Widok

Hipodrom.

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziwczynki...
Czy któraś z was miała lub była na weselu w restauracj Hipodrom w Sopocie?
Chciałabym poznać wasze opinie.
Mamy już zarezerwowaną sale na 16 sierpnia 2008 ale nie wiemy czy dobrze robimy. Napiszcie co o niej sądzicie:-))).

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
własnie wrocilismy z hurtowni na Rzęsnej, kupilismy wode gaz/niegaz, pepsi, fante, sprite, trroche czerwonej oanzady i zgrzewke tonicu (wszystko w butelkach 0,5.). Pierwotnie mialo byc w butelkach 0,2l ale jak czytam,ze na H moga miec problem z otwieraczami to zdecydowalismy sie na male 0,5l zakrecane nakrętkami.
Wczoraj kupilam w Lidlu soki 1 l. - cena lepsza niz za sok w hurtowni - jablkowy niecale 1,30 zl a pomaranczowy niecale 1,70 zl.
Lacznie nam wyszlo ponad 3 l na glowe (nawet 3,5)
jak tam englein, emocje? to już tuż, tuż...... :)
no widzisz:) zawsze dobrze wiedziec, bo moze nam sie kontakt przydac na inne okazje ciastowe;)
p.Iwona nie może w tym terminie, bo wyjeżdża, natomiast ciocia walerki się zgodziła, tort i część ciast zamawiam tez w Haffnerze, a resztę u Pani Hani (p.cioci :)
no problem:) wiem tylko,ze nie robi sernikow-ale akurat sernik mam zamowiony w haffnerze. Nam piecze rafaello, 2 x toffi i wisniowca
Wielkie dzięki ;)
ciasta-Iwona
663-672-543
pięknie dziękuję walerka za namiary na Twoją ciocię, zadzwonię do niej dzisiaj, ale od englein, też bardzo chętnie poproszę o namiary na koleżankę, bo może ciocia walerki ma już zamówinia w tym terminie?
Pozdrawiam1
mój mail; izabonik@gmail.com
ja procz ciast i tortu z Haffnera domowilam u kolezanki 4 blaszki. Ona bierze 15 zl za blaszke + skladniki. Moge podac namiary bo znam jej wypieki. Mieszka w Łostowicach.
wlasciwie to moge ci dac tu
p. Hanna
506696966
nie iwem jak u niej z terminami ale sprobuj
mozna zajmuje sie cateringiem ale niestety nie mam zielonego pojecia jakie ma ceny bo od nas poza pieniedzmi na skladniki nie chciala nic.
moj mail to
awalerowicz@hotmail.com
wyslij mi maila to podam ci do niej telefon
czy można zamówić ciasta u cioci?
dziewczyny nie stresujcie sie, my nie podalismy drugiego goracego dania bo bylo za duzo jedzenia. miesa i surowek wystarczylo na poprawiny (zamowilismy za malo porcji obiadu na poprawiny bo nie spodziewalismy sie ze sie pojawi 100% gosci z wesela). tak jak mowilam bardzo polecam z zakasek wedliny, sery, ryby- sledzie, po grecku i w galarecie (aczkolwiem moja mama twierdzila ze kawalki ryby wgalarecie mogly by byc wieksze) salatki tez byly dobre, zostala nam prawie cala karkowka w ziolach, troche rolady z indyka, troche sledzi i troche salatki jarzynowej ale to juz po poprawinach. my na poprawinach mielismy zeberka i tez byly bardzo dobre. ciasta caly czas staly na osobnym slole, kolo kawy i herbaty i nie zostal kawaleczek, ja sie zagapilam i zjadlam tylko jedn kawalek a bylo 10 wielkich blach (ale to pewnie dlatego ze moja ciocia piecze wysmienite ciasta)
a mogłabyś podać swoje menu? te rozszerzone tzn. ile i co zamówiliście? bo może też powinnam domówić, bo będzie za mało???
z góry ślicznie dziękuję!
calosc placilismy tydzien przed subem-kobieta miala takie rozliczenie ile czego itd, ze chcemy male polmiski, ze szmpan roznoszony przez kelnerow, ze ciasta zostaja na stolach caly czas (bo tam przewaznie cisata stoja godzine i pozniej przenosza je na oddzielny stol-a ja tak nie chcialam).
Tak samo nie moge powiedziec jaka cene mam za osobe, bo ja mam wszystko zwiekszone i wlasciwie mam cene za calosc-chyba,ze podziele to prez liczbe osob. Mamy wiecej surowek
klimatyzacja jest na duzej sali. Podobno dziala, ale jak ja poprosilam o jej wlaczenie to nie czulam roznicy. Na szczescie później sie schłodziło na dworzu i bylo ok.
My mieliśmy identyczne ustalenia. Trzymam kciuki i życze powodzenia, zeby sie wszystko udalo!
ustalenia na rozliczeniu??? czyli dopłacacie jakąś kwotę po Weselu?
my ustalenia mamy na rozliczeniu - zeby kelnerzy roznosili szampana, zeby byly male polmiski a gesciej ustawione, zeby ciasta nie sciagali po godzinie na oddzielny stol itp. to wszystko mamy wpisane w ustaleniach. Ja mam za tydzien, na duzej sali i zobaczymy co bedzie,.
A tam jest klimatyzacja?????
czesc dziewczyny!
mialam wesele na duzej sali w ostatni weekend czerwca i jestem bardzo rozczarowna, powiem szczerze - uważam, że obsługa zepsuła nam częściowo wesele :/ Rozczarowana jestem dlatego, ze lokal organizuje wesela długo, ma doświadczenie, a na moim weselu tego doświadczenia zabrakło.
Pani Irena - opiekunka sali - miła, niby wszytsko omówione, na H. jeździliśmy kilka razy, aby dopiąć szczególy, a potem sie okazało, że połowa rzeczy została 'zapomniana'.
Największą wpadką okazał się obiad - kucharz "zapomniał" podać jedno z mięs i niestety jedzenia było za mało. Nie wiem, jak to możliwe, skoro na osobę przypadają 2 porcje, a on zapomniał o 1/4 calości. Albo patery były bardzo nierówno rozlożone, albo... nie było tyle mięsa, ile mówią że będzie. W trakcie obiadu, kiedy zauważyłam brak jednego dania, opiekunka sali powiedziała, że przecież schab został podany... owszem, podali go później, jako zimną zakąskę, niesteey całość została po weselu.
Pani Irena nie panowała nad obsługą - stoły nie były na czas sprzątane, obsługa paliła papierosy na tyłach sali (!), talerze długo czekały na sprzątniecie. Dopiero po interwencji mojego taty zaczęli na bieżąco sprzątać.
Poza tym niuanse - pytaliśmy się o otwieracze - czy mają, bo mieliśmy napoje w butelkach 0,2 - zapewniali, że tak, a podczas wesela okazało się, że jest problem z otwieraniem napoi (bo brakuje otwieraczy) i obsługa musiala stawiać otwarte butelki, więc część napoi się zmarnowała. Pytaliśmy się też o lód, bo chcieliśmy przywieźć kupiony - powiedzieli, że mają kostkarkę i z lodem nie będzie problemu,a w razie czego ktos wyskoczy i kupi - niestety lód się skończył się dość szybko i już nie było możliwośćci dokupienia :(
upewnijcie się tez, czy działa klimatyzacja, bo ja mam wątpliwości.
Nie chcę tylko narzekać, więc napisze też o dobrych rzeczach - mogliśmy rozłożyć wizytówki w piątek, dostaliśmy rabat (w ramach weselenych niedociągnięć) na poprawiny (nie płaciliśmy za wynajem sali). Na poprawinach (mieliśmy grilla), kiedy obsługa naprawdę się starała to impreza przebiegła bez zakłóceń. Jedzenie generalnie smaczne, zakąsek sporo, ale jedzenia na obiad wg mnie za mało (na 1os. ok. 1 porcja/szt.mięsa).
Podsumowując - nie polecam H., z perspektywy czasu żałuję, że wybrałam to miejsce. Głównie dlatego, że podczas ustalen wszytsko było miło i profesjonalnie a podczas samego wesela niestety nie... Moja rada: spiszcie wszytskie ustelenia i swoje oczekiwania i wręczcie to opiekunce sali, bo my to zrobilismy, ale ustalenia zachowaliśmy dla siebie, bo Pani powiedziała, że ich nie potrzebuje, bo pamięta...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdam relacje, zdam-mam na duzej sali 1 sierpnia.
Dzis ide wszystko finalizowac finansowo.. Postaram sie zmienic te karkowke na przystawke. Dzieki Aniu, bo balam sie czy te porcje nie za male np. zrazy, czy de volaye
do góry