Widok

Honda CBF125 - proszę o opinie

Bede wdzieczna za opinie na jej temat.
Szczegolnie interesuja mnie opinie Pan, ktore na niej jezdza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jazda bez uprawnień po nowelizacji?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
teraz faktycznie trzeba mocno patrzeć w lusterka - ta nowelizacja jest gorsza od uprzywilejowania rowerzystów. Jeszcze brakuje indolentnych motocyklistek bez umiejętności jazdy na motorze...dramat.

No, ale przynajmniej transplantologia wróci do normy w Polsce; bo dawców będzie całkiem sporo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chodzi o tą ustawę o lekkich motorach?

Nie jestem zwolennikiem zakazów. Po to człek ma wolą wolę i rozum by ich używać. Bardziej mnie martwi jakość naszych dróg.

samochody jadą blisko lewej bo prawa strona drogi to góry i doliny.
Zamiast patrzeć na drogę to kierowca się wpatruje W drogę by przypadkiem nie zostawić zawieszenia na przydrożnym wilczym dole.
Po lewej kierowca ma przeciwległy pas a po prawej zazwyczaj drzewa, płoty i inne architektoniczne przeszkody, tak że czasem decyduje czy zderzyć się czołowo i zginąć czy uciekać w przwo i byćnmoże też na czymś zginąć.
No i jeszcze kierowca wypatruje przydrożnych niebieskich bandytów wyskakujących w różnych dziwnych miejscach,i skrzynek z drogimi fotkami, sygnalizatorów, kamerek, znaków drogowych w krzakach.
Przypominam jednocześnie o obowiązku zachowania bezpiecznej odległości.
Do tego jeszcze dochodzą rowerzyści dla których najzwyczajniej na świecie fizycznie nie ma miejsca na drodze. I czasem wiele kilometrów się jedzie za takim bo nie ma jak wyprzedzić, nie mówiąc już o zachowaniu przepisowego metra odległości skoro cała jezdnia (pas) ma półtora szerokości.

No i do tego motory, bo oczywiście kierowcy nie dość że mają wszystko widzieć z przodu, to jeszcze najlepiej w tym samym czasie i z tyłu mają widzieć i orientować co się za nimi dzieje i czy aby jakiś motor ich nie wyprzedza.
Tak też używając swojego zdrowego rozsądku to jadę rowerem ale tylko rekreacyjnie po ścieżkach, bo mi życie miłe. A na motor bym w życiu nie wsiadła choćby je za darmo rozdawali.
Motor fajna rzecz ale też tylko rekreacyjna i nie na wszystkie drogi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak się zastanawiam, po co to napisałeś?....chciałeś napisać, że już teraz tyle się dzieje na drodze, że nie potrafisz (za przeproszeniem, użyję zwrotu gimnazjalnego) tego ogarnąć a ustawodawca jeszcze chce Ci bardziej dopie@##$lić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Hm... jezdzi ktos ta "malutka"?

Prawo jazdy i tak mialam zrobic i pewnie zrobie jesli "zglodnieje".
Ustawa przyspieszyla jedynie pewne plany.
Odkad jestem Mama to mysle "grupowo" wiec taka honda jest pewnym kompromisem.
Dzieci wciaz malutkie ale odlegle plany przyblizyly sie wiec czemu nie (???)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ale umiesz jeździć, a jak nie to ewentualnie weźmiesz kilka lekcji nauki jazdy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Od 14 roku zycia. Samochodem prawie 20 lat.
Na "stare lata" chcialabym wrocic do motorow.
Jestem maniakiem bezpieczenstwa i taka "125ka" gasilaby mnie nieco swoimi osiagami ;)
Zglaszasz sie z "przyjacielska pomoca" czy po prostu ironicznie "dosrywasz" ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie no pewnie, że ironicznie Ci "dosrywam"....mam prawko na motocykl, ale czekam do osiągnięcia wieku średniego i dopiero wtedy przesiądę się weekendowo na motocykl, coby się dowartościować...widzę to po swojej rodzince, więc pewnie i mnie to czeka :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Motoryzacja

czy parking = obity samochód (114 odpowiedzi)

Słuchajcie, czy nie macie drobnych wgniotów na karoserii swojego auta? Są to zazwyczaj wgnioty...

Żarówki do samochodu (24 odpowiedzi)

Czy ważny jest producent czy kupujecie kierując się przede wszystkim ceną? Jakie będą najlepsze...

Jaka firma na najem długoterminowy samochodu? (12 odpowiedzi)

Jaką wypożyczalnię polecicie na wynajem długoterminowy samochodu? Dodam, ze potrzebuję kilku aut...

do góry