Widok
Honda Civic Type-R
Najpierw przestawiono nową Hondę Civic, a niewiele później jej sportową odmianę. Premiera w ubiegłym roku zapowiadała, iż Honda nie ma zamiaru ukrywać dłużej swoich ultrasportowych samochodów przed europejskim rynkiem. Co prawda wcześniej dostępne były inne auta z oznaczeniem Type-R (Integra, Accord), lecz pełniły one rolę niszową.Już na pierwszy rzut oka widać, że Civic Type-R (R jak Racing) ...
więcej
więcej
Przyjemność z jazdy buczącą Hondą:)
Pewnie, że jeżdżenie taką Hondą daje sporą przyjemność. Swoim autkiem(del Sol) w pierwszy miesiąc po zakupie zrobiłem 15tys., a nie tylko nią (niestety) wtedy jeździłem. Często zdarzało się, że wracając do domu robiłem sobie jeszcze dodatkową rundkę pod gwiazdami dla czystej przyjemności. Jak można tak cudnym autkiem w 3 miesiące zrobić tylko 4tys.km? Szczerze podziwiam.. chyba, że to reklama dla przyszłych amatorów kupna.. :)
Bullet
Posiadam Hondke Civic 98 3D po drobnych modyfikacjach. Motor B18C JDM Integra Type-R 1.8L DOHC Vtec 16V 200 kucy full elektryka (ECU). Postawiona na srubowym zawieszeniu H&R, wydech APEXI, doladowanie NOS juz zalozone :) brakuje jeszcze skrzydel. To jest odlot wciskajacy w fotele Recaro oczywiscie Type R - czerwone. Malenstwo niedawno przylecialo ze US. Stara '98 Hondka ale za to nieodbiega od Type R 2002 :) a nawet nieco szybsza sprawdzone :)
Po co sie tak licytowac?
A ja tam mam F15 FALCON i sie nie chwale. WIec przestancie sie jarac takimi parametrami jak i tak na naszych drogach nie ma zabawy. Nie mowiac o tym ze niewazne jak dobry wozek bedzie to niestety kierowca jest jego najslabszym elementem wiec tak naprade reakcja kolesia przy predkosci 190KM/h jest rowna 0. A nie chial bym ogladac takiego wypadku - prawdopodobnie nic nie bylo by zbierac. Ja ostatnio mialem wypadek wpadl na mnie koles rozpedzona BMW i kurde wozek do kasacji. Wiec jeszcze raz powtarzam AUTOSTRADY zwlaszcza TAK ale nie nasze drogi tym bardziej po miescie. A co do wozka to CIVIC po mimo ze troszke przecholowal z wygladem i nie jest to typowa HONDA ale i tak ma cos w sobie. Nie mowiac o przestrzeni w tej kategorii. A TYPE-R co tu gadac DOBRY WOZEK ale na tor wysigowy (i bylo by milo gdyby chociaz za oplata byly takie mozlwosci tj. wjechac na tor wyscigowy takim wozkiem i porobic sobie pare kolek na pewno kazdemu na tydzien by wystarczylo adrenalinki :)
Polecam tez SUBARU LEGACY o podwyzszonym zawieszeniu - bardzo mily wozek 3l w miare dobre osiagi i 4x4 tylko ta cena :)
Pozdrawiam wszystkich zwolennikow HONDY.
Polecam tez SUBARU LEGACY o podwyzszonym zawieszeniu - bardzo mily wozek 3l w miare dobre osiagi i 4x4 tylko ta cena :)
Pozdrawiam wszystkich zwolennikow HONDY.
Civic czy Prelude
Miałe, civica 89r sedan 1.6 16v 135KM i z****iscie furka latała. Moje fantazje tym samochodem sie skończyły w momencie jak scigałem się z dwoma kolegami BMW E-30 2.5 170KM i BMW E-36 1.8 iS 130KM. Tą dugą wciągnełem jak trzeba ale przy 180km/h straciłem kontrolę nad autem i bum!!! nie wiem jakim cudem jeszcze żyje bo z tej prętkości powinienem już nie wyjść z samochodu, ale jednak. Ale do żeczy, mam teraz dylemat czy kupić znów civica 89r sedan 1.6 16v czy prelude 89-91 2.0 16v 4WS? proszę o pomoc jeżeli ktoś jeździł jedny i drugim autkiem dłuższy czas
Type-R
Ostatnio mialem okazje pojezdzic troszke tym autkiem i musze przyznac ze bylem milo zaskoczony. Samochod z wygladu pasujacy mojej mamie na zakupy prowadzi sie idealnie, przyspiesza dosc ochoczo i ma wystarczajaca ilosc miejsca w srodku by wyskoczyc na jakis dluzszy wypad z jedna co prawda osoba towarzyszaca. Fantastycznie zestopniowana skrzynia biegow i bardzo dobrze pracujacy lewarek - w pierwszej chwili myslalem ze to autobusowe umiejscowienie bedzie nietrafione, a jednak bardzo sie pomylilem. Droga reki z kierownicy na lewarek jest 3 razy krotsza nie w przypadku standardowego rozwiazania, co znacznie ulatwia bardziej agresywna jazde. Oczywiscie nie w centrum miasta ;)
Na moj gust jednak konstruktorzy powinni przemyslec montaz 240 konnego silnika z S2000, ktory sprawilby ze za ta cene autko znalazloby wiecej chetnych. Kto mialby ochote na auto z naprawde sportowym zacieciem i tak wzialby S2000, wiec nie byloby to moim zdaniem wbijanie gola do wlasnej bramki.
Na moj gust jednak konstruktorzy powinni przemyslec montaz 240 konnego silnika z S2000, ktory sprawilby ze za ta cene autko znalazloby wiecej chetnych. Kto mialby ochote na auto z naprawde sportowym zacieciem i tak wzialby S2000, wiec nie byloby to moim zdaniem wbijanie gola do wlasnej bramki.
panowie w najbliższa sobote czyli jutro jest zlot Hondek z 3city i nie tylko o 15 na skwerze lub o 14 pod klifem, mialem okazje jechac NSXem z gdanska do gdyni to jest marzenie,
jezeli macie jakies watpliwosci co do tego jaki model hondy wybrac wpadnijcie na strone www.honda.gda.pl
a CTR jest rowniez piekny
jezeli macie jakies watpliwosci co do tego jaki model hondy wybrac wpadnijcie na strone www.honda.gda.pl
a CTR jest rowniez piekny
Civic 1997; 1.4/90KM
Witam. Jeżdżę civic'iem z 1997 roku o pojemności 1398cm i mocy 90 KM. Co prawda najszybciej tym autkiem jechałem 170 km/h ale podejrzewam że wyciągnął by więcej gdyby nie fakt iż w bagażniku ciągle woże 30 kilogramową walizkę. Samochodzik prowadzi się bardzo łatwo i przyjemnie. Myślałem aby założyć do niego NOS (to był by czad). Jednak nie polecam rozwiercania i powiększania tłoków oraz montażu dodatkowych sprężarek przy tym. Znajomy tak kiedyś zrobił. Prawde mówiąc odciążył ją jeszcze na maksa zostawiając przedni fotel. Autko miało moc ok 500KM przy pojemności 1.4. Wiecie czym to się skończyło? Ruszał z 3 aby nie palić gumy. Przy 50km/h kierownice mu wyrywało. A w efekcie (nie mówił przy jakiej prędkości) pękła mu podstawa silnika. Gość się poprostu załamał. Ale stwierdził, że warto było!!!. Ja jednak wole nie robić żadnych dziwnych eksperymentów z moim autkiem. Za bardzo je kocham. Pozdrawiam wszystkich szczęściarzy którzy mają HONDE!!!! :)))))))
Civic 1,3 16V Troche słaba?.....
Mam civica 1,3 dx 16V 3dzw. z 94r. Założyłem do niej instalację gazową, z której jestem bardzo zadowolony gdyż średnie spalanie to ok 7,5l gazu, w trasie nawet poniżej 7l przy prędkości 90-100km. Brakuje mi tylko trochę koni..... no ale coś za coś (przy tej cenie paliwa). Zrobiłem już nią 30tys na gazie i silnik bez zarzutu. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, gdyż służy mi dobrze i jest to autko może nie wyczynowe, ale o naprawdę ładnej sylwetce i bardzo ekonomiczne, co dla mnie jest najistoniejsze bo jeżdżę nie mało.