Widok
Michaś, Misiek, Michu, Miszka... takie zdrobnienia słyszałam.
Ja miałam mieć na imię Michał, ale wyszła dziewczyna, więc nici z tego. Uważam, że imię jest świetne i myślę, że skoroi Tobie się podoba, to je nadaj. A co do oklepania - przecież nie będziesz na siłę wymyślać imienia po to, by nikt nigdy nie miał takiego samego.
Ja miałam mieć na imię Michał, ale wyszła dziewczyna, więc nici z tego. Uważam, że imię jest świetne i myślę, że skoroi Tobie się podoba, to je nadaj. A co do oklepania - przecież nie będziesz na siłę wymyślać imienia po to, by nikt nigdy nie miał takiego samego.
Bardzo ładne imię ;-). Mój mąż to Michał, mój 18-to letni siostrzeniec również. Zdrobnienia jak wyżej.
A poza tym uważam, że wszystkie Michały to fajne chłopaki ;-). Znam paru i wszyscy inteligentni i fajni.
Teraz wcale nie jest to oklepane-popularne imię.
No i pasuje do małego Michałka i dużego Michała - prezesa firmy ;-))))))
A poza tym uważam, że wszystkie Michały to fajne chłopaki ;-). Znam paru i wszyscy inteligentni i fajni.
Teraz wcale nie jest to oklepane-popularne imię.
No i pasuje do małego Michałka i dużego Michała - prezesa firmy ;-))))))
Mie też podoba się imię Michał. Ja jestem obstawiona Michałami w rodzinie i wśród znajomych. To ciepłe chłopaki i to imię jest takie łagodne.
np. Misiek, Michun, Miki, Majkiel ;) natomiast zakapiory o tym imieniu nie lubią jak się mówi na nich Michaś ;)
to imię faktycznie było bardzo popularne w dobie filmu "Pan Wołodyjowski"
teraz też dają to imię nierzadko, a nawet dziewczynkom Michalina
np. Misiek, Michun, Miki, Majkiel ;) natomiast zakapiory o tym imieniu nie lubią jak się mówi na nich Michaś ;)
to imię faktycznie było bardzo popularne w dobie filmu "Pan Wołodyjowski"
teraz też dają to imię nierzadko, a nawet dziewczynkom Michalina
Jest pełno małych Michałów - W przedszkolu będzie 30! NIE RÓB TEGO SWOJEMU DZIECKU.
A oto dowód, że koleżanki, które mówią, że to niepopularne imię gadają głupoty.
http://gorny.edu.pl/imiona/
A oto dowód, że koleżanki, które mówią, że to niepopularne imię gadają głupoty.
http://gorny.edu.pl/imiona/
co to znaczy "NIE RÓB TEGO SWOJEMU DZIECKU" ?????!!!!
nie no lepiej wymyślic jakiegoś Kewina lub Żyrafa (ostatnia pozycja z tego zestawienia).
bez przesady imię ma się podobac rodzicom, dziecko i tak się przyzwyczai. Moim zdaniem, Michał to piękne imię. Nie jest obraźliwe, jest sporo ciepłych zdrobnień (chociaż pamiętam jak dokuczaliśmy koledze "Michał w portki się skichał", ale do każdego imienia można wymyślic rymowankę :)). A jeśli nawet będzie iluś tam innych w klasie, to co z tego? Kiedyś, zmieni środowisko, a dla rodziców będzie wyjatkowy i jedyny.
nie no lepiej wymyślic jakiegoś Kewina lub Żyrafa (ostatnia pozycja z tego zestawienia).
bez przesady imię ma się podobac rodzicom, dziecko i tak się przyzwyczai. Moim zdaniem, Michał to piękne imię. Nie jest obraźliwe, jest sporo ciepłych zdrobnień (chociaż pamiętam jak dokuczaliśmy koledze "Michał w portki się skichał", ale do każdego imienia można wymyślic rymowankę :)). A jeśli nawet będzie iluś tam innych w klasie, to co z tego? Kiedyś, zmieni środowisko, a dla rodziców będzie wyjatkowy i jedyny.