Widok
Witam Cie! Mialam okazje grac w Hotelu Opera i powiem Ci szczerze atmosfera byla genialna wiara bawila sie rewelacyjnie(Pewnie to tez nasza zasluga:) ale co do jedzonka i obslugi to bym sie grubo zastanawiala.kelnerki nie bardzo symmpatyczne a jedzonko bardziej przypominalo dziela sztuki ktore w smaku pozostawialy wiele do zyczenia.Moge polecic Wroblowke w gdansku. Piekna sala i duza stoly pieknie przystrojone obsluga przesympatyczna ale to tylko moje skromne zdanie:)pozdrawiam
Byłam tam jako gość weselny, w sprawie jedzenia i obsługi potwierdzam Twoją opinię. Poźniej dowiedziałąm się od Młodej Pary, że były problemy przy rozliczeniu (rzekomo dodakowe porcje były wydane, alkohole, napoje bo podobno goście sobie zamawiali), poza tym poginęły kwiaty (młodzi zostawali na noc w tym hotelu i kwiaty, które dostali na słubie zostawili w wazonach na sali gdzie było wesele i rano mieli je odebrać, a rano było już tylko kilka wiązanek) - rzekomo powiędły.
A ja się nie zgodzę !!! Relację z naszego wczorajszego wesela zdam nieco później, ale teraz mogę powiedzieć że było super... Wszystko się udało tak jak chcieliśmy, nie było nieuprzejmych kelnerek, jedzenia było full, tak że zostało na spore poprawiny, nic nie zginęło, oddali nawet napoczęte butelki wina. Osobna sala do tańczenia też się sprawdziła, jedzenie było ładnie podane. Oczywiście trzeba mieć oczy otwarte i mówić obsłudze, jak się coś nie podoba, ale generalnie- 4+. Nocowaliśmy w apartamencie z jacuzzi, rano śniadanie do pokoiku. Jak zawsze jakieś "ale" by się znalazły, ale każdemu kto planuje raczej eleganckie przyjęcie weselne, a nie typowe wesele baaardzo polecam :)))
PS. Oczywiście otoczenie hotelu to olbrzymi plus...
PS. Oczywiście otoczenie hotelu to olbrzymi plus...
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
Przede wszystkim :
1/ podejscie do klienta
2/ menu w odniesieniu do tego co dostaliscie na przyjeciu -- czy bylas zadowolona z ilosci i jakosci podanego jedzenia?
3/ cena za osobe -- pani podala nam cennik ale ciekawa jestem ktora wersje wybraliscie
4/ czy te dwie a wlasciwie trzy sale nie popsuly zabawy -- goscie sa na jedenj sali a na druga musza sie isc bawic...
5/ jak wygladala sala przystrojona na wasze wesele -- masz moze jakies fotki .poprosze na maila
...
na razie wiecej pytan nie mam ;)))0
1/ podejscie do klienta
2/ menu w odniesieniu do tego co dostaliscie na przyjeciu -- czy bylas zadowolona z ilosci i jakosci podanego jedzenia?
3/ cena za osobe -- pani podala nam cennik ale ciekawa jestem ktora wersje wybraliscie
4/ czy te dwie a wlasciwie trzy sale nie popsuly zabawy -- goscie sa na jedenj sali a na druga musza sie isc bawic...
5/ jak wygladala sala przystrojona na wasze wesele -- masz moze jakies fotki .poprosze na maila
...
na razie wiecej pytan nie mam ;)))0
Hej, już spieszę z odpowiedziami, choć powiem szczerze że nie mam porównania z innymi miejscami, bo od początku chcieliśmy tylko tam robić i nie szukaliśmy nigdzie indziej...
1. podejście do klienta- hmm.. były lekkie przeboje w czerwcu chyba, grożące wykopaniem nas z hotelu i przeniesieniem imprezy w inne miejsce, ale dobre chęci kierownictwa hotelu (lub obawa przed rozprzestrzenieniem tej informacji ????) pozwoliły na pozytywne zakończenie :)))
W trakcie wesela wszystko ok, jedyne niedogadanie było co do powitania- kto ma to robić i jak, ale to drobiazg, który jednak trzeba wcześniej ustalić
2.swoje menu złożyliśmy z różnych propozycji, dodaliśmy dwie potrawy mięsne, wyszło 170 zł.; jedzenia było pełno, jak pisałam starczyło na poprawiny. Było ładnie podane, ale nie przesadnie, wszystko było smaczne.
3. do dyspozycji mieliśmy dwie sale, bo trzecią zajęło biuro festiwalu- o czym zresztą nie raczył nas nikt poinformować przed weselem, ale wyszło to chyba nawet lepiej bo bufet był na sali głównej. Kto chciał to szedł się bawić, nie przeszkadząło nikomu, że sale były oddzielone- wbrew moim obawom!! Zresztą zaraz obok było wyjście na patio.
4. sprawdzałam fotki, niewiele jest zdjęć stołu ale coś się znajdzie. Wyślę z domu, bo w pracy nie mam. A najlepiej przejdź się w jakąś sobotę po południu, to zobaczysz na żywo jak to wygląda.
Ja dodawałam jeszcze pływające świece na stół. Acha, ważna jest kwestia ilości gości- powyżej 50 kilku może być ciasno.....
1. podejście do klienta- hmm.. były lekkie przeboje w czerwcu chyba, grożące wykopaniem nas z hotelu i przeniesieniem imprezy w inne miejsce, ale dobre chęci kierownictwa hotelu (lub obawa przed rozprzestrzenieniem tej informacji ????) pozwoliły na pozytywne zakończenie :)))
W trakcie wesela wszystko ok, jedyne niedogadanie było co do powitania- kto ma to robić i jak, ale to drobiazg, który jednak trzeba wcześniej ustalić
2.swoje menu złożyliśmy z różnych propozycji, dodaliśmy dwie potrawy mięsne, wyszło 170 zł.; jedzenia było pełno, jak pisałam starczyło na poprawiny. Było ładnie podane, ale nie przesadnie, wszystko było smaczne.
3. do dyspozycji mieliśmy dwie sale, bo trzecią zajęło biuro festiwalu- o czym zresztą nie raczył nas nikt poinformować przed weselem, ale wyszło to chyba nawet lepiej bo bufet był na sali głównej. Kto chciał to szedł się bawić, nie przeszkadząło nikomu, że sale były oddzielone- wbrew moim obawom!! Zresztą zaraz obok było wyjście na patio.
4. sprawdzałam fotki, niewiele jest zdjęć stołu ale coś się znajdzie. Wyślę z domu, bo w pracy nie mam. A najlepiej przejdź się w jakąś sobotę po południu, to zobaczysz na żywo jak to wygląda.
Ja dodawałam jeszcze pływające świece na stół. Acha, ważna jest kwestia ilości gości- powyżej 50 kilku może być ciasno.....

[/url]

[/url]
Wiesz Iza ja juz tam bylam i ogladalam lokalik. jest bardzo ladnie. okolica jest super tylko zastanawia mnie ta ilosc gosci. My chcielibysmy max 65-70. Pani zapewniala nas ze sie zmieszcza wiec cos tu nie gra...
Ciesze sie ze jedzonko smakowalo i bylo go wbrod. Ktoras z kolezanek wczesniej napisala ze wszystko bylo podane tak ze lepiej wygladalo niz smakowalo... ale jak to mowia o gustach sie nie dyskutuje.
Jak sie zdecydujemy to pojdziemy tam na obiad.
Ile wczesniej rezerwowaliscie sale?
Aha no i jak was policzyli za alkohol? mieliscie swoj (czy biora korkowe?) czy tez zamawialiscie z lokalu??
Ah no i jeszcze muzyka na weselu...kto gral? --> ktos z hotelu opera czy od was? moze jakies namiary?
dziekuje za pomoc ;)
Ciesze sie ze jedzonko smakowalo i bylo go wbrod. Ktoras z kolezanek wczesniej napisala ze wszystko bylo podane tak ze lepiej wygladalo niz smakowalo... ale jak to mowia o gustach sie nie dyskutuje.
Jak sie zdecydujemy to pojdziemy tam na obiad.
Ile wczesniej rezerwowaliscie sale?
Aha no i jak was policzyli za alkohol? mieliscie swoj (czy biora korkowe?) czy tez zamawialiscie z lokalu??
Ah no i jeszcze muzyka na weselu...kto gral? --> ktos z hotelu opera czy od was? moze jakies namiary?
dziekuje za pomoc ;)
Hmmm.. jakoś cienko tam widzę 70 osób, chyba że inaczej ustawiają stoły, zdaje się, że mówili że można też salę jadalną zrobic na którejś z tych dwu pozostałych...
Alkohol mieliśmy swój, 60 butelek wina, kilka butelek wódki braliśmy od nich, to był cały nasz popitek :) Co do korkowego, to trzeba się dogadać, oficjalnie mają 15 zł.
Co do DJ to mieliśmy chyba nr tel od hotelu, ale mam mieszane uczucia co do niego. Grał w zasadzie to co chcieliśmy, goście bawili się super. Nie wiem jak by się sprawdził w roli wodzireja, bo u nas nie potrzebowaliśmy takowego. Oceniłabym go na 4. jak chcesz to dam ci namiary na maila, ale zaznaczam że u nas był tylko jako puszczacz muzyczki, a nie miał gadać ciągle do mikrofonu... No i żadnych konkursów oczywiście nie było :)
Alkohol mieliśmy swój, 60 butelek wina, kilka butelek wódki braliśmy od nich, to był cały nasz popitek :) Co do korkowego, to trzeba się dogadać, oficjalnie mają 15 zł.
Co do DJ to mieliśmy chyba nr tel od hotelu, ale mam mieszane uczucia co do niego. Grał w zasadzie to co chcieliśmy, goście bawili się super. Nie wiem jak by się sprawdził w roli wodzireja, bo u nas nie potrzebowaliśmy takowego. Oceniłabym go na 4. jak chcesz to dam ci namiary na maila, ale zaznaczam że u nas był tylko jako puszczacz muzyczki, a nie miał gadać ciągle do mikrofonu... No i żadnych konkursów oczywiście nie było :)

[/url]

[/url]