Widok
Hotel "Haffner" a chata góralska "Harnaś"
Witam, czy macie lub może znacie jakieś opinie o hotelu "Haffner" i chacie góralskiej "Harnaś". Jak na razie spotkałem sie z nieprzychylnymi opiniami o chacie góralskiej-nie wiem czy to prawda. Doradzcie w dokonaniu wyboru. Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie byłam tam na weselu, tylko na jakiejś innej imprezie i absolutnie nic mi się nie pdobało - od jedzenia, przez obsługę do wystroju (mam na myśli nakrycia, serwetki, kwiaty - nie ogólny wygląda knajpy, bo zakładam, że jak już ktoś wybiera, to lubi ten styl).
Bardzo trudno jest porównać chate w przaśnym stylu do eksluzywnego hotelu, bo to diametralnie różne style. Ja bez cienia wątpliwości wybrałabym Haffnera.
Bardzo trudno jest porównać chate w przaśnym stylu do eksluzywnego hotelu, bo to diametralnie różne style. Ja bez cienia wątpliwości wybrałabym Haffnera.
Był po protu przerost formy nad treścią, osobna sala do tańczenia (tj. tak jak jakby, tj. niby jedna, ale osobno), jedzenie niedobre, źle przygotowane, np. kaczka, ocena nie tylko moja, ale też rodzicow młodych i innych, już nie pamietam, ale były to najgorsze wesela, na ktorych byłam. A w harnsiu na prawdę jest ok, ale róbcie jak chcecie.
goska napisał(a):
> Był po protu przerost formy nad treścią, osobna sala do
> tańczenia (tj. tak jak jakby, tj. niby jedna, ale osobno),
> jedzenie niedobre, źle przygotowane, np. kaczka, ocena nie
> tylko moja, ale też rodzicow młodych i innych, już nie
> pamietam, ale były to najgorsze wesela, na ktorych byłam. A w
> harnsiu na prawdę jest ok, ale róbcie jak chcecie.
W tym momencie rodzi sie problem-czesc osob uwaza, ze Harnas jest dobry a juz bylem przekonany do Haffnera
> Był po protu przerost formy nad treścią, osobna sala do
> tańczenia (tj. tak jak jakby, tj. niby jedna, ale osobno),
> jedzenie niedobre, źle przygotowane, np. kaczka, ocena nie
> tylko moja, ale też rodzicow młodych i innych, już nie
> pamietam, ale były to najgorsze wesela, na ktorych byłam. A w
> harnsiu na prawdę jest ok, ale róbcie jak chcecie.
W tym momencie rodzi sie problem-czesc osob uwaza, ze Harnas jest dobry a juz bylem przekonany do Haffnera
Myslę, że to bardzo zalezy od osobistych upodobań i preferencji. Ja np. nie bardzo rozumiem, co znaczy "za sztywno", bo stosunkowo czesto chodze do restauracji, również tych wykwintniejszych, i jesli stoły są perfekcyjne zastawione a kelenerzy dobrze wyszkoleni to czuje sie dobrze potraktowana, a nie ośmielona i taka forma to dla mnie wymagany standard, a nie żaden przerost nad treścią. Nie bardzo wiem, jakim cudem można tańczyć w oddzielnej sali, skor są one łączone w jedno? Ja gdybym np. przyjechała z innego miasta i nie wiedziała co to Harnaś, dajmy na to mocno wyelegantowana, mogłabym się nieco zirytować - głównie tymi koszmarnymi ławami. Ale to jest bardzo osobista kwestia - rozważ po prostu w jakiego rodzaju knajpach Ty się lepiej czujesz i w jakich - najprawdopodobniej - Twoi goście. Dla mnie Harnaś w ogóle do pięt nie dorasta Haffnerowi i jesli chodzi o obiektywny standard to nie ma dyskusji, ale gdybym miała przypuszczenie, że mogę się tam źle poczuć, ja lub istotna cześc gości - wybrałabym Harnasia.
Poziom kulinarny jest sprawą dyskusyjną. Niestety w wiekszości lokali w przypadku imprezy na dużo osób poziom kuchni bardzo spada. Jak można dowiedzieć się z tego forum dotyczy to nawet bardzo znamienitych lokali jak Hotel Opera czy Oliwski Dwór. Więc być może jest tak i w Haffnerze. Natomiast w Harnasiu na imprezie jedzenie było tak niesmaczne i nieapetyczne, że nawet nie chciało sie go spróbować - i też nie wiem, czy to jednorazowa wpadka, czy norma.
Poziom kulinarny jest sprawą dyskusyjną. Niestety w wiekszości lokali w przypadku imprezy na dużo osób poziom kuchni bardzo spada. Jak można dowiedzieć się z tego forum dotyczy to nawet bardzo znamienitych lokali jak Hotel Opera czy Oliwski Dwór. Więc być może jest tak i w Haffnerze. Natomiast w Harnasiu na imprezie jedzenie było tak niesmaczne i nieapetyczne, że nawet nie chciało sie go spróbować - i też nie wiem, czy to jednorazowa wpadka, czy norma.
alice13 napisał(a):
> Goska, napisz mi prosze o jakie osobne sale Ci chodziło w
> Haffnerze? Z tego co wiem jest tam jedna duza sala i to
> wszystko...?
Z tego co ja bylem i widzialem sa to trzy sale (konferencyjne), ktore przez demontaz scianek mozna w bardzo latwy sposob polaczyc. Taka jedna laczona z trzech sala moze pomiescic 250 osob. Kazda sala ma swoja nazwe i tak: Gdynia, Sopot i Gdansk
> Goska, napisz mi prosze o jakie osobne sale Ci chodziło w
> Haffnerze? Z tego co wiem jest tam jedna duza sala i to
> wszystko...?
Z tego co ja bylem i widzialem sa to trzy sale (konferencyjne), ktore przez demontaz scianek mozna w bardzo latwy sposob polaczyc. Taka jedna laczona z trzech sala moze pomiescic 250 osob. Kazda sala ma swoja nazwe i tak: Gdynia, Sopot i Gdansk
Byłam w haffnerze i ze względu na wesele i słuzbowo. moje odczucia na temat Haffnera sa nastepujące: Holet jest ślicznie urządzony ale panują tam zasady mafijne ( ze względu na układy i osobowości tam przychodzące), jeżeli chodzi o wesele jest tragcznie drogo i mało jedzenia!
nie pilnują zasad obowiązujących w hotelach i restauracjach np. do Hotelu gdynia do restauracji nie wejdzie tobie żadna osobowa z zewnątrz, jeżeli już ktoś musi wejść to musi pokazać badania sanepidowskie itp. nie ma łatwo i tu duży PLUS, a do Haffnera ja weszłam z dworu i w butach i kurtce i mogłabym wrzucić coś do gara i nie wiem czy ktoś by zauważył !!!!
nie pilnują zasad obowiązujących w hotelach i restauracjach np. do Hotelu gdynia do restauracji nie wejdzie tobie żadna osobowa z zewnątrz, jeżeli już ktoś musi wejść to musi pokazać badania sanepidowskie itp. nie ma łatwo i tu duży PLUS, a do Haffnera ja weszłam z dworu i w butach i kurtce i mogłabym wrzucić coś do gara i nie wiem czy ktoś by zauważył !!!!
nie jestem z gdyni.
Własnie wiem ze nie ma sal idealnych. Oglądalismy wiele i zawsze cos nie grało. villa Eva, nadmorski, Dwór Oliwski, Rezydent,
Staneło na Haffnerze, gdyz wydaje mi sie ze ma tych wad najmniej...
Na + jest lokalizacja, profesjonalna obsługa, dobr jedzenie(przynajmniej jak przychodzisz na obiad indywidualnie). Sala konferencyjna jest na -, ale wszystkiego miec nie mozna. poza tym czas nas goni nieubłaganie i trzeba sie juz decydowac ostatecznie. A Ty gdzie wybrałaś, rodizio jezeli dobrze zrozumiałam?
Własnie wiem ze nie ma sal idealnych. Oglądalismy wiele i zawsze cos nie grało. villa Eva, nadmorski, Dwór Oliwski, Rezydent,
Staneło na Haffnerze, gdyz wydaje mi sie ze ma tych wad najmniej...
Na + jest lokalizacja, profesjonalna obsługa, dobr jedzenie(przynajmniej jak przychodzisz na obiad indywidualnie). Sala konferencyjna jest na -, ale wszystkiego miec nie mozna. poza tym czas nas goni nieubłaganie i trzeba sie juz decydowac ostatecznie. A Ty gdzie wybrałaś, rodizio jezeli dobrze zrozumiałam?
tak! ja mam Rodizo ale ze względu na to, że jestem z gdyni i odchodzą mi inne koszty. w sopocie tez byłam w Krzywym Domu na górze. Restauracja nazywa się Sopocka Scena Artystyczna - Classic Sopot, Boh. Monte Cassino 53 (Krzywy Dom, II p.) ale zrezygnowałam z tego. Fat Faktem obiekt jest fajny i przestrzenny ale zbyt wygórowane ceny. zastanawiałam się też nad Grandem bo moja kuzynka miała tam ale teraz jest remont i kurde pewnie ceny tez podniosą!
Ale jeżeli zdecyduje się juz na Haffnera to poroś obsługę, żeby pozwolili tobie przyjść wczesniej na inne wesele to sobie zobaczysz! Bo ciężko samej taką decyzję podjąć
Ale jeżeli zdecyduje się juz na Haffnera to poroś obsługę, żeby pozwolili tobie przyjść wczesniej na inne wesele to sobie zobaczysz! Bo ciężko samej taką decyzję podjąć
W KRZYWYM DOMU SALA pomieści około 200 osób no może przesadziłam ale 150-180 napewno. jest wielka!
największym problemem są ceny np. menu jest w miarę jak wszędzie ale alkoholu nie można swojego wnosić!!!!!!!! za dekorowanie sali +1500 zł i jeszcze tam inne koszty. także nie idą w stronę klienta ale jak mówi moja mam Sopot rządzi się swoimi prawami!
największym problemem są ceny np. menu jest w miarę jak wszędzie ale alkoholu nie można swojego wnosić!!!!!!!! za dekorowanie sali +1500 zł i jeszcze tam inne koszty. także nie idą w stronę klienta ale jak mówi moja mam Sopot rządzi się swoimi prawami!
Jeżeli przeważyły argumenty za Haffnerem, to nie szukaj dalej. Każde miejsce ma wady i zalety, a Haffner na pewno będzie trzymał poziom. Zupełnie się nie zgadzam ze sztywniactwem - nigdzie nie ma tak przyjacielskiej, ale niespoufalającej się obsługi jak tam. Sądząc po poziomie deserów, tort weselny będzie wyśmienity. Będziesz gdzie miała położyć gości, a rano - relaks w basenie. Nie sądzę tez żeby mieli jakąś poważna wpadkę z menu. Każdy ma inną wizję wesela i definicję "elegancji", więc kieruj się tym co Tobie odpowiada. Szukając coraz nowych miejsc będziesz miał mętlik w głowie i stracisz więcej nerwów.
Magduś, nie wiem skąd masz informacje o cenach na wesele w Haffnerze, bo wg. mnie są w 100% konkurencyjne i to o wiele lepsze niż np. estragon czy właśnie rodizio. Poza tym część, w której mieszczą się sale konferencyjne można zamknąć i nikt tam absolutnie nie wejdzie. Poza tym wydaje mi się, że kuchnię i cukiernika mają po prostu rewelacyjną!!
alice13 napisał(a):
> iro, ja to wiem, poniewaz oglądałam te sale parę razy. Nie wiem
> skąd goska wzieła swój opis bo nijak mi to nie pasuje do wnętrz
> Haffnera
> I jak decydujesz sie na salę w Haffnerze, cz na Harnasia?:)
szczerze Ci odpowiem, ze caly czas mysle nad wyborem sali, ale chyba zdecyduje sie na Haffnera- w kazdym razie jak dokonam wyboru to Was poinformuje.
Pozdrawiam serdecznie
> iro, ja to wiem, poniewaz oglądałam te sale parę razy. Nie wiem
> skąd goska wzieła swój opis bo nijak mi to nie pasuje do wnętrz
> Haffnera
> I jak decydujesz sie na salę w Haffnerze, cz na Harnasia?:)
szczerze Ci odpowiem, ze caly czas mysle nad wyborem sali, ale chyba zdecyduje sie na Haffnera- w kazdym razie jak dokonam wyboru to Was poinformuje.
Pozdrawiam serdecznie
martatymi napisał(a):
> Czy macie może jakieś zdjęcia z tego hotelu, bo na ich stronie
> nie ma zadnych fotek z wesela. I przede wszystkim na ile osób
> robią wesela>
> Pozdrawiam
>
>
Jak trzy sale połaczysz mozesz w Haffnerze pomiescic 250 osob, a jesli chodzi fotki to posiadam pare (niestety tylko jedna mam z wewnatrz hotelu gdyz nie pozwalaja robic fotek) zdjec. Pozdrawiam
> Czy macie może jakieś zdjęcia z tego hotelu, bo na ich stronie
> nie ma zadnych fotek z wesela. I przede wszystkim na ile osób
> robią wesela>
> Pozdrawiam
>
>
Jak trzy sale połaczysz mozesz w Haffnerze pomiescic 250 osob, a jesli chodzi fotki to posiadam pare (niestety tylko jedna mam z wewnatrz hotelu gdyz nie pozwalaja robic fotek) zdjec. Pozdrawiam