Widok
- czy moze byc inna zupa dla dzieci,
-czy musze miec swoje opakowania na jedzenie . ciasta ktore zostana i bede je zabierala do domu, czy moze oni jakimis dysponuja,
-kto ma wste do pomieszczen z alkoholem,
-wc podobnie jak Ty,
-kiedy mozna rozlozyc wizytowki,
- szampam - chcialabym aby byl rozdawany przez kelnerow przy wejsciu (przewaznie stoi na stole i goscie sami podchodza i biora)
- chleb do powitania i kieliszki do tluczenia to juz wyzej pisalam
- co zamiast ziemniakow - myslalam o ziemn. pieczonych, frytkach, ryzu, gnochi,czyjakies kluseczki)
- czy soki w dzbankach
- czykawa i herb bez ograniczen
-czy musze miec swoje opakowania na jedzenie . ciasta ktore zostana i bede je zabierala do domu, czy moze oni jakimis dysponuja,
-kto ma wste do pomieszczen z alkoholem,
-wc podobnie jak Ty,
-kiedy mozna rozlozyc wizytowki,
- szampam - chcialabym aby byl rozdawany przez kelnerow przy wejsciu (przewaznie stoi na stole i goscie sami podchodza i biora)
- chleb do powitania i kieliszki do tluczenia to juz wyzej pisalam
- co zamiast ziemniakow - myslalam o ziemn. pieczonych, frytkach, ryzu, gnochi,czyjakies kluseczki)
- czy soki w dzbankach
- czykawa i herb bez ograniczen
moje to:
ile za dzieci, ile za fotografa i kamerzyste, czy toalety sa sprztane w trakcie, ile osob z obslugi na 100 gosci, cyz mozna sale przystroic w piatek, jak ustawione stoly, jakie ustalenia z alkoholem( gdzie trzymaja itd), czy maja dzbanki na soki, jak sa ustawiane: ciasta, zimne dania, obiad itd.
ile za dzieci, ile za fotografa i kamerzyste, czy toalety sa sprztane w trakcie, ile osob z obslugi na 100 gosci, cyz mozna sale przystroic w piatek, jak ustawione stoly, jakie ustalenia z alkoholem( gdzie trzymaja itd), czy maja dzbanki na soki, jak sa ustawiane: ciasta, zimne dania, obiad itd.
z tego co mi mówlil to oni dekorują tylko stoły-obrusy i świeczniki, owoce trzeba samemu im zwieść a oni juz je ładnie poukladaja, powycinaja fajnie, przy parze Młodej zrobia albo serce z np winogron na stelazu badz podobno moga wyciaz w arbuzie imiona pary Młodej:) ale i kwiatach nic nie wspominali, więć pewnie we własnym zakresie.
jak bylam ostatnio to to robili w piatek. mysle ze wszystko zalezy tez od tego czy maja tam wesele w piatek. ja mialam zamiar wyslac swiadkowa i tez w piatek. co do filarow to myslalal zeby je ozdobis kremowym i zlotym tiulem. moim marzeniem jest podlozyc pod tiul swiatelka ale patrzylam i nie ma jak kabli pociagnac zeby sie ludzie nie pozabijali. inna rzecz ze ktos sugerowal zeby nic nie robic bo to przyciaga do nich uwage.
chyba zrpbie tak samo-najwyzej kupie te gąbkędo wkladania kwiatow.
A oni maja juz w piatek nakryte stoly, chocby samymi obrusami i tymi nakladkami kolorowymi (jak na zdjeciach) - czy robiato dopiero w sobote rano?
Bo jezeli mozna w piatek,to w piatek ulozylabym juz wizytowki.-a tak, to bede w sobote tate ekspediowala do ulozenia wizytowek wg mojego planu;)
A co myslalas o filarach? Myslalas cos?
A oni maja juz w piatek nakryte stoly, chocby samymi obrusami i tymi nakladkami kolorowymi (jak na zdjeciach) - czy robiato dopiero w sobote rano?
Bo jezeli mozna w piatek,to w piatek ulozylabym juz wizytowki.-a tak, to bede w sobote tate ekspediowala do ulozenia wizytowek wg mojego planu;)
A co myslalas o filarach? Myslalas cos?
jeszcze o tym ie myslalam. o dekoracje poprosilam moja kolezanke ktora ma pomyslec jak a w piatek przed slubem mamy zamiar sie zebrac na babska impreze i dekorowac wedle jej pomyslu. co do kwiatow to raczej chce kupic niskie wazoniki z ikei i wstawic w nie duuzo tulipanow, sa tanie i ladnie wygladaja jak jest ich duzo.
Sylver dlatego moze kremowy to z mojego rozumienia i bladej znajomosci kolorow powinno byc pomiedzy ecri a bialym. mieszkam w londynie, ale zatrudnie mojaj mame, tylko sama wybiore material. poruszajcie temat, jak mowie jak im duzo par bedzie gadalo to moze cos zrobia. powinna m tam byc w przyszlym tygodniu kolo weekendu.
widzę że wątek ruszył :) mi tam wszytsko jedno jaki kolor kokard (bo pasuja mi oba :), ale pokrowce tez wolałabym ecri. co do krzeseł o których pisze englein to one chyba mają taką 'naciąganą' tapicerkę i nie są niczym zdobione.
rzeczywiście dobrym pomysłem byłoby zosatwienie pokrowców w H., ja się niebawem tam wybieram, też mogę poruszyć ten temat :)
jeśli się nie zgodzą, to potrzymuję chęć składki :)
rzeczywiście dobrym pomysłem byłoby zosatwienie pokrowców w H., ja się niebawem tam wybieram, też mogę poruszyć ten temat :)
jeśli się nie zgodzą, to potrzymuję chęć składki :)
Walerka,jakbysmy cos mogly zalatwic na miejscu to dawaj znac-Ty chyba jestes poza krajem.
Jak najbardziej jestem za skladaniem.
Ale caly czas mysle,czy moze oni dadza sie namowic.
Wlasnie kolezanka mowila,ze jej siostra w zeszlym roku namowila knajpe na pokrowce nie tylko dla PM ale na cala sale.
A jaki macie pomysl na te filary? Bo dopiero wczoraj dojrzalam ze wychodza vis a vis PM :)
Jak najbardziej jestem za skladaniem.
Ale caly czas mysle,czy moze oni dadza sie namowic.
Wlasnie kolezanka mowila,ze jej siostra w zeszlym roku namowila knajpe na pokrowce nie tylko dla PM ale na cala sale.
A jaki macie pomysl na te filary? Bo dopiero wczoraj dojrzalam ze wychodza vis a vis PM :)
Hihi mi pasuja ecri , badz ecri ze zlotym:)
pokaze Wam co wczoraj wpadlo mi w oko-troche inne pokrowce niz wudzialam dotychczas na zdjeciach roznych sal w necie.
Nie moge wejsc,wiec musicie same www.szarlota.com.pl i tam wejsc w wesela. Odnioslam wrazenie,jakby te pokrowce byly naciagane na krzesla, a nie tylko zakladane,czy przywiazywane itp.
pokaze Wam co wczoraj wpadlo mi w oko-troche inne pokrowce niz wudzialam dotychczas na zdjeciach roznych sal w necie.
Nie moge wejsc,wiec musicie same www.szarlota.com.pl i tam wejsc w wesela. Odnioslam wrazenie,jakby te pokrowce byly naciagane na krzesla, a nie tylko zakladane,czy przywiazywane itp.
ja mam ecru ale moze uda sie cos znalesc pomiedzy, moze jakis kremowy. mysle ze kokardy kadzdy sam dobierze bo mamy rozne kolorystyki wystroju sali. ja bede miec zlote, ktore tez moge oddac w spadku. mam wrazenie ze ciezko bedzie ich namowic na to zeby oddali pieniadze raczej zeby zrobiil sami, pogadam zobacze co sie da. moze jakby tak duzo par zaczelo pytac to moze sie zastanowia.