Widok
co nie rozumiem chcesz kupić 5 kg z każdego rodzaju ciasta? czyli jak np będziesz mieć 10 ciast to 50 kg ciasta chcesz mieć? to trochę dużo, poza tym niektóre ciasta są cięższe, np sernik a niektóre lżejsze
najlepiej to chyba liczyć jedną blaszkę na 10 osób a i tak najczęściej nawet tyle ludzie nie jedzą
najlepiej to chyba liczyć jedną blaszkę na 10 osób a i tak najczęściej nawet tyle ludzie nie jedzą
nie, no 10 rodzajów ciast nie chcę, dlatego pytam ile rodzajów powinno być- 3? 4? 5? No i jak to liczyć... wybaczcie moje głupie pytanie, ale pojęcia nie mam :P No dobra.. optymalnie 3 rodzaje ciasta i tort ale jak... że 100g z każdego rodzaju ciasta na osobę? Czy 100 gram ciasta w ogóle na osobę, a które będzie chciała to sobie wybierze :P W tym drugim przypadku gdybym miała 3 rodzaje ciasta, musiałabym zamówić ogólnie 5 kg w sumie, w tym te 3 rodzaje? Ja w ogóle sobie tego "zwizualizować" nie umiem :P
Hej
1 kg ciasta to 10 porcji - czyli 100 g/osoba.
Tort liczysz dla wszystkich czyli tyle ile osób tyle porcji, np. 60 osób - 6 kg. Co do ciast to optymalnie są 3 rodzaje i średnio po dwa kawałki na osobę czyli 2 x 100 g/osoba. Ty sposobem wychodzi 12 kg ciasta (po 4 kg z każdego rodzaju) i 6 kg tortu.
1 kg ciasta to 10 porcji - czyli 100 g/osoba.
Tort liczysz dla wszystkich czyli tyle ile osób tyle porcji, np. 60 osób - 6 kg. Co do ciast to optymalnie są 3 rodzaje i średnio po dwa kawałki na osobę czyli 2 x 100 g/osoba. Ty sposobem wychodzi 12 kg ciasta (po 4 kg z każdego rodzaju) i 6 kg tortu.
Sallyann - dobre rady.
Z reguły widzę ile ciasta zostaje.
Sam bardzo lubię bo gruby jestem, ale przy wszystkich mięsach i zakąskach sam nie zjem więcej niż kawełek torta i kawałek lub dwa ciasta.
Będę robił zdjęcia tuż przed wyjściem z każdego wesela pełnych blach, jeży, samochodzików i jeżozwierzy w ogóle nie ruszonych...
Z reguły widzę ile ciasta zostaje.
Sam bardzo lubię bo gruby jestem, ale przy wszystkich mięsach i zakąskach sam nie zjem więcej niż kawełek torta i kawałek lub dwa ciasta.
Będę robił zdjęcia tuż przed wyjściem z każdego wesela pełnych blach, jeży, samochodzików i jeżozwierzy w ogóle nie ruszonych...
http://www.photo-media.pl
Targi Ślubne w Tczewie 05-02-2012 r. ZAPRASZAMY
Targi Ślubne w Tczewie 05-02-2012 r. ZAPRASZAMY