Widok
Hotel Nadmorski albo Dwor Oliwski
Czy ktos z Was ma jakies wlasne doswiadczenia z Dworem Oliwskim albo Hotelem Nadmosrkim. Wiem, ze bardzo drogo, ale czy organizowane tam wesele jest warte tej ceny? Przeszukalam cale forum na ten temat, ale znalazlam bardzo malo opinii i to bardziej pisanych "ze slyszenia" niz z wlasnych doswiadczen.
Prosze pomozcie, bo to na razie jedyne miejsca, jakie znalazlam, majace wolne terminy na lipiec 2007.
Z gory wielkie dzieki!
Prosze pomozcie, bo to na razie jedyne miejsca, jakie znalazlam, majace wolne terminy na lipiec 2007.
Z gory wielkie dzieki!
Amsta, a na krory sie w koncu zdecydowalas? I kiedy Twoje wesele?
Chinka, jak mialas w Dworze, napisz koniecznie trohe wiecej, jak bylo?
Moj problem, ze zadnego z tym miejsc nie znam osobiscie, w wyborze pomaga mi mama, ktora jezdzi i oglada i zdaje mi relacje telefonicznie. Ale to nie to samo, co samemu zobaczyc. W Polsce bede nastepnym razem dopiero na Swieta, a nie moge tak dlugo zwlekac z decyzja, bo nic juz nie znajde.
Z gory dzieki za kazda dodatkowa rade.
Chinka, jak mialas w Dworze, napisz koniecznie trohe wiecej, jak bylo?
Moj problem, ze zadnego z tym miejsc nie znam osobiscie, w wyborze pomaga mi mama, ktora jezdzi i oglada i zdaje mi relacje telefonicznie. Ale to nie to samo, co samemu zobaczyc. W Polsce bede nastepnym razem dopiero na Swieta, a nie moge tak dlugo zwlekac z decyzja, bo nic juz nie znajde.
Z gory dzieki za kazda dodatkowa rade.
Dwór Oliwski mogę z ręką na sercu wszystkim polecić.
Wszystko w najmniejszym szczególe było tak jak chciałam, piękne wnętrza, świetna obsługa spełniające wszystkie moje i gości zachcianki, bezszelestni kelnerzy zawsze byli tam gdzie powinni być.
Jedzenie bardzo dobre, tort - jeden z najlepszych jaki jadłam w życiu udekorowany przez cukiernika dokładnie tak jak chciałam.
Wszyscy goście bardzo zadowoleni
jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem
pozdrawiam
Wszystko w najmniejszym szczególe było tak jak chciałam, piękne wnętrza, świetna obsługa spełniające wszystkie moje i gości zachcianki, bezszelestni kelnerzy zawsze byli tam gdzie powinni być.
Jedzenie bardzo dobre, tort - jeden z najlepszych jaki jadłam w życiu udekorowany przez cukiernika dokładnie tak jak chciałam.
Wszyscy goście bardzo zadowoleni
jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem
pozdrawiam
Wielkie dzieki, Chinka, ja tez sie chyba sklaniam ku Dworowi, zwlaszcza ze zanim wyjechalam mieszkalam w Oliwie, a moi rodzice w dalszym ciagu tam mieszkaja. No i mielismy tez w planie Katedre Oliwska, wiec wszystko by super pasowalo.
Jedynym problemem jest cena, a dokladniej to, ze moi rodzice koniecznie chca nam to wesele zasponsorowac i nie mozemy ich przekonac, ze nas na to duzo bardziej stac - po prostu nie ma dyskusji! Wiec dlatego sie waham. Moge sie spytac ile Was to kosztowalo, ile mieliscie osob, itd. Aha, i czy maja jakiegos sensownego DJ'a czy sami sie o to troszczyliscie???
Jedynym problemem jest cena, a dokladniej to, ze moi rodzice koniecznie chca nam to wesele zasponsorowac i nie mozemy ich przekonac, ze nas na to duzo bardziej stac - po prostu nie ma dyskusji! Wiec dlatego sie waham. Moge sie spytac ile Was to kosztowalo, ile mieliscie osob, itd. Aha, i czy maja jakiegos sensownego DJ'a czy sami sie o to troszczyliscie???
Nie znam Hotelu Nadmorskiego za dobrze, ale Dwór Oliwski jest dobrym wyborem na lato. Masz wspaniałe miejsce na plener, spacer dla gości, dzieci mają gdzie biegać i są jeszcze proponowane różne atrakcje na zewnątrz. Na mijscu też apartemnet dla siebie i pokoje dla gości. Jedzenie dobre, choć niekiedy szef kuchni lubi zaszaleć, więc proponowałabym przetestowanie menu weselnego. Weź jednak pod uwagę różnicę pomiędzy cenami za wesele i za obiad weselny - o ile się nie mylę Chinka miałaś obiad?
Uwaga - jak na zewnątrz jest zimno to w werandzie można zamarznąć.
Uwaga - jak na zewnątrz jest zimno to w werandzie można zamarznąć.
Czesc
Zdecudowanie Dwor Oliwski, ale jak sama piszesz, chyba nie ma droszego miejsca w calej okolicy. Mam gdzies od nich oferte, sprobuje znalesc.. Mam, jak chcesz to moge ci wyslac maila..ale tak to napisz do nich i chetnie ci wysla.
Ale ogolnie to cena jest od 250 zl od osoby, bez alkocholow.
Bylam tam na weekendzie i rewelacja, i pokoje i jedzenie. Wymarzone miejsce na wesele, jak ma sie kase.. My rowniez fundujemy nocleg dla wszystkich gosci, a to to juz u nich nie jest tylko drogie ale koszmarnie drogie :-)
Zdecudowanie Dwor Oliwski, ale jak sama piszesz, chyba nie ma droszego miejsca w calej okolicy. Mam gdzies od nich oferte, sprobuje znalesc.. Mam, jak chcesz to moge ci wyslac maila..ale tak to napisz do nich i chetnie ci wysla.
Ale ogolnie to cena jest od 250 zl od osoby, bez alkocholow.
Bylam tam na weekendzie i rewelacja, i pokoje i jedzenie. Wymarzone miejsce na wesele, jak ma sie kase.. My rowniez fundujemy nocleg dla wszystkich gosci, a to to juz u nich nie jest tylko drogie ale koszmarnie drogie :-)
Dostalam od nich oferte i tak jak piszesz, 250 zl/os + alkohol - jak sie wszystko razem podsumuje to najtansza wersja 340 zl/os - STRASZNE! Za tyle, to i w Danii bysmy zrobili - no ale nie w takim standardzie.
Co do noclegow, to na pewno bylyby gdzie indziej, tam naprawde sa ceny z ksiezyca. Zreszta za naclegi nie mamy w planie placic, mimo ze wiekszosc goscie bedzie przyjezdnych (zarowno z Danii jak i poludnia Polski). Ale sama bylam na takich wyjazdowych weselach i zawsze bylo normalne, ze goscie sami sobie placa za hotel, wiec przy tym zostaniemy.
Dianka, napisze do ciebie pozniej na maila, sie wymienimy polsko-dunskimi doswiadczeniami :-)
Co do noclegow, to na pewno bylyby gdzie indziej, tam naprawde sa ceny z ksiezyca. Zreszta za naclegi nie mamy w planie placic, mimo ze wiekszosc goscie bedzie przyjezdnych (zarowno z Danii jak i poludnia Polski). Ale sama bylam na takich wyjazdowych weselach i zawsze bylo normalne, ze goscie sami sobie placa za hotel, wiec przy tym zostaniemy.
Dianka, napisze do ciebie pozniej na maila, sie wymienimy polsko-dunskimi doswiadczeniami :-)
My zapewniamy nocleg skoro duzo naszych przyjaciol studjuje, i jak jeszcze maja przyjechac do Polski to dla nich za drogo to wszystko wyjdzie i raczej by nie przyjechali. Dlatego my patrzelismy tylko za miejscami gdzie wszysty moga przenocowac za przyzwoita cene. No ale wszysty maja inne pryoritacje.
Ale w Dani na 99 % wesel samemu sie placi za nocleg, wiec to nie powinna byc niespodzianka, proponuje jednak zebys ty albo np jakas rodzina organizowala to za nich.
Czekam na maila :-)
Ale w Dani na 99 % wesel samemu sie placi za nocleg, wiec to nie powinna byc niespodzianka, proponuje jednak zebys ty albo np jakas rodzina organizowala to za nich.
Czekam na maila :-)
ja tez sie zastanawialam nad tymi dwoma miejscami, ale Dwor Oliwski odpadl, gdyz nie ma mozliwosci aby goscie weselni siedzieli i bawili sie na jednej sali, a dla nas to podstawa. Niestety na wiekszosci wesel, na ktorych bylam i gdzie sale byly osobne, musze stwierdzic, ze troche to rozwalalo imprezke, bo albo nie bylo slychac muzyki, albo mlodzi nie byli obecni jak goscie chcieli toast wzniesc.
Dwor jest super miejscem na elegancki obiad bez tancow.
Jesli chodzi o Nadmorski, to tam w zaleznosci na ile osob macie wesele. Takie do 60 zmiesci sie w Restauracj MORSKIE OKO, oszklonej z tarasikiem tylko dla Twoich gosci. My bedziemy mieli na ponad 100 i w zeszlym roku sale jaka nam zaproponowali to koferencyjna, bez okien. Jakos do konca nie moglam sie przekonac, ale mieli w planie jakas przebudowe i miala powstac nowa sala restauracyjna z widokiem na morze (mam nadzieje, ze na przyszly rok juz bedzie). Za to maja super rozwiazanie z alkoholem, placisz u nich cene hurtowa plus korkowe od osoby. Oni Cie na biezaco informuja ile alkoholu schodzi i Ty decydujesz czy donosic czy nie i placisz tylko za ten zuzyty alkohol, czyli na koniec nie zostaniesz z zadna nadwyzka, z ktora nie wiadomo co zrobic.
daj znac co wybralas i czy ewentualnie jeszcze jakis lokal biezesz pod uwage, bo widze, ze mamy podobny gust a my jeszcze nie zdecydowalismy gdzie ostatecznie bedzie wesele i tez szukamy na odleglosc.
Dwor jest super miejscem na elegancki obiad bez tancow.
Jesli chodzi o Nadmorski, to tam w zaleznosci na ile osob macie wesele. Takie do 60 zmiesci sie w Restauracj MORSKIE OKO, oszklonej z tarasikiem tylko dla Twoich gosci. My bedziemy mieli na ponad 100 i w zeszlym roku sale jaka nam zaproponowali to koferencyjna, bez okien. Jakos do konca nie moglam sie przekonac, ale mieli w planie jakas przebudowe i miala powstac nowa sala restauracyjna z widokiem na morze (mam nadzieje, ze na przyszly rok juz bedzie). Za to maja super rozwiazanie z alkoholem, placisz u nich cene hurtowa plus korkowe od osoby. Oni Cie na biezaco informuja ile alkoholu schodzi i Ty decydujesz czy donosic czy nie i placisz tylko za ten zuzyty alkohol, czyli na koniec nie zostaniesz z zadna nadwyzka, z ktora nie wiadomo co zrobic.
daj znac co wybralas i czy ewentualnie jeszcze jakis lokal biezesz pod uwage, bo widze, ze mamy podobny gust a my jeszcze nie zdecydowalismy gdzie ostatecznie bedzie wesele i tez szukamy na odleglosc.
Czesc Kika. Na nic sie jeszcze nie zdecydowalismy, dzisiaj dostalam oferte z Dworu i zwlaszcza alkohol podraza strasznie sprawe - to rozwiazanie, o ktorym piszesz z Nadmorskiego brzmi duzo lepiej. Moja mama obiecala sie jutro wybrac do Nadmorskiego, obejrzec i pogadac no i zobaczymy. Z jednej strony to bysmy woleli sami pojechac i obejrzec ale nie mamy mozliwosci pojawienia sie w PL przed grudniem, a to juz na pewno bedzie za pozno cos znalezc na przyszly rok.
A Wy na kiedy planujecie?
Aha, i zgadzam sie z Toba ze jedna sala lepsza, tez sie boje, ze jak beda dwie, to w jednej sie zrobi kolko dyskusyjne a w drugiej garstka ludzi bedzie sie bawic. Ciezko sie zdecydowac...
A Wy na kiedy planujecie?
Aha, i zgadzam sie z Toba ze jedna sala lepsza, tez sie boje, ze jak beda dwie, to w jednej sie zrobi kolko dyskusyjne a w drugiej garstka ludzi bedzie sie bawic. Ciezko sie zdecydowac...
mysle, ze na drozsze lokale (do ktorych nalezy Nadmorski) nie ma az takiego oblozenia, mysmy w zeszlym roku sie dowiadywali i w grudniu byly wolne terminy np na sierpien (taki byl nasz owczesny plan, ale w koncu przelozylismy). daty jeszcze nie mamy, najprawdopodobniej wrzesien przyszlego roku i mysle, ze najwczesniej w grudniu zarezerwujemy. do zadnej daty nie ejstesmy specjalnie przywiazani, wiec tydzien w ta tydzien w tamta nie robi nam roznicy
P.S. ja bym osobiscie nie wziela lokalu, ktorego sama nie widzialam, bo kazdy jednak ma inny gust. ale Twoi Rodzice moga Ci zarezerwowac jakas date bez wplacania zaliczki i umowic sie, ze jesli bylby ktos iny zainteresowany tym terminem, to do Was dzwonia i wtedy musicie sie zdecydowac i wplacic zaliczke (ktora oczywiscie w razie jakbyscie zrezygnowali musza Wam oddac - mysmy mieli wplacona zaliczke i jak zrezygnowalismy nam oddali)