Widok
Powiem szczerze, wystrój bardzo piękny zarówno sali jak i stołow. Jedzenie smaczne i pięknie udekorowane...Ale podstawowy błąd, to taki,że cały czas dbają o ładny wygląd stołów...co oznacza,ze jedzenie bardzo szybko znika...Byłam tam na weselu, było super, ale mój mąż i koledzy chodzili głodni...
Kto ma zamiar coś zjeść, musi strzec talerza..., bo gdy tylko pójdzie chociaż raz zatańczyć talerz znika...
Ale poza tym O.K.....
Kto ma zamiar coś zjeść, musi strzec talerza..., bo gdy tylko pójdzie chociaż raz zatańczyć talerz znika...
Ale poza tym O.K.....
Temat Hotelu Murat był już poruszany na forum. Ja miałam tam wesele ponad rok temu i było super.Ponadto bawiłam się tam także później na weselu, na innej sali i tez było ok..Co do jedzenia to ustala się menu w/g własnego pomysłu, lub korzysta się z gotowych. Dużo wcześniej my dostaliśmy listę potraw, całych zestawów i było w czym wybierać. Jedzenie w tym hotelu jest smaczne, ładnie podane, kelnerzy są w porządku, dbają by niczego nie zabrakło na stole.
Moze byl poruszany na forum wiecej niz 180 dni temu, bo nic nie znajduje niestety :(. Czyli nie ma jakis potraw, ktore sa nieciekawe? Nas bedzie interesowala sala witrazowa, bo tam moze byc wicej niz 60 osob, na tej mialas? A jest jakies miejsce gdzie mozna schowac alkohol? I zapomnialam zapytac, czy maja korkowe? Dzieki za opinie, bardzos ie z nich ciesze, bo juz prawie stracilismy nadzieje, na znalezienie czegos fajnego :). Jagusia
Ja miałam wesele w sali restauracyjnej, zaraz przy recepcji. W sali witrażowej natomiast bawiłam się na innym weselu. Jeśli chodzi o potrawy to co wybraliśmy było bardzo smaczne. U nas były typowe, znane potrawy. Przy wyborze menu pracownik hotelu doskonale doradzał ile powinno być porcji, co z czym komponować, informował jak są przyrządzane potrawy itp. Wszystko zależy od tego ile się przeznacza pieniędzy na menu i od tego co się zamawia.
Ja sie wlasnie zastanawiam, czy w tej sali witrazowej nie jest na codzien Night Club :). Bo tak ze zdjec by na to wygladalo, ale pewnosci nie mam. Ale pewnie obie sale sa ladne nie? A placiliscie korkowe od wnoszonego alkoholu, czy kupowaliscie u nich? Dobrze zrozumialam, ze kelneruja mezczyzni? Bardzo mi sie to podoba, jakos zawsze co trafiam to sa wiekszymy profesjonalistami :). Jagusia
Obie sale są faktycznie ładne. Sala restauracyjna nam się bardzo podobała bo była 2-poziomowa i u góry można było sobie posiedzieć i jednocześnie patrzeć jak goście bawią się na dole. Kelnerują panowie w odpowiednich na Tę okazję strojach. Alkohol był własny i nie ma mowy o żadnym korkowym. Ponadto hotel po każdym weselu oddaje butelki po alkoholu celem sprawdzenia czy aby gdzieś jakiś alkohol się " nie zawieruszył ". Własne mieliśmy także napoje, ciasta. Apartament ze śniadaniem dla Nowożeńców był gratis. Szczerze polecam to miejsce na wesele, my nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń co do organizacji wesela.
No to bardzo sie ciesze, ze same pozytywne opinie, wiec zostalo juz dogranie szczegolow, zobaczenie sali i zaklepanie terminu, bo widze, ze nic fajnego nie znajde. W koncu znalazla sie tez mila obsluga i pan przez telefon byl naprawde bardzo mily, widac, ze zalezy im na mlodych, nie to co w Wanodze i Tequili. W dodatku okolica calkowicie nam pasuje :). Miejmy nadzieje, ze wszystko pojdzie po naszej mysli :). Pozdrawiam. Jagusia
Jak można być tak łatwowiernym? Decydujesz się na lokal po dwóch pozytywach od obcych osób?To tak jak zatrudnić zespół " bo ciocia mówiła że są dobrzy",który okaże się totalną klapą.Czy ty naprawdę nie masz rodziny i znajomych, którzy w ostatnim czasie byli osobiście na weselu.Dobry lokal to sukces twojego wesela,a na tym forum im lepsza kapela lub lokal tym więcej paszkwili od konkurencji.Ja również szukam dobrego miejsca ,ale bylem na weselu w Muracie i odpadł w przedbiegach.
Powodzenia
Powodzenia
Nie jestem latwowierna i nie decyduje sie na lokal po dwoch pozytywach od obcych osob, bo wsrod bliskich znajomych tez zebralam opini, poza tym moj narzeczony byl tam na obiedzie i bardzo mu i jego znajomym smakowal. Wiec nie posadzaj pochopnie innych. Mnie ten lokal akurat zachwycil po przejsciach z innymi i moze na niego wlasnie sie zdecydujemy. Poza tym to bedzie nasze wesele, wiec pozwol nam decydowac...
No nie wiem.... Bylam tam na weselu pod koniec sierpnia - wlasnie jedzenie zachwycilo mnie najbardziej. Podane niemal rownoczesnie u wszystkich (a bylo 120 osob), gorace i ilosci wiecej niz wystarczajacej. Obsluga moze nazbyt chetnie zbierala talerze, jak tylko sie opuscilo miejsce przy stole, niezaleznie od tego, czy cos na talerzu bylo i jak byly ulozone sztucce - ale stawiali zaraz nowy talerz i mozna sobie bylo nalozyc na nowo.
Widac kazdy ma rozne doswiadczenia, nie mozna stwierdzic jednoznacznie, ze zawsze jest super albo zawsze beznadziajnie...
Widac kazdy ma rozne doswiadczenia, nie mozna stwierdzic jednoznacznie, ze zawsze jest super albo zawsze beznadziajnie...