Widok

Honda Civic Type-R

Najpierw przestawiono nową Hondę Civic, a niewiele później jej sportową odmianę. Premiera w ubiegłym roku zapowiadała, iż Honda nie ma zamiaru ukrywać dłużej swoich ultrasportowych samochodów przed europejskim rynkiem. Co prawda wcześniej dostępne były inne auta z oznaczeniem Type-R (Integra, Accord), lecz pełniły one rolę niszową.Już na pierwszy rzut oka widać, że Civic Type-R (R jak Racing) ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeżdże hondą civic 1.5 kat 16V wersja amerykańska 1993r. przejechała 340 tys mil i na starcie jak i w trasie nowsze marki o porównalnej pojemności są często zaskakiwane

Pewnie ze trzymaja parametry

pewnie, ze trzymaja, tylko zmierzyc trzeba umiec. Pomiar robi sie na 4ce, a Honda nia ma 1:1 na tym biegu. Najlepszym dowodem, ze trzymaja sa czasy przyspieszen.

TDi

Widze ze rozmowa sie lekko rozkrecila...chcialem jeszcze dodac ze skoro silniki HONDY w autach sa tak doskonale to niech mi ktos wytlumaczy dlaczego te silniki nie trzymaja swoich podstawowych parametrow jakie producent podaje w tabelach...

Klekot Party

Taaaaa, niezła jazda, ale nie oszukujmy się Honda robi dobre silniki, ale do motocykli i kosiarek, a nie do samochodów :D
Pozdrawiam wszystkich zimnołokciowych, i patrzących na drogę pomiędz kierownicą, a zadaszeniem wskaźników, to moi ulubieńcy, no i w większości Hondziarze :D

DIESEL POWER

Powiem tak. Silniki hondy to zaawansowane technicznie konstrukcje. Ale nie oszukujmy się. Porównując silniki o tej samej mocy nie wyróżniająsięniczym szczególnym od innych, prócz niebotycznych obrotów. Nie wspomnę już o nowoczesnych jednostkach wysokoprężnych, które pracują jak traktory (wolę to niż 8000obr i.....nic). Wspólczesne silniki diesla wciągają hondowskie kosiarki na śniadanie,a przy tym palą 10 litrów ropki:)). Odrębną rzeczą jest to że 90% osób porusza się hondą "mamochodem" i kozaczą na światłach do kapelusznika w starej ibizie.
Pozdrawiam przedmówce Loca.

TDi

Ech,nie wymagałem zbyt wiele od ludzi tu piszacych ale Ty i poprzednik jestescie sztandarowym przykladem totalnego kretyna ktrory nie ma pojecia o silnikach.Idz lepiej poczytać "Auto Świat"dzieciaku bo to jedyna literatura motoryzacyjna z ktorej cos qmasz.A o dupach pisz na xlaski.pl zakompleksiony wieśniaku.

TDi

Ech,nie wymagałem zbyt wiele od ludzi tu piszacych ale Ty i poprzednik jestescie sztandarowym przykladem totalnego kretyna ktrory nie ma pojecia o silnikach.Idz lepiej poczytać "Auto Świat"dzieciaku bo to jedyna literatura motoryzacyjna z ktorej cos qmasz.A o dupach pisz na xlaski.pl zakompleksiony wieśniaku.

LOCO!! Ty chyba jeszcze nie ruchałeś panienki w życiu HE HE!!!!

Wracaj do lasu łosiu niewydazony HE HE!!!

tdi

kosiarke to ty masz zamiast mózgu chyba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

TDI

Co Wy mozecie tymi swoimi kosiarkami?Jedynie spod swiatel efektownie ruszyc co nie jest zasluga samego a naprawde dobrj skrzyni i malej masy.Prawdziwy potenjal silnika sprawdza sie na trasie,na ktorej benzynowa honda nie ma szans do "pompowtryskiwacza"...nie wspominajac juz o wyprzedzaniu.Pozdrawiam

TDI

Co Wy mozecie tymi swoimi kosiarkami?Jedynie spod swiatel efektownie ruszyc co nie jest zasluga samego a naprawde dobrj skrzyni i malej masy.Prawdziwy potenjal silnika sprawdza sie na trasie,na ktorej benzynowa honda nie ma szans do "pompowtryskiwacza"...nie wspominajac juz o wyprzedzaniu.Pozdrawiam

a ja mam turbo

do swojej type-r'ki wrzuciłem turbo, no i mam 300hp, najbardziej boleje nad tym ze naped jest na przod, bo przy takim zapasie koni powinno byc 4wd, ale jazda jest 1 klasa, jeszcze nikt ze startu mnie nie wyruchał :-) no i w ogole jeszcze nikt mi nie dął rady jak narazie

Civic Ek 9 (japan)

Witam , posiadam 3 d z 98 , jak dotad zero problemow a mam juz nia 6 lat niedawno kupilem do niej kolektor wydechowy + kompletny wydech 50 mm autko w koncu zaczelo sie zbierac (silnik 1.4) predkosc max. okolo 200 jechalem nia w po angielskich autostradach. W przyszlym roku zamierzam kupic civica type r lub s2000 .Chociaz jestem w Angli , moj civic jest do sprzedania ,aktualnie ma przebieg 89tys. a posiadam go prawie od nowosci to znaczy od 99r. POzdrawiam wszystkich uzytkownikow Hondy

Civic Ek 9 (japan)

Witam , posiadam 3 d z 98 , jak dotad zero problemow a mam juz nia 6 lat niedawno kupilem do niej kolektor wydechowy + kompletny wydech 50 mm autko w koncu zaczelo sie zbierac (silnik 1.4) predkosc max. okolo 200 jechalem nia w po angielskich autostradach. W przyszlym roku zamierzam kupic civica type r lub s2000 .Chociaz jestem w Angli , moj civic jest do sprzedania ,aktualnie ma przebieg 89tys. a posiadam go prawie od nowosci to znaczy od 99r.

Sprzedam H.Civic

Cześć.
Mam szansę przesiąść się na młodszy model Hondy, dlatego
i tylko dlatego muszę sprzedać swoją.
A jest to Honda Civic 1,6 16V z 1992 130 kM ( ostatnie modele z silnikiem CRX),czarna, bezwypadkowa,przebieg 180 000, ZADBANA, takiego zadbanego wnętrza nie znajdziecie nawet w nowszych rocznikach. Jestem 3 właścicielem.Kupione od znajomej z pracy po usilnych namowach. Cena do obgadania ok. 8,5 tyś.
Pozdrowienia.

uu łaa

mój wujek sobie taka kupił niedAwno ..tylko silniejsza jednostkę .. silnik ma 300 koni vmax (mierzone) ok 290 km/h a do setki jakies 5, sekundy... naprawdę cudo ... super autko

Ruff Ryder Girl

JESLI LUBICIE WYSOKIE OBROTY, ZAPRASZAM NA PROFESJONALNE WYSCIGOWE SAMOCHODOWE MISTRZOSTWA POLSKI, NA TOR POZNAN, KELCE I INNE- prosze nie mylic z wyscigami na 1/4 mili i z rajdami! more info:888 019 430 -natalia

Moj Civic

A ja Mam tylko EK-9.Bardzo sie tym ciesze,poniewaz zrobilem go sam. Niektorzy "kupuja" , ale najlepsi produkuja swoje wlasne. Jezeli nie wiecie co to jest EK-9 Civic Type-R 1996-98 1999-2000. Jam mam 1999.
Chesz dowodow ze zostawie twego nowego civica to mam 173 konie na kola.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

CIVIC - THE BEST

Posiadam HONDE Civic 1.6 VTi trafił mi sie dobry egzęplaż tego autka ,z niemiec porzebieg 93 000 km ;] ale najlepsza w tym wszystkim jest moc 160 KM;] zamierzam na wiosne wstawic małą turbine a pozniej sie zobaczy... Ogólnie hondy sa najlepsze:D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pierwsza jazda

dzisiaj pierwszy raz jechałem hondą civic 1,4 ktorą nabyłem wczoraj. z początku trochę się bałem tej jazdy ,ale tylko do momentu gdy wjechałem na lepszą drogę,ten samochód prowadzi się super .ma ona 100 tys.przebiegu i jest z 97 roku. ma bardzo ładny wygląd i myślę że będzie mi się dobrze jeżdzic. miałem zamiar kupić opla astrę.może ktoś miał oba takie samochody więc proszę o opinięporównawczą. pozdrawiam