Widok

Honda Civic Type-R

Najpierw przestawiono nową Hondę Civic, a niewiele później jej sportową odmianę. Premiera w ubiegłym roku zapowiadała, iż Honda nie ma zamiaru ukrywać dłużej swoich ultrasportowych samochodów przed europejskim rynkiem. Co prawda wcześniej dostępne były inne auta z oznaczeniem Type-R (Integra, Accord), lecz pełniły one rolę niszową.Już na pierwszy rzut oka widać, że Civic Type-R (R jak Racing) ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I dla tego własnie lubię Hondę

a nie ugrzecznione toczydła w stylu Golf GTI Leon Cupra, czy astra OPC!!

A ja...

jestem szczęsliwym posiadaczem Hondy Civic Coupe (USA) 1.5 16V 120KM i doznałem szoku jak to cacko jeździ :)) KOleś startował do mnie jakimś tam Audi A4 1.8 i sie baaaaardzo zdziwił, na początku dostał troszkę fory ale na drugim biegu przy 4 tys obrotów ten samochodzik przemienia sie w rakietę. KOles w A4 widział tylko oddalający sie punkt. Budzik zbliżal sie do 140 Km/h na 3 biegu :).W każdym bądz razie miałem Golfa GT, jeżdziłem A4 i stwierdzam że to wszystko to są samochody dla starszych dziadków :)). Ryczący silnik Hondy to jest najpiękniejsza muzyka dla uszu.

nie ma rozy bez....

Prawda jest taka ze faktycznie na obroty to to wchodzi bez problemow ale ma pewne wady
1. na niskich obrotach wykazuje prawe zerowy moment obrotowy ten kto mieszka w górach wie o co chodzi
2. Przy zmianie faz na wałku pluje olejem wiec kupno używanego od człowieka który katował taką mija sie z celem
3. Bardzo ubogie wyposażenie seryjne brak opcji
(przynajmniej niektórych np AC/auto)
Miałem Seata Leona Cupra R i jeździłem dużo Civicem Type-R i różnica jest taka
a) Seat jest dobry na codzien slicznie sie odpycha
B) honda dobra na niedziele jak jedziesz na tor
Teraz kupiłem Astre III OPC diabel wcielony naprawde trzeba umiec jezdzic by sie pobawic

nie ma rozy bez....

Prawda jest taka ze faktycznie na obroty to to wchodzi bez problemow ale ma pewne wady
1. na niskich obrotach wykazuje prawe zerowy moment obrotowy ten kto mieszka w górach wie o co chodzi
2. Przy zmianie faz na wałku pluje olejem wiec kupno używanego od człowieka który katował taką mija sie z celem
3. Bardzo ubogie wyposażenie seryjne brak opcji
(przynajmniej niektórych np AC/auto)
Miałem Seata Leona Cupra R i jeździłem dużo Civicem Type-R i różnica jest taka
a) Seat jest dobry na codzien slicznie sie odpycha
B) honda dobra na niedziele jak jedziesz na tor
Teraz kupiłem Astre III OPC diabel wcielony naprawde trzeba umiec jezdzic by sie pobawic

jest git

miesiąc temu kupiłem civica coupe 1,5 LSi. zaebiście się tym buja i nawet karki w betach mi nie podeżdżają. następny w planach jest type-r tyle że wersja z lat 90tych.... widziałem ją raz w polsce.... tyule że na niemickich blaszkach.... a ogloszeń o sprzedaży nie ma nawet na e-bay'u. póki co latam moją hondzią i jest git. pozdrs!!!!

Accord Type R

Kupuje accorda type r z 99 roku.Jeżdziłem do tej pory tylko Accordem type S (nowym)niesety nie był mój i stwierdzami że im starsza honda tym lepiej drze morde silnik.Niem ato jak wkręcający się silnik żółtych.to je s to ...:D

CIVIC

Posiadam Civica 1,5 16V '93 chcialem nabyc 1,6VTI ale ciezko spotkac taka jak moja w idealnym stanie. Jak ja krece do 6 tys to tez z****iscie odchodzi....TYPE-R na razie pozostaje w strefie marzen!!! pozdrawiam

mam go

kupuje k100 i cai injen. jak bedzie mnie stac to cos z wygladem jeszcze zrobie bo brzydkie to auto niestety ale za to szybkie.. slaba strona sa w sumie hamulce ale na nie nie mam pomyslu, tzn. zadnego ponizej 6000zl :( ... moze cos powerslot ale przod i tyl bez linek i klockow to ok 3300zl :(

nie ma to jak hondzinka

Ja mam civica 1.5 16v i też się da pojeździc a co dopiero typeR! MARZENIE.....

spoczunio auteczko

wypasik autko

opinia elektronika samohodowego

kocham HONDY za ich niezawodność, rozwiązania techniczne i osiągi a niemieckie syfy tylko za to że mam pracę :))))

Do autora LOCO

Gościu tu jest mowa o benzynie a nie dieslu więc co ma piernik do wiatraka co??? Jak bendzie mowa o dieslu to wtedy pisz a tak to lepiej niepisz bo ludzie zasypią Cie listami. A pozatym Honda ma teraz swojego diesla o którym wielu producentów nie śniło a TDI to to już nie jest najnowsza konstrukcja jedynie ulepszana a tak nic pozatym i na dodatek głśno pracuje jak na dzisiejsze wymagania i standarty!!!

1.5 16V 90KM

Mam Civica z silniczkiem 1.5 16V o mocy 90KM i uwerzcie mi mało który samochód może mi podskoczyć, oczywiście jak go ciągne po wysokich obrotach bo przy niskich jest spokojniejszy. Ale biada jak przekroczy 4tyś/obr/min wtedy inni nie wiedzą co jest grane czy oni hamują czy ja przyśpieszam!NO ale ja już na to nic nie poradze że inni zostają w tyle!:)

1.5 16V 90KM

Mam Civica z silniczkiem 1.5 16V o mocy 90KM i uwerzcie mi mało który samochód może mi podskoczyć, oczywiście jak go ciągne po wysokich obrotach bo przy niskich jest spokojniejszy. Ale biada jak przekroczy 4tyś/obr/min wtedy inni nie wiedzą co jest grane czy oni hamują czy ja przyśpieszam!NO ale ja już na to nic nie poradze że inni zostają w tyle!:)

czarna strzala 2

Najwazniejszy i tak jest kierowca wiem to z doswiadczenia mozna przegrac lepszym samochodem jak sie jest p***a a co do TDI to owszem ciezki przeciwnik ale ten dzwiek silnika BUCHCHACHA! Wszyscy co maja type-r to wiedza o co chodzi!Do zobaczenia na drodze!

czarna strzała

Posiadam type-r od 6 miesiecy i przyznam sie ze nie zamienil bym jej inny.Najlepsze jest jak dajesz przeciwnikow lekkie fory na poczatku a pozniej wyprzedzasz go na zmiennej fazie.Gosc na nastepnych swiatlach zatrzymuje sie otwiera szybe i pyta o silnik. Ha!ma kopyto chociaz zabardzo sie juz przyzwyczailem.

moze bu tak bylo

moze by tak bylo do diesli i bmw tez nic nie mam ale nie piszcie o dislach na forum TYPE R bo to grzech. a jak akorda by miala 2.5 pojemnosc i turbo z intecolerem(spalanie 30l/100km) to tylko 4.0 V8 mialo by jakies szanse.

re LOL

Bmw525tds 143hp 280/2200Nm 0-100 10,4s masa1555kg
Accord 2,2i VTEC 150hp 200/4600Nm 0-100 9s masa1375kg
Nie wiem w jakim stanie byla beta twojego kumpla(zazwyczaj te fury sa strasznie zarzniete...jak wiekszosc BMW)ale jesli obie fury bylyby w 100%stanie tech. mialyby podobna sama mase(beta jes ciezsza od accorda o prawie 200kg)to na trasie zobaczylbys tylko opary spalonej ropy unoszace sie w powietrzu...

Diesel

Wiedze ze kolega wiecej aut mianem SYFU ocenia, ale nieobrazaj HOMDOWSKIEGO diesla!! a ta bmka to bnardzo stara technologia i pewnei dlatego twoja Honda ( ktorej nie masz bo masz Honde 1.8 ACCORD z 94 roku) jest szybsza

LOL

Diesle to syf i co ze pala mało nie ma zadnej przyjemnosci z poruszania sie silnikiem ktory kreci sie maksymalnie do 4500 obrotów. Mam Accorda 2.2 VTECa z 97r znajomy ma BMW 525Tds tez 97r jebie go ja chce przy kazdej predkosci. BMW=SHIT HONDA=IS THE BEST
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1