Widok

Hotel Galion na Górkach Zachodnich

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej! Czy ktoś z was coś słyszał o tym ośrodku, może już ktoś tam robił wesele? Wiem, że dopiero się rozkręcają
Bardzo proszę o wasze opinie, może ktoś coś słyszał o jakości ich usług.
Będę wdzięczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też jestem ciekawa, będę tam robiła oprawę ślubu, ale rzeczywiście rozytywałam i bez echa. Sam lokal , nie powiem robi wrażenie (byłam tam z sobotę) ale jak wypadaja tam wesela .....
Pozdrawiam
Właśnie.... wygląda bardzo dobrze, ale jeśli chodzi o organizacje, to mam wątpliwości. Bardzo potrzebuje waszych opinii

P.S. A tak swoją drogą czy mogę prosić o przykładową ofertę na oprawę wesela w tym ośrodku?:) Wyśle zapytanie na edussa@wp.p ok?
Oczywiście, czekam na email.
Pozdrawiam
Elżbiata
Studio Glorioza
A na ile gości jest mniej więcej ta sala weselna? i czy na tej sali co się jada to również się tańczy?Na zdjęciach nie mogłam się dopatrzeć
Do 100 osób. Ale lepiej na trochę mniej , bo będzie ścisk. Są 2 sale między którymi jest przesuwana ściana, więc na np. weselu te sale się łączą. Ale nie jest to typowa sala.

P.S. Nadal czekam na opinie...Może ktoś już ma doświadczenie współpracy z nimi?
Musze przyznać,że ładne miejsce dostałam nawet ofertę od nich na maila,ale ceny są trochę drogie zwłaszcza pokoje no i menu wydaje mi się skromne, chociaż przemyśle jeszcze
Moja znajoma robi tam w kwietniu, także wtedy mogę trochę podpytać, jeśli nie będzie za późno oczywiście. Narazie kontakt z nimi chwali sobie.
Nie, nie będzie za późno, będę czekała z niecierpliwością. A tym czasem - czy mogłabym, dostać kontakt do tej znajomej która w kwietniu robi tam wesele? Jeżeli to nie jest problem oczywiście
Dziewczyny (i chłopaki :) ) Please, może jeszcze ktoś coś słyszłał lub wie..
enjoy, i co, są już jakieś opinie?
podbijam
czekam na opinie :D
Przygotowywaliśmy tam oprawę na wczorajsze wesele. Nam współpracowało się z obsługą bardzo dobrze . Sam lokal też ok jeżeli salę konferencyjną przeznaczy się na taniec a na konsumcję salę przy barze.
Pozdrawiam
Elżbiata Dussa

image
image
image
jest tam bardzo ładnie, z fajniejszą osobą niz kierownik przy poszukiwaniu sali się nie spotkaliśmy, ALE liczą sobie dodatkowo jeśli wesele trwa dłużej niż 8 godzin i to nas odstraszyło bo były to duże kwoty - np przy weselu trwajacym od 17 do 1 wszystko ok, ale jesli goscie beda chcieli pobawic sie dluzej to przy 12 h juz wszystko drozeje o 40%, dla mnie to przegiecie
poza tym miejsce przepiekne, ale jak mowie dla kogos kto ma zdecydowanie malo ograniczony budzet...
Obsługa jest fatalna, słoma z butów to za mało powiedziane. Panie kelnerki mają rozpuszczone tłuste włosy i przewracają oczami jak tylko się je o coś prosi. Dodatkowo Hotel i restauracja to 2 inne firmy i to powoduje poważne kłopoty przy załatwianiu noclegów dla Gości weselnych. Najbardziej nieelastyczna obsługa z jaką się kiedykolwiek spotkałam.
Choć: widok rewelacyjny, pokoje ładne, sala czysta, jedzenie dobre, stoły ładnie przystrojone (w cenie), ceny bardzo przystępne (od 170 PLN/os, w tym wódka - 0,5 l na 4 osoby, pozostały alkohol we własnym zakresie).
Niestety obsługa pozostawia bardzo wiele do życzenia. Niemili, nieeleganccy, niekulturalni, nieelastyczni, nieżyczliwi. Robią wszystko z wielką łaską. Przykre, że w dniu własnego ślubu trzeba się użerać z obsługą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy noclegi tam dla gości a wesele gdzie indziej ;)

Ja jeśli chodzi o ceny negocjowałam (tj mój tata negocjował)

Wywalczył 57 zł za osobę dorosłą za dobę, i 23 zł za dziecko.( wg cennika za jedną dobę od osoby to ok 150 zł) W sumie wyszło 1800 zł za dwie doby dla gości przyjezdnych, plus gratis wywalczył tzw "studio" które normalnie jest dodatkowo płatne ;)

Jestem ciekawa jak ten hotel wygląda w środku i jak tam jest z obsługą.
Witam,
mam zamówione to miejsce na przyszły rok.
Niektóre wasze opinie mnie trochę zmartwiły, ale może wyciągną wnioski i poprawią się do przyszłego roku.
Mam pytanie czy para, która tam miała wesele skorzystała z usługi przepłynięcia motorówką z kościoła na wesele?Jak tak to jakie wrażenia??
Pozdrawiam
hej, ja organizowałam tam swoje wesele. Prawie wszystko wypadło dobrze, bo trzymaliśmy rękę na pulsie i jesteśmy asertywni, ale 3/4 obsługi jest do natychmiastowego zwolnienia. Mam nadzieje, że dyrekcja tego miejsca czasem przegląda to forum i wyciąga wnioski. Najgorzej jest w restauracji! Panie "damy dworu", robiące pod górę na każdym kroku, nieuprzejme, nieuczynne, niechlujne, zero kompetencji, a przewalają oczami jakby wszystko wiedziały najlepiej. Przede wszystkim są przeciwko klientowi, jakby to oni nam płacili za wyprawienie tam uroczystości, a nie my im. Najlepiej walczyć o zapis każdego szczegółu w umowie, włącznie z częstotliwością zmiany nakryć talerzy i sztućców, rozdawanych porcji mięsa i tortu podczas wesela (np. mój tata nie dostał dodatkowego dania w postaci szynki)! Żal, że w tak uroczym miejscu pracują ludzie, którzy się absolutnie nie nadają do takich zawodów, a nade wszystko do pracy z ludźmi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
uważam, że w tej opinii, jak również w jednej z powyższych (mam na myśli wypowiedź "nikary") zawarte są wierutne bzdury. Byłem w Galionie na weselu w czerwcu br. i podobało mi się ono tak bardzo, że postanowilem wyprawić tam w przyszłym roku własne. Obsługa restauracji była wówczas naprawdę życzliwa, uśmiechnięta, chętnie spełniała życzenia gości. Nie było z nią absolutnie żadnych problemów i pewnie nadal nie ma, bo z tego, co zdążyłem się zorientować, to ekipa od tamtej pory nie zmieniła się i ich charaktery chyba też nie. Stoły były naprawdę starannie i pięknie nakryte, serwetki mistrzowsko poskładane w wachlarze, sztućce i szkło dokladnie wypolerowane (zwracam na takie szczegóły uwagę, gdyż sam kiedyś pracowałem w gastronomii). Co do częstotliwości zmiany nakryć też nie mam zastrzeżeń - obsługa korzystając z okazji, że np. wszyscy goście są akurat na parkiecie, migiem zmieniała nakrycia. Zarzucanie braku profesjonalizmu jest wg mnie prostactwem - w czasie imprezy pogadałem z obsługą i usłyszałem, że niektóre panie mają wieloletnie doświadczenie w gastronomii, więc wiedzą co robią. Dekoracja stołów wykonana przez nie świadczy chyba o ich zdolnościach i fachu. W czasie przygotowań do wesela też nie było zgrzytów, od pary młodej wiem, iż obsługa bez "przewracania oczami" kierowala się jej wskazówkami. Co do rozdawania dodatkowych porcji mięsa i tortu - tam chyba panują zasady, iż goście sami podchodzą do osoby krojącej szynkę czy tort. Kelnerzy nie mają obowiązku biegania po sali i pytania każdego z osobna, czy życzy sobie dodatkowego dania. Pomijam zupełnie kwestię, że tak naprawdę, to para młoda powinna zajmować się krojeniem i dystrybucją tortu weselnego, więc nie wiem o co ten krzyk, skoro sami stworzyliście sobie problem, że ktos czegoś nie dostał.
I jeszcze jedno - może w przypadku niezadowolenia z jakości świadczonych usług należy rozmawiać z obsługą i kierownictwem obiektu, a nie smarować dyrdymały na ogolnodostepnych forach? Ale tak to zwykle bywa, że każdy jest odważny przed monitorem w domowym zaciszu, a tchórzliwy w kontaktach twarzą w twarz.

Niezadowolonym życzę więcej spontaniczności i wyluzowania na nowej drodze zycia ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry