Widok

Idealna firma

Jak powinna według was wyglądać praca w niej? Jakie powinny być warunki i zarobki..
Prosiłbym o trochę realizmu by nie było wizji typu dojazdy służbowym rolls roycem dla personelu sprzątającego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Praca siedząca, najlepiej w pojedynkę, a najlepiej taka w której można poczytać książkę w godzinach pracy, blisko domu, może być minimalna krajowa, umowa o pracę i bez wymagania orzeczenia o niepełnosprawności.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widać marzysz o pracy w kiosku. Lub o home office.
Ja za niecałe trzy lata będę szukał pracowników.. I chcę poznać oczekiwania względem pracodawcy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W kiosku to sobie książki nie poczytasz, oni tam mają co robić, zapomniałem dodać wymiar czasu max 40h/tygodniowo w kiosku siedzą po 12h prawie cały tydzień.
to taka gdzie nie trzeba nic robic he he
Perpetuum mobile (łac.) ??
P.S. Miało być: perpetuum mobile. Sorry literówka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Idealna firma?
Praca od pn-pt do max 17-18,
szef z "ludzkim" podejściem do pracowników, nie taki, że na jego widok pracownik musi udawać że pracuje lub chociaż wyciera kurz bo akurat ma lukę w obowiązkach.
Szef sprawiedliwy i stawiający sprawę jasno, z poczuciem humoru
Terminowa wypłata, adekwatna do umiejętności
Zgadzam się całkowicie.
Niestety do tej pory nie spotkałam takiego szefa.
Dodałabym jeszcze, że najczęstszą formą motywacji pracownika jest mobbing - mniejszy lub większy, mniej lub bardziej ukryty.
Pozytywna motywacja pracownika - bezcenne (niestety nie spotkałam się z tym zjawiskiem, przykre)
Fajnie by było jak szef brałby pod uwagę zdanie pracownika.No i początek pracy między 7 a 8 i 8 godzin min.Płaca to sprawa indywidualna,ale jeżeli miał bym się zająć tylko jedną pracą,to średnia krajowa no i na umowę o pracę.Zresztą jest wiele kwestii do dopracowania,zależy od rodzaju pracy.
Będzie 9-17, praca biurowa Myślę że w ramach motywacji można byłoby wspomagać realizacje marzeń pracownika.. W stylu, jesteś wydajny, zdobyłeś ważnego klienta a marzy Ci się podróż dookoła świata? 80 dniowy bezpłatny urlop i 8 000 na pamiątki
dodajcie jeszcze, żeby się nie czepiał za korzystanie z telefonów służbowych do celów prywatnych, załatwiania prywatnych spraw w godzinach pracy, był ślepy i głuchy jak go okradacie itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hmm.. To prosta droga na bezrobocie.. Przynajmniej u mnie, chyba ze pracownik podpiszę umowę wedle której będzie załatwiać służbowe sprawy w swoim prywatnym czasie ( np. wydzwanianie po klientach w trakcie komuni własnego dzieciaka)
Umowa o pracę, terminowe wypłaty i przede wszystkim - kompetentni zarządzający + szef z dobrym podejściem. U mnie w firmie było 5-ciu dyrektorów. Każdy kasę pobierał ale jak przyszło podjąć decyzję, czy wspomóc przy trudnym projekcie - umywali ręce. Podejście szefa, który w każdym widział potencjalnego złodzieja, oszusta i nieroba też wiele nie pomagało. Marzy mi się szef pokroju tego, którego miałam pracując w Londynie: zamiast sprawdzać, wrzeszczeć i poniżać przychodził co jakiś czas z uśmiechem pytając, czy wszystko ok i czy ktoś nie potrzebuje pomocy. Za dobre wyniki potrafił wynagrodzić (czasem tylko dobrym słowem ale to też duża satysfakcja), przy błędach podejmował rozmowę i wspólnie z pracownikiem szukał rozwiązania, aby więcej do tego nie dopuścić. Dla takiego podejścia przychodziłam z uśmiechem do pracy i dawałam z siebie ile mogłam, mocno utożsamiłam się z firmą i jej sukcesy były dla mnie priorytetem:-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
1. normowany czas pracy
2. moze byc placa minimalna ale dodalabym tez premie uzalezniona od wynikow
3. wyplata na czas
4. umowa o prace
5. szef, który traktuje pracownika z szacunkiem
6. narzedzia niezbedne do pracy - w zaleznosci od branzy, np. kierowca to wiadomo, ze auto sluzbowe, konsultant tel - wiadomo, ze tel. itp itd.
mysle, ze nic nadzwyczajnego nie napisalam.
przede wszystkim pozytywna motywacja, czasami naprawdę zwykła pochwała za dobrze wykonaną pracę potrafi dużo zrobić, dobre są tez premie za wyniki bo motywuja do pracy
XYZ a do jakiej działalności szukać będziesz pracowników?
I tak doszliśmy do tego że wypłata na czas i szacunek to coś co pracodawca może dać dodatkowo,o ile jest wspaniałomyślny.
3 tysie na reke, wolne weekendy i przede wszystkim normalna, fajna atmosfera
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
to kiosk, żabka itp, jakis wielkich ambicji nie masz :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Praca

Praca Niemcy (8 odpowiedzi)

Ludzie podajcie dalej informacje żeby uwazać na pana który przedstawia się jako Jarosław Bielecki...

Ile za sprzątanie? (57 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

do góry