Widok

Honda Civic Type-R

Najpierw przestawiono nową Hondę Civic, a niewiele później jej sportową odmianę. Premiera w ubiegłym roku zapowiadała, iż Honda nie ma zamiaru ukrywać dłużej swoich ultrasportowych samochodów przed europejskim rynkiem. Co prawda wcześniej dostępne były inne auta z oznaczeniem Type-R (Integra, Accord), lecz pełniły one rolę niszową.Już na pierwszy rzut oka widać, że Civic Type-R (R jak Racing) ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam go

kupuje k100 i cai injen. jak bedzie mnie stac to cos z wygladem jeszcze zrobie bo brzydkie to auto niestety ale za to szybkie.. slaba strona sa w sumie hamulce ale na nie nie mam pomyslu, tzn. zadnego ponizej 6000zl :( ... moze cos powerslot ale przod i tyl bez linek i klockow to ok 3300zl :(

CIVIC

Posiadam Civica 1,5 16V '93 chcialem nabyc 1,6VTI ale ciezko spotkac taka jak moja w idealnym stanie. Jak ja krece do 6 tys to tez z****iscie odchodzi....TYPE-R na razie pozostaje w strefie marzen!!! pozdrawiam

Accord Type R

Kupuje accorda type r z 99 roku.Jeżdziłem do tej pory tylko Accordem type S (nowym)niesety nie był mój i stwierdzami że im starsza honda tym lepiej drze morde silnik.Niem ato jak wkręcający się silnik żółtych.to je s to ...:D

jest git

miesiąc temu kupiłem civica coupe 1,5 LSi. zaebiście się tym buja i nawet karki w betach mi nie podeżdżają. następny w planach jest type-r tyle że wersja z lat 90tych.... widziałem ją raz w polsce.... tyule że na niemickich blaszkach.... a ogloszeń o sprzedaży nie ma nawet na e-bay'u. póki co latam moją hondzią i jest git. pozdrs!!!!

nie ma rozy bez....

Prawda jest taka ze faktycznie na obroty to to wchodzi bez problemow ale ma pewne wady
1. na niskich obrotach wykazuje prawe zerowy moment obrotowy ten kto mieszka w górach wie o co chodzi
2. Przy zmianie faz na wałku pluje olejem wiec kupno używanego od człowieka który katował taką mija sie z celem
3. Bardzo ubogie wyposażenie seryjne brak opcji
(przynajmniej niektórych np AC/auto)
Miałem Seata Leona Cupra R i jeździłem dużo Civicem Type-R i różnica jest taka
a) Seat jest dobry na codzien slicznie sie odpycha
B) honda dobra na niedziele jak jedziesz na tor
Teraz kupiłem Astre III OPC diabel wcielony naprawde trzeba umiec jezdzic by sie pobawic

nie ma rozy bez....

Prawda jest taka ze faktycznie na obroty to to wchodzi bez problemow ale ma pewne wady
1. na niskich obrotach wykazuje prawe zerowy moment obrotowy ten kto mieszka w górach wie o co chodzi
2. Przy zmianie faz na wałku pluje olejem wiec kupno używanego od człowieka który katował taką mija sie z celem
3. Bardzo ubogie wyposażenie seryjne brak opcji
(przynajmniej niektórych np AC/auto)
Miałem Seata Leona Cupra R i jeździłem dużo Civicem Type-R i różnica jest taka
a) Seat jest dobry na codzien slicznie sie odpycha
B) honda dobra na niedziele jak jedziesz na tor
Teraz kupiłem Astre III OPC diabel wcielony naprawde trzeba umiec jezdzic by sie pobawic

A ja...

jestem szczęsliwym posiadaczem Hondy Civic Coupe (USA) 1.5 16V 120KM i doznałem szoku jak to cacko jeździ :)) KOleś startował do mnie jakimś tam Audi A4 1.8 i sie baaaaardzo zdziwił, na początku dostał troszkę fory ale na drugim biegu przy 4 tys obrotów ten samochodzik przemienia sie w rakietę. KOles w A4 widział tylko oddalający sie punkt. Budzik zbliżal sie do 140 Km/h na 3 biegu :).W każdym bądz razie miałem Golfa GT, jeżdziłem A4 i stwierdzam że to wszystko to są samochody dla starszych dziadków :)). Ryczący silnik Hondy to jest najpiękniejsza muzyka dla uszu.

I dla tego własnie lubię Hondę

a nie ugrzecznione toczydła w stylu Golf GTI Leon Cupra, czy astra OPC!!

I dla tego własnie lubię Hondę

a nie ugrzecznione toczydła w stylu Golf GTI Leon Cupra, czy astra OPC!!

:) szczescliwy posiadacz 3 hondy 5gen civic

5generacja najbardziej przypadla mi do gustu :) chodz samochodzik juz wiekowy, pierwsze sedan 1,5 90ps, nastepnie coupe 1,5 101ps... obecnie 1.6 vtec 125ps, wystarczajaco szybki, niepozorny, zwinny, wady napewno to hamulce w coupe przod tarcze tyl bebny hamowalo jakos!! hecz 4 tarcze brembo + klocki ferodo i jest naprawde super, pozatym parujace szyby, i wielka wada 5 gen :) kazde siedzenie kierowcy przy przebiegu ok 190tys km, po prawej stronie wychodzi drut :P (chyba ze kierowca sie dzial normalnie a nie na lewarq :P) pozdrowka dla wszystkich hondziarzy

1.5 16v

cześc mam hondzinę z silnikiem 1.5 16v z 92 3d. Fabrycznie 90 km ale troche ją podrasowałem i normalnie nie ma mocnych na nią, chyba że v tec :) ostatnio nawet kolo golfem 3 gti się spurał jak go zostawiłem w tyle. Hondzina z*******a tylko trzeba ją na obroty kręcić. Będe chciał ją sprzedać bo chcę kupić motor na wiosnę więc jak ktoś chce kupić to piszcie. Na 15 O.Z Pozdrawiam:)

1.5 16v

cześc mam hondzinę z silnikiem 1.5 16v z 92 3d. Fabrycznie 90 km ale troche ją podrasowałem i normalnie nie ma mocnych na nią, chyba że v tec :) ostatnio nawet kolo golfem 3 gti się spurał jak go zostawiłem w tyle. Hondzina z*******a tylko trzeba ją na obroty kręcić. Będe chciał ją sprzedać bo chcę kupić motor na wiosnę więc jak ktoś chce kupić to piszcie. Na 15 O.Z Pozdrawiam:)

KUPIE FOTELE TYPE-R

KUPIE KOMPLET FOTELI HONDA CIVIC TYPE-R.WSZELKIE OFERTY PROSZE KIEROWAC POD NR. TEL. 788304406

do Fcastro

przepraszam ale mam kilku znajomych którzy zakupili przechodzone sportowe hondy z przebiegami rzędu 200-250 tysięcy (prelude'y, mocne civici) i w tej całej używalności nie widać narzekań na silniki! żadnych wycieków, brania oleju... z tym akurat nie ma problemu a przecież te auta były kupowane przez poprzednich właścicieli nie po to aby stały. Twoja teoria z kupnem używanego sportowego samochodu od poprzedniego właściciela mija się z celem. Niezależnie od mocy obliczeniowych, czy to słaby czy mocny samochód trzeba odpowiednio podejść do kupna, odpowiednio wybrać model.

c.d

a bez problemu natrafisz na auto z bardzo mocnym silnikiem w stanie nienagannym technicznie i wizualnie. Oczywiście są to pojazdy używane (nie nowe) więc musimy liczyć się z wydatkiem na nie, z tym tylko niuansem iż dobre, podkreślam - dobre jednostki napędowe potrzebują niewiele poza rutynowymi wymianami: paski, filtry, płyny etc. (nie mówię tutaj o jakichś Fiatach czy innych 'Dajewach') - bez urazy posiadacze tych marek :)

Te plucie olejem przy zmianach faz na wałku wsadź sobie między książki. Piszesz tak jakby każde auto borykało się z takim problemem, jednocześnie zachwalasz Seacika i Opla. :D

"2. Przy zmianie faz na wałku pluje olejem wiec kupno używanego od człowieka który katował taką mija sie z celem".

Człowieku - nie odstraszaj ludzi, takimi tekstami zanosi się na to iż nikt nie powinien kupować używanego, sportowego auta bo pluje olejem i wogóle kiszka wątrobiana.

tdi sluchaj

nawet mustang ma zaklamane pomiary nie ma tej mocy co na papierze .jak nie masz na paliwo to twoj problem i koncz o tdi bo pewnie te tdi to buraczany tuning typu duza rura i ciemne lampy koncz juz

tdi sluchaj

dieslem to ja jezdzilem w wojsku t72 po poligonie

pozdrawiam

mam type r czarna rok 2005 po angielskiej stronie fajera fura super smiga niesamowicie