Widok

Ile czasu są wazne papiery do slubu?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chodzi mi głownie o odpis aktu chrztu, poniewaz gdzies wyczytałam ze jest on wazny tylko 3 miesiace, podczas gdy ja mam slub w pazdzierniku a ksiadz kazał przyniesc akt chrztu juz teraz, zebysmy mogli rozpoczac nauki i spisac protokol. Prosze o odpowiedz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja już rozpoczełąm nauki chociaz nie mam jeszcze spisanego protokolu i nie mam jeszcze zadnych zaswiadczeń
nauki możesz rozpocząć bez żadnych papierów i przed spisywaniem protokołu! a dokumenty są ważne trzy miesiące
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Anka, przypomnij bo zapomnilam...w ktorym kosciele? :)
image
Odpowiednia, ja mam w Bazylice Mariackiej:)
odpis aktu chrztu jest ważny 6 miesięcy.
Akt chrztu jest ważny 6 miesięcy, tak nam powiedziała pani w biurze parafialnym, fakt spotkałam się z informacją, że ważne są 3 miesiące.

My aby nie mieć problemu z ważnością aktu chrztu, poszliśmy spisać protokół, w lutym a ślub mamy we wrześniu.

Tylko później musimy donieść zaświadczenie z USC.
Nasz ślub 12.09.09
my we wrzesniu mamy slub w styczniu spisalismy protokol w lutym zrobilismy poradnie i nauki a teraz bedziemy zbierac papierki inne
image

image
A protokół spisuje się w swojej parafii czy w tej gdzie bierze się ślub??
W tej co bierze się ślub.

image
image
nie konie w tej co sie bierze slub, to Wasz wybór czy chcecie w Waszych parafiach czy tej w której będziecie ślubowali.
Czemu niby akt chrztu ma byc wazny 6 msc? Przeciez to powinno byc wazne dozywotnio. Dziwne, nagle po 7 miesiacach nie przestaje sie byc ochrzczonym co nie?
jest wazny tak krotko poniewaz tam jest zawarte czy nie mialas slubu w koscielnego
image

image
Ja juz wyciagnelam z mojej parafii akt chrztu, jesli teraz spisze protokoł, a slub mam w pazdzierniku to wszytsko bedzie ok czy akt chrztu musi miec waznosc do pazdziernika? bo nie wiem czy ksiadz mnie w bład wprowadził. Akt chrztu juz mam wiec teraz nie wiem co zrobic:(
Różnie to jest w jednym kościele jest wazny 3 mies a w drugiej sąsiedniej parafii 6 mies. Pozatym zaświadczenie z USC też jest ważne 3 miesiące. Szkoda ze tak krótko:/
image
Akt chrztu musi być ważny w chwili spisywania protokołu.

A jak masz już akt chrztu to najlepiej spisać protokół i nie mieć później problemu z jego uaktualnianiem.

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry