Widok
Idzie zimno i palenie plastkików idzie w ruch
Polecam wieczorem okolice ul.Wybickiego / Na Dambnik.Czyste świeże powietrze z aromatem śmieci plastikowychh oraz innymi dodatkami PPA/PPE plus gratis opakowania z gatunku szkodliwych. Niby rodzina zamożna ( 4 auta na podwórzu ) a nas trują. Pytanie... Gdzie jest nasza słynna Straż Miejska za, którą płacimy podatki?
Psim obowiązkiem straży jest przyjechać! Jeśli nie chce to dzwoń na policję. Muszą przyjechać. Nie daj się zbyć dyżurnemu ma przyjąć zgłoszenie. Możesz zawsze zapytać o komendanta. Skutkuje :)
No i jest jeszcze urząd gminy, sanepid i wydział środowiska. Za palenie plastików czy śmieci jest kara za pierwszym razem 500 zł.
No i jest jeszcze urząd gminy, sanepid i wydział środowiska. Za palenie plastików czy śmieci jest kara za pierwszym razem 500 zł.
Wynika to z ustawy o odpadach z dnia 27 kwietnia 2001 r.
Cytat:
Art. 71. Kto wbrew zakazowi termicznie przekształca odpady poza spalarniami odpadów lub współspalarniami odpadów podlega karze aresztu albo grzywny.
I to jest psi obowiązek SM i urzędasów (Można zapytać lub zajrzeć do regulaminu gminy/powiatu)
wieśniaku - akurat nick przyjąłeś adekwatny do stanu umysłu
Cytat:
Art. 71. Kto wbrew zakazowi termicznie przekształca odpady poza spalarniami odpadów lub współspalarniami odpadów podlega karze aresztu albo grzywny.
I to jest psi obowiązek SM i urzędasów (Można zapytać lub zajrzeć do regulaminu gminy/powiatu)
wieśniaku - akurat nick przyjąłeś adekwatny do stanu umysłu
prezesie , na wieś można zawsze przyjechać , ale wieś z człowieka nigdy nie wyjdzie . dla mnie jest to miejscowość z prawami wiejskimi , ale co ja o tym wiem ... zam zachowuje się teraz jak wieśniak wdając się w tą dyskusje. ale dla swojej obrony napisze ze robię to swiadomie z premedytacją , a teraz niech wypowiedzą sie inni uczestnicy forum i pokonają mnie doswiadczeniem... :)
jak ktoś tępy, to nieważne, czy jest ze wsi, czy z miasta.
Czytać, czytać, czytać. Uczyć się choćby od diabła. Cały klucz, by nam ze sobą było lepiej.
PS. Co myśleć o sąsiedzie, który 10 cm od granicy, na całej długości płotu, od strony południowej posadził świerki?
Tępy, czy urządzający się cudzym kosztem?
Czytać, czytać, czytać. Uczyć się choćby od diabła. Cały klucz, by nam ze sobą było lepiej.
PS. Co myśleć o sąsiedzie, który 10 cm od granicy, na całej długości płotu, od strony południowej posadził świerki?
Tępy, czy urządzający się cudzym kosztem?
szanowny wieśniaku
Podałam również inne namiary. Psim obowiązkiem jest reagować gminie i policji.
Jeśli chodzi o policję - nie przyjeżdżają od razu? - wystarczy zgłosić komendantowi posterunku. Skutkuje. Zapewniam.
Co do reszty....twój stan umysłu zawiera się w treści twego poprzedniego postu....i nicka :)
http://biznes.onet.pl/niechlubny-ranking-polska-na-czolowym-miejscu,18859,5583626,1,fotoreportaze-detal-galeria
Podałam również inne namiary. Psim obowiązkiem jest reagować gminie i policji.
Jeśli chodzi o policję - nie przyjeżdżają od razu? - wystarczy zgłosić komendantowi posterunku. Skutkuje. Zapewniam.
Co do reszty....twój stan umysłu zawiera się w treści twego poprzedniego postu....i nicka :)
http://biznes.onet.pl/niechlubny-ranking-polska-na-czolowym-miejscu,18859,5583626,1,fotoreportaze-detal-galeria
To nie tak "mieszkanko". Trzeba obejrzeć się za siebie To coś więcej niż obrót głową.
P.S. Jak nasi "Polacy" , katolicy zaczęli jeździć do Chin, i oczywiście nie oglądali się za siebie, to przy muszlach wc Chińczycy zawiesili im tabliczki z takimi właśnie napisami.
Podobnie jest paleniem plastyków i truciem okolicy.
P.S. Jak nasi "Polacy" , katolicy zaczęli jeździć do Chin, i oczywiście nie oglądali się za siebie, to przy muszlach wc Chińczycy zawiesili im tabliczki z takimi właśnie napisami.
Podobnie jest paleniem plastyków i truciem okolicy.
nie popieram tego o czym pisano wyżej.. natomiast uważam ze co nie którzy przeprowadzili sie tutaj dla ciszy spokoju itd a przeszkadzam i dokładnie wszystko wszystko.. chcą z tej wsi zrobić miasto bo do takiego zycia przywykli.. nie da sie mieszkac na wsi z przywilejami miastowymi.. No nie da sie i tyle.
Co mam na myśli? Hmm.. to ze wszystko co robią źle rodowici mieszkańcy to od razu widzicie i krzyczycie, na forum jakieś obłudne rzeczy wypisujecie na ludzi, których nie znacie. Gdy mnie cos nie odpowiada ide do sąsiada i rozmawiam z nim. Ewentualnie uprzedzam czy aby wie ze np. za palenie plastikami można zapłacić mandat. A nie jak inni szybko biegnę na forum obrzucić kogoś nie miłymi słowami a na ulicy wszyscy milutcy. Mam wrażenie,że na tym forum to same dzieciaki piszą bo poziom inteligencji niesamowity co nie których. Jeden drugiego by w łyżce wody utopił dosłownie. Byle dokopać, byle zle o kimś mówiono. Byle broń Boże ktoś nie miał lepiej ode mnie
Ogarnij się kobiecino. Wisi mi co ma sąsiad ale ma przestrzegać prawa. Weź pod uwagę że nie każdy chce się kłócić z jakimś typem co nie przestrzega prawa. Jeszcze mu szybę wybije albo kota otruje.
Poza tym sprzedaliście działki to i macie upierdliwców z miasta którzy chcą mieć czysto i cicho. I tyle w temacie.
Poza tym sprzedaliście działki to i macie upierdliwców z miasta którzy chcą mieć czysto i cicho. I tyle w temacie.
Myślę też,że warto trochę się zastanowić zanim kogoś o coś tutaj oskarżycie. Może są o to osoby bez pracy, które ledwo wiążą koniec z końcem. Może ktoś ma małe dziecko a nie stać go na opał i co maja marznąć bo jakaś sąsiadeczka będzie się burzyła. Może ktoś nie ma co do garnka włożyć a co dopiero żeby kupić opał. Dziwi mnie,że nie jest wam wstyd być takim konfidentem. I po raz kolejny dodam,że również uważam ze nie powinno się palić plastikami, ale potrafię zrozumieć ludzi w trudnej sytuacji.
Zgadzam się, kryzys jest, piniędzy nie ma. Dziecku mają jeść nie dać żeby opał kupić? Brak Wam empatii, są ważniejsze rzeczy niż trochę dymu z komina, który denerwuje sąsiada. Tak, wiem - ochrona środowiska, bla bla bla... Jeździcie samochodami, które wydzielają tyle samo spalin, albo nawet więcej, więc uważam tych krzykaczy za absolutnych hipokrytów.