Widok
Ile Wam się paznokcie (żel) średnio trzymają?
Hej, może to pytanie nie całkiem związane ze ślubem, ale zastanawiam się, czy na urlop nie zrobić sobie pazurków (normalnie w ciągu roku gram, więc nie mogę :( ) i nie wiem ile takie paznokcie się trzymają...
zalezy ile razy w cos uderzysz:D mi tak okolo 3 tyg,ale wiadomo, ze moga szybciej pojsc i odrastaja wiec trzeba uzupelniac.jak chcialam je zdjac to po prostu obcinalam na krotko(mimo ze w salonie mowia ze one pekna i lepiej je pilowac-mi nic nigdy nie peklo) i czekalam az zaczna odchodzic-od bokow jak byly juz luzne to czasemw ystaczylo lekko podwazyc i juz schodzily.
To zależy od: produktów z których wykonane zostaną paznokcie- żele, twojej płytki, umiejętności manikiurzystki, sposobu obchodzenia się z dłońmi. Jeżeli będziesz grzebała w ziemi, cały czas trzymała ręce w wodzie, albo np stukała paznokciami o blat stołu, będą trzymały się krócej. Mi średnio żel trzyma się miesiąc, a potem dopełniam, bo widać "odrost".
Dzięki dziewczyny! Ja urlop na żaglach będę spędzać, więc w sumie nie wiem, czy to ma sens, bo wiadomo jak jest na łodce... zawsze w coś człowiek walnie i wody pełno. Ale ta mi się marzą te paznokcie...
A powiedzcie jeszcze, jaka jest mniej wiecej cena? I jakie mareriały najlepsze?
A powiedzcie jeszcze, jaka jest mniej wiecej cena? I jakie mareriały najlepsze?
ja długich to za bardzo sama nie lubię, ale przez te skrzypce mam tak zmasakrowane, że chociaż raz w roku chciałam sobie zrobić przyjemność. No nic to, będę musiała to jeszcze przemyśleć. Pozdrawiam i dzięki raz jeszcze!