Widok

Homoseksualiz

Obecnie zdaje się uznaje się go za normę.
Jednak czytałam kiedyś coś więcej i wynikało z tego że nadal jakieś 50% psychologów uważa to zjawisko za patologię (w tym ja również).
Gdy mężczyzna z takimi skłonnościami, drży w bliskim kontakcie z kobietą (chodzi mi o samo stanie w niedalekiej odległości)- to wydaje się być biseksualistą. Czy to jest możliwe do wyleczenia?
Może zagląda tutaj jakiś psycholog i chce się wypowiedzieć.
Zależy mi na naukowym podejściu a nie na prostackich komentarzach.
Będę wdzięczna
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wg badań Andrei Campero Ciani, kobiety z rodzin,w których są homoseksualni mężczyźni, są bardziej płodne i bardziej atrakcyjne dla mężczyzn, mają średnio więcej dzieci, wygląda to na mechanizm o podłożu genetycznym, działający na poziomie rodziny.
Równie dobrze mogłabyś "wyleczyć" swój heteroseksualizm, po to, żeby ktoś mógł się czuć bardziej komfortowo.
Poza tym, jeśli piszesz "w tym ja" w odniesieniu do psychologów, to oznacza, ze sama jesteś psychologiem. Jesteś?
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
prośba jest skierowana do psychologów a nie do domorosłych filozofów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proponuję naprawdę poluźnić sobie trochę kołnierzyk.

Co ty chcesz leczyć ?
Zapewniam Cię, że drżenie na widok kobiety, czy mężczyzny nie stanowi jednostki chorobowej którą należy leczyć.
Mam przyjaciół gejów, których bardzo lubię, bo są dobrymi i wartościowymi ludźmi i przez głowę nie przeszłoby mi w jakiś sposób ich klasyfikować czy stygmatyzować, ani leczyć !

Twoja homofobia wynika z instynktu zwierzęcego i z niesprecyzowanego strachu. To zwierzęta niszczą osobniki, które są inne bez zastanawiania się dlaczego.

Polecam "Brzydkie Kaczątko" Andersena i "Mein Kampf" Hitlera. Może te lektury pozwolą Ci wypracować sobie własne "naukowe podejście".
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7
Weź ty się człowieku lecz polecam eutazjanologa. Homoseksualizm jest tak stary jak świat tylko teraz zrobiła się nagonka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Prawdopodobnie ten mężczyzna był molestowany seksualnie w młodym wieku. Jego stosunek do pedofilów jest wprost nienawistny (moim zdaniem to może tłumaczyć fakt, że on sam był przez kogoś takiego napastowany). Przebywa też w środowisku, w którym kobiety odgrywają drugorzędną role, niby są szanowane ale w rzeczywistości nie mają nic do powiedzenia.
Zależy mi na zdrowiu i szczęściu osoby, która naprawdę nie jest złym człowiekiem lecz mur izolacji jaki buduje nie pozwala dotrzeć do niego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Naukowe podejście kosztuje 300zł/od komentarza, czy jeszcze tobie zależy ?
Z takimi idiotami w opozycji Kaczyński może dalej w spokoju przeglądać atlasy kotów...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (240 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

do góry