Widok

Ile dostaje dawczyni komórek jajowych?

Czy ktos zna szczegoly nt. ogloszenia, gdzie poszukuja kobiet jako dawczyni komorek jajowych? czy rzeczywiscie rekonpensata jest 300tys jak pisza czy to sciema??
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

mogłaby Pani powiedzieć jaka klinika? Żebyś otrzymać szczegółowe informacje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez poddalam się zabiegowi w trojmiejskiej klinice i jestem zadowolona :)

Wszystko ładnie pięknie ale czy Jarosław o tym wie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

hej, w jakiej klinice w Trójmieście miałaś zabieg?

ja dziewczynki oddałam w invikcie w gdańsku i polecam:) przy okazji dodam,że to ogromna satysfakcja z tego jaką pomoc dajesz innym parom,w życiu nie zrobiłabym tego dla kasy

A mogłabyś powiedzieć coś wiecej o tej klinice i samym procesie?

pinkydot najpierw wypełniasz formularz na stronie,ankietę,dzwonią do Ciebie i jedziesz na pierwszą rozmowę w klinice. Dalej - mnóstwo specjalistycznych badań, wszystko oczywiście pod opieką lekarza + psychologa,jeśli czujesz taką potrzebę. Doktor przepisuje Ci leki stymulujacę rozwój komórek jajowych,masz jeszcze kilka wizyt w klinice no i finalnie zabieg trwający niecałe pół godzinki. Do domu wracasz tego samego dnia,z tym że nie powinnać się przemęczać,ja nie odczułam żadnych skutków ubocznych ale możesz być osłabiona więc lepiej zrobić sobie dzień na luz:) co do samej kliniki to ja jestem zadowolona,sympatyczny i konkretny personel,opieka lekarza i psychologa też na plus,wszystko przebiega sprawnie i w fajnej atmosferze,gdybym oddawała drugi raz a nad tym myślę to też na pewno znowu tam

agnes.aga dziękuję Ci za odpowiedź! Chyba mnie przekonałaś :) a czy zabieg jest bolesny, jest się czym stresować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

pinkydot to nie jest łatwa decyzja ale naprawdę warto:) sam zabieg nie jest bolesny,przynajmniej dla mnie nie był,stres i tak będziesz miała bo chyba nie da się inaczej... ale nie masz się czego obawiać,zapewniam!trzymam kciuki i powodzenia,gdybyś miała jeszcze jakieś pytania to śmiało,pisz co i jak:)

dziewczyny, podlączam się pod pytanie. Wyobrazenie mam takie, że bedzie boleśnie i strasznie, ale czytajac wasze posty nie ma sie co bać. Tylko jak się OD POCZĄTKU za to zabrac?:(

haha no masz rację, mały stres będzie pewnie tak czy siak :p ale wierze w takim razie, że będzie okej i nie czekam dłużej tylko się zgłaszam :)

pinkydot powodzenia kochana,pisz jak tam u Ciebie koniecznie:)! weraaa pierwsze co to wejdź na stronę internetową i wypełnij ankietę,o tutaj: http://bank.invicta.pl/zostan-dawczynia-komorek-jajowych/?gclid=CjwKCAjwq_vWBRACEiwAEReprDuLXRy7A-CcmcoegSBAuU_e9KU9yDhWGjosbJfwI1QBNP9USsyIGxoC2fMQAvD_BwE#podarujzycie

Aga, zakwalifikowałam się! :) teraz tylko czekam na zabieg
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Każda z nas posiada tysiące komórek jajowych. Jeżeli jest taka możliwość to warto komuś pomoc i podarować nowe życie. Przyznam się szczerze, że miałam wątpliwości na początku i skorzystałam się z usług psychologa kliniki. Moja koleżanka np. chciała, ale nie może z racji niskiego wskaźnika bmi ..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No ja już jestem po i mogę polecić z czystym sumieniem. Przyznaję, że wcześniej też trochę dziwnie się z tym czułam, ale już po zabiegu zero wątpliwości i zastanawiam się czy nie iść jeszcze raz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

pinkydo, jeżeli się zastanawiasz nad kolejnym podejściem pamiętaj o ograniczeniach :) Wiem, że Invicta np. stosuje takie zasady: kobieta może wziąć udział w programie nie więcej niż 6 razy. Komórki jajowe od jednej dawczyni mogą być wykorzystane w skutecznym leczeniu maksymalnie 10 par.

Oddanie komórki jajowej to trochę jak oddanie swojego dziecka.... mimo ogromnej empatii i chęci pomocy innym nie zdecydowalabym się na taki krok. Zawsze bym myslala o tym...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Część, temat dla mnie świeży,ale chcę pomóc komuś - mam znajomych,którzy taka pomoc sami dostali. Czytam na forach i wydaje się to bezpieczne no i pomocne. Natomiast zastanawiam się czy po oddaniu komórek potem nie będę sama miała problemów by zająć w ciążę ? Wie ktoś coś na ten temat? Pozdrawiam

ela, odezwij się na mesmith 1007 at yahoo co uk
I to ostro! Poza tym żeby wrócić do siebie po pobraniu na leki wydałam koło 3 tys
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Praca

anglia-praca (17 odpowiedzi)

Pojawiło się ogłoszenie o pracy w magazynach w Anglii."Produkcja Pracownik fizyczny iza". Czy...

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (60 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

Własny biznes - jak się reklamować? (188 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

do góry