Widok

Ile chce Pan/Pani zarabiać

Hej, ostatnio na rozmowie, pytając mnie o oczekiwania finansowe, podałam za niską kwotę. Przynajmniej tak czuje. Zdarzyło się komuś, że pracodawca zaproponował wyższą stawkę, taką jaką miał rzeczywiście przeznaczoną na dane stanowisko? Przykładowo firma ma na dane stanowisko przeznaczone ze swojego budżetu 2 tyś netto miesięcznie, ja podałam 1700 netto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie rozumiem po co takie głupie pytanie. Wiadomo, że każdy chce zarabiać jak najwięcej. Pracodawca powinien już w ogłoszeniu podać chociaż jakieś widełki. Wtedy od razu wiadomo czy warto w ogóle odpowiadać na takie ogłoszenie, czy szukać dalej żeby nie tracić czasu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi się zdarzyło, dostałam 200zł więcej niż zasugerowałam na rozmowie kwalifikacyjnej, ale nie wiem czy to kwestia dodania motywacyjnego dodatkowej kwoty czy po prostu taką mieli ustaloną kwotę na wynagrodzenie na tym stanowisku.

Moim zdaniem najbezpieczniej zawsze podawać "widełki" jaki przedział wynagrodzenia jest satysfakcjonujący i najlepiej tez wcześniej pytać o dodatkowe benefity: jesli przykładowo firma daje kartę multisport i prywatne ubezpiecznie to kwota podstawowa wyn. może być niższa niż w innej firmie ale wyższa z benefitami.

Poza tym warto też szukać info o zarobkach w danej firmie w sieci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
fake, nikt kto zarabia 80 zl brutto/godz. nie wpisuje sie na tym forum, nawet tu nie zagląda, chyba że chodzi o 8 zl brutto/godzina
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gorzej, jak jesteś bezrobotny, bez kwalifikacji, musisz się łapać czegokolwiek. Wtedy nie można wybrzydzać i jakoś trzeba znieść nagminny brak widełek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry