystrój(czy sami stroiliście salę?)

ja też zastanawiam się nad hipodromem bądz zajazdem pod Oliwką. Proszę, wyślij mi również pare info o hipodromie na maila, z góry dziękuje:)
A na ile osób macie na tej małej sali??

Witaj,
my mamy tak na ok.70 osób, sala jest na 70 ale babka mówiła, że nawet 80 się zmieści.

my tez mielismy na hipodromie (duza sala),osob 75 i uwazam ze to w sam raz bylo

jedzenie podobno bardzo dobre bo my niestety na swoim weselu malo skosztowalismy,ale goscie mowili ze smaczne zarcie
menu niestety nie mamy ale na spotkaniu wszystko ustalilismy bez wiekszych problemow,pani doradzila nam jeszcze co najbardziej schodzi i jakie sa ich specjaly,wiec poszlo bez problemow ustalanie
w ciagu calego wesela tylko raz slyszelismy przejezdzajaca kolejke,a balismy sie ze moze ona mocno przeszkadzac
fajny pomysl z wystawionymi wiklinowymi mebelkami,ludzi mogli spokojnie siasc odetchnac tudziez zapalic
takze uwazam ze sala jak najbardziej pozytywne wrazenei pozostawia

There's only one united, MANCHESTER UNITED !!
a napisz mi czy sami stroiliście salę?

sali nie stroilismy wogole bo uznalismy ze wystarczajaco dobrze wyglada. i jak sie okazalo ludziom sie podobalo. mielismy wystroj zloto-bordowy.

There's only one united, MANCHESTER UNITED !!
Graliśmy na małej sali 15 września tego roku. Gości było ok. 50 osób i to było w/g nas max. ile da się na małej sali zmieścić. Chyba że ktoś nie planuje tańców wówczas być może da się zmieścić więcej gości. Bardzo mały parkiet, a rzeczywiście urokliwy wystrój bardzo przeszkadza w szaleństwie tańczących. Bardzo trzeba było uważać na stojące wazony, bukiety z suszkami, obrazy i świeczniki na ścianach. Bardzo mało miejsca dla zespołu lub dj-ja, my nie byliśmy w stanie rozłożyć całości sprzetu który zwykle instalujemy. Był problem z miejscem do przeprowadzenia konkursów, a nawet oczepin. Kiepska wentylacja (brak klimatyzacji) co przy ciasnocie miejsca stanowi znaczący problem. Z naszego punktu widzenia to mała sala raczej nadaje się na przyjęcie weselne niż na wesele.

DJ BAGNO TEAM
www.bagno.vwv.pl
Gramy, nagłaśniamy, oświetlamy !!!
Mielismy wesele na hipodromie na poczatku wrzesnia tego roku i bylo naprwde super. Jedzenie pyszne, obsluga sprawna i pomocna.

Wedlug mnie jesli chcecie wesele z tancami to wezcie wieksza sale, jest w sam raz na 70-80 osob (wiecej byloby za ciasno). Wszyscy sie mieszcza, nie ma problemu ze sciskiem przy stolach no i jest dosc miejsca na tanczenie, lacznie z wykonywaniem weza naokolo stolu i parkietu. Jest wydzielone miejsce dla djow/orkiestry wiec im teznapewno jest tak wygodniej. Za plecami maja stol z jedzeniem dla siebie.

Jakby cos jeszcze napisac tp pytaj.

Dziękuję wam za odpowiedzi.
Powiem szczerze, że trochę się podłamałam i mam dylemat bo już sama nie wiem co mam robić. Duża sala niestety w tym terminie jest już zajęta a my już mamy umówiony kościół, DJ-a i bryczkę, więc ciężko będzie teraz wszystko przesuwać. Chyba zostaniemy przy tej małej sali...?

wedlug mnie sala jest bardzo wazna, podobnie jak dj czy orkiestra oraz oczywiscie jedzenie - to jest wazne zeby goscie sie dobrze bawili. Reszta ma bardziej znaczenie dla pary mlodej.

Wieksza sala jest ponoc na 120 osob, u nas bylo troche ponad 70 i bylo ok. Nie wyobrazam sobie na tej sali 120 osob chociaz Panie oczywiscie zapewniaja ze tyle sie zmiesci.

Byłam tam u przyjaciółki w czerwcu na weselu na małej sali.
Sala bardzo ładna, stoły b. ładnie przystrojone ale max. na 55 osób powiem szczerze ze bylo b.ciasno jeżeli wszyscy chcieliby tanczyc to bylby problem bo jest bardzo maly parkiet.Poza tym bylo fajnie ;)

Dziękuję Ci JustynkoM,
my mamy listę, po przeliczeniu na 65osób (ostateczna), napewno się parę osób wykruszy z tej listy więc mam nadzieję, że się pomieścimy.

byłam tam na weselu rok temu, na 100 osób w dużej sali i było bardo fajnie :)
jedzenie przepyszne! no i możliwość wyjścia na zewnątrz i te foteliki przed salą - super! :)

a obsługa? ok? a był dj czy zespół?
Byłam gościem na weselu na małej sali we wrześniu 2007 i mogę powiedzieć że wesele było super, jedzenia sporo, bardzo dobra obsługa. Nie wiem czy sala była dodatkowo strojona przez dekoratora, ale stoły wyglądały ślicznie. Jedyny minus tej sali to filary które trochę przeszkadzają podczas tańca, ale to mniej istotne, po chwili można się do tego przyzwyczaić. Powodzenia
dzięki, coraz bardziej przekonuje sie do hipodromu:) jeszcze ani jednego powaznego negatywu nie slyszalam...:)) supero!
obsługa ok, grał zespół. generalnie naprawdę bardzo fajnie, gdyby nie to, że robimy wesele poza Trójmiastem, rozważałabym właśnie ten lokal :)

a moze jeszcze jakies tegoroczne opinie nt. Hipodromu?
Slyszalam opienie,zeby rezygnowac u nich z ziemniakow, bo nie sa dobre-i az dziw, bo od kilku osob.
Co polecacie do menu asprawdzonego, co odradzacie.
mamy wynajęta duza sale, sierpien.
ja mam w czerwcu wesele na hipodromie więc pewnie napiszę opinie. A o tych ziemniakach pierwsze słyszę... a są w menu "ziemniaki"? są jakieś zamiennini oprócz frytek? jakieś ziemiaczki pieczone czy coś? może mieli nieciekawy gatunek ziemniaków, a teraz już będą mieć dobry...zobaczymy. Jeszcze walerka ma w kwietniu weselicho na hipodromie.
znajomi mieli w sierpniu ziemniaki, frytki i pieczone kuleczki ziemniaczane (wg mnie to chodzilo o gnochi).
Jak na razie ja sie nastawiam na owe kuleczki, frytki i ryz. Chodza mi tez po glowie malenieczkie kluseczki slaskie, jakie byly na naszym ostatnim rodzinnym weselu.
Zwrocono mi tez uwage,zeby prosic o rozkladanie mies i przystawek na malych polmiskach a nie na duzych bo nie wyglada to ciekawie (za duze odstepy miedzy polmiskami).
ja wlasnie niedlugo bede robila podejscei do menu. czyli mam zrezygnowac z ziemniakow. czy ktos moze ma menu i czy moglyby wkleic . bylabym bardzo wdzieczna. my mamy kilka osob wegetarian i nie do konca wiem jak to rozwiazac bo nie chce brac glownie wegetarianskie dania jak wiekszac je mieso. dzieki za podady wiec nie ziemniaki i male polmiski
Juz idziesz? mi kazali podjechac miesiac przed slubem a ostetcznie wwzystko ustalac ok 2 tyg przed slubem. Powiedziala kobieta,ze oni daja swoje propozycje, sluchaja mojej i mam wtedy czas na marudzenie te 2 tygodnie.
A co do ziemniakow, to podobno od 2 lat wszyscy odradzaja. Znajomi stwierdzili,ze skoro to bylo w 2007 roku to pewnie beda juz mieli lepsze ziemniaki i mimo wszystko zamowili. Okazalo sie,ze byly zimne, szybko zmienily kolor i smakowo nie byly dobre.
Nie wiem co myslec, czy faktycznie rezygnowac.

A tak na marginesie-czy ciasta inne niz tort zamawiacie tez w cukierniach,czy macie kogos do pieczenia?
I zastanawiam mnie jeszcze,gdzie najlepiej kupic napoje w malych butelkach (najlepiej 0,33l). Poradzicie cos? Myslalam o Nacie w Zukowie i hurtowni Zapro przy Outlecie na Szadulkach.
Ja nie mam dobrych wrażeń po wizycie na hipodromie. Okna jak w piwnicy, nie miły zapach i Pani prowadząca z nami rozmowę w rozciągnietym golfie w drzwiach.
My bylismy zima, grudniu wiec to tez nie letnia pora ale bylam mile zaskoczona sympatyczna pania i sympatycznie wygladajaca sala. Jednego czego nie sprawdzilam to toalet-i zastanawiam sie co tam zastane. Pocieszam sie,ze powinno byc ok, bo mamy w nowej sali.
toalety sprawdzilam nic nadzyczajnego ale czyste w kafelkach jasnych z tego co pamietam. mam nadzieje ze bedzie ktos z obslugi kto bedzie pilnowal tam porzadku podczas wesela bo nawet naczystsze przy 100 gosciach sie pobrudza w ciagu nocy. co do menu to mnie nie ma w polsce jestem pod koniec stycznia i marca jak nie pojde w styczniu to juz nie bede miala czasu na marudzenie. tak mysle ze jak sa frytki albo pieczone ziemniaki to mozna zrezygnowac z gotowanych na rzecz ryzu niektorzy wola ryz a nie tylko ziemniakowe. moze i pani jest w wyciagnietym golfie ale i sa super sympatyczne i elastyczne co dla mnie jest podstawa, bo co mi po eleganckiej jak nie mozna z nia nic ustalic.
Mam nadzieje,ze podzielisz sie ustaleniami i wrazeniami po weselu:)
Ja mam ustalenia ok 1 lipca:)
mam zamiar tam byc pod koniec stycznia wiec dam wam znac jak pierwsze ustalenia poszly. to menu mi nie daje spokoju, ja tam uwazam ze nie trzeba sie najadac jak swinia na weselu ale niestety tradycja polska mowi cos innego, nie chce potem slyszec ze bylo za malo. i juz uslyszalam jak to nie chce bigosu i schabu w maladze.
Noo dokladnie:)
Trzeba isc na kompromisy od poczatku
A jaka zupe planujecie, tradycyjnie rosil?

Bo ja sie sklaniam ku kremowi z pieczarek albo groszku zielonego albo szparagow
ja chyba tradycyjnie wybiore rosołek, nie każdy lubi zupy-krem jak np ja:P a rosołek to świetny podkład pod wódeczke weselną:)
witam:)
miałam tam wesele w grudniu 2008 więc bardzo niedawno:)
gości było około 60 , mieśliśmy małą salę:)
obsługa miła reczywiscie, ziemniaki smakowały zupełnie normalnie, więc nie wiem skąd te historie:) my zamówiliśmy normalne ziemniaki z wody i pieczone:)
goście byli zadowoleni, jedzienia wystraczyło spokojnie
filary niekomu nie przeszkadzały
pozdrawiam
czyli teoria i niesmacznych ziemiakach obalona:)
a możesz podełać menu jakie mieliście? dekoracje sama robiłaś?sylver@poczta.onet.pl
czesc czy moglabys mi przyslac twoje menu tu albo na awalerowicz@hotmail.com bylabym bardzo wdzieczna. i moze troche sie podzielisz wrazeniami bo nie bylo tu na weselniku wiele osob ktore mialy slub w 2008. jeszcze pytanie czy slizgaliscie nie na parkiecie bo tam sa kafle i troche mnie to meczy ze mi sie goscie powywracaja. dzieki bardzo za kazda informacje
Proponowalabym dzielic sie wrazeniami tutaj, bo faktycznie dawno nikt o H nie pisal a nas to interesuje teraz:)

Moze jakies Twoje spostrzezenia, co dobre, co bys wymienila:)
No i cieszy mnie obalona teoria ziemniaczana:)

ja planuje robic sama dekoracje a raczej poprosic kolezanke zeby mi pomogla cos zaprojektowac. stoly sa dosc bogato strojone. zastanawiam sie czy jest sens nawet kwiaty stawiac. mam na duzej sali wiec chcialam tam filary ozdobic i moze troche na scianach ale nie za duzo.
Znajomi mieli w sierpniu, sala na zdjeciach wyglada bardzo ladnie, wydaje mi sie ze nie ma potrzeby dodatkowego strojenia.
Mowili rowniez,ze nie bylo problemow z tanczeniem. Mieli, podobnie jak i my, na duzej sali.
to mnie troche uspokoilas bo troche sie tym stersowalam, zwlaszcza po paru kieliszkach. nie chce za duzo stroic tak zeby te filary przykryc bo mi sie one nie podobaja. ma mi sie tam zmiescic 100 osoc i mamy miec ulozone stoly w litere E zastanawiam jak my sie pomiescimy ale tez moi goscie nie beda tanczyli w parach wiec powinno byc ok.
Mi kobieta mowila,ze w E ustawiaja przy 120 os. Ja mialam miec 90 ale cos widze ze zbilizamy sie do 100. Powiem,ze wolalabym miec w U (w przypadku naszej sali to odwrocone U :) )

Chyba musze poogladac raz jeszcze zdjecia,bo mi tam filary nie przeszkadzaly (ale jeszcze nie wiedzialam,ze tez tam bedziemy robic )
z tego co rozmawialismy to na 90 jest w U a na 100 juz musi byc E nie wiem jak to jest pomiedzy. ja szczerze nie mam nic przeciw E jezeli mi to powiekszy parkiet. mi filary tak bardzo nie przeszkadzaja tylko ze jezeli juz sa to mozna je wykorzystac do dekoracji, myslalam zeby je owinac tiulem i tyle, marzeniem byloby podlozyc swiatelka pod ale nie ma jak sznuror pociagnac zeby sie ludzie o nie nie pozabijali.
Wiesz co, nie wydaje mi sie zeby az tak sie na to zwracalo uwage.
Moze sie okazac,ze jak je zabudujesz dekoracja to beda bardziej szpecily. Zebys nie zwrocila na nie wiekszej uwagi:)
Czekam na namiar na Twoja ciocie od ciasta:)
A czemu napisalas,ze nie mozna ciast z jajkami? Pewnie chodzi o surowe i salmonelle
odpisalam w ciastkowym watku
super, juz tam ide:)
Ciesze sie,ze sie nasz Hipodromowy watek trochę kula...moze sie czegos dowiemy:)
a co do dekoracji, z tego co wiem to też nie dekorują krzeseł Państwa Młodych, to już we własnym zakresie, więc może byśmy się złożyły na jakies coś do powieszenia nad nami, i na krzesła. Przecież to i tak jednorazowy użytek, a tak mogłobyśmy w trójkę skorzystać:)
Co Wy na to?
ja myslalam zeby zrobic takie serce z balonow uzywajac specjalnej tasmy, idea jest a jak jest z jej wykonaniem to juz nie mam pojecia. a ile takie rzeczy kosztuja. moze po prostu pokrowce uszyc na 2 krzeszla i tyle albo kupic
pokrowce mozna kupic chyba bez problemow - ja jestem chetna-to pozniej mozna odsprzeda.
weszlam teraz na strone i ogladalam zdjecia. w przypadku stolow w E to panstwo mlodzi maja za soba okna a w przypadku U chyba nie maja nic wiec moze byc ciezko cokolwiek powiesic za nimi. u mnie bede okna wiec raczej nic sie nie da powiesic. mysle ze jak sie d pokrowce to juz bedzie wystarczajaco do tego stoja swiece przy mlodych.
kiedy ja bylam tam na rozmowie, na poczatku grudnia-to akurat mieli ystawione stoly w E - dlugi stol stal tylem do sciany a przodem do okna. Kobieta mowila,ze jak ustawiaja w U to wowcza mlodzi siedza tylem do te bocznej sciany a przodem do drzwi wejsciowych i orkiestry/DJ a dluzsze boki sa tylem i przodem do okna
(pomieszalam cos, czy jeszcze rozumiecie o czym pisze?)
Ale i tak obawiam sie,ze moze byc ciezko z dekoracja za MP.
Moze sprobowac jakos dotrzec do dziewczyn, ktore tam mialy imprezki, z prosba o zdjecia.
przeszukalam internet. jest jedna firma ktora wynajmuje pokrowce plus na gumtree inna ale maja tylko 90. dodatkowo para pokrowcow kosztuje okolo 60 zl. jak patrzylam na zdjecia to przy E bylo odwrotnie ale nie roznicy bedzie ciezko cos powiesic ale co do pokrowcow na krzesla to tez jestem za zeby sie zlozyc.
Ci moi znajomi z sierpnia nie mieli pokrowcow-zaczeli mi te pokrowce odradzac i powiem szczerze mam troche zamieszania w glowie.
Nasza impreza to nie typowe wesele. W sumie to obiad z ciastem i kolacja, przewidywany do godz. 2. Slub mamy pozno i zanim cokolwiek rozpocznie sie na H to bedzie dobrze po 20.
Czesc naszych gosci niby mowi,ze bedzie do 24 ale w praktyce to i muzyka i sala sa do 2 w nocy.
Witajcie dziewczyny dołańczam się do wątku, mamy wesele na dużej sali 11 lipca:) Pomysł ze złożeniem się na pokrowce jest dobry. Pozdrawiam
ok dostalam info z firmy z pruszcza kosztuje wynajem 5.50zl za pokrowiec plus 1.5zl za kokarde, tylko krzesla wygladaja troche inaczej niz te w hipodromie. troche dla mnie za drogo aczkolwiek musze przyznac podoba mi sie wyglad sali z bialymi pokrowcami. moze po bialek kokardzie na kazde krzeslo musze cos innego wymyslec. co do pokrowcow na nasze krzesla to tez jestem za zeby sie wyroznialy
wiecie co...wesele weselem ale wynajmowanie pokrowcow na wszystkie krzesla to troche droga impreza. Jeszcze nie wiadomo jak sie to ma jak cos zostanie uszkodzone, poplamione. Nie przewiduje czegos takiego ale moze sie przydazyc nawet w najporządniejszej rodzinie:)

Wlasnie kolezanka mnie uprzedzila,ze jej siostra kupila pokrowce na krzesla pary mlodej i wygladaly malo ciekawie bo nie byly przystosowane do konkretnego krzesla.
Wiec juz sama nie wiem co o tym myslec:)
Jakies nowe ustalenia?
ja mam zamiar jak bede w hipodromie wymierzyc je i uszyje na wymiar 2 pokrowce bo zgadzam sie na wszystkie to troche przesada - za drogo (aczkolwiek ladnie wyglada) ale dla nas chcialabym miec. mam zdjecia z hipodromu akurat jak bylismy w tamtym roku dekorowali sale na wesele w zlotym, moge wam wyslac. acha moge sie tymi pokrowcami podzielic jak juz bedzie po.
Walerka, zdjecia chetnie obejrze:)
Moze wrzuc tutaj, skorzyta wiecej zainteresowanych (jesli to nie problem).
Jakby byl jakis problem to moj mail englein2009@gazeta.pl
a tak swoja droga, mogliby sie dorobic wlasnych pokrowcow:)
Moze maja dla PM albo zasugerowac,czy odkupiliby od Ciebie pokrowce dla PM jak je bedziesz miala. Wiem,ze gdzies ktos tak robil-obilo mi sie o uszy.
sprobuje choc ja z wrzycaniem zdjeci jestem na bakier. mam zamiar pojsc do krawca dac mu wymiary i material i mysle ze nie jest to bardzo skomplikowane.
a nie wyjdzie taniej kupno gotowych? jakies allegro czy podobne?
image
http://img291.imageshack.us/img291/hi
image
http://img174.imagesha
tak sobie mysle,ze zadzwonie chyba do nich i podjade blizej lata zobaczyc jakas przygotowana sale weselna:)

A jak dasz rade to prosimy o wiecej zdjątek:)
cos mam problem w zapisaniu ich jako jpeg w pracy tylko to jedno mi wyszlo i nie za bardzo wiem dlaczego. moge sprobowac z domu p pracy albo wysle ci na maila moze tobie sie uda jest ich raptem 5 ale z roznych stron, wstaw je jak mozesz
acha ja mam slub 25 kwietnia jak chcesz to podjec rano tego dnia sala powinna juz byc ubrana, zapraszam
dziekuje-ale wiesz,sala chyba powinna byc zamknieta przed oczami niepowolanych ludzi:)
A w jakiej kolorystyce chcesz miec sale? Zastanawialas sie nad tym?
Zdjecia mozesz podeslac ale pobawie sie z nimi z wieczora (sprobuje, bo nie robilam tego)
my robilismy te zdjecia jak panie ustawialy talerze itd. zreszta jak je poprosisz to cie wpuszcza, nic tam nie bedzie poza zastawa i stolami :-)
mi nie przeszkadza. moja kolorystyka bedzie taka jak na zdjeciach czyli zlota - bo to moj kolor przewodni. dodatkowo beda elementy kremowe. wiec w moim przypadku kremowe i zolte tulipany na stolach (moja wiazanka bedzie z tulipanow). mam pytanie jak sie placi za dzieci w hipodromie bo nie zapytalam. nie przwidywalam dzieci ale okazalo sie ze bedzie dwojka, i jak sie placi za takie osoby jak fotograf i kamerzysta
kobieta najpierw sie spytala ile bedziemy mieli dzieci w jakim wieku a pozniej powiedziala,ze do 5 lat bezplatnie a od 5 do 10 lat za 50% ceny

Walerka, a kwiaty na stolach do dekoracji sama sobie wybieralas? Skad juz wiesz,ze beda tulipany? Czy sama bedziesz je kupowala?
moja proba
image
image
image
image

cos mi sie kijowo ładuja, zrywa polaczenie

image
[URL=http://g.imageshack.us/img171/polandjuly2008andchurchri9.jpg
image
image

i koniec zdjęć od Walerki:) Moze ktos jeszcze dysponuje jakimis, moze z wlasnej imprezy?
DziekujemY:)
Cześć dziewczyny
ucieszył mnie wasz wątek dot. H, bo ja tam też mam wesele 27.06 na dużej sali. Podoba mi się pomysł z pokrowcami na krzesła dla młodej pary, chętnie dołożę się do ew. kosztów.
pomysl na razie tu umarl-czekam na jakas propozycje od Walerki.
Sluchajcie, a moze pogadac z nimi, w Hipodromie,ze moze zalupiliby wreszcie-przeciez ta sala naprawde zyska.
szkoda :(
ja początkwo myślałam o wynajęciu takich pokrowców, ale jeszcze nie orintowałam się w ofercie, cenach...
jak się czegos dwoiem to napiszę.
Walerka chciala wymierzyc krzesla i uszyc 2 pokrowce dla PM-wowczas mozemy sie dolozyc:)
Proponowalam tez Walerce, zeby porozmawiala z obsluga na H, moze jak zobacza to odejma Jej od calego rachunku i pokrowce zostana w sali. Probowac mozna, niektorzy ida na cos takiego
ja sie orientowalam znalazlam 2 firmy jedna w pruszczy z tego co pamietam pokrowiec z kokarda 8.5 zl a druga 7.5zl za jeden plus koszt dowozu 1.3zl/km (chyba). pogadam z babka ale jezeli oni nie beda chcieli to ja na pewno szyje, mozemy sie zlozyc. kupno to koszt okolo 60zl mysle ze szycie wyjdzie tak samo jezeli nie taniej a beda dopasowane na krzesla bo one sa wyzsze niz reszta. mam juz krawca co mi to zrobi. jaki bedzie najlepiej material i czy bialy czy ecru
acha z polski tez przesylaja pokrowce ale tu dochodzi koszt kuriera i cena sie znowu robi obledna.
co do kwiatow to sa w twoim zakresie wiec to ja wybralam tulipany. oni tylko stroja stoly.
ma
Mhm, dobry pomysł z pozostawiem pokrowców w restauracji :)
zobaczymy jak sie sprawy rozwiną :)
pozdrawiam
Dzięki za info :) co do materiału to nie mam pomysłu, chyba dobry byłby taki, który się nie będzie ślizgał... bo krzesła są drewniane, chyba, że pokrowiec byłby mocno dopasowany.
Osbiście wolałabym ecri, ale walerka szyje, więc niech sobie dopasuje :)
uszycie i pozostawienie to chyba faktycznie dobry pomysł, wydaje mi się że jeśli chodzi o kolor to własnie zależy jaką Pnna Młoda będzie miała suknie... ja mam białą więc wolałabym białe...plus czerwone/bordowe kokardy;) no ale możemy pojść na kompromis:) więc gdy Walerka dogada się czy odejmą jej to od rachunku to ok, ale jeśli nie to trzeba zorganizoować zbiórke:)
ja mam ecru ale moze uda sie cos znalesc pomiedzy, moze jakis kremowy. mysle ze kokardy kadzdy sam dobierze bo mamy rozne kolorystyki wystroju sali. ja bede miec zlote, ktore tez moge oddac w spadku. mam wrazenie ze ciezko bedzie ich namowic na to zeby oddali pieniadze raczej zeby zrobiil sami, pogadam zobacze co sie da. moze jakby tak duzo par zaczelo pytac to moze sie zastanowia.
Hihi mi pasuja ecri , badz ecri ze zlotym:)

pokaze Wam co wczoraj wpadlo mi w oko-troche inne pokrowce niz wudzialam dotychczas na zdjeciach roznych sal w necie.
Nie moge wejsc,wiec musicie same www.szarlota.com.pl i tam wejsc w wesela. Odnioslam wrazenie,jakby te pokrowce byly naciagane na krzesla, a nie tylko zakladane,czy przywiazywane itp.

Walerka,jakbysmy cos mogly zalatwic na miejscu to dawaj znac-Ty chyba jestes poza krajem.
Jak najbardziej jestem za skladaniem.
Ale caly czas mysle,czy moze oni dadza sie namowic.
Wlasnie kolezanka mowila,ze jej siostra w zeszlym roku namowila knajpe na pokrowce nie tylko dla PM ale na cala sale.

A jaki macie pomysl na te filary? Bo dopiero wczoraj dojrzalam ze wychodza vis a vis PM :)
czyli jestem jedyna z białą kiecka , więc kompromisu nie będzie, ale co tam, nikt pewnie i tak nie zauważy różnicy koloru:P
widzę że wątek ruszył :) mi tam wszytsko jedno jaki kolor kokard (bo pasuja mi oba :), ale pokrowce tez wolałabym ecri. co do krzeseł o których pisze englein to one chyba mają taką 'naciąganą' tapicerkę i nie są niczym zdobione.
rzeczywiście dobrym pomysłem byłoby zosatwienie pokrowców w H., ja się niebawem tam wybieram, też mogę poruszyć ten temat :)
jeśli się nie zgodzą, to potrzymuję chęć składki :)

Sylver dlatego moze kremowy to z mojego rozumienia i bladej znajomosci kolorow powinno byc pomiedzy ecri a bialym. mieszkam w londynie, ale zatrudnie mojaj mame, tylko sama wybiore material. poruszajcie temat, jak mowie jak im duzo par bedzie gadalo to moze cos zrobia. powinna m tam byc w przyszlym tygodniu kolo weekendu.
ja ruszam!

Bo az nie chce sie wierzyc,ze tylko 4 hipodromowe pary sa tutaj.

tak jeszcze patrze na zdjęcia i widze,ze krzesla nPM i swiadkow stoja przy samej scianie-wiec czy jest sens zdobic je z tylu dodatkowo??
Walerka, czy Ty juz przeliczylas ile musisz miec stroikow na stol?
To tak tylko w kwestii organizacyjnej-czy juz zakladalas w ilu miejscach rozmiescisz?
Czy bedziecie to robic sami,czy bierzesz kogos?
jeszcze o tym ie myslalam. o dekoracje poprosilam moja kolezanke ktora ma pomyslec jak a w piatek przed slubem mamy zamiar sie zebrac na babska impreze i dekorowac wedle jej pomyslu. co do kwiatow to raczej chce kupic niskie wazoniki z ikei i wstawic w nie duuzo tulipanow, sa tanie i ladnie wygladaja jak jest ich duzo.
chyba zrpbie tak samo-najwyzej kupie te gąbkędo wkladania kwiatow.
A oni maja juz w piatek nakryte stoly, chocby samymi obrusami i tymi nakladkami kolorowymi (jak na zdjeciach) - czy robiato dopiero w sobote rano?
Bo jezeli mozna w piatek,to w piatek ulozylabym juz wizytowki.-a tak, to bede w sobote tate ekspediowala do ulozenia wizytowek wg mojego planu;)
A co myslalas o filarach? Myslalas cos?
jak bylam ostatnio to to robili w piatek. mysle ze wszystko zalezy tez od tego czy maja tam wesele w piatek. ja mialam zamiar wyslac swiadkowa i tez w piatek. co do filarow to myslalal zeby je ozdobis kremowym i zlotym tiulem. moim marzeniem jest podlozyc pod tiul swiatelka ale patrzylam i nie ma jak kabli pociagnac zeby sie ludzie nie pozabijali. inna rzecz ze ktos sugerowal zeby nic nie robic bo to przyciaga do nich uwage.
i chyba racja,zeby nie robic nic:)
Wczoraj pokazywalam mamie filary, to byla zdziwion co ja chce i o co mi chodzi. W sumie to i tak dobrze,ze te filary nie sa blizej wejscia:) Trzeba sie cieszyc tym, co mamy:)
Walerka, a Ty sama chcialas miec swoje kwiaty,czy oni od razu powiedzieli ze nierobia?
z tego co mi mówlil to oni dekorują tylko stoły-obrusy i świeczniki, owoce trzeba samemu im zwieść a oni juz je ładnie poukladaja, powycinaja fajnie, przy parze Młodej zrobia albo serce z np winogron na stelazu badz podobno moga wyciaz w arbuzie imiona pary Młodej:) ale i kwiatach nic nie wspominali, więć pewnie we własnym zakresie.
juz wczoraj uprzedzilam moja siostre, ze zostalo jej wyznaczone zadanie w postaci ukladania kompozycji kwiatowych:)

Ale dobrze,ze stawiaja swieczniki i swiece-sama optowala bede za tymi duzymi kandelabrami ktore widac na zdjeciach hipodromowych
zapytalam sie o kwiaty i powiedzieli ze to we wlasnym zakresie. nie wiedzialam o owocach, spisuje liste pytan do kobietek. mam nadzieje ze nic nie zapomne :-)
tez spisuje:)
mam nawet na niej pytanie dot. kto kupuje chleb do witania pary mllodych i kieliszki to tluczenia - u kolezanki sami kupowali chleb, ktorymi witali ich rodzice i sami kieliszki-ale ponoc jest roznie.

jak nasuwaja sie Wam jakies pytania, to piszcie-bedzie prosciej:)
moje to:
ile za dzieci, ile za fotografa i kamerzyste, czy toalety sa sprztane w trakcie, ile osob z obslugi na 100 gosci, cyz mozna sale przystroic w piatek, jak ustawione stoly, jakie ustalenia z alkoholem( gdzie trzymaja itd), czy maja dzbanki na soki, jak sa ustawiane: ciasta, zimne dania, obiad itd.
- czy moze byc inna zupa dla dzieci,
-czy musze miec swoje opakowania na jedzenie . ciasta ktore zostana i bede je zabierala do domu, czy moze oni jakimis dysponuja,
-kto ma wste do pomieszczen z alkoholem,
-wc podobnie jak Ty,
-kiedy mozna rozlozyc wizytowki,
- szampam - chcialabym aby byl rozdawany przez kelnerow przy wejsciu (przewaznie stoi na stole i goscie sami podchodza i biora)
- chleb do powitania i kieliszki do tluczenia to juz wyzej pisalam
- co zamiast ziemniakow - myslalam o ziemn. pieczonych, frytkach, ryzu, gnochi,czyjakies kluseczki)
- czy soki w dzbankach
- czykawa i herb bez ograniczen
kieliszki dają do potłuczenia, tolatey podobno są sprzątane. kawa i herbata bez ograniczen, pomieszczenie z alkoholem...hmmm nie bylyscie tam? babeczka Wam nie pokazała lodówek?zamiast ziemiakow...wejdz na stronke hipodromu-jest tam przykladowe menu-i jakie dodataki ziemiaczano-ryzowe sa, jesli nie dostalas wraz z umowa.
ciasta są na osobnym stole wyłożone, dekoracje pewnie w piątek będziesz mogła zrobić jeśli nie będzie wesela w piątek. Kucharz doradził mi raz aby do kieliszków szampana powrzucać po truskaweczce lub połowce truskawki, podobno fajny efekt, opowiadał że "truskawki lubią szampana" myśle że to ciekawy pomysł:)
pewnie ze lubia, moj ulubiony zestaw. a jeszcze bardziej malinki (moga byc po rozdziabane zeby puscily sok).
my mamy w kwietniu wiec troche za wszesnie na owoce ale pomysl fajny. sylver widze ze ty bardziej jestes obeznana.
my wogle chcemy mieszane przystawki tzn dla wiekszosci zupa a dla wegetarian cos innego, na to tez sie zgodzili i na to ze wegetarianie beda mieli inne glowne danie. podobaja mi sie wlasnie za to ze sa tacy elastyczni
nie spisywalam umowy-mam tylko KP. Umowilam sie,ze przyjedziemy miesiac przed slubem i bedziemy uzgadniac menu. To podobno standard. Kobieta mowila,ze mamy 2 tyg czasu na marudzenie, zmiany itp.
ale ja Wam zazdroszczę w 2004 roku mieliśmy piękne wesele na Hipodromie--------oj przecudownie było -i Wam również życzę takiego klimatu :)
Dziewczyny
Trochę się zaczynam martwić. Jest kilka wątków dot Hipodromu - i sporo negatywnych opinii.
Wesele w czerwcu - nie wiem co robić.
Szukać nowej restauracji???
Moja Droga, jakie negatywne opinie...? Ja słyszałam pozytywne;) Ja mam umowe spisaną i jestem optymistycznie nastawiona jak forumki powyżej. Będzie piękne weselicho!
A czytałaś opinie na temacie "zatoka Sopot"?
Jak nie - to poczytaj
Witam Dziewczyny.
Przeczytałam całą Waszą konwersację i dołączam się.
Ślub 27 czerwca na małej sali. W poniedziałek idziemy z zaliczką.
Ale czy czytałyście inne wątki dotyczące Hipodromu? Piszą że mało jedzenia, niesmaczne, obsługa 2 zamiast 4 osób, kawa płatna dodatkowo (coś mi sie nie zgadza).
Martwi mnie to- czy to była jednorazowa wpadka, czy coś się psuje?

Z tego co piszecie macie przyjęcie na dużej sali, a czy ktoś ma na małej?
Martwi mnie także brak pokrowców - ale kształt tych krzeseł jest dość szczególny - i chyba będzie ciężko.

Jak ustalicie z H wszystkie wasze wątpliwości - napiszcie.
narazie wątpliwości ma ~reni i ~załamana, niezalogowane osoby... Podaj linka to poczytamy i obalimy te mity:P jak ktoś jest amrudą to zawsze mu coś nie będzie pasowało!
http://forum.trojmiasto.pl/czy-ktos-cos-wie-na-temat-restauracji-hipodrom-w-Sopocie-t5065.html?hl=hipodrom#hl

ps. reni i załamana - to ja:)
http://forum.trojmiasto.pl/zatoka-Sopot-t62963.html?hl=hipodrom#hl

tu też jest kilka postów o hipodromie

pozdr
już się zalogowałam :)
znajomi mieli w czerwcu 2009 i jedyne zastrzezenie to niedobre ziemniaki-i tyle. Ja nastawiam sie optymistycznie, bowiem sama sie na te restauracje zdecydowalam.
Pozdrawiam

to samo napisalam w cytowanym powyzej watku.
Nie nakrecajmy sie, bo negatywne opinie mozna napisac o kazdej knajpi
pewnie tak

czy macie jakieś namiary na nocleg w pobliżu Hipodromu?
odpisalam w watku o noclegach w poblizu H
My mamy w opo.gda.pl
ja dostalam wczoraj maila od dziewczyny ktora miala w sierpniu 2008 i byla bardzo zadowolona, jedzenie duzo i smaczne (panie zapakowaly nastepnego dnia i oddaly co zostalo), mila atmosfera i obsluga.
co do pokrowcow to pojawil sie watek i napisalam do kobietki, 3.5 zl /pokrowiec plus okolo 100zl przesylka w dwie strony. maja rozne rozmiary. wymierze krzesla i zobacze czy pasuja.
ok przeczytalam dwa watki ktore wleilas. wiec co do drugiego to ja sie tam wypowiadam negatywnie i negatywne wypowiedzi dotycza zatoki. co do pierwszego watki to pierwsza negatywna opinia jest od osoby ktora ma 1 post w calym forum czyli ten na temat hipodromu a "dwie osoby" z nikami chyba niezadowolona i jakis tam drugi maja takie same numery ipn (czy ja to sie tam nazywa) wiec jak dla mnie wielka sciema ktos chce im nabruzdzic. radzilabym podchodzic troche z dystansem i sprawdzac, zwlaszcza te bardzo negatywne albo bardzo pozytywne opinie. mam nadzieje wsio wyjasnione i mozemy dalej spokojnie planowac tam wesela
no i tego sie trzymajmy i juz.
Nie zamierzam zmieniac knajpy.
czy wiecie co jedzeniem, które zostanie?
trzeba je zabrać od razu, czy można się zgłosić następnego dnia (w niedzielę)?
bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić, aby nad ranem po imprezie pakować to i zabierać?
wlasnie to jedno z pytan,jakie sobie zapisalam jak bede szla wszystko ugadniac-ale moze Walerka bedzie cos szybciej wiedziala:)
w tym mailu ktory dostalam dziewczyna nie robila poprawin i mowila ze panie wszystko zapakowaly i odbierala w niedziele. my robimy tam poprawiny wiec u mnie bedzie troche inaczej.
OK:)
My nie robimy poprawin
-reni jak Ty wciąż znajdujesz problemy.... moja siostra jak miała wesele to pakowaliśmy (sami! we własne naczynia!ktore kazali przyniesc) nad ranem i zabralismy wszytskie manatki-to było w innej restauracji, nikt nie narzekał i nie widział w tym problemu.
Z tego co wiem to na hipodromie spakują na ich półmiski i potem trzeba oddać je za dzien dwa. W 100% nie jestem pewna czy tego samego dnia czy nastepnego sie odbiera "pozostałości".
alez ładnie to ujęłas:)
złe podejście
wolę teraz szukać dziur i planować. wy jak zauważyłam też, więc w czym problem? pytam bo nie wiem jak to przechować żeby się nie zepsuło. Koniec czerwca to środek lata , a moje możliwości chłodnicze są ograniczone? wolałabym aby mi przechowali to co zostanie.
A propos - jaki jest koszt poprawin?
35 zl/os plus wynajecie sali takie jak na wesele czyli duza 500zl a mala chyba 300zl. masz za to obiad plus wystawiaja jedzenie z wesela. sa od 14 do 22. no i oczywiscie ekstra za dja jezeli chcesz. my chyba poscimy muzyke z ipoda
dzięki
Reni, mysle ze łatwiej jest sobie zapisywac watpliwosci,pytania i podczas spotkania w H po prostu sie zapytac co nas gnebi:) Kazda z nas moze miec inne watpliwosci, inne oczekiwania, inne wymagania:)

jasne, ale doświadczenia są też ważne.
przeciez nie ma problemu pytac mozna. postram sie zdac relacje ze spotkania, mam zamiar duzo wymagac bo moje menu jest skomplikowane ze wzgledu na wegetarian. jak sie zgodza na to co ja chce to sa dobrzy
notuj, pytaj i zdawaj relacje:)
Taka drobnostka-rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktora jest krotko po imprezie w innej restauracji. Wynikla tam kwestia ceny. Okazalo sie,ze kobieta zaproponowa;a (mimo umowy) podwyzke o 10% od osoby. Kiedy sie nie zgodzili, uprzedzila,ze koszty bedzie musiala uciac gdzie indziej-bo trzeba wszystko zrozumiec (ze pewne rzeczy nie sa zalezne od niej, ale wszystkim musi sie oplacac impreza).
Ostatecznie stanelo na tym, ze bylo 2kelnerow mniej. Niby nie bylo najgorzej,ale wynikla nieprzyjemna sytuacja.
cześć dziewczyny
nie zaglądałam tu kilka dni i troche zmartwiły mnie posty ~reni :( rzeczywiście chyba najwyższy czas, aby się tam wybrać i wszytsko dokładnie omówić. Piszcie proszę swoje wrażenia po spotkaniach z Paniami, ja też napiszę uwagi po wizycie - myślę, że wybiorę się tam w przyszłym tygodniu.
przepraszam nie rozumim czym sie martwisz, reni opiera swoje watpliwosci na podstawie wypowiedzi osob ktore nie udzielaja sie na forum albo udzielaja sie pod roznymi nikami niezalogowane. nie nakrecacie sie dziewczyny bo jest wystarczajaco stresu organizujac wesele bez tego. jutro bede tam to sie wszystko zapytam
wiec wlasnie wrocilam z hipodromu. babeczka super i widac ze odpowiada rzetelnie na pytania a nie probuje tylko zadowolic zeby zbyc.
wiec na 100os bedzie 5 kelnerow, szamapana podaja na tacach (my bedziemy mieli czesc pol wytrawny czesc pol slodki.
toalety sa sprzatane w ciagu nocy. dzieci nie placa, dj, kamerzysta i fotograf tylko 35zl za obiad a przystawki dadza od nas bo jest duzo. owoce na lustrze to prezent on nich a mozna dokupic i poukladaja tez przed goscmi. sale mozna dekorowac dzien wczesniej, kolorysryke dobiera sie z pania, nie ma pokrowcow ale moze upiac material na krzeslach dla pary mlodej.stoly sa ustawione w E na 100 os,maja lod w kostkach i dzbanki. maja nalewak do zywca jezeli chcecie piwo kija. tort jest z petardami.
ogolniie super wrazenie jak zwykle. zgodzili sie na zupelnie oddzielne menu dla 5 wegetarian (glowne, przystawki i 2 gorace dania w ciagu nocy). alkohol przywozi sie dzien wczesniej, spisuje protokol zdawczy stoi w lodowkach i albo zajmuje sie swiadek albo oni jak wolicie.
hej! ciesze sie walerka, że wszytsko pozytywnie udało Ci się załatwić :) i dzięki za wszytskie informacje :)
ja się tylko martwię o samo jedzenie - zawsze jest przygotowywane wcześniej i potem odgrzewane, może przesadzam, ale martwie się żeby było smacze i nie za suche, to wszytsko. Ja mam wesele w czerwcu, równolegle na małej sali będzie drugie, więc mam nadzieję, że nie będzie probemu z ilością kelnerów ;)
Trzymam kciuki za dalszą organizację :)
dzięki walerka za bieżące informacje:) Ja rozmawiałam z koleżanką która była latem na weselu na hipodromie na dużej sali i nie miałazastrzeżeń co do obsługi, jedzenia itp. Trzeba zaplanować zorganizować i dogadac się i powinno być wszytsko cacy:)
Walerka, a co o torcie pisałaś? ze z petardami? ale jak? od nich tort? z tego co wiem to samemu się zamawia, i co oni wtedy tylko petardy wcisną w niego? zakręciłam się;)
wsadzaja petardy do tortu ktory im dasz :-)
Logiczne:)
Rozumiem,ze jakby ktos chcial miec wiecej petard to moze dokupic:) hihi

Ale relacja pierwsza klasa:) Dziekuje Walerka:)
jestem bardzo zadowolona i uspokojona ze sie zajma porzadnie ale taka pewnie najbardziej rzetelna relacje to zdam juz po.
Nie ukrywam,ze mam nadzieje ze bedziesz zdawala relacje po kolejnym spotkaniu:)
Wiecej, mam nadzieje,ze juz PO to beda tylko piesni pochwalne:)
Słuchajcie, a Wy wszystkie macie dj'a? Ja mam zespół i tak myślę jak go wcisnąć na tą "scene", myślę że ewentualnie troche zejda przed jak ktoś się nie zmieści....a jak u Was to wygląda?
my mamy kapele 2 osobowa i sadze,ze zmieszcza sie w tym miejscu vis a vis drzwi wejsciowym, na tym jakby podwyzszeniu (miejsce dla zespolow podobno)
no u mnie jest 4 osobowy zespół z perkusją gitarami, kalwiszami.... więc będą mieć chyba troche ciasno, ale muszę wierzyć chyba w ich kreatywność że dadzą rade rozłożyć sprzęt:)
wiem ze normalnie na tym podescie jest jeszcze stolik dla obslugi wiec mysle ze sie wszystko zmiesci. nie mam zamiaru tam juz isc do wesela czyli do kwietnia, chyba mnie juz maja dosc :-)
ja raz na jakiś czas przechodzę sobie przez teren hipodromu i zaglądam przez okienka do restauracji;) szczególnie jak jest ładna pogoda to wysiadam na skm sopot wyścigi i ide pieszo do domciu przez teren hipodromu:)
Dziś zaczynamy nauki przedmałżeńśkie z moim narzeczonym, kolejny krok do przodu:D
a mam prośbę czy możesz przesłać mi menu jakie wybraliście?bo ja się zastanawiam nad tym lokalem oleka20_83@o2.pl z góry dziękuje
Walereka, czy moglabym od ciebie odkupic lub pozyczyc te pokrowce na krzesla?
ja chyba zdecyduje się na rosołek:)
a co do dekoracji, początkowo sama myślałam aby cos wykombinować, ale koszt materiałów jak sobie zliczyłam też nie jest niski, sama butla z helem ok 150 zl(plus koszty przesylki), jakies materialy czy tasiemki na filary.... poddałam się i biore dekoratorke:)
NIe
To czekamy na kolejne ustalenia badz przemyslenia:)
Ja mam Wesele w sierpniu, na małej sali, ponieważ będziemy mieli ok.50 gości. Wystrój bardzo przytulny, panuje tam bdb energia, miła obsługa, jak na razie :) mam nadzieje, że pomimo przeróżnych opinii, przeczytanych przeze mnie na forum, będziemy zadowoleni z organizacji Wesela na Hipodromie!
Na pewno napiszę szczerą relację :))
Walerka, czy Ty juz ustalalas menu jakos konkretnie?

Moglabys zamiescic albo podeslac skanik na maila?
ustalilam ale teraz nie pamietam sprobuje jak bede w domu
kobietka duzo pomaga i sugeruje. a propo opini to moja ciocia byla tam w ta sobote na ostatkowym balu i chwalila jedzenie i obsluge tylko podobno bylo ciasno ale stoly byly ustawione troche dziwnie i nie iwem na ile to bylo osob
ok to moje menu

Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Szynka wieprzowa – 100%
Devolay – 50%
Poledwiczki w sosie Camembert – 50%
Frytki, ziemniaki, bukiet warzyw i surowka
ZIMNY BUFET
1 Karkowka w ziolach – 100%
2 polmisek wedlin – 100%
3 pstrag w galarecie 50%/dorsz po grecku 50%
4 rolmopsy kaszubskie 50%/sledzie korzenne 50%
5 Grecka 50%/Jarzynowa 50%
6 deska serow50%/rolada z indyka 50%
7 chleb , maslo
8 marynaty, sosy
GORACE DANIA
Strogonof
Barszcz z pasztecikiem
dzieki walerka:) jak tak patrze na Twój suwaczek to już tuż tuż =D
Dziekuje:)
ja sie waham nad inna zupka dla dzieciaczkow, bo kilka sztuk bedziemy mieli
my bedziemy mieli zupelnie inne menu dla wegetarian i nie mieli z tym problemu wiec mysle ze z innym dla dzieci tez ie beda mieli. wiem ze to juz tuz tuz az sama nie wierze
Wierze Ci:)
Mi sie tez wydaje niemozliwe,ze nasz slub za 5 mies. Jeszcze niedawno bylo 7 - jak ten czas szybko leci. Szok

Walerka, na kiedy sie z nimi umowilas na strojenie sali? Bo jak na piatek to ja bym sobie podjechala do nich w sobote kolo 9-10 zobaczyc jak to wszystko wyglada.
A powiedzcie, jak wyglada kwestia platnosci - kiedy wplaca sie jakies zaliczki. Do tej pory wplacalismy tylko oplate rownowartosc sali (500 zl)
placi sie cala sume tydzien przed weselem i wtedy sie tez podaje ostateczna liczbe gosci. dekoracje w piatek no chyba ze jest wesele albo jakas impreza tam w piatek.
dziekuje:)
POSZUKUJĘ PARY, KTÓRA BĘDZIE MIAŁA ŚLUB NA MAŁEJ SALI 15 SIERPNIA, PONIEWAŻ MY MAMY 14 SIERPNIA I MYŚLAŁAM O ZAMÓWIENIU LUB ZROBIENIU SAMODZIELNIE DEKORACJI NP. SZARFAMI LUB BALONAMI I EWENTUALNIE DEKORACJI KRZESEŁ NP. ORGANTYNĄ?
CHCIELIBYŚMY SIĘ ZŁOŻYĆ NA TEGO TYPU DEKORACJĘ Z PARĄ KTÓRA MA NA DRUGI DZIEŃ WESELE.
MÓJ NR TEL 792792441
IZA
Hej dziewczyny. Wczoraj byłam na sali na hipodromie, bo umowilam sie z dekoratorką na omowienie jej oferty i co moze mi zaproponowac(stwierdzilam ze balonow nie chce a jakbym kupowala pierdolki to by mi podobnie cenowo wyszlo) no a babeczka z hipodromu mowi mi ze ona taz zajmuje sie tez dekoracjami, ale coś kręciła i nie chciała powiedziec o cenie tylko ze "napewno mniej niż dekoratorka" i ze ladniej-takie samochwalstwo... poprosilam ja o przeslanie fotek z jej dekoracji, ale sama mowila ze teraz nie ma za bardzo czasu wysylac fotek i jak znajdzie czas to przesle... widzialyscie moze jak ona dekoruje?
hej, jak byłam ostatnio ( z miesiąc temu) zapłacić za salę, pytałam o dekorację sali to nie było mowy o cenie. Pytałam ile kosztują takie dodatki, ale pani mi powiedziała że ona się tym zajmuje i że zrobi to świetnie, trzeba tylko ustalić wcześniej co się chce (światełka, materiał). Myślałam że salę mam z głowy. A napisz co konkretnie chciałabyś zrobić?
My ostatecznie zdecydowaliśmy się na termin wrześniowy.
A propos fotek, to nam obiecywała że zamieści na stronie, ale chyba coś wolno jej to idzie.

my chyba sie zdecydujemy na kurtyne świetlną i balony z helem;) ale to od Pani dekoratorki. Wole miec spokojna glowe:)
a jakie są ceny za dekorację?
up up up
ceny za deokarcje? Pani z hipodromu nie chciała nic konkretnie powiedzieć tylko sprytnie wypytywała sie ile chce Pani dekoratorka... ale za nami proponowala wianuszek i liscie bluszczu... ale zdecydujemy sie chyba na kurtyne swietlna i dwa serduszka za nami, balony z helem plus dekoracje 4 filarow. koszt ok 400 zl.
w sumie 400 zl to nie jest malo, nawet przy wszystkich kosztach
jezeli ma na myslli to co widzialam tam na scianie to i tak mi sie to nie podoba. mam awersje do sztucznych kwiatow w duzych ilosciach. ja poprosilam kolezanke i wiem ze to fajnie zrobi bo ma super wyczucie w takich artystycznych sprawach, za to ja jestem noga do czegokolwiek co ma wspolnego z tego rodzaju rzeczami :-)
Ja biore moja siostre,ktora ma do tego reke. Mysle tez o zamowieniu kilku malych ikebanek w kwiaciarni w ktorej zamawiam wiazanke i butonierki. "Moja" pani z kwiaciarni osiedlowej robi mi tez wzdluz dywanu w kosciele rozlozony tiul z malutkimi swieczuszkami - wlasciwie za bezcen bo 130 zl.
no ja juz na ostatnic 100 metrach. mam juz rozstawienie stolu, teraz tylko rozmiescic gosci
och to już tuż tuż:) już z górki!
Walerka, i jakie rozstawienie stolow? w litere C czy w E ?
MP siedzi plecami do sciany,czy tych okien ?
w E a wlasciwie beda 4 odnogi. siedzimy tylem do okien (po prawej stronie) to jest na 102 osoby. jezeli na 90 to U i siedzi sie przodem do parkietu (z tylu masz bar i troche sciany) - tam gdzie jest obrazek z cherubinkami i ten bluszcz. my bedziemy mieli miedzy miedzy 90 a 100 wiec ustawienie w E ewentualnie bedziemy robili luzniej miedzy ludzmi
Walerka, a Ty to z nimi juz ustalalas przy wyborze/zatwierdzaniu menu?
Rozumiem,ze w tej kwestii juz nic Ci sie nie zmieni?

ps. wybieram sie przed Twoim slubem, w sobote rano, obejrzec Twoje dzielo strojenia sali:)
Walerka, Ty masz tylko pare dni do Wielkiego Dnia:)

Jak przygotowania, ustalenia?
Haloo Walerka...:)
nie widzialam wczesniej
jak najbardziej zapraszam powinno juz byc tez w piatek. u nas troche sie zmniejszyla liczba gosci i mamy kolo 92 wiec powinno byc mnie ciasno ale i tak zostawiamy ustawienie stolow w E. menu juz dawno ustalone, nic nie zmienialam tylko jeszcze to dla wegetarian do dogadania tydzien przed slubem. ja leze chora w lozku ale lepiej teraz niz za 2 tyg. o Boze nie wierze ze to juz za 2 tygodnie
walerka Ty to już ostatnie dni wolności masz i chora..ojoj! ostanio chyba Twoja mame widzialam w biurze parafialnym;) data sie zgadzala i to ze corka z Anglii wiec sie domyslam ze to bylaTwoja Mama:)
wychodzi na to,ze z tych udzielajacych sie w tym watku to ja chyba najpozniej...ech,czas szybko leci. Niedawno bylo 7 miesiecy-a teraz juz niecale 4. Szok.

Walerka, jak nastroje?
a bardzo dobry, dziekuje. jakos mi to cale zdenerwowanie przeszlo i teraz juz sie nie moge doczekac. pewnie to byla moja mama bo biedna musi tam biegac i sie pytac jak mi sie cos przypomni. a co do ostatnich dni wolnosci to juz mialam 3 panienskie wiec chyba sie wyszalalam. wiem ze jest wesele w swieta na hipodrome i tydzien przede mna. ciekawe kto tam ma.
No wlasnie, szkoda ze nikt kto bywa na forum-cos bysmy wiedzialy:)

A Ty zdrowiej Babeczko:)
mam zakaz od kolezanki wstepu na sale bo dekoracje maja byc niespodzianka wiec zobaczysz je przede mna. chora dalej, za 2 dni lot a ja mam rozwalone zatoki to tylko ja jestem do tego zdolna. no nic. zastanawialam sie czy nie pojsc tam w sobote przed moim weselem ale nie wiem czy tak wypada bez zaproszenia
wiesz co,ja bym chyba poszla-zapytalabym sie tylko czy mogliby mnie na 5 min wpuscic bo chce zobaczyc czy ja czegos nie przeoczylam. W koncu to chyba nic zlego. Jak bylam w grudniu spisac umowe, to tez mieli naszykowane na jakas wigilie firmowa. To tez jest w ich interesie.
Niemniej na pewno lepiej, jakby sama osoba zainteresowana wyrazila zgode,ze nie ma nic przeciwko temu.
W koncu tam jeszcze nic nie bedzie tylko dekoracja,prawda?
Walerka, wybierasz sie jutro na H?

Mam nadzieje,ze ze zdrowiem wszystko w porządku i pomalu wracasz do pionu:)
nie wybieram bo dalej w Londynie. przelozylam lot na niedziele zeby sie jak najbardziej wykurowac. ale juz mi lepiej. wiem od kolezanki ze ta para nie planuje dekorowac sali. ale przynajmniej rozklad stolow i dekoracje zobaczysz. do mnie jak najbardziej zapraszam, jakby co powiesz pani ze mnie znasz i ja ci pozwollam (aczkolwiek nie widze problemu one sa takie uczynne). najlepiej w sobote bo juz beda kwiaty. nasze wesele zaczyna sie kolo 18 wiec masz caly dzien.
Ja mam zamiar zajechac z rana do Ciebie, okolo 9-10:)
Dekorowac chce tylko ikebankami z kwiatow-nic specjalnego, bez szalenstw:)

Jakby Ci sie Dzik na Piwnej spodobal (jedzeniowo i restauracyjnie) to moge z nim pogadac, bo sie znamy (a propos watku o kolacji na 30-40 osob)

Zdrowiej Babeczko, bo Wielki Dzien nadchodzi:)
Walerka, Ty juz za tydzien masz Wielki Dzien!

Wydaje mi sie,ze to moje 3 miesiace z kawalkiem to jeszczetak daleko. ech
no ale zobaczysz za chwile ty bedziesz miala tydzien. ja juz lepiej, tez nie chcialam stroic ale mi sie zmienilo. juz bede zona za tydzien. nie iwem czy tak rano tam ktos bedzie wiec sie lepiej spytaj
Dzwonilam na Hipodrom-pani powiedziala,ze lepiej bedzie jak przyjade ok 17-18, bo jej dziewczyny sa tam do 19. Maja impreze w piatek na malej sali i ona nie wie,czy dziewczyny zdaza wszystko ponakrywac "ale powiedzialam tej pani,ze jej dekoratorka moze byc nawet juz w czwartek".
Kiedy jej powiedzialam,ze o ile dobrze zrozumialam pania A.W. to maja sobie dekoracje robic w piatek wieczorem i dlatego wolalabym podjechac tam do nich w sobote. To mi odpowiedziala,ze jak w sobote to okolo poludnia bo ona nie wie czy wszystko ustawia jak trzeba juz w piatek czy dopiero w sobote do poludnia.

Mowiac szczerze, wolalabym w sobote z rana 9-10, bo sama bede wyjezdzala na weekend, a w sobote nie chce przeszkadzac Twojej ekipie:) Co prawda, chcialam tam wpasc doslownie na 5 min, przy okazji tesciowej sale pokazac. Pani chyba bardziej odpowiadal piatek:)

Zobaczee jak bede stala z czasem:)
Buzka
Walerka, trzymamy kciuki za Ciebie i Hipodrom:)
i ja dołączam swoje dwa kciuki mocno ściśniete;) oby wszystko było jak w bajce!
Sylver, a Ty kiedy tam imprezujesz?
za 1 m-c i trzy tygodnie:) czyli 13 czerwca:)
wyslij mi maila na mojego maila to podam Ci namiar na Chaberka
A mi sie wydaje,ze ten moj 1 sierpnia, to taka daleka data jeszcze:)
zleci szybciutko:) niedawno jeszcze miałam rok do slubu...6 m-cy.... a teraz tak czas leci:)))
No to "nam" sie Walerka wyimprezowala:)
englein widziałas dekoracje walerki? jakieś inspiracje?
no i Walerka czekamy na relacje:)) jeśli nie na forum to ja bardzo prosze na maila, jak tam sie hipodrom spisał? jakies zastrzezenia?:)
i Gratulacje świeżutkiej mężatce:)))
widzialam, widzialam mam 3 zdjątka za zgoda Walerki. Szkoda tylko,ze nie bylo jeszcze dekoracji kwiatowej. Staly talerze, wizytowki i prezenciki dla gosci. Wiem,ze zmieniali zaslonki (choc mi hipodromowe bordowe odpowiadaja i nie bede ich zmieniala).
Ciekawa jestem jak sie spisal H i czy wszystko zgodnie z umowa i oczekiwaniami PM
Witam czy mozna przesłać zdjęcia na maila oleka20_83@o2.pl bo też będę tam robiła wesele ale zastanwiam się nad wystrojem sali i nie mam żadnej koncepcji. Może walerki wystrój cos mi podpowie.Z góry dziekuje i czekam na opinie walerki czy sprostali waszym oczekiwaniom w przygotowaniu wesela. Pozdrawiam
Jak Walerka sie tu pojazwi i wyrazi zgode na przeslanie fotek to chetnie to zrobie:)
Prosze sie nie gniewac za powyzsze:)

Z pozdrowieniami
Ja mam wesele 16-go sierpnia i mysle, zeby kupic/wypozyczyc pokrowce na krzesla bo te ich drewniane nie wygladaja bardzo elegancko. Czy moze ktos kto mial juz wesele w Hipodromie bylby zainteresowany odsprzedaniem pokrowcow?
Nie ma sprawy jak Walerka się pojawi i wyrazi zgodę to będę bardzo wdzięczna za przesłanie zdjęć.

Pozdrawiam
Isamaria,

Ja mam wesele 16-go sierpnia, wiec 2 dni po tobie. Ja sie ostatnio dowiadywalam to nikt nie mial sali zarezerwowanej na 15-go. Ja bym sie chetnie zlozyla na dekoracje typu swieczki, kwiaty, balony (chce miec brame z balonow przed wejsciem) oraz pokrowce na krzesla. Jak cos to moj email jest iwonaz@gmail.com
no to sie pojawiam troche na wpol przytomna bo dzis rano przyjechalismy. zdjecia prosze przeslac nie ma problemu. albo tu wstawic. powiem tak szybko ze bylo wsio super a rozwijac sie bede w relacji jak usiade i napisze, nie musicie sie o nic martwic, staneli na wysokosci zadania, a zdejmowalismy firanki bo kolezance do wizji nie pasowaly :-)
zycze wam wszystkim zebyscie sie tak super (albo lepiej) bawily na wlasnym weseleu jak my.
Walerka, dziekowac, dziekowac i GRATULOWAC:)

To czekamy na relacje:)))

image
image

image
relacje zamiescilam ale pewnie chcecie wiecej szczegolow. najlatwiej bedzie jak mi zadacie pytania a ja sie postram na nie odpowiedziec. jestem do piatku a potem w podroz poslubna. moj mail awalerowicz@hotmail.com jakby co.
Aniu,
jak to jest z alkoholem-kobieta mowila ze alkohol i napoje zamyka sie w pokoju przy barze, sporzadza protokol i ten alkohol wydziela pozniej jakas kobieta. Dla mnie to jakies malo rozumne
Tak jest?? Wszystko jest ok?? Czy mieliscie inaczej?
alkoholem zajmowal sie moj tata wiec nie do konca wiem. spisywali protokol i stal w lodowce przy barze. my mielismy piwo w beczkach i moj tata rozdawal na stoly i jedna osoba serwowala piwo.
Aniu, a jak spisal sie Haffner?

ojej tort marzenie - przywiezli udekorowali (czerwone roze ze zlotym) byl przepyszny a po weselu oddalismy patere i zaplacilismy, troche sie stresowalam bo tak bez zaliczki ale wszystko bylo na 6.
co do hipodromu to nam zosstalo bardzo duzo jedzenia, nie iwem czy goscie nie jedli czy bylo az tak duzo, ale jedzenie bylo bardzo dobre i ci co jedli bardzo chwalili. mi jedynie nie do konca smakowala poledwiczka w sosie camambert ale to juz moje indywidualne zdanie, szynka pieczona i devojaje byly bardzo dobre ziemniakow z wody nie jadlam ale po polsku byly przepyszne. jadlam tez strogonava i byl bardzo dobry. nam poszly cale wedliny a zostala cala karkowka na zimno. poszly tez polmisek serow.
obsluga sie zwijala i nie bylo problemu z niczym, toalety czyste, ciagle zbierali naczynia i szklo i myli i rozdawali nowe (u nas bylo piwo wiec ciagle ktos gubil odstawial i bral nowe) alkoholem zajmowla sie moj tata poza piwem gdzie do nalewania byla pani. stoliki przed super sprawa.
zgodzili sie zdjac cala ich dekoracje i powiesic nowa nasza, mielismy sciane swietlna za nami i wygladalo to super.
a co najwazniejsze wszystko jak poposilam co do rozlorzenia na godziny tak bylo podane i zrobione.
bedziecie zadowoleni
A czy byloby problemem wrzycenie kilku fotek stolu/jedzenia?
Tak dla archiwizowania danych dla potomnych:)

dzieki walerka:) możesz mi przeslac na maila swoje menu? ja niebawem ide ustalac co i ile.a jak to jest z ciastem, czy jesli nie jest z cukierni trzeba podpisywac oswiadczenie jakies?
Sylver, ale Walerka gdzies wyzej wrzucala swoje menu - wiem,bo kopiowalam mojej mamie:)
witam, 2maja fotografowalam na hipodromie, zdjecia mozna obejrzec na www.ania1410.rox.pl

musze przyznac, ze miejsce urokliwe, spokojnie, nie slychac pociagow ani kolejek, czysto, schludnie, w pieknej okolicy.
na poprawinach mozna posiedziec przy stolikach ze zewnatrz i wygrzac sie na slonku, co tez czynili gosci i panstwo mlodzi w niedziele po uroczystosci :)
FOTOGRAFIA ŚLUBNA
www.aniagrunwald.pl
www.melrose.com.pl
www.ania1410.wordpress.com
ania.melrose@gmail.com
Az szkoda,ze tych zdjec z H nie ma wiecej:)
Ale dziekujemy :)
bardzo dziękujemy za fotki-śliczne są:)
moze Walerka nam dorzyuci jakies zdjecia z H
Walerka, mloda zonko:)
Dorzucisz nam jakies hipodromkowe zdjęcia?
poszukam jeszcze zdjec sali
chwilka
FOTOGRAFIA ŚLUBNA
www.aniagrunwald.pl
www.melrose.com.pl
ania.melrose@gmail.com
image

image

image

image

image

image

tyle znalazlam :)
FOTOGRAFIA ŚLUBNA
www.aniagrunwald.pl
www.melrose.com.pl
ania.melrose@gmail.com
trochę obcięło fotki, ale zaraz to sie wyrówna :)
FOTOGRAFIA ŚLUBNA
www.aniagrunwald.pl
www.melrose.com.pl
ania.melrose@gmail.com
jakz robicie odpowiedz - to sie pojawia w calosci :)
FOTOGRAFIA ŚLUBNA
www.aniagrunwald.pl
www.melrose.com.pl
ania.melrose@gmail.com
dziekuje:)
widzialam to juz na Twojej stronie-ale pewnie jak jes tto razem w watku, to lepiej sie oglada:)
tu wstawilam kilka innych niz na stronce

pozdrawiam
FOTOGRAFIA ŚLUBNA
www.aniagrunwald.pl
www.melrose.com.pl
ania.melrose@gmail.com
Sluchajcie, o ile ja dobrze pamietam, to nie placimy zadnego korkowego,co?
absolutnie nie! a skąd Ci to przyszło do gowy?
zaczytalam sie w watkach o innych knajpach:)
Uspokoilas mnie:)
englein, wlasnie mi tak przyszlo do głowy pytanie, patrzac na fotki, soki przez cale wesele beda w dzbankach? a na poje typu coca cola w butelkach? ja mam male coca cole, sprite i fante, wiec luzik, ale duze kartony sokow to juz gorzej sie prezentuje. pytalas moze jak to jest u nas na hipodromie?
Walerka uzgadniala,ze soki w dzbankach, ze nia problemu bo maja. A inne napoje tj. woda gaz. i niegaz. jakas cola czy sprite to ja chce w malych butelkach 0.25 lub 0.33
Dziewczyny,
przypomnijcie proszę czy na Hipodromie moża mieć ciasta tzw. 'domowe wypieki' czy też muszą być z cukierni- z paragonem
jak masz ciasta z innego miejsca niz cukiernia (czyli tzw. domowe wypieki) to podpisujesz oswiadczenie,ze bierzesz na siebie odpowiedzialnosc za te wypieki np. salmonell itp.
Nasza Walerka miala miec chyba tort z Haffnera a cisata robione przez ciocie (z ktorej uslug tez mozna skorzystac).
Sprobuj napisac do Walerki, chyba maila ma podanego w profilu
czesc dziewczyny wlasnie wrocilam z podrozy wiec moge juz pomoc. zaraz wstawie zdjecia z sali bo juz mam (sami nie robilismy). a z tego co przeczytalam to: korkowego nie ma, soki w dzbankach i caly czas uzupelniaja, ciasta mialam od cioci i nic nie kazali podpisywac ale tak na wszelki nie byly masy kremowe tylko budyniowe i z bitej smietany, mielismy ustawienie na 100 osob i bylo ok z miejscem do tanczenia ale tez nie wszyscy tanczyli w parach, miejsce jest super i gosciom bardzo sie podobaly stoliki na zewnatrz, na poprawinach rozegralismy mecz poska anglia na trawie.
image
image
cos mi nie idzie jak robie w rozmiarze jaki powinniem byc to sa male a jak o jeden wiekszy to mi ucina
Ooo nasza Mloda Zonka:)
Walerko, a masz moze zdjecia z H jak wszystko stoi sobie ladnie na stole i jakies ujecie tortu?
no sprobuje wiecej zdjec

image

image

image
image
Walerka wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
Mam do Ciebie pytanie, czy owoce są w cenie, czy to0 już we własnum zakresie? Pozdrawiam
to co widzisz na zdjeciu to stoi przed para mloda i jest prezentem od hipodromu. mozna dokupic owoce dodatkowo jezeli chcesz i one ladnie je ukladaja na paterach. my nie dokupowalismy bo i tak bylo za duzo tego wszystkiego
dziękuje za odpowiedz
Haloo...kto teraz po Walerce nastepny imprezuje na H (z obecnych na forum hihi)
Chyba ja. Już 11 lipca:-)
o nie ...następna jaaa:) za dwa tygodnie-13 czerwca:)
na duzej masz?
tak - na dużej
menu juz ustalone? mozesz napisac co Ci proponowali a na czym stanelo?
Interesuje mnie menu obiadowe:)
menu ustalone, wybieraliśmy głownie z tego co dostaliśmy przy podpisywaniu umowy, ale wahając się przy niektórych potrawach babeczka z głowy coś podawała. Naprawde super doradziła, tzn zobaczymy czy trafiliśmy w gusta gosci. Niestety nie mam spisane ile czego i konkretnie co, bo Pani spisywała a my mówiliśmy co i jak i konsultowaliśmy z nią.
Halo halo Panna Mloda Sylver proszona o wrazenia:)

Sylver, gratulacje:) Niech zawsze bedzie Wam tak radosnie jak w Dniu Waszego Ślubu:)
halo halo halo
halo halo czekamy na relacje młodej mężatki jak hipodrom się spisał w tym ważnym dla was dniu???
halooo sylver:)))
oo walerka, to na waszym weselu byl mecz :) ja fotografowałam tydzień później i obsługa mówiła o tym poprawinowym wydarzeniu :)
wszystkiego naj naj
FOTOGRAFIA ŚLUBNA
www.aniagrunwald.pl
www.melrose.com.pl
ania.melrose@gmail.com
czy ktoras z Was miala napoje gaz w malych (ok 0.5l) butelkach?
Jesli tak, to gdzie sie zaopatrywalyscie?
hi hi mam nadzieje ze mowili pozytywnie i nie narobilismy za duzo zamieszania. tez jestem pelna podziwu dla tych pan bo jak zamawialam poprawiny to pytalam sie ile osob normalnie przychodzi na poprawiny to panie nam powiedzialy ze w 90% okolo polowy osob wiec na wszelki zamowilismy 70 porcji (na weselu bylo 95 osob), na poprawiny pojawilo sie 95 gosci i panie jakos wyczarowaly obiad dla wszystkich.
Sylver...halooooo
hooop dla naszej Sylver:)
no witam witam:) jestem:) po dłuższej przerwie ale jestem. Juz jako żona:) Bardzo szczęśliwa zona:D co do hipodromu-bo to zapewne Was najbardziej interesuje-wszystko super-jedzonko smaczne, chociaz sama tylko skubnęłem, bo i tak ten dzień zleciał jak w oka mgnieniu. Panie z hipodromu są przesympatyczne, naprawde miejsce godne polecenia:)
a napoje gazowane ja miałam w buteleczkach 0,2l typu pepsi, sprite i fanta. Świetnie sie spisały takie małe buteleczki. a soki w dzbankach. wsyztsko zakupione w selgrosie:)
Sylverko, gratulacje:)))

Mnie interesuja te male napoje-czy pamietasz cene napojow?
I jak z alkoholem-czy do tego pomieszczenia mieliscie tylko Wy dostep,czy obsluga tez? kto rozstwial na stolach?

Czy mialas tort z Haffnera?
z tortem to mieliśmy przygody... zamówiliśmy w cukierni Wenta na monciaku, mieliśmy zaplacic w dniu slubu o godz. 10, moj P. pojechal a cukiernia zamknieta...od dwoch tygodni podobno! koszmar!jak sie dowiedzialam ze nie mamy tortu to sie rozplakalam ale moj P. zadzialał i trort sie znalazł w ...cukierni Wenta w ...Gdyni!! Wiec jesli masz z haffnera to mam nadzieje ze oszczedza Wam nerwow;)
Małe napoje kupowalismy w skrzynkach w selgrosie, ale nie pamietam ceny.
a alkohol roznosiła obsługa:)
czy do selgrosa nadal trzeba miec karte?
niestety trzeba... my pożyczyliśmy karte, bo sami nie mamy.
musze w koncu sprawdzic, czy my mamy do selgrosa czy do macro.

Czy owoce mieliscie tylko na glownym stole? czy dokupiliscie jeszcze,zeby staly na pozostalych stolach?
dokupiliśmy owoce, bo nie mieliśmy kwiatow na stołach to przynajmniej owoce były ozdobą;) i smaczną przekąską;)
Sylver, czy byloby problemem gdybys wrzucila kilka zdjec sali i pogladowo stolow z jedzonkiem?
hop hop hop
hoooooop
Sylver...halooo,czy mozesz wrzucic lub przeskac na maila jakiezs zdjecia sali, stolow, dan ?
Caly czas mam obawy,czy nie bedzie efektu pustych stolow
Sylver czy można prosić o jakieś zdjęcia sali jak wygląda z jedzeniem czy nie ma wrażenia pustych stołów i jak wygląda ustawienie? mój mail olcia20_83@o2.pl z góry dziękuje
przepraszam podałam inny mail proszę o przesłanie zdjęć jak można na oleka20_83@o2.pl
i jak można czy możesz zamieścić menu jakie mieliście? pozdrawiam
ustawienia stolow masz wlasciwie powyzej-w podkowe lub w E z czterema odnogami (powyzej 90 os.)
haloooo haloo

Sylver i Reni:)
halooo nasze mlode Panny Mlode:)
juz za kilka dni bedziemy sie bawic na naszym weselu w Hipodromie. Jak bedzie po wszystkim wszystko wam opisze
wczoraj ustalilam menu i dekoracje i uparlam sie,ze mimo 80 osob miec nie podkowe jaka widac na jednym z pierwszych zdjec w tym watku a litere E. Oni na 90 osob ustawiaja w litere E z czterema odnogami a ja na 80 bede miala E tradycyjne. Nie podoba mi sie ta ich podkowa, bo wowczas mloda para jest zaslonieta przez filary i mniej miejsca do tanczenia.
Kwiaty i wizytowki bede rozkladala dzien przed. w pioatek tez przywozimy alkohol i napoje.
haloo mlode mezatki, na co zwracac jeszcze uwage przed impreza?
Wczoraj zapytalam o kawer i herbate-dowiedzialam sie ze jest jedna ale po rozmowach doszlo do tego,ze ma byc do woli, na osobnym stoliku. Czy jeszcze powinnam cos wiedziec??
Wiem juz, ze musze kupic pojemniki na jedzenie, niekoniecznie z przykrywka bo oni i tak pakuja w folie.
hooop dla Sylver i Reni
haloooooo jak sie Wam spisal Hipodrom wraz ze swoja obsluga?
kawa i herbata zawsze na Hipodromie była do woli :) a jeśli chodzi o jedzenie kiedys dawali na paterach na których zostało-potem w ciągu kilku dni trzeba było je oddać ale może cos sie zmieniło -może nie każdy oddawał i dlatego tak jest :(
wlasnie rozne opcje z kawa i herbata slyszalam:)
u nas na weselu byla do woli a na poprawinach platna 4zl za kawe lub herbate. tu mam jedyne zastrzezenie bo informacje o tym dostalam w srode przed weselem, nikt nigdy nie mowil nic o platnej kawie i herbacie na poprawinach. zaplacilismy za 100 a bylo okolo 90 osob na poprawinach.
nam najpierw mowila babeczka,ze bez ograniczen a jak sie teraz spytalam to poszla sie upewniac do kierowniczki. Po powrocie okazalo sie,ze bedzie na osobnym stoliku "otrzymacie państwo gratis od firmy". Usmialam sie w duchu:)

Walerka, czy Ty masz cos do zarzucenia? My mamy 3 rodzaje miec z kazdego po 60 szt (na 80 osob-bo 20 sie wykruszylo po potwierdzeniach). Czy te ich porcje miesne nie sa za male, bo tego ja sie obawiam najbardziej? Czy ta miesna porcja jest taka,ze jednym kawalkiem idzie sie nasycic? Mam na mysli np. kobiete a nie faceta, bo pewnie moj M zje z kazdego miesa po kawalku:)
Czy mialas wrazenie,ze czegos moglo byc wiecej?
to bylo jedyne co mialam ale nie spowodowaloby to zmiany miejsca, i nie mialabym pretensji gdyby powiedzieli o tym w trakcie omawiania innych spraw a nie wyskoczyli z tym 3 dni przed. miesa nam zostalo na nastepny dzien na poprawiny a ludzie duzo jedli, wierz mi niczego nie bylo za malo. nie wiem czy juz pisalam ale nie polecam karkowki - u nas zostala prawie cala, za to ryby, wedliny, sery, salatki poszly prawie wszystkie. a co do tego ze jestem zadowolona to moi rodzice robia tam 40 rocznice slubu w pazdzierniku. bedzie dobrze
ja chyba mam karkowke w ziolach ale juz jako przystawke, w plastrach
Na obiadmamy devolaye, poledwiczki w sosie kurkowym i zrazy-stad moje obawy jakie sa te porcje:)

Dziekuje Aniu:)
halooo,jak tam ostatni lipcowy slub? Zadowoleni z H ?
JUŻ NIEDŁUGO NAPISZĘ WAM RELACJE ZE SWOJEGO WESELA, KTÓRE MAM NA MAŁEJ SALI, NA 50 OSÓB
ale to dopiero po mnie-ja mam 1 sierpnia.
Englein, masz też na małej sali? i czy zdasz nam relacje, jak się wszystko udało i czy byłaś zadowolona z restauracji Hipodrom?
englin no wlasnie ta karkowke w ziolach jako przystawke nie polecam jakos im nie wyszla. powodzenia na za prawie tydzien
Zdam relacje, zdam-mam na duzej sali 1 sierpnia.
Dzis ide wszystko finalizowac finansowo.. Postaram sie zmienic te karkowke na przystawke. Dzieki Aniu, bo balam sie czy te porcje nie za male np. zrazy, czy de volaye
czesc dziewczyny!
mialam wesele na duzej sali w ostatni weekend czerwca i jestem bardzo rozczarowna, powiem szczerze - uważam, że obsługa zepsuła nam częściowo wesele :/ Rozczarowana jestem dlatego, ze lokal organizuje wesela długo, ma doświadczenie, a na moim weselu tego doświadczenia zabrakło.
Pani Irena - opiekunka sali - miła, niby wszytsko omówione, na H. jeździliśmy kilka razy, aby dopiąć szczególy, a potem sie okazało, że połowa rzeczy została 'zapomniana'.
Największą wpadką okazał się obiad - kucharz "zapomniał" podać jedno z mięs i niestety jedzenia było za mało. Nie wiem, jak to możliwe, skoro na osobę przypadają 2 porcje, a on zapomniał o 1/4 calości. Albo patery były bardzo nierówno rozlożone, albo... nie było tyle mięsa, ile mówią że będzie. W trakcie obiadu, kiedy zauważyłam brak jednego dania, opiekunka sali powiedziała, że przecież schab został podany... owszem, podali go później, jako zimną zakąskę, niesteey całość została po weselu.
Pani Irena nie panowała nad obsługą - stoły nie były na czas sprzątane, obsługa paliła papierosy na tyłach sali (!), talerze długo czekały na sprzątniecie. Dopiero po interwencji mojego taty zaczęli na bieżąco sprzątać.
Poza tym niuanse - pytaliśmy się o otwieracze - czy mają, bo mieliśmy napoje w butelkach 0,2 - zapewniali, że tak, a podczas wesela okazało się, że jest problem z otwieraniem napoi (bo brakuje otwieraczy) i obsługa musiala stawiać otwarte butelki, więc część napoi się zmarnowała. Pytaliśmy się też o lód, bo chcieliśmy przywieźć kupiony - powiedzieli, że mają kostkarkę i z lodem nie będzie problemu,a w razie czego ktos wyskoczy i kupi - niestety lód się skończył się dość szybko i już nie było możliwośćci dokupienia :(
upewnijcie się tez, czy działa klimatyzacja, bo ja mam wątpliwości.
Nie chcę tylko narzekać, więc napisze też o dobrych rzeczach - mogliśmy rozłożyć wizytówki w piątek, dostaliśmy rabat (w ramach weselenych niedociągnięć) na poprawiny (nie płaciliśmy za wynajem sali). Na poprawinach (mieliśmy grilla), kiedy obsługa naprawdę się starała to impreza przebiegła bez zakłóceń. Jedzenie generalnie smaczne, zakąsek sporo, ale jedzenia na obiad wg mnie za mało (na 1os. ok. 1 porcja/szt.mięsa).
Podsumowując - nie polecam H., z perspektywy czasu żałuję, że wybrałam to miejsce. Głównie dlatego, że podczas ustalen wszytsko było miło i profesjonalnie a podczas samego wesela niestety nie... Moja rada: spiszcie wszytskie ustelenia i swoje oczekiwania i wręczcie to opiekunce sali, bo my to zrobilismy, ale ustalenia zachowaliśmy dla siebie, bo Pani powiedziała, że ich nie potrzebuje, bo pamięta...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my ustalenia mamy na rozliczeniu - zeby kelnerzy roznosili szampana, zeby byly male polmiski a gesciej ustawione, zeby ciasta nie sciagali po godzinie na oddzielny stol itp. to wszystko mamy wpisane w ustaleniach. Ja mam za tydzien, na duzej sali i zobaczymy co bedzie,.
A tam jest klimatyzacja?????
ustalenia na rozliczeniu??? czyli dopłacacie jakąś kwotę po Weselu?
klimatyzacja jest na duzej sali. Podobno dziala, ale jak ja poprosilam o jej wlaczenie to nie czulam roznicy. Na szczescie później sie schłodziło na dworzu i bylo ok.
My mieliśmy identyczne ustalenia. Trzymam kciuki i życze powodzenia, zeby sie wszystko udalo!
calosc placilismy tydzien przed subem-kobieta miala takie rozliczenie ile czego itd, ze chcemy male polmiski, ze szmpan roznoszony przez kelnerow, ze ciasta zostaja na stolach caly czas (bo tam przewaznie cisata stoja godzine i pozniej przenosza je na oddzielny stol-a ja tak nie chcialam).
Tak samo nie moge powiedziec jaka cene mam za osobe, bo ja mam wszystko zwiekszone i wlasciwie mam cene za calosc-chyba,ze podziele to prez liczbe osob. Mamy wiecej surowek
a mogłabyś podać swoje menu? te rozszerzone tzn. ile i co zamówiliście? bo może też powinnam domówić, bo będzie za mało???
z góry ślicznie dziękuję!
dziewczyny nie stresujcie sie, my nie podalismy drugiego goracego dania bo bylo za duzo jedzenia. miesa i surowek wystarczylo na poprawiny (zamowilismy za malo porcji obiadu na poprawiny bo nie spodziewalismy sie ze sie pojawi 100% gosci z wesela). tak jak mowilam bardzo polecam z zakasek wedliny, sery, ryby- sledzie, po grecku i w galarecie (aczkolwiem moja mama twierdzila ze kawalki ryby wgalarecie mogly by byc wieksze) salatki tez byly dobre, zostala nam prawie cala karkowka w ziolach, troche rolady z indyka, troche sledzi i troche salatki jarzynowej ale to juz po poprawinach. my na poprawinach mielismy zeberka i tez byly bardzo dobre. ciasta caly czas staly na osobnym slole, kolo kawy i herbaty i nie zostal kawaleczek, ja sie zagapilam i zjadlam tylko jedn kawalek a bylo 10 wielkich blach (ale to pewnie dlatego ze moja ciocia piecze wysmienite ciasta)
czy można zamówić ciasta u cioci?
mozna zajmuje sie cateringiem ale niestety nie mam zielonego pojecia jakie ma ceny bo od nas poza pieniedzmi na skladniki nie chciala nic.
moj mail to
awalerowicz@hotmail.com
wyslij mi maila to podam ci do niej telefon
wlasciwie to moge ci dac tu
p. Hanna
506696966
nie iwem jak u niej z terminami ale sprobuj
ja procz ciast i tortu z Haffnera domowilam u kolezanki 4 blaszki. Ona bierze 15 zl za blaszke + skladniki. Moge podac namiary bo znam jej wypieki. Mieszka w Łostowicach.
pięknie dziękuję walerka za namiary na Twoją ciocię, zadzwonię do niej dzisiaj, ale od englein, też bardzo chętnie poproszę o namiary na koleżankę, bo może ciocia walerki ma już zamówinia w tym terminie?
Pozdrawiam1
mój mail; izabonik@gmail.com
ciasta-Iwona
663-672-543
Wielkie dzięki ;)
no problem:) wiem tylko,ze nie robi sernikow-ale akurat sernik mam zamowiony w haffnerze. Nam piecze rafaello, 2 x toffi i wisniowca
p.Iwona nie może w tym terminie, bo wyjeżdża, natomiast ciocia walerki się zgodziła, tort i część ciast zamawiam tez w Haffnerze, a resztę u Pani Hani (p.cioci :)
no widzisz:) zawsze dobrze wiedziec, bo moze nam sie kontakt przydac na inne okazje ciastowe;)
jak tam englein, emocje? to już tuż, tuż...... :)
własnie wrocilismy z hurtowni na Rzęsnej, kupilismy wode gaz/niegaz, pepsi, fante, sprite, trroche czerwonej oanzady i zgrzewke tonicu (wszystko w butelkach 0,5.). Pierwotnie mialo byc w butelkach 0,2l ale jak czytam,ze na H moga miec problem z otwieraczami to zdecydowalismy sie na male 0,5l zakrecane nakrętkami.
Wczoraj kupilam w Lidlu soki 1 l. - cena lepsza niz za sok w hurtowni - jablkowy niecale 1,30 zl a pomaranczowy niecale 1,70 zl.
Lacznie nam wyszlo ponad 3 l na glowe (nawet 3,5)
ja juz po, na duzej sali.
WSZYSTKO BYLO W PORZADKU, WSZYSTKIE MOJE ZYCZENIA SPELNIONE:)

naprawde nie macie sie czym martwic,tylko trzeba jasno okreslic czego sie oczekuje:)

Jak macie jakies pytania, to pisac:)

Jedzenia zostalo, wszystko spakowane zaraz po imprezie, wszystko zabralismy ze soba od razu (jedzenie, napoje, alkohol).
Porcje duze, smaczne i co wazne-gorące to co trzeba.
Nie podeszla mi tylko ryba po grecku-jadlam juz na domowych poprawinach. Choc mowili,ze wymyslam-ale wg mniemogla byc lepiej doprawiona.

Szynek nie mielismy-mielismy pieczone miesa: schab ze sliwka, indyk faszerowany, kaczka faszerowana-wszystko naprawde bardzo dobre.
Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia, bardzo się cieszę, że wszystko się pięknie udało :)
a pokażesz nam zdjęcia?
Pozdrawiam i jeszcze raz Gratuluje!
englin super i gratulacje. ciesze sie ze wszystko sie udalo i mowilam ze nie masz co sie martwic. jeszcze raz wszystkiego naj naj na nowej drodze, czekam na relacje
Wszystko super się udało, jedzenia bardzo dużo i bardzo smaczne, obsługa na Hipodromie przemiła w szczególności Pani Iza i P. Irena, niesamowicie miłe i służące pomocą!
Na prawdę można polecać Wszystkim tą restauracje :)
Super:)
Ciesze sie,ze tez jestes zadowolona:) Unas bylo wg ustalen:)
isabela gratulacje po pierwsze a po drugie mam nadzieje jestes zadowolona z ciast od mojej cioci
czesc dziewczyny.a czy moglybyscie mi polecic jakis zespol ktory u was gral i byl bardzo fajny. ja mam wesele za rok w siepniu na hipodromie.prosze poleccie cos.bede bardzo wdzieczna
Hipodrom... łezka w oku, sama tam się weseliłam 4 lata temu :) Własnie w dużej sali. To była wtedy nóweczka, mieliśmy tam jedną z pierwszych imprez :)
Do dziś z radością i wzruszeniem to wspominam. I przyjaciele również biorą nasze wesele na wzór :)
Wielkie dzięki dla pani Irenki, która nad wszystkim czuwała! Jedzenie fantastyczne, obsługa mega sprawna i w ogóle nie zauważalna, co jest rzadkością, a przy tym bardzo cenne.
Zespołu nie mieliśmy, ale prowadził naszą imprezę pan Adam Kaźmierczak, pan z klasą, bez głupich tekstów i zabaw, a przy tym non stop parkiet pełen ludzi :) Kontakt do niego dostałam z polecenia właśnie pani Irenki, bo pan Adam współpracuje z Hipodromem. I to był strzał w dziesiątkę :)
Poczytałam wątek, obejrzałam zdjęcia, trochę się sala zmieniła, więcej ozdobników doszło... Ale w oku łezka się zakręciła :)
Pozdrawiam i życzę wszystkim weselącym się w Hipodromie niezapomnianych wrażeń!
Kaja
my polecamy Kapele, ktora grala u nas, na duzej sali na Hipodromie.

tu zdjecia i relacja
http://forum.trojmiasto.pl/Englein-zamezna-od-1-sierpnia-2009-t120490,1,11.html?hl=englein#hl

Kapela Czarodzieje grala juz na imporezach w naszej rodzinie wczesniej: poprawiny, wesele, sylwester i nasza imprezka

kapela Czarodzieje z Lęborka – rodzeństwo Sławek i Marta Mazur
u nas grali w Sopocie-dojazdowo nie ma problemu + skrzypce na slubie we Wrzeszczu)
obydwoje po szkolach muzycznych (m.in. skrzypce, gitara elektr. klawisze)
608-58-04-52
englein, wiesz ze to moj kosciolek gdzie ty bralas slub?:):) jestem z tej samej parafii:) czy masz moze jakies piosenki tej kapeli??? bardzo bym cie prosila zebys mi wysylala na maila sylwia_golebiewska@wp.pl .dziekuje
niestety nie. mysmy nic nie nagrywali.
Ale sadze,ze jak zadzwonisz do p. Slawka to sam cos podesle:)
Oni sa naprawde elastyczni i nie biora duzo. Kolejna sprawa to naprawde idzie sie z nimi dogadac-ja mialam to, co chcielismy, poczawszy od pierwszego tanca z tata:)
juz z nimi rozmawialam,jakos sie spotkamy i wszystko omowimy.mowisz ze super prowadza zabawe???
englein masz jakos maila ?? bo mam do ciebie pare pytan
mam w profilu
englein2009@gazeta.pl

pytaj:) my nei chcielismy zabaw wiec nie prowadzili:)
juz ci wyslalam maila:)
no to odpisalam:)

jak masz jakies pyt o kosciol to pytaj tez:)
a kto robi wesele na hipodromie w 2010 roku??
jak ja bylam we wrzesniu w tej restauracji na hipodromie to wszystko bylo pozamykane i nawet nie moglismy wejsc do srodka zeby zobaczyc jak sala wyglada..

image
a ja właśnie we wrześniu zarezerwowałam, jakoś pod koniec września, i wszystko było otwarte i można było wszystko zobaczyć.
najlepiej zadzwonic i sie umowic...albo spytac kiedy maja teraz wesele ze chcecie w poludnie podejsc i zobaczyc
My też mamy zamiar robić tam wesele. Już wstępnie rozmawiałam z kimś drogą mailową, dzięki czemu dostałam menu z cennikiem, nawet niedrogo 150zł, ale to coś podejrzane, jedno z ostatnich miejsc gdzie jest taka przystępna cena, mam przeczucie, że wzrośnie...:/ Jeśli chodzi o oglądanie sali, to mieliśmy farta, bo jak przyjechaliśmy w sobotę o 12 to akurat kucharz przybył i nam wszystko pokazał. Najprawdopodobniej zdecydujemy się na dużą salę, z racji tłumnej ilości gości;) choć szczerze powiem, że będzie brakowało mi jakiegoś małego pokoju, gdzie będziemy mogli składować prezenty, albo choć na chwilkę odsapnąć, to jest główny argument dlaczego jeszcze nie wpłaciliśmy zaliczki. Mamy nadzieje, że znajdziemy jakąś inną salę w równie urokliwym miejscu, gdzieś w Trójmieście. Choć czas tyka, a my chcemy się pobrać w lipcu 2010. No to się rozpisałam, a Wy już wszystko wiecie o naszych planach. Proszę podzielcie się swoimi podjętymi dokonaniami dotyczącymi sali na Hipodromie, choć może powinnam pisać restauracji ;)
ja się zdecydowałam na hipodrom bo spodobała mi się duża sala, cena jest bardzo rozsądna i nawet jak troche zwrośnie (chcemy troche dodać do menu) to i tak jest niedrogo, bardzo miłe panie tam pracują, no i dużo pozytywnych opinii na forum. Mam nadzieje że wszystko bedzie ok :)
podbijam
ja jestem po i polecam-jakbyscie mialy jakies pytania to chetnie pomoge:)

Nie mialam umowy na sale-mialam tylko KP za wynajecie sali. Reszta tj. menu i szczegoly tego co chce byla spisana i placona tydzien przed.
Mialam tam ujete,ze chce aby kelnerzy roznosili szampana, ze szmpan z truskawka w kieliszku, ze polmiski mniejsze a gesciej ustawione, ze ciasto ma caly czas stac na stolach (przewaznie wnosza po obiedzie i stoi ok. godziny, pozniej jest przenoszone na boczny stol) itp. Wszystkie te szczegoly byly spisane w umowie. Podczas podpisywania umowy jeszcze dobieralismy deske serow i zmienialismy jedno mięsliwo (tak nam doradzila Walerka, u ktorej to miesiwo nie wypalilo).
englein a możesz napisać co to za mięsiwo?? I czego jeszcze nie polecasz brać a co polecasz?? A ilu miałaś kelnerów?? I czy sama dekorowałaś sale??
jak znajde pozniej kartke zustaleniami do dopisze reszte:)

Od poczatku:
- kolory obrusow ustalone byly z nami tydzien przed slubem , kolor swiec i jakie swieczniki tez, ja sobie tylko rozsypalam na tym platki roz i rozlozylam wizytowki, przywiozlam zamowione kwiaty (wszystko w piatek po po poludniu, razem z napojami, alkoholem i czescia ciast,ktore piekla p. Iwona-reszta ciast byla z Haffnera i przyjechala w sobote)
-chyba byly 2 kelnerki-ale bylo to wystarczajaco
-pierwotnie mialo byc 100 osob i stoly w litere E z 4 odnogami...kiedy stalo na 70 to ja nadal upieralam sie aby stoly byly w E a nie w U (przy takiej ilosci ustawiaja w U)...i stoly byly w E z 3 odnogami:) Bylo super
- na obiad nei chcialam rosolu,zawsze mi sie zle kojarzyl,ze kazdy sie pochlapie itp a juz szczegolnie moj maz,zdolny do takich spraw. Pani Irenka zapewnila,ze makaronik robia krotki i bedzie ok...i bylo ok..i gorace!
- na drugie byly pieczone ziemniaki, ryz i frytki + buraczki/warzywa blanszowane z platkami migdalowymi i chyba surowka z marchewki...i chyba cos jeszcze + poledwiczki w sosie kurkowym, de volaye i nie pamietam, cos jeszcze:)
- pozniej na pewno deska serow (malo jej zeszlo)
- marynaty i sosy (oliwki,korniszony,grzybki)
- jakies miesa pieczone: kaczka faszerowana, schab chyba i jeszcze cos-Walerka odradzila chyba karkowke w ziolach i z niej zrezygnowalismy, nie bralismy zadnych szynek gotowych
- ryba po grecku-to nam srednio smakowalo,jakby nie dosolone
- salatka grecka i chyba tradycyjna
-chyba cos zgubilam jeszcze
- barszcz z pasztecikiem
- kawa/herbata do woli-ale to lepiej ustalic bo wiem,ze chyba od Walerki na poprawinach pobierali oplate za to co goscie wypija. Stalo to na osobnym stole i kazdy byl zadowolony, nie bylo problemow,ze goscie nie beda sie umieli obsluzyc.
Od nas pierwotnie mieli pobierac za kawe i herbatewypita na przyjeciu-ale stalo,ze bez ograniczen. My nie mielismy typowego wesela,bo nigdy takiego nie chcielismy-melismy przyjecie do 2 w nocy ale z muzyka jak wesele. Mielismy obiad, ciasto i zakaski kolacyjne z jednym goracym daniem. W sumie wyszlo jak wesele (no,nie bylo typowych oczepin, ani zabaw)-bo roznilo nas od wesela tylko 2 dania cieple mniej. Ale cieszymy sie,ze bylo tak,jak planowalismy-nie zalujemy i jeszcze raz robilibysmy tam i w takiej formie i z takim samym menu.
Wazne,ze lokal ma klimatyzacje-tylko trzeba pilnowac czy temp Wam odpowiada-u nas nad tym czuwal swiadek. P. Irenka pokazala mu gdzie to sie nastawia i jak trzeba bylo to szedl i ze 2 razy obnizal:)
Alkohol super zimny, napoje mielismy w 0,5l butelkach i dzieki temu nic sie nie rozgazowalo, malo sie zmarnowalo. Przeliczalismy napoje 0,2 a o,5...i jednak te mniejsze duzo drozej wychodza a musze przyznac ze schodzilo to bardzo dobrze. Soki w dzbankach.
Sala-inaczej nie dekorowalismy-odpowiadaly nam nordowe dodatki. U kolezanki, miesiac po naszym slubie, goscie zalali kilka pokrowcow, czesc sie nie dala wyprac. Ja nie zaluje,ze nie dzialalalm w tej kwestii, bo krzesla na H sa ok...porownujac to,co widzielismy gdzie indziej.
Uprzedzano nas,zeby nie zamawiac gotowanych ziemniakow z wody-podobno nie maja smacznego dojscia...i mielismy pieczone. Nie wiem,czy to tylko znajomi rok wczesniej mieli w sierpniu pecha w kwestii ziemniakow,czy dziewczyny w tym roku mialy szczescie:)
- juz pamietam, z mies do obiadu wspomniane poledwiczki, de volaye i zrazy

i ktoras z dziewczyn pisala,ze problem byl z otwieraczami do butelek 0,2...co tez przewazylo na korzysc butelek 0,5l
Dziękuje Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź, naprawde jestem bardzo wdzięczna :)) Ja bede miała ok 65 gości, na początku nie chcieli się zgodzić na dużą salę ale wkońcu udało nam się ich przekonać. Sale widziałam tylko na zdjęciach ponieważ nie mieszkam w Polsce, w grudniu bede w Polsce więc wszystko zobacze na żywo i ustale menu. Cieszę się że u Was wszystko się udało i mam nadzieje że i u nie będzie podobnie. Ze zdjęć dokładnie nie widać czy parkiet jest duży ale jak bede miała tak mało gości to myśle że nie bedzie z tym problemu. Jeszcze raz wielkie dzięki.
ja tez mialam na duzej sali na hipodromie. czesc juz englin napisala. u nas nie zeszla karkowka w ziolach ale zeszl cale sery a u englin nie zeszly wiec jak widac to bardzo zalezy od gosci.
my mielismy 95 gosci i sie pomiescili na parkiecie i wszyscy dobrze sie bawili. ogolnie bardzo polecam i zazdroszcze ze jeszcze macie to przed soba. ja tez wszystko zalatwialam z zagranicy i udalo sie na 100% wedlug planu wec sie da ale bez tego forum nie dalabym rady. powodzenia
Podaj maila to podesle pare fotek tego parkietu (czyli terakoty do tanczenia):) Optuje za stolami w Ezobaczysz jak u mnie wygladalo...nakryte chyba na 68 osob bylo:)
kejtig@o2.pl dzieki :))
niestety, wyslalam 16 chyba mailii ale wraca odCiebie
kopiowalam adres kejtig@o2.p

masz jakis inny?
oj nie wiem czemu wracają :( podaje drugiego maila lukasz8312@wp.pl
tez nie mam pojecia...juz ostatnio tez mi sie przytrafilo,keidy wyslalam na o2.
Myslalam,ze to wina wielkosci,bo niektore maja po kilka fotek...ale zwraca widze wszystko.
Daj odpowiedz zwrotna,ok?
juz dostałam zdjęcie, dzieki wielkie
poszlo chyba z 14 wiadomosci do Ciebie na lukasz8312@wp.pl.
Na razie nic nie wrocilo...miejsmy nadzieje,ze jest ok:)
witam engelin mam wesele na dużej sali 3 września chcaiłabym prosić w wolnej chwili o przesłanie zdjęć ustrojenia sali na mail kasiapawel0@op.pl
no wkońcu ktoś z 2010 roku kto robi wesele na hipodromie :)
Jak wygląda obecnie ten lokal ? Ktoś może się wypowiedzieć kto robił w ostatnim czasie wesele ? Podobno właściciel się zmienił ostatnimi czasy ?
Mieliśmy wesele w sierpniu na dużej sali podobno była ona odnawiana, pamiętam Pani manager zaproponowała nam złote dodatki do dekoracji stołu , gdyż pasowały do złotych kolumn.
Gościom bardzo się podobała sala i stoły i wogóle było super.
do góry