Widok

Hotel "Haffner" a chata góralska "Harnaś"

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, czy macie lub może znacie jakieś opinie o hotelu "Haffner" i chacie góralskiej "Harnaś". Jak na razie spotkałem sie z nieprzychylnymi opiniami o chacie góralskiej-nie wiem czy to prawda. Doradzcie w dokonaniu wyboru. Z góry dziękuję
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem jak w hafnerze wygląda sprawa z ciastami. jeżeli chodzi o menu to dostała takie od 180 w górę! nic tańszego! cieżko mi sie wypowiadać naprawdę ja tylko mówie co dostałam nic nie wymyślam! może każdy dostaje inaczej nie wiem
nom ! bardzo ładnie! masz racje ! jak coś po raz pierwszy wpadnie nam w oko to się tego trzymamjmy! zawsze bedzie jakieś za i przeciw ale to my mamy byc zadowoleni nie?
Myszka, czy robisz moze w Haffnerze?
Magduś, nie wiem skąd masz informacje o cenach na wesele w Haffnerze, bo wg. mnie są w 100% konkurencyjne i to o wiele lepsze niż np. estragon czy właśnie rodizio. Poza tym część, w której mieszczą się sale konferencyjne można zamknąć i nikt tam absolutnie nie wejdzie. Poza tym wydaje mi się, że kuchnię i cukiernika mają po prostu rewelacyjną!!

moze masz rację..:) dzis jadę ostatecznie rzucic okiem na salę a w weekend chcemy podjąć decyzję
Jeżeli przeważyły argumenty za Haffnerem, to nie szukaj dalej. Każde miejsce ma wady i zalety, a Haffner na pewno będzie trzymał poziom. Zupełnie się nie zgadzam ze sztywniactwem - nigdzie nie ma tak przyjacielskiej, ale niespoufalającej się obsługi jak tam. Sądząc po poziomie deserów, tort weselny będzie wyśmienity. Będziesz gdzie miała położyć gości, a rano - relaks w basenie. Nie sądzę tez żeby mieli jakąś poważna wpadkę z menu. Każdy ma inną wizję wesela i definicję "elegancji", więc kieruj się tym co Tobie odpowiada. Szukając coraz nowych miejsc będziesz miał mętlik w głowie i stracisz więcej nerwów.
byłam i nigdzie indziej mnie tak ciepło i miło nie przywitał!
Tam juz nie ma terminów, poza tym tez go niestety krytykują w wątkach na forum. A Ty byłas tam osobiscie?
w sopocie raczej nie ale POLECAM DOM WESELNY ESTRAGON!
Przeczytałam opinię z sylwestra w krzywym domu - mierne:( Poza tym 70 osób utonełoby w tak wielkie sali...
Znasz jeszcze jakies miejsca które brałas pod uwagę?;)
W KRZYWYM DOMU SALA pomieści około 200 osób no może przesadziłam ale 150-180 napewno. jest wielka!
największym problemem są ceny np. menu jest w miarę jak wszędzie ale alkoholu nie można swojego wnosić!!!!!!!! za dekorowanie sali +1500 zł i jeszcze tam inne koszty. także nie idą w stronę klienta ale jak mówi moja mam Sopot rządzi się swoimi prawami!
Krzywy dom, a jakie tam sa ceny? mniej wiecej?
moze jeszcze tam zajrzymy/ Czy sala jest duza, pomiesci 70 os?
Własnie nie mają teraz żadnych wesel w styczniu, w Haffnerze widziałam tylko zdjęcia z sylwestra 2005/2006 i z wesela zeszłorocznego
tak! ja mam Rodizo ale ze względu na to, że jestem z gdyni i odchodzą mi inne koszty. w sopocie tez byłam w Krzywym Domu na górze. Restauracja nazywa się Sopocka Scena Artystyczna - Classic Sopot, Boh. Monte Cassino 53 (Krzywy Dom, II p.) ale zrezygnowałam z tego. Fat Faktem obiekt jest fajny i przestrzenny ale zbyt wygórowane ceny. zastanawiałam się też nad Grandem bo moja kuzynka miała tam ale teraz jest remont i kurde pewnie ceny tez podniosą!
Ale jeżeli zdecyduje się juz na Haffnera to poroś obsługę, żeby pozwolili tobie przyjść wczesniej na inne wesele to sobie zobaczysz! Bo ciężko samej taką decyzję podjąć
nie jestem z gdyni.
Własnie wiem ze nie ma sal idealnych. Oglądalismy wiele i zawsze cos nie grało. villa Eva, nadmorski, Dwór Oliwski, Rezydent,
Staneło na Haffnerze, gdyz wydaje mi sie ze ma tych wad najmniej...
Na + jest lokalizacja, profesjonalna obsługa, dobr jedzenie(przynajmniej jak przychodzisz na obiad indywidualnie). Sala konferencyjna jest na -, ale wszystkiego miec nie mozna. poza tym czas nas goni nieubłaganie i trzeba sie juz decydowac ostatecznie. A Ty gdzie wybrałaś, rodizio jezeli dobrze zrozumiałam?
aha ! to radzę ci jeszcze przemyśl dobrze! ja swoją salę szukałam ponad dobrze pół roku! wszędzie byłam, zrobiłam wywiad ale i tak nie jestem zbyt mocno zadwowlona ale cóż... nie ma miejsc idealnych! a skąd jestes z Sopotu może?
tak! ale jeszcze be zaliczki...
ja to się najadłam bedąc u mojej znajomej na weselu tam ale goście nie byli zbyt zadowoleni ale to była tylko jedna taka moja impreza w tym hotelu wiec nie wypowadam się zbytnio! a co zarezerwowałas tam salę???
Mysle ze ceny sa porównywalne z innymi 4* obiektami. Co to znaczy malo jedzenia, nie najadłas sie Ty jako kobieta, czy moze mężczyżni:) Trochę mnie zmartwiłaś:(
Byłam w haffnerze i ze względu na wesele i słuzbowo. moje odczucia na temat Haffnera sa nastepujące: Holet jest ślicznie urządzony ale panują tam zasady mafijne ( ze względu na układy i osobowości tam przychodzące), jeżeli chodzi o wesele jest tragcznie drogo i mało jedzenia!
nie pilnują zasad obowiązujących w hotelach i restauracjach np. do Hotelu gdynia do restauracji nie wejdzie tobie żadna osobowa z zewnątrz, jeżeli już ktoś musi wejść to musi pokazać badania sanepidowskie itp. nie ma łatwo i tu duży PLUS, a do Haffnera ja weszłam z dworu i w butach i kurtce i mogłabym wrzucić coś do gara i nie wiem czy ktoś by zauważył !!!!
Dlaczego?
do góry