Widok

Honda Civic Type-R

Najpierw przestawiono nową Hondę Civic, a niewiele później jej sportową odmianę. Premiera w ubiegłym roku zapowiadała, iż Honda nie ma zamiaru ukrywać dłużej swoich ultrasportowych samochodów przed europejskim rynkiem. Co prawda wcześniej dostępne były inne auta z oznaczeniem Type-R (Integra, Accord), lecz pełniły one rolę niszową.Już na pierwszy rzut oka widać, że Civic Type-R (R jak Racing) ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

LOCO!! Ty chyba jeszcze nie ruchałeś panienki w życiu HE HE!!!!

Wracaj do lasu łosiu niewydazony HE HE!!!

TDi

Ech,nie wymagałem zbyt wiele od ludzi tu piszacych ale Ty i poprzednik jestescie sztandarowym przykladem totalnego kretyna ktrory nie ma pojecia o silnikach.Idz lepiej poczytać "Auto Świat"dzieciaku bo to jedyna literatura motoryzacyjna z ktorej cos qmasz.A o dupach pisz na xlaski.pl zakompleksiony wieśniaku.

TDi

Ech,nie wymagałem zbyt wiele od ludzi tu piszacych ale Ty i poprzednik jestescie sztandarowym przykladem totalnego kretyna ktrory nie ma pojecia o silnikach.Idz lepiej poczytać "Auto Świat"dzieciaku bo to jedyna literatura motoryzacyjna z ktorej cos qmasz.A o dupach pisz na xlaski.pl zakompleksiony wieśniaku.

DIESEL POWER

Powiem tak. Silniki hondy to zaawansowane technicznie konstrukcje. Ale nie oszukujmy się. Porównując silniki o tej samej mocy nie wyróżniająsięniczym szczególnym od innych, prócz niebotycznych obrotów. Nie wspomnę już o nowoczesnych jednostkach wysokoprężnych, które pracują jak traktory (wolę to niż 8000obr i.....nic). Wspólczesne silniki diesla wciągają hondowskie kosiarki na śniadanie,a przy tym palą 10 litrów ropki:)). Odrębną rzeczą jest to że 90% osób porusza się hondą "mamochodem" i kozaczą na światłach do kapelusznika w starej ibizie.
Pozdrawiam przedmówce Loca.

Klekot Party

Taaaaa, niezła jazda, ale nie oszukujmy się Honda robi dobre silniki, ale do motocykli i kosiarek, a nie do samochodów :D
Pozdrawiam wszystkich zimnołokciowych, i patrzących na drogę pomiędz kierownicą, a zadaszeniem wskaźników, to moi ulubieńcy, no i w większości Hondziarze :D

TDi

Widze ze rozmowa sie lekko rozkrecila...chcialem jeszcze dodac ze skoro silniki HONDY w autach sa tak doskonale to niech mi ktos wytlumaczy dlaczego te silniki nie trzymaja swoich podstawowych parametrow jakie producent podaje w tabelach...

Pewnie ze trzymaja parametry

pewnie, ze trzymaja, tylko zmierzyc trzeba umiec. Pomiar robi sie na 4ce, a Honda nia ma 1:1 na tym biegu. Najlepszym dowodem, ze trzymaja sa czasy przyspieszen.

jeżdże hondą civic 1.5 kat 16V wersja amerykańska 1993r. przejechała 340 tys mil i na starcie jak i w trasie nowsze marki o porównalnej pojemności są często zaskakiwane

LOL

Diesle to syf i co ze pala mało nie ma zadnej przyjemnosci z poruszania sie silnikiem ktory kreci sie maksymalnie do 4500 obrotów. Mam Accorda 2.2 VTECa z 97r znajomy ma BMW 525Tds tez 97r jebie go ja chce przy kazdej predkosci. BMW=SHIT HONDA=IS THE BEST
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Diesel

Wiedze ze kolega wiecej aut mianem SYFU ocenia, ale nieobrazaj HOMDOWSKIEGO diesla!! a ta bmka to bnardzo stara technologia i pewnei dlatego twoja Honda ( ktorej nie masz bo masz Honde 1.8 ACCORD z 94 roku) jest szybsza

re LOL

Bmw525tds 143hp 280/2200Nm 0-100 10,4s masa1555kg
Accord 2,2i VTEC 150hp 200/4600Nm 0-100 9s masa1375kg
Nie wiem w jakim stanie byla beta twojego kumpla(zazwyczaj te fury sa strasznie zarzniete...jak wiekszosc BMW)ale jesli obie fury bylyby w 100%stanie tech. mialyby podobna sama mase(beta jes ciezsza od accorda o prawie 200kg)to na trasie zobaczylbys tylko opary spalonej ropy unoszace sie w powietrzu...

moze bu tak bylo

moze by tak bylo do diesli i bmw tez nic nie mam ale nie piszcie o dislach na forum TYPE R bo to grzech. a jak akorda by miala 2.5 pojemnosc i turbo z intecolerem(spalanie 30l/100km) to tylko 4.0 V8 mialo by jakies szanse.

czarna strzała

Posiadam type-r od 6 miesiecy i przyznam sie ze nie zamienil bym jej inny.Najlepsze jest jak dajesz przeciwnikow lekkie fory na poczatku a pozniej wyprzedzasz go na zmiennej fazie.Gosc na nastepnych swiatlach zatrzymuje sie otwiera szybe i pyta o silnik. Ha!ma kopyto chociaz zabardzo sie juz przyzwyczailem.

czarna strzala 2

Najwazniejszy i tak jest kierowca wiem to z doswiadczenia mozna przegrac lepszym samochodem jak sie jest p***a a co do TDI to owszem ciezki przeciwnik ale ten dzwiek silnika BUCHCHACHA! Wszyscy co maja type-r to wiedza o co chodzi!Do zobaczenia na drodze!

1.5 16V 90KM

Mam Civica z silniczkiem 1.5 16V o mocy 90KM i uwerzcie mi mało który samochód może mi podskoczyć, oczywiście jak go ciągne po wysokich obrotach bo przy niskich jest spokojniejszy. Ale biada jak przekroczy 4tyś/obr/min wtedy inni nie wiedzą co jest grane czy oni hamują czy ja przyśpieszam!NO ale ja już na to nic nie poradze że inni zostają w tyle!:)

1.5 16V 90KM

Mam Civica z silniczkiem 1.5 16V o mocy 90KM i uwerzcie mi mało który samochód może mi podskoczyć, oczywiście jak go ciągne po wysokich obrotach bo przy niskich jest spokojniejszy. Ale biada jak przekroczy 4tyś/obr/min wtedy inni nie wiedzą co jest grane czy oni hamują czy ja przyśpieszam!NO ale ja już na to nic nie poradze że inni zostają w tyle!:)

Do autora LOCO

Gościu tu jest mowa o benzynie a nie dieslu więc co ma piernik do wiatraka co??? Jak bendzie mowa o dieslu to wtedy pisz a tak to lepiej niepisz bo ludzie zasypią Cie listami. A pozatym Honda ma teraz swojego diesla o którym wielu producentów nie śniło a TDI to to już nie jest najnowsza konstrukcja jedynie ulepszana a tak nic pozatym i na dodatek głśno pracuje jak na dzisiejsze wymagania i standarty!!!

opinia elektronika samohodowego

kocham HONDY za ich niezawodność, rozwiązania techniczne i osiągi a niemieckie syfy tylko za to że mam pracę :))))

spoczunio auteczko

wypasik autko

nie ma to jak hondzinka

Ja mam civica 1.5 16v i też się da pojeździc a co dopiero typeR! MARZENIE.....