Widok

Hotel "Haffner" a chata góralska "Harnaś"

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, czy macie lub może znacie jakieś opinie o hotelu "Haffner" i chacie góralskiej "Harnaś". Jak na razie spotkałem sie z nieprzychylnymi opiniami o chacie góralskiej-nie wiem czy to prawda. Doradzcie w dokonaniu wyboru. Z góry dziękuję
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie byłam tam na weselu, tylko na jakiejś innej imprezie i absolutnie nic mi się nie pdobało - od jedzenia, przez obsługę do wystroju (mam na myśli nakrycia, serwetki, kwiaty - nie ogólny wygląda knajpy, bo zakładam, że jak już ktoś wybiera, to lubi ten styl).
Bardzo trudno jest porównać chate w przaśnym stylu do eksluzywnego hotelu, bo to diametralnie różne style. Ja bez cienia wątpliwości wybrałabym Haffnera.
WIESZ, te lokale są bardzo różne. Zależy czy myślisz o eleganckim weselu czy w swoiskim stylu. Harnaś jest dobry na swojską imprezę przy zespole.
Myślę raczej o eleganckim weselu, tylko się zastanawiam czy nie będzie za "sztywno" - wiecie co mam na myśli.
W Harnasiu to nawet ciężko usiąśc w eleganckim stroju, bo zniszczysz suknię/zaciągniesz pończochy itp. To nie jest zły lokal, ale moim zdaniem zdecydowanie na opcję dżinsy i piwo, a nie suknia i szampan.
A ja byłam i tu, i tu na weselu i wybrałabym harnasia. W Hafnerze było za sztywno, niestety inni goscie też podzielali tę opinię. Jedzenie bez rewelacji, ogolnie kiepsko, na innym, weselu też było podobnie. Pozdrawiam
Goska
goska, a co jeszcze było nie tak w Haffnerze????

image
jezeli myslisz o eleganckim weselu to nie decyduj sie na Harnasia. Harnas jest dobry na obiad z rodzinka lub znajomymi, lecz nie niedzielny(nawet). Haffner tez ma swoje minusy, ale nie musi byc tam sztywno wszystko zalezy od wystroju, obsługi i atmosfery która panuje wsród zaproszonych gosci...
dzieki sliczne za wypowiedzi-z minusów o Hotelu "Haffner" moglibyscie jakies wymienic??
Pozdrawiam
absolutnie jedyny - mało stylowa sala, zapraszam zresztą do wątku o oliwskim dworze, dowiesz się więcej. poza tym same plusy.
Jeden, jedyny minus to sala mało weselna, konferencyjna. Dlatego jeszcze nie podjęlismy decyzji. Reszta bez zarzutów
Był po protu przerost formy nad treścią, osobna sala do tańczenia (tj. tak jak jakby, tj. niby jedna, ale osobno), jedzenie niedobre, źle przygotowane, np. kaczka, ocena nie tylko moja, ale też rodzicow młodych i innych, już nie pamietam, ale były to najgorsze wesela, na ktorych byłam. A w harnsiu na prawdę jest ok, ale róbcie jak chcecie.
goska napisał(a):

> Był po protu przerost formy nad treścią, osobna sala do
> tańczenia (tj. tak jak jakby, tj. niby jedna, ale osobno),
> jedzenie niedobre, źle przygotowane, np. kaczka, ocena nie
> tylko moja, ale też rodzicow młodych i innych, już nie
> pamietam, ale były to najgorsze wesela, na ktorych byłam. A w
> harnsiu na prawdę jest ok, ale róbcie jak chcecie.

W tym momencie rodzi sie problem-czesc osob uwaza, ze Harnas jest dobry a juz bylem przekonany do Haffnera
Myslę, że to bardzo zalezy od osobistych upodobań i preferencji. Ja np. nie bardzo rozumiem, co znaczy "za sztywno", bo stosunkowo czesto chodze do restauracji, również tych wykwintniejszych, i jesli stoły są perfekcyjne zastawione a kelenerzy dobrze wyszkoleni to czuje sie dobrze potraktowana, a nie ośmielona i taka forma to dla mnie wymagany standard, a nie żaden przerost nad treścią. Nie bardzo wiem, jakim cudem można tańczyć w oddzielnej sali, skor są one łączone w jedno? Ja gdybym np. przyjechała z innego miasta i nie wiedziała co to Harnaś, dajmy na to mocno wyelegantowana, mogłabym się nieco zirytować - głównie tymi koszmarnymi ławami. Ale to jest bardzo osobista kwestia - rozważ po prostu w jakiego rodzaju knajpach Ty się lepiej czujesz i w jakich - najprawdopodobniej - Twoi goście. Dla mnie Harnaś w ogóle do pięt nie dorasta Haffnerowi i jesli chodzi o obiektywny standard to nie ma dyskusji, ale gdybym miała przypuszczenie, że mogę się tam źle poczuć, ja lub istotna cześc gości - wybrałabym Harnasia.
Poziom kulinarny jest sprawą dyskusyjną. Niestety w wiekszości lokali w przypadku imprezy na dużo osób poziom kuchni bardzo spada. Jak można dowiedzieć się z tego forum dotyczy to nawet bardzo znamienitych lokali jak Hotel Opera czy Oliwski Dwór. Więc być może jest tak i w Haffnerze. Natomiast w Harnasiu na imprezie jedzenie było tak niesmaczne i nieapetyczne, że nawet nie chciało sie go spróbować - i też nie wiem, czy to jednorazowa wpadka, czy norma.
Goska, napisz mi prosze o jakie osobne sale Ci chodziło w Haffnerze? Z tego co wiem jest tam jedna duza sala i to wszystko...?
alice13 napisał(a):

> Goska, napisz mi prosze o jakie osobne sale Ci chodziło w
> Haffnerze? Z tego co wiem jest tam jedna duza sala i to
> wszystko...?

Z tego co ja bylem i widzialem sa to trzy sale (konferencyjne), ktore przez demontaz scianek mozna w bardzo latwy sposob polaczyc. Taka jedna laczona z trzech sala moze pomiescic 250 osob. Kazda sala ma swoja nazwe i tak: Gdynia, Sopot i Gdansk
iro, ja to wiem, poniewaz oglądałam te sale parę razy. Nie wiem skąd goska wzieła swój opis bo nijak mi to nie pasuje do wnętrz Haffnera
I jak decydujesz sie na salę w Haffnerze, cz na Harnasia?:)
NIE POLECAM HAFFNERA!
Dlaczego?
Byłam w haffnerze i ze względu na wesele i słuzbowo. moje odczucia na temat Haffnera sa nastepujące: Holet jest ślicznie urządzony ale panują tam zasady mafijne ( ze względu na układy i osobowości tam przychodzące), jeżeli chodzi o wesele jest tragcznie drogo i mało jedzenia!
nie pilnują zasad obowiązujących w hotelach i restauracjach np. do Hotelu gdynia do restauracji nie wejdzie tobie żadna osobowa z zewnątrz, jeżeli już ktoś musi wejść to musi pokazać badania sanepidowskie itp. nie ma łatwo i tu duży PLUS, a do Haffnera ja weszłam z dworu i w butach i kurtce i mogłabym wrzucić coś do gara i nie wiem czy ktoś by zauważył !!!!
Mysle ze ceny sa porównywalne z innymi 4* obiektami. Co to znaczy malo jedzenia, nie najadłas sie Ty jako kobieta, czy moze mężczyżni:) Trochę mnie zmartwiłaś:(
ja to się najadłam bedąc u mojej znajomej na weselu tam ale goście nie byli zbyt zadowoleni ale to była tylko jedna taka moja impreza w tym hotelu wiec nie wypowadam się zbytnio! a co zarezerwowałas tam salę???
tak! ale jeszcze be zaliczki...
aha ! to radzę ci jeszcze przemyśl dobrze! ja swoją salę szukałam ponad dobrze pół roku! wszędzie byłam, zrobiłam wywiad ale i tak nie jestem zbyt mocno zadwowlona ale cóż... nie ma miejsc idealnych! a skąd jestes z Sopotu może?
nie jestem z gdyni.
Własnie wiem ze nie ma sal idealnych. Oglądalismy wiele i zawsze cos nie grało. villa Eva, nadmorski, Dwór Oliwski, Rezydent,
Staneło na Haffnerze, gdyz wydaje mi sie ze ma tych wad najmniej...
Na + jest lokalizacja, profesjonalna obsługa, dobr jedzenie(przynajmniej jak przychodzisz na obiad indywidualnie). Sala konferencyjna jest na -, ale wszystkiego miec nie mozna. poza tym czas nas goni nieubłaganie i trzeba sie juz decydowac ostatecznie. A Ty gdzie wybrałaś, rodizio jezeli dobrze zrozumiałam?
tak! ja mam Rodizo ale ze względu na to, że jestem z gdyni i odchodzą mi inne koszty. w sopocie tez byłam w Krzywym Domu na górze. Restauracja nazywa się Sopocka Scena Artystyczna - Classic Sopot, Boh. Monte Cassino 53 (Krzywy Dom, II p.) ale zrezygnowałam z tego. Fat Faktem obiekt jest fajny i przestrzenny ale zbyt wygórowane ceny. zastanawiałam się też nad Grandem bo moja kuzynka miała tam ale teraz jest remont i kurde pewnie ceny tez podniosą!
Ale jeżeli zdecyduje się juz na Haffnera to poroś obsługę, żeby pozwolili tobie przyjść wczesniej na inne wesele to sobie zobaczysz! Bo ciężko samej taką decyzję podjąć
Krzywy dom, a jakie tam sa ceny? mniej wiecej?
moze jeszcze tam zajrzymy/ Czy sala jest duza, pomiesci 70 os?
Własnie nie mają teraz żadnych wesel w styczniu, w Haffnerze widziałam tylko zdjęcia z sylwestra 2005/2006 i z wesela zeszłorocznego
W KRZYWYM DOMU SALA pomieści około 200 osób no może przesadziłam ale 150-180 napewno. jest wielka!
największym problemem są ceny np. menu jest w miarę jak wszędzie ale alkoholu nie można swojego wnosić!!!!!!!! za dekorowanie sali +1500 zł i jeszcze tam inne koszty. także nie idą w stronę klienta ale jak mówi moja mam Sopot rządzi się swoimi prawami!
Przeczytałam opinię z sylwestra w krzywym domu - mierne:( Poza tym 70 osób utonełoby w tak wielkie sali...
Znasz jeszcze jakies miejsca które brałas pod uwagę?;)
w sopocie raczej nie ale POLECAM DOM WESELNY ESTRAGON!
Tam juz nie ma terminów, poza tym tez go niestety krytykują w wątkach na forum. A Ty byłas tam osobiscie?
byłam i nigdzie indziej mnie tak ciepło i miło nie przywitał!
Jeżeli przeważyły argumenty za Haffnerem, to nie szukaj dalej. Każde miejsce ma wady i zalety, a Haffner na pewno będzie trzymał poziom. Zupełnie się nie zgadzam ze sztywniactwem - nigdzie nie ma tak przyjacielskiej, ale niespoufalającej się obsługi jak tam. Sądząc po poziomie deserów, tort weselny będzie wyśmienity. Będziesz gdzie miała położyć gości, a rano - relaks w basenie. Nie sądzę tez żeby mieli jakąś poważna wpadkę z menu. Każdy ma inną wizję wesela i definicję "elegancji", więc kieruj się tym co Tobie odpowiada. Szukając coraz nowych miejsc będziesz miał mętlik w głowie i stracisz więcej nerwów.
moze masz rację..:) dzis jadę ostatecznie rzucic okiem na salę a w weekend chcemy podjąć decyzję
Magduś, nie wiem skąd masz informacje o cenach na wesele w Haffnerze, bo wg. mnie są w 100% konkurencyjne i to o wiele lepsze niż np. estragon czy właśnie rodizio. Poza tym część, w której mieszczą się sale konferencyjne można zamknąć i nikt tam absolutnie nie wejdzie. Poza tym wydaje mi się, że kuchnię i cukiernika mają po prostu rewelacyjną!!

image
Myszka, czy robisz moze w Haffnerze?
nom ! bardzo ładnie! masz racje ! jak coś po raz pierwszy wpadnie nam w oko to się tego trzymamjmy! zawsze bedzie jakieś za i przeciw ale to my mamy byc zadowoleni nie?
nie wiem jak w hafnerze wygląda sprawa z ciastami. jeżeli chodzi o menu to dostała takie od 180 w górę! nic tańszego! cieżko mi sie wypowiadać naprawdę ja tylko mówie co dostałam nic nie wymyślam! może każdy dostaje inaczej nie wiem
my dostaliśmy od 130 zł
alice13 napisał(a):

> iro, ja to wiem, poniewaz oglądałam te sale parę razy. Nie wiem
> skąd goska wzieła swój opis bo nijak mi to nie pasuje do wnętrz
> Haffnera
> I jak decydujesz sie na salę w Haffnerze, cz na Harnasia?:)

szczerze Ci odpowiem, ze caly czas mysle nad wyborem sali, ale chyba zdecyduje sie na Haffnera- w kazdym razie jak dokonam wyboru to Was poinformuje.
Pozdrawiam serdecznie
alice13 napisał(a):

> moze masz rację..:) dzis jadę ostatecznie rzucic okiem na salę
> a w weekend chcemy podjąć decyzję

A kiedy macie termin wesela. My mamy w czerwcu
Ja juz zdecydowałam wczoraj Haffner, i jakos czuje juz taką ulgę:)
my wrzesień.
Widzę ze u Was spokojnie. Termin na czerwiec a dopiero salę wybieracie. To mnie uspokoiło bo myslałam ze jestem daleko w tyle
Powodzenia:)iro napisał(a):

>
Czy macie może jakieś zdjęcia z tego hotelu, bo na ich stronie nie ma zadnych fotek z wesela. I przede wszystkim na ile osób robią wesela>
Pozdrawiam

image
do 120 osób , moze wiecej, ale nie pamiętam. Tam są trzy sale łączone w jedną dużą w zależności od liczby gości
to fajnie! a jakie bierzesz menu? i kiedy masz ten twój piękny dzień??
Menu jeszcze nie dopracowane do konca, ale koszt ok 140zł- 150 zł/os bez napojów i tortu. Miesiąc wrzesień:)
martatymi napisał(a):

> Czy macie może jakieś zdjęcia z tego hotelu, bo na ich stronie
> nie ma zadnych fotek z wesela. I przede wszystkim na ile osób
> robią wesela>
> Pozdrawiam
>
>

Jak trzy sale połaczysz mozesz w Haffnerze pomiescic 250 osob, a jesli chodzi fotki to posiadam pare (niestety tylko jedna mam z wewnatrz hotelu gdyz nie pozwalaja robic fotek) zdjec. Pozdrawiam
Alice my po negocjacjach zeszliśmy do 150 z napojami i tortem, przy naprawę bohatym menu.
nale napisał(a):

> Alice my po negocjacjach zeszliśmy do 150 z napojami i tortem,
> przy naprawę bohatym menu.

A czy moglabys przeslac mi menu do wgladu to za 150 zl.?? A co z alkoholem-czy mozna wniesc swoj wlasny??
nale napisał(a):

> Alice my po negocjacjach zeszliśmy do 150 z napojami i tortem,
> przy naprawę bohatym menu.
Ale my jeszcze jesteśmy przed negocjacjami:), wiec cena ulegnie zmianie
A czy urzadzacie poprawiny??
my nie
wyślę Ci maila. można kolorowe alkohole, nie mozna wódki i wina - a te akurat mają drogo nawet po targach. ale za to menu jest w konkurencyjnej cenie wiec i tak wychodzi na plus
nale napisał(a):

> wyślę Ci maila. można kolorowe alkohole, nie mozna wódki i wina
> - a te akurat mają drogo nawet po targach. ale za to menu jest
> w konkurencyjnej cenie wiec i tak wychodzi na plus

Dzieki sliczne-przy moich obliczeniach wlaczajac ich alkohol wyjdzie na osobe ok. 200 zl.
to forum nawala i nie mogę otowrzyć Twojego profilu i sprawdzić maila, podaj mi go proszę
nale napisał(a):

> to forum nawala i nie mogę otowrzyć Twojego profilu i sprawdzić
> maila, podaj mi go proszę

moj mail to: asgaard@poczta.onet.pl
alice daj mi swojego maila to mogę Tobie parę rzeczy napisać :)

image

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry