Widok

Honda Civic Type-R

Najpierw przestawiono nową Hondę Civic, a niewiele później jej sportową odmianę. Premiera w ubiegłym roku zapowiadała, iż Honda nie ma zamiaru ukrywać dłużej swoich ultrasportowych samochodów przed europejskim rynkiem. Co prawda wcześniej dostępne były inne auta z oznaczeniem Type-R (Integra, Accord), lecz pełniły one rolę niszową.Już na pierwszy rzut oka widać, że Civic Type-R (R jak Racing) ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Civic 1,3 16V Troche słaba?.....

Mam civica 1,3 dx 16V 3dzw. z 94r. Założyłem do niej instalację gazową, z której jestem bardzo zadowolony gdyż średnie spalanie to ok 7,5l gazu, w trasie nawet poniżej 7l przy prędkości 90-100km. Brakuje mi tylko trochę koni..... no ale coś za coś (przy tej cenie paliwa). Zrobiłem już nią 30tys na gazie i silnik bez zarzutu. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, gdyż służy mi dobrze i jest to autko może nie wyczynowe, ale o naprawdę ładnej sylwetce i bardzo ekonomiczne, co dla mnie jest najistoniejsze bo jeżdżę nie mało.

Honda Prelude

Ja psiadam Honde Prelude 2,3 aut. fuul opcja 160 kucykow, to jest dopiero LALECZKA :)

Civic type R

Jeżdzę Civiciem 1,4 ( slużbowym ) nowy model i jest to już trzecia Honda , którą jężdzę .
Co type R to go oglądałem w salonie w Elblągu i uważam, że jest to auto ze świetnym silnikiem i w byle jakiej karoserii.
Mój ranking modeli którymi jeździłem :
1. Honda Civic 1.4 is 1996 rok 3 drzwiowa ( Japońska) 153 tys km
2.Honda Civic 1.4 1996 rok 68..000 km ładna sylwetka
3.Honda Civic 1.4 2003 rok jak dotąd 23 tys km Auto bez stylu , śmiesznie wyglądające i brzydko wykończone ( czarne ! w środku ) słabe hamulce, choć lekko dozowane, słabe światła mijania !!
Moim zdnaniem Honda schodzi na psy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Civic type R

Jeżdzę Civiciem 1,4 ( slużbowym ) nowy model i jest to już trzecia Honda , którą jężdzę .
Co type R to go oglądałem w salonie w Elblągu i uważam, że jest to auto ze świetnym silnikiem i w byle jakiej karoserii.
Mój ranking modeli którymi jeździłem :
1. Honda Civic 1.4 is 1996 rok 3 drzwiowa ( Japońska) 153 tys km
2.Honda Civic 1.4 1996 rok 68..000 km ładna sylwetka
3.Honda Civic 1.4 2003 rok jak dotąd 23 tys km Auto bez stylu , śmiesznie wyglądające i brzydko wykończone ( czarne ! w środku ) słabe hamulce, choć lekko dozowane, słabe światła mijania !!
Moim zdnaniem Honda schodzi na psy.

pomocy:)

cze.
Chce kupic sobie civica 1.6 1.8 2.0 v-tec na necie widzialem takie co maja 160KM mozesz mi pomoc ja wybrac?? jakie one maja osiagi? bede jechal do niemiec szukac te v-tec 125KM jak to jezdzi jakie ma przyspioeeszenia? dzieki za odp. mam 20000zl

pas przedni hoda civic 95 r

pottrzebny na gwałt pas przedni do hondy cyvic 3d rocznik do 1995

TYPE-R rakieta !!!

Jest to jedno z najszybszych aut w swojej klasie, a smiem nawet stwierdzic ze nie ma zadnej konkurencji. Bo co moze z nia konkurowac..... Leon Cupra R? Nie !!! Ma gorsze przyspieszenie chociaz ma wieksza moc o 25KM i troche wieksze spalanie. Alfa 147 GTA ? takze nie! Moze powiecie ze pisze glupoty ale tak nie jest. Alfa z cala pewnoscia jest piekna i bardzo szybka ale.. ale porownujac ja z Type-R wypada w "caloksztalcie" bardzo blado przy hondzie. Po pierwsze jest lepsza od hondy type-r o tylko UWAGA 0.1s do 100km/h. przy poteznym silniku o pojemnosci 3.2 i mocy 250 koni mechanicznych. Sami przyznacie ze roznica jest bardzo niewielka. Po drugie rzecz bynajmniej smieszna ale prawdziwa... chodzi o spalanie, niby sprawa nieistotna jezeli chodzi o sportowe auta ale tak naprawde auta tego typu kupuja ludzie mlodzi , czesto bedacy jeszcze na utrzymaniu rodzicow badz zaczynajacy zycie na wlasna reke. Zalozmy ze stac nas na takie auto. Przy normalnej jezdzie po miescie Type-R'em mozemy zejsc spokojnie ponizej 12 litrow na 100km !!! Sami przyznacie ze wynik jest wiecej niz dobry jak na taka moc. Alfa GTA potrzebuje pochlonac az 18 litrow !!! Roznica jest olbrzymia w utrzymaniu takich aut. Rzecz kolejna to cena zakupu ktora wynosi okolo 50tys.zl na korzysc Hondy. Nie bede wypowiadal sie na temat ktore auto lepiej jezdzi bo oba sa poprostu swietne ale czytajac opinie prawdziwych fachowcow to kazdy podkresla ze Type-R jest szybszy i jazda szczegolnie po zakretach to jest jej prawdziwy zywiol.
Wersja z 2004 roku powala wrecz na kolana. Auto zyskalo piekne soczewkowe reflektory, troche inne zderzaki i lzejsze koło zamachowe przez co udalo sie urwac 0.2s do 100km/h i wynosi obecnie 6.6s !!! Co tutaj wiecej dodac sam juz nie wiem :) troche sie rozpisalem ale jazda tym "cackiem" to prawdziwa przyjemnosc. W bliskiej przyszlosci zamierzam sobie wlasnie te auto zakupic ale koniecznie wersje po liftingu. Moje wrazenia opisuje po jezdzie Type-R'em z 2001roku. chociaz praktycznie nie jest wcale gorszy od wersji po liftingu.
Pozdrawiam wszystkich fanow tej marki a w szczegolnosci posiadaczy Type-R
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Civic Type-R

Civic type-r jest po prostu swietny. Piekny sportowy wyglad (szczegolnie wersja po liftingu) i ekstra osiagi. Podobnie jak moj przedmowca uwazam ze nie ma konkurecji. Szkoda ze nigdy nie bedzie mnie na niego stac :(((

pierwsza jazda

dzisiaj pierwszy raz jechałem hondą civic 1,4 ktorą nabyłem wczoraj. z początku trochę się bałem tej jazdy ,ale tylko do momentu gdy wjechałem na lepszą drogę,ten samochód prowadzi się super .ma ona 100 tys.przebiegu i jest z 97 roku. ma bardzo ładny wygląd i myślę że będzie mi się dobrze jeżdzic. miałem zamiar kupić opla astrę.może ktoś miał oba takie samochody więc proszę o opinięporównawczą. pozdrawiam

CIVIC - THE BEST

Posiadam HONDE Civic 1.6 VTi trafił mi sie dobry egzęplaż tego autka ,z niemiec porzebieg 93 000 km ;] ale najlepsza w tym wszystkim jest moc 160 KM;] zamierzam na wiosne wstawic małą turbine a pozniej sie zobaczy... Ogólnie hondy sa najlepsze:D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moj Civic

A ja Mam tylko EK-9.Bardzo sie tym ciesze,poniewaz zrobilem go sam. Niektorzy "kupuja" , ale najlepsi produkuja swoje wlasne. Jezeli nie wiecie co to jest EK-9 Civic Type-R 1996-98 1999-2000. Jam mam 1999.
Chesz dowodow ze zostawie twego nowego civica to mam 173 konie na kola.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ruff Ryder Girl

JESLI LUBICIE WYSOKIE OBROTY, ZAPRASZAM NA PROFESJONALNE WYSCIGOWE SAMOCHODOWE MISTRZOSTWA POLSKI, NA TOR POZNAN, KELCE I INNE- prosze nie mylic z wyscigami na 1/4 mili i z rajdami! more info:888 019 430 -natalia

uu łaa

mój wujek sobie taka kupił niedAwno ..tylko silniejsza jednostkę .. silnik ma 300 koni vmax (mierzone) ok 290 km/h a do setki jakies 5, sekundy... naprawdę cudo ... super autko

Sprzedam H.Civic

Cześć.
Mam szansę przesiąść się na młodszy model Hondy, dlatego
i tylko dlatego muszę sprzedać swoją.
A jest to Honda Civic 1,6 16V z 1992 130 kM ( ostatnie modele z silnikiem CRX),czarna, bezwypadkowa,przebieg 180 000, ZADBANA, takiego zadbanego wnętrza nie znajdziecie nawet w nowszych rocznikach. Jestem 3 właścicielem.Kupione od znajomej z pracy po usilnych namowach. Cena do obgadania ok. 8,5 tyś.
Pozdrowienia.

Civic Ek 9 (japan)

Witam , posiadam 3 d z 98 , jak dotad zero problemow a mam juz nia 6 lat niedawno kupilem do niej kolektor wydechowy + kompletny wydech 50 mm autko w koncu zaczelo sie zbierac (silnik 1.4) predkosc max. okolo 200 jechalem nia w po angielskich autostradach. W przyszlym roku zamierzam kupic civica type r lub s2000 .Chociaz jestem w Angli , moj civic jest do sprzedania ,aktualnie ma przebieg 89tys. a posiadam go prawie od nowosci to znaczy od 99r.

Civic Ek 9 (japan)

Witam , posiadam 3 d z 98 , jak dotad zero problemow a mam juz nia 6 lat niedawno kupilem do niej kolektor wydechowy + kompletny wydech 50 mm autko w koncu zaczelo sie zbierac (silnik 1.4) predkosc max. okolo 200 jechalem nia w po angielskich autostradach. W przyszlym roku zamierzam kupic civica type r lub s2000 .Chociaz jestem w Angli , moj civic jest do sprzedania ,aktualnie ma przebieg 89tys. a posiadam go prawie od nowosci to znaczy od 99r. POzdrawiam wszystkich uzytkownikow Hondy

a ja mam turbo

do swojej type-r'ki wrzuciłem turbo, no i mam 300hp, najbardziej boleje nad tym ze naped jest na przod, bo przy takim zapasie koni powinno byc 4wd, ale jazda jest 1 klasa, jeszcze nikt ze startu mnie nie wyruchał :-) no i w ogole jeszcze nikt mi nie dął rady jak narazie

TDI

Co Wy mozecie tymi swoimi kosiarkami?Jedynie spod swiatel efektownie ruszyc co nie jest zasluga samego a naprawde dobrj skrzyni i malej masy.Prawdziwy potenjal silnika sprawdza sie na trasie,na ktorej benzynowa honda nie ma szans do "pompowtryskiwacza"...nie wspominajac juz o wyprzedzaniu.Pozdrawiam

TDI

Co Wy mozecie tymi swoimi kosiarkami?Jedynie spod swiatel efektownie ruszyc co nie jest zasluga samego a naprawde dobrj skrzyni i malej masy.Prawdziwy potenjal silnika sprawdza sie na trasie,na ktorej benzynowa honda nie ma szans do "pompowtryskiwacza"...nie wspominajac juz o wyprzedzaniu.Pozdrawiam

tdi

kosiarke to ty masz zamiast mózgu chyba