Widok

Hotel Nadmorski

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,

Chciałabym poznać Wasze opinie na temat wesel w Hotelu Nadmorskim w Gdyni. Zrobiłam już przedpłatę na wrzesień i chciałabym wiedzieć na co szczególnie zwrócić uwagę, zwłaszcza że opinie na temat tego miejsca są podzielone. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My już też wpłaciliśmy zaliczkę na 8 sierpnia. Wiem, że opinie są różne, ale na mnie hotel i obsługa zrobiła duże wrażenie?
A na jakiej sali i ile osób? Bo my Wenecja na ok. 25.
Pozdrawiam
Ja bylam na weselu w Nadmorski rok temu w wakacje. Bylo naprawde swietnie. Przepyszne jedzenie i to w duzych ilosciach po godzinie 1 w nocy byl pieczony dzik. Tort przepyszny ciasta inne tez, nie wiem tylko czy byly robione akurat tam bo wydaje mi sie ze byly z cukierni Jana Sowy. Nie rozumiem czy ludzie nie wiedza co zamawiaja za potrawy na wlasne wesele, ze pozniej sa rozczarowani. Domsylam sie rowniez, ze tu cena za jaka sie kupuje "zestaw" na jedna osobe odgrywa znaczaca role.
Krotko? Jedzenie nie to co bylo zamowione ( niektore sie zgadzalo . uff ), male ilosci , tort pokrojony cienko , podany na talerzu , ciasta to samo i w zmiejszonej ilosci ( i to o sporo ) , ze wstyd , bo nie starczylo np. po dwa kawalki na osobe. Obsluga -zenada,np. podali kawe a po godzinie dopiero ciasto. Szef kuchni , Pan Jarek przeprosil wprawdzie za to wszystko , ale co z tego? Natomiast ,przy podpisywaniu umowy wydawali sie jak najbardziej kompetentni i zetelni. ( A ciasta sa z Sowy , dobre , tylko ze nie tylko goscie mieli na nie ochote!)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,

O kurcze, to sie zmartwiłam, bo szczerze mówiąc nie ustaliliśmy dokładnej ilości ciast i dokładnego menu. Wszystko miało być ustalone na ok. 3 miesiące przed imprezą. Przynajmiej będę wiedziała na co zwrócić uwagę. A ile dokładnie mieliście zamówionych ciast i jakiej wielkości tort? Bo my mamy mieć 3 piętrowy. Jeśli mogę prosić to proszę jeszcze o jakieś uwagi o co pytać i co konkretnie wymagć, zwłaszcza że cena jest dość wysoka, bo za zestaw ok. 170-175 zł. Nie chciałabym, aby zabrakło jedzenia i ciast.
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie rady.
Pozdrawiam,
Ewa
Witam,

Dzięki za odpowiedź. My mamy wesele 03.10 na 70-80 osób, więc mamy automatycznie większe kłopoty organizacyjne niż przy 25 osobach i trochę się martwię zasłyszanymi z różnych stron opiniami. Mam na dole w tej dużej restauracji, nie mam pojęcia jak nazywa się ta sala. A czy wybraliście konkretne menu? Zaproponowane przez Nadmorski. Czy sami układaliście? Może jest Pani w stanie coś podpowiedzieć, albo na co szczególnie zwrócić uwagę. Ja jestem totalnie zielona w organizowaniu tego typu przyjęć i dlatego chciałam poznać opinie osób, które już są po tej uroczystości lub poprostu dalej zaawansowane w negocjacjach. Mam nadzieję, że będziemy w kontakcie. Pozdrawiam,
Ewa
Najwazniejsze juz wiesz , nie daj sobie kroic ciast ,ani tortu a zwlaszcza niech nie ukladaja tego sami , niech pokroja ale podadza jakos tak , ze zobaczysz , ze masz wszystko . Trzeba tez liczyc , czy wszystkie ciasta zostana wyniesione z kuchni. U nas ''zapomnieli'' wyniesc dwoch bezowych ciast ( daklasa ) i jednego pralinowego , po czym po lekkim spieciu znalazly sie . Zupa i salatka zamowiona byla inna a podali co innego . Mysle , ze najlepiej miec wszystko na pismie . No i obsluga , nam wcisneli stazystow nie wiadomo dlaczego.Pozdr.
Ewciu,
My menu ustalimy, tak podobnie jak Ty, na ok. 2 miesiące przed uroczystością. Zdecydowanie będziemy je układać sami wedle naszych i naszych gości upodobań kulinarnych. Nie martw się na zapas, a te negatywne opinie pomogą nam jedynie w ustalaniu konkretnych warunków naszego przyjęcia. Pociesza mnie fakt, że sprawdza się informacja na temat cukierni - Jan Sowa z Bydgoszczy. Ciasta są przepyszne i warte tej ceny. Gdybyś miała jeszcze jakieś wątpliwości to napisz maila - będziemy w stałym kontakcie.
Pozdrawiam.
Jestem naprawde zdziwiona, poniewaz na weselu na ktorym bylam niczego nie braklo. Wesele bylo na 40 osob a 3 pietrowy tort byl pokrojony w dosc spore kawalki. Generalnie zjadlam go tylko troszke bo wczesniej objadlam sie wspomnianym ciastem bezowym i nic nie moglam juz zmiescic. Ale to bylo w 2003 roku w wakacje widac sie tam pozmienialo.
A z kim załatwialiscie wesele?
Nie polecam!! Po pierwsze to chamstwo ze hotel cztero gwiazdkowy bierze zaliczke. Ja o małowłos nie miałabym tam wesela w zeszłym rou. 2 tygodnie po własnym weselu byłam u koleżanki w Nadmorskim, to było żenujące, te porcje, wszysko smakowało octem i ten tort weselny 3 pietra na 120 osób, tak cieńkie kawałki że aż przezroczyste. Ja na 120 osób miałam 5 pietrowy i niewiele zostało. Jak mozesz to sie wycofaj i znajć coś innego, i jeszcze jedno Nadmorski jest dość drogi i płacisz za porcje np, 100 plasterków szyki, tam gdzie ja robiłam dokładali jedzenia tyle ile trzeba było i to w niebylejakim hotelu bo Holiday Inn. Korkowe kasują 9 zł od OSOBY to już szczyt, wszędzie płacisz od butelki i to mniej!!!
Rozpoczelam akurat inny watek pt. Menu w Hotelu Nadmorskim i sprawy stoja tak, ze mamy rezerwacje wstepne w Nadmorskim i Holiday Inn. Chcemy zeby wesele bylo w maju, na ok.50 osob. Czasu wiec nie ma za duzo.
Jestesmy z Gdyni i chocby to przemawia za Nadmorskim. Ale niepokoja mnie negatywne uwagi co do ilosci jedzenia w Nadmorskim. Jesli chcemy zaplacic jedna z najwyzszych cen w Trojmiescie i ustalic porzadne menu, czy to wystarczy aby spokojnie zajac sie innymi sprawami i nie miec porazki na weselu?
Wybierz Holiday Inn! Zobacz jakie menu oni proponują, mają kilka zestawów lub sama mozesz go ułożyć. Ja jestem z Gdańska a mój mąż z Gdyni i rozwazaliśmy wesele w obu miastach. Holiday ma tą zalete ze jest przy dworcu gdzie są kolejki, jest tramwaj, autobus i taksówki w jednym miejscu. Poza tym jest tańszy niż Nadmorski i jedzenia jest bez ograniczeń. Nie wiem jaką sale masz zamówioną w Nadmorskim ale ta z wyjściem na tarasjest ładna ale beznadziejny ma kształt!Państwo młodzi nie widzą wszystkich gości i na odwrót!Pozdrawiam i życze trafnego wyboru!!!
Jednak sala Holiday Inn ma odrobine konferencyjny wystroj :-) szczegolnie krzesla przypominaja dawne czasy, zaslonki ecru sa tylko na zdjeciu w internecie, zostaly wymienione na jakies wzorki konferencyjne. Parkiet ma tylko 34m2. Jakie bylo Wasze odczucie?
Natomiast atutem Nadmorskiego jest wlasnie elegancki wystroj; wiekszy parkiet choc ksztalt ma podluzny. No i mozna wyjsc na taras lub spacer na pobliska plaze.
Ale wiadomo jesli zabraknie jedzenia lub bedzie nieciekawe to najpiekniejsza sala nie zatrze negatywnego wrazenia.
Jeśli mogę wyrazić moje zdanie na poruszony temat, to dla mnie bardzo istotny jest wygląd sali i otoczenie samego hotelu czy restauracji. Kolejki obok hotelu, autobusy itd. są dla mnie raczej minusem (chyba że ktoś zakłada, że całą imprezę siedzi na sali i nie idzie na spacerek), to właśnie przekonało mnie do rezerwacji terminu w Nadmorskim. Piękne otoczenie hotelu jest świetne do zdjęć w plenerze (nie tylko w dzień, ale także po zmoroku). A co do jedzenia... Różne są opinie i nie podważam tych negatywnych, jednak jestem przekonana, że gdy udam sie na ustalanie menu to nikt mi kitu nie wciśnie (a te negatywne opinie podam jako argument w negocjacjach) i mam nadzieję, że wszystko się ułozy po mojej myśli. Trzymam za wszystkich kciuki i nie przejmujcie sie każdą złą opinią na forum (bo możnaby nie odwiedzić żadnego salonu sukien - tak jeden po drugim został obsmarowany!!!). Mi sie Nadmorski bardzo podoba i jestem przekonana do słuszności swojej decyzji. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja mialam studniowke w ndmorskim i musze przyznacze jedzenia nie bylo za duzo ale za to cudownie podane wystroj sal rewelacyjny!!ZDECYDUJ sie na NADMORSKI!!!nie bedziesz zalowac :))) powodzenia :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mnie si etez Holiday Inn nie podoba....zero nastroju, sale wygladaja, jakby mialy si etam odbywac konferencje a nie wesela...dlatego szukamy czegos z fajnym klimatem...cos jak Dworek Oliwski ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry