Widok

Hipodrom.

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziwczynki...
Czy któraś z was miała lub była na weselu w restauracj Hipodrom w Sopocie?
Chciałabym poznać wasze opinie.
Mamy już zarezerwowaną sale na 16 sierpnia 2008 ale nie wiemy czy dobrze robimy. Napiszcie co o niej sądzicie:-))).

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i tego sie trzymajmy i juz.
Nie zamierzam zmieniac knajpy.
czy wiecie co jedzeniem, które zostanie?
trzeba je zabrać od razu, czy można się zgłosić następnego dnia (w niedzielę)?
bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić, aby nad ranem po imprezie pakować to i zabierać?
wlasnie to jedno z pytan,jakie sobie zapisalam jak bede szla wszystko ugadniac-ale moze Walerka bedzie cos szybciej wiedziala:)
w tym mailu ktory dostalam dziewczyna nie robila poprawin i mowila ze panie wszystko zapakowaly i odbierala w niedziele. my robimy tam poprawiny wiec u mnie bedzie troche inaczej.
OK:)
My nie robimy poprawin
-reni jak Ty wciąż znajdujesz problemy.... moja siostra jak miała wesele to pakowaliśmy (sami! we własne naczynia!ktore kazali przyniesc) nad ranem i zabralismy wszytskie manatki-to było w innej restauracji, nikt nie narzekał i nie widział w tym problemu.
Z tego co wiem to na hipodromie spakują na ich półmiski i potem trzeba oddać je za dzien dwa. W 100% nie jestem pewna czy tego samego dnia czy nastepnego sie odbiera "pozostałości".
alez ładnie to ujęłas:)
złe podejście
wolę teraz szukać dziur i planować. wy jak zauważyłam też, więc w czym problem? pytam bo nie wiem jak to przechować żeby się nie zepsuło. Koniec czerwca to środek lata , a moje możliwości chłodnicze są ograniczone? wolałabym aby mi przechowali to co zostanie.
A propos - jaki jest koszt poprawin?
35 zl/os plus wynajecie sali takie jak na wesele czyli duza 500zl a mala chyba 300zl. masz za to obiad plus wystawiaja jedzenie z wesela. sa od 14 do 22. no i oczywiscie ekstra za dja jezeli chcesz. my chyba poscimy muzyke z ipoda
dzięki
Reni, mysle ze łatwiej jest sobie zapisywac watpliwosci,pytania i podczas spotkania w H po prostu sie zapytac co nas gnebi:) Kazda z nas moze miec inne watpliwosci, inne oczekiwania, inne wymagania:)

jasne, ale doświadczenia są też ważne.
przeciez nie ma problemu pytac mozna. postram sie zdac relacje ze spotkania, mam zamiar duzo wymagac bo moje menu jest skomplikowane ze wzgledu na wegetarian. jak sie zgodza na to co ja chce to sa dobrzy
notuj, pytaj i zdawaj relacje:)
Taka drobnostka-rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktora jest krotko po imprezie w innej restauracji. Wynikla tam kwestia ceny. Okazalo sie,ze kobieta zaproponowa;a (mimo umowy) podwyzke o 10% od osoby. Kiedy sie nie zgodzili, uprzedzila,ze koszty bedzie musiala uciac gdzie indziej-bo trzeba wszystko zrozumiec (ze pewne rzeczy nie sa zalezne od niej, ale wszystkim musi sie oplacac impreza).
Ostatecznie stanelo na tym, ze bylo 2kelnerow mniej. Niby nie bylo najgorzej,ale wynikla nieprzyjemna sytuacja.
cześć dziewczyny
nie zaglądałam tu kilka dni i troche zmartwiły mnie posty ~reni :( rzeczywiście chyba najwyższy czas, aby się tam wybrać i wszytsko dokładnie omówić. Piszcie proszę swoje wrażenia po spotkaniach z Paniami, ja też napiszę uwagi po wizycie - myślę, że wybiorę się tam w przyszłym tygodniu.
przepraszam nie rozumim czym sie martwisz, reni opiera swoje watpliwosci na podstawie wypowiedzi osob ktore nie udzielaja sie na forum albo udzielaja sie pod roznymi nikami niezalogowane. nie nakrecacie sie dziewczyny bo jest wystarczajaco stresu organizujac wesele bez tego. jutro bede tam to sie wszystko zapytam
wiec wlasnie wrocilam z hipodromu. babeczka super i widac ze odpowiada rzetelnie na pytania a nie probuje tylko zadowolic zeby zbyc.
wiec na 100os bedzie 5 kelnerow, szamapana podaja na tacach (my bedziemy mieli czesc pol wytrawny czesc pol slodki.
toalety sa sprzatane w ciagu nocy. dzieci nie placa, dj, kamerzysta i fotograf tylko 35zl za obiad a przystawki dadza od nas bo jest duzo. owoce na lustrze to prezent on nich a mozna dokupic i poukladaja tez przed goscmi. sale mozna dekorowac dzien wczesniej, kolorysryke dobiera sie z pania, nie ma pokrowcow ale moze upiac material na krzeslach dla pary mlodej.stoly sa ustawione w E na 100 os,maja lod w kostkach i dzbanki. maja nalewak do zywca jezeli chcecie piwo kija. tort jest z petardami.
ogolniie super wrazenie jak zwykle. zgodzili sie na zupelnie oddzielne menu dla 5 wegetarian (glowne, przystawki i 2 gorace dania w ciagu nocy). alkohol przywozi sie dzien wczesniej, spisuje protokol zdawczy stoi w lodowkach i albo zajmuje sie swiadek albo oni jak wolicie.
hej! ciesze sie walerka, że wszytsko pozytywnie udało Ci się załatwić :) i dzięki za wszytskie informacje :)
ja się tylko martwię o samo jedzenie - zawsze jest przygotowywane wcześniej i potem odgrzewane, może przesadzam, ale martwie się żeby było smacze i nie za suche, to wszytsko. Ja mam wesele w czerwcu, równolegle na małej sali będzie drugie, więc mam nadzieję, że nie będzie probemu z ilością kelnerów ;)
Trzymam kciuki za dalszą organizację :)
dzięki walerka za bieżące informacje:) Ja rozmawiałam z koleżanką która była latem na weselu na hipodromie na dużej sali i nie miałazastrzeżeń co do obsługi, jedzenia itp. Trzeba zaplanować zorganizować i dogadac się i powinno być wszytsko cacy:)
Walerka, a co o torcie pisałaś? ze z petardami? ale jak? od nich tort? z tego co wiem to samemu się zamawia, i co oni wtedy tylko petardy wcisną w niego? zakręciłam się;)
do góry