Widok

Ile godzin religii może być w pierwszej klasie podstawówki i wg jakiej zasady?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ile godzin mają wasze dzieci w szkole?

Właśnie sprawdzam plany lekcji różnych szkół. Sądziłam że to jest ujednolicone a tymczasem widzę że w jednej szkole dzieci mają godzinę religii a w innej dwie.

O co chodzi z tą różnicą?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
u mojej córki we Wrzeszczu jest 2x 45min tygodniowo.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie w większości szkół widzę te dwie godziny. Ale znalazłam szkołę z jedną. Dzięki za info.
Chyba popytam na dniach otwartych bo może coś przegapiłam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wiem czy to ciebie dotyczy ale jest szansa ze od tego roku nawet jesli 1 dziecko w szkole nie bedzie chodzilo na religie i bedzie zainteresowanie etyka beda musieli takie lekcjie otworzyc, ja trzymam za to kciuki mocnoo :) w gdyni w kazdej szkole maja tez 2x w tygodniu religie niestety,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój chodzi do 3 klasy i od początku nauki czyli od zerówki mają 2 x w tygodniu .
w podstawówce, w której pracuję są dwie religie tygodniowo, natomiast, dla porównania, historia od 4-tej klasy- jedna godzina lekcyjna.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

do góry