Widok
Czytam sobie dziś forum...
i płaczę ze śmiechu...
"jak byłam mniejsza to
myślałam, że ślad po szczepionce to po ptostu orzełek
którego ma każdy Polak."
albo
"W moim wykonaniu słowa "na cud Jonasza" brzmiały "Nasturcjo nasza". Rodzina nie może mi tego zapomnieć"
albo
"A qmpel nawciskal mlodszemu bratu ze Wit Stwosz to byl taki wielki artysta, ze jak siedzial zwiazany w lochu, to Oltarz Mariacki wyrzezbil ZEBAMI !!!"
:)))
"jak byłam mniejsza to
myślałam, że ślad po szczepionce to po ptostu orzełek
którego ma każdy Polak."
albo
"W moim wykonaniu słowa "na cud Jonasza" brzmiały "Nasturcjo nasza". Rodzina nie może mi tego zapomnieć"
albo
"A qmpel nawciskal mlodszemu bratu ze Wit Stwosz to byl taki wielki artysta, ze jak siedzial zwiazany w lochu, to Oltarz Mariacki wyrzezbil ZEBAMI !!!"
:)))
...
Słuchałem dziś pana Rydzyka w jego radio. Słuchałem wbrew sobie. Łechtało mnie coś słodko w środku, potem paliło i wywracało trzewia, a na twarzy miałem grymaśny spazm w****ie...
Naładował mnie lepiej niż p. Dowbor w tvp. i jej nałożony na usta uśmiech. Naładował mnie jakbym zjadł 100 surowych krwistych steków.
Będę szczekał i gryzł. Kto mnie dziś spotka, musi trzymać mocno dębowy kij w garści.
Naładował mnie lepiej niż p. Dowbor w tvp. i jej nałożony na usta uśmiech. Naładował mnie jakbym zjadł 100 surowych krwistych steków.
Będę szczekał i gryzł. Kto mnie dziś spotka, musi trzymać mocno dębowy kij w garści.
c
Buuuuuuuuuuuuuuuuuu!
Ty u Kiszczaka kijem wymachujesz a ja GORE!!!
Słowo się rzekło i straszyć będę gorliwie.
"ONI przygotowują eutanazję. I jeszcze Olejnikowa pluje w twarz. I pani Środa. Ona w przeddzień mówiła publicznie o wprowadzeniu eutanazji w Polsce. I na drugi dzień idzie i jest uwiarygodniona!!!"
A masz!
Ty u Kiszczaka kijem wymachujesz a ja GORE!!!
Słowo się rzekło i straszyć będę gorliwie.
"ONI przygotowują eutanazję. I jeszcze Olejnikowa pluje w twarz. I pani Środa. Ona w przeddzień mówiła publicznie o wprowadzeniu eutanazji w Polsce. I na drugi dzień idzie i jest uwiarygodniona!!!"
A masz!
nie, no...
to bez sensu, co mówisz
są po prostu modele bardziej lub mniej zawodne (lub udane). są też oczywiście modele ciekawe lub nieciekawe rocznikowo (co się przekłada na technologię).
trzeba kierować się danymi przy wyborze.
ja mam swoich faworytów we wszystkich chyba klasach.
ale to osobny, dość obszerny temat.
oczywiście moje wybory są dość laickie ;)
są po prostu modele bardziej lub mniej zawodne (lub udane). są też oczywiście modele ciekawe lub nieciekawe rocznikowo (co się przekłada na technologię).
nie, no...
to bez sensu, co mówisz
...
Lubię żeliwo i żywy ogień w kuchni.
Kociołki, gary, patelnie. Zdrowsze niż teflon.
Kompletowałem sobie żeliwne wyposażenie po świecie, ale dziś trafiłem w 10.
W Galerii Bałtyckiej, za sklepem z nalewkami, jest miejsce z gratami do kuchni.
Ha, i są tam duże, NORMALNE, woki. Wykonanie, wg mnie przednie.
Rzecz warta zakupu.
Cena spoko loko.
Mają nawet -20%.
Kociołki, gary, patelnie. Zdrowsze niż teflon.
Kompletowałem sobie żeliwne wyposażenie po świecie, ale dziś trafiłem w 10.
W Galerii Bałtyckiej, za sklepem z nalewkami, jest miejsce z gratami do kuchni.
Ha, i są tam duże, NORMALNE, woki. Wykonanie, wg mnie przednie.
Rzecz warta zakupu.
Cena spoko loko.
Mają nawet -20%.
a ja...
chętnie oddam wrednego, głośnego, agresywnego kota,
który kaprysi do żarcia,
najgłośniej miauczy nocą
i skubany (?) otwiera wszystkie drzwi.
poza tym obgryza rośliny, zrzuca doniczki,
wspina się po framugach,
śpi w umywalce,
a żywi się serem, oliwkami i ogórkami małosolnymi.
powoli kończy mi się cierpliwość...
który kaprysi do żarcia,
najgłośniej miauczy nocą
i skubany (?) otwiera wszystkie drzwi.
poza tym obgryza rośliny, zrzuca doniczki,
wspina się po framugach,
śpi w umywalce,
a żywi się serem, oliwkami i ogórkami małosolnymi.
powoli kończy mi się cierpliwość...
hahahahaha
W gabinecie rentgenologicznym Szpitala Wojskowego w Lublinie, dwóch
techników ogląda, wykonane przed trzema zaledwie minutami, zdjęcie klatki
piersiowej nałogowego palacza,
- Kazik - pyta jeden - Co to za małe szkieleciki stojące jakby w szeregu
na całym lewym płucu tego gościa??? .
Kazik przygląda się dłuższą chwilę, podnosi się, otwiera drzwi, wystawia
głowę na zewnątrz, potem podchodzi do konsolety sterującej "aparatem" i
mówi:
- Trochę za dużą moc promieni nastawiliśmy. To dzieci z przedszkola
"Jagódka", przyszły na szczepienie do gabinetu obok i czekają na
korytarzu.
techników ogląda, wykonane przed trzema zaledwie minutami, zdjęcie klatki
piersiowej nałogowego palacza,
- Kazik - pyta jeden - Co to za małe szkieleciki stojące jakby w szeregu
na całym lewym płucu tego gościa??? .
Kazik przygląda się dłuższą chwilę, podnosi się, otwiera drzwi, wystawia
głowę na zewnątrz, potem podchodzi do konsolety sterującej "aparatem" i
mówi:
- Trochę za dużą moc promieni nastawiliśmy. To dzieci z przedszkola
"Jagódka", przyszły na szczepienie do gabinetu obok i czekają na
korytarzu.
Stworku
Tegoroczne świństwo uderzyło mnie dosłownie z godziny na godzinę. Gorączka dochodziła pod 40st. Świństwo z łatwością w trybie błyskawicznym przelazło na innego domownika, tylko kot przytulając się pytał: co wy tacy ciepli dziś jesteście. Jak gorączka mi spadła zapomniał języka w gębie.
Lubię wtedy te koszmarki-coś przeczytam i zaraz mi się to śni. Wszystko jest takie płynne.
Choruję co 3 lata, w styczniu albo w lutym, od lekarzy wolę piwniczne metody:
-babci malinowskiej,
-Edwarda miodka,
-ciotki cytrynki,
Wyjątek ostatnio był Kairze, ale to długa historia...
ps .W linku coś odjechanego na koszmary. Jeden z tych utworów, które docenić można tylko na solidnym sprzęcie.
Bas wywraca jelita ale nie bas tu ważny.
Zdrowiej Stworku.
Lubię wtedy te koszmarki-coś przeczytam i zaraz mi się to śni. Wszystko jest takie płynne.
Choruję co 3 lata, w styczniu albo w lutym, od lekarzy wolę piwniczne metody:
-babci malinowskiej,
-Edwarda miodka,
-ciotki cytrynki,
Wyjątek ostatnio był Kairze, ale to długa historia...
ps .W linku coś odjechanego na koszmary. Jeden z tych utworów, które docenić można tylko na solidnym sprzęcie.
Bas wywraca jelita ale nie bas tu ważny.
Zdrowiej Stworku.
SPIS "CUDOW" EKIPY DONALDA TUSKA
- Prokurator prowadzący śledztwo w aferze wekslowej "Trójkąta Buchacza" został odsunięty od dochodzenia. Postępowanie obejmujące niedawnych klientów ministra Zbigniewa Ćwiąkalskiego stanęło w miejscu. Jeśli to nie jest wystarczający powód do dymisji ministra sprawiedliwości to jaki byłby odpowiedni? Inne argumenty za odwołaniem ministra (czystka w prokuraturze, stronnicze ekspertyzy prawne dla "grubych ryb") http://wiadomosci.onet.pl/1452870,2677,kioskart.html http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=443806
- Marszałek Komorowski przyznaje, że PO w momencie wygrania wyborów nie ma ani jednego gotowego projektu ustawy. Na pytanie, co w takim razie PO robiła przez ostatnie 2 lata w opozycji, Marszałek szybko zmienia temat.
- Po wyborach politycy PO próbowali wycofać się z obniżenia składki rentowej przeforsowanej przez PiS. Ugięli się po fali krytyki m.in. ze strony organizacji przedsiębiorców. http://biznes.interia.pl/news/obnizka-skladki-rentowej-w-terminie,1012716
- w rządzie teki ministrów obejmują tylko 2 osoby z "gabinetu cieni" PO, w tym jeden inne ministerstwo niż planowano (minister Zdrojewski - kultura zamiast obrony narodowej).
- Wkrótce po tym jak Krzysztof Bondaryk objął szefostwo ABW, odsunięto oficera prowadzącego duże śledztwo w sprawie interesów Zygmunta Solorza - ustalił "Newsweek". Przed nominacją do ABW, Bondaryk przez kilka lat pracował w firmach związanych z Solorzem. http://wiadomosci.onet.pl/1680877,11,item.html całość: http://filipstankiewicz.salon24.pl/54027,index.html Proszę o kolejne propozycje:)
- Marszałek Komorowski przyznaje, że PO w momencie wygrania wyborów nie ma ani jednego gotowego projektu ustawy. Na pytanie, co w takim razie PO robiła przez ostatnie 2 lata w opozycji, Marszałek szybko zmienia temat.
- Po wyborach politycy PO próbowali wycofać się z obniżenia składki rentowej przeforsowanej przez PiS. Ugięli się po fali krytyki m.in. ze strony organizacji przedsiębiorców. http://biznes.interia.pl/news/obnizka-skladki-rentowej-w-terminie,1012716
- w rządzie teki ministrów obejmują tylko 2 osoby z "gabinetu cieni" PO, w tym jeden inne ministerstwo niż planowano (minister Zdrojewski - kultura zamiast obrony narodowej).
- Wkrótce po tym jak Krzysztof Bondaryk objął szefostwo ABW, odsunięto oficera prowadzącego duże śledztwo w sprawie interesów Zygmunta Solorza - ustalił "Newsweek". Przed nominacją do ABW, Bondaryk przez kilka lat pracował w firmach związanych z Solorzem. http://wiadomosci.onet.pl/1680877,11,item.html całość: http://filipstankiewicz.salon24.pl/54027,index.html Proszę o kolejne propozycje:)
c
Dziękuję, zdrowieję... :)
Też lubię to przesunięcie w fazie towarzyszące gorączce, świat faluje przed oczami jakby obserwowany przez rozgrzane powietrze (nie, aż takiej gorączki nie mam ;)) albo wodę (Kumbaya, lalala, kumbaya, śpiewa szafa i kołysze się przed oczami) :)
Ale w tym Kairze żadne egzotyczny robaczek nie złożył Ci jajeczek pod skórą (zapytała przypomniawszy sobie Kiszczakowe opowieści herbaciane).
Też lubię to przesunięcie w fazie towarzyszące gorączce, świat faluje przed oczami jakby obserwowany przez rozgrzane powietrze (nie, aż takiej gorączki nie mam ;)) albo wodę (Kumbaya, lalala, kumbaya, śpiewa szafa i kołysze się przed oczami) :)
Ale w tym Kairze żadne egzotyczny robaczek nie złożył Ci jajeczek pod skórą (zapytała przypomniawszy sobie Kiszczakowe opowieści herbaciane).
Odlewy Gipsowe
Odlewy gipsowe, odlewy, poradnik Odlewy Gipsowe, jak je tworzyć? Na tej stronie znajdziesz kilka informacji odnośnie tego, jak tworzyć odlewy gipsowe, odlewy z cyny, tworzenie odlewu twarzy oraz głowy, obróbka formy, tworzenie popiersia. Serdecznie zapraszamy do lektury - Praktyczny poradnik krok po kroku.