Widok

Ile kosztuje nowy uśmiech?

Opinie do artykułu: Ile kosztuje nowy uśmiech?.

Do niedawna hollywoodzki uśmiech można było osiągnąć za pomocą aparatów ortodontycznych, które choć poprawiały zgryz, nie zmieniały kształtu zębów czy ich koloru. Teraz w tym celu stosuje się najczęściej licówki. U kogo sprawdzają się najlepiej i ile trzeba zainwestować w nowy uśmiech?Licówki to rodzaj płytek przyklejanych do zęba, wykonanych najczęściej z porcelany lub kompozytu. - Często tłumaczymy pacjentom, że nakłada się je na podobnej zasadzie jak tipsy na paznokcie - mówi lekarz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O godnych zarobkach również
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

W Stanach prawie każdy ma licówki tylko wszyscy równe te zęby mają

jak klawiatura fortepianu.
W Polsce widziałam fajne licówki u ludzi np. piosenkarze, aktorzy.
Jedna moja znajoma zrobiła sobie licówki ale wyszło fatalnie, zamiast ładnych białych zębów wyszły zębiska od razu widać było, że za grube.
Taki zabieg musi wykonać stomatolog, który się zna i potrafi tak założyć, że wyglądają naturalnie.
Niestety koszty są wysokie, podobnie jak implanty.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 7

Żałuję trochę, że

w liceum pochłaniały mnie inne priorytety niż nauka i nie poszłam na stomatologię... ech...
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 3

mylisz się

wiele Niemek i Brytyjek przyjeżdza do Polski na zabiegi bo u nich jest drożej.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Licówki najgorsze co możesz sobie zrobić!! Zęby przede wszystkim służą do gryzienia!! Pustaki osłabiają własne zęby by wyglądać modnie!! Ale poco licówki wyrwij sobie wszystkie zęby!!! I wstaw implanty, też będziesz mieć jak z fotografii i o wiele mocniejsze!! A że zapłacisz po 100-200tys zł :)
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 21

ja nie jestem cwaniakiem ani złodziejem

zamist na solary i tipsiory wole na zęby odłożyć i przynajmniej dbać - regularne wizyty, pląbowanie, częsta zmiana szczoteczek, piskowanie oraz pasda i płukanki.
Tak duzo trzeba?
A licówki cóż , drogo ale niektórych stać i nie sadze ,że to złodzieje tylko wykształceni ludzie, na dobrych stanowiskach i z sensowna pensją
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

uczył sie to i zarabia

Spróbuj medycynę ukończyć
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Moim zdaniem nie warto...

Żeby mieć taki piękny uśmiech trzeba niestety poświecić zdrowe zęby. Tak jak w przypadku koronek porcelanowych stomatolog musi zeszlifować zdrowe zęby. Koszt licówek niebagatelny bo do 2,5 tys a po 7-10 latach trzeba je wymienić na nowe. I tak do końca życia. Poza tym trzeba uważać to co się je, w szczególności na gorące płyny. Cienka porcelana lubi pękać wiec może nas czekać większy wydatek. Moim skromnym zdaniem nie warto sobie rujnować uzębienia dla takiego "pięknego" ( w szczególności dla przedsiębiorczych stomatologów) uśmiechu.
popieram tę opinię 81 nie zgadzam się z tą opinią 10

oj wiejski kmiotku

W Usa już dzieci maja zakładane licówki bo kult żółtego zęba przeminoł tam juz w latach 70-tych.
Jak kogos stać i chce mieć biały uśmiech to czemu nie.
Ni nazywaj kogos pustakiem . Jak pracujesz na scenie paszczą - śpiewasz, grasz to nikt na brzydkie zęby patrzeć nie chce.!
Kwestia to estetyki i zasobnego portfela.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

to z kim ty się zadajesz skoro śmierdzi?

no chyba ,że stomatologiem jesteś
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Prostatku to zobacz sobie jakie żęby mają zachodni milionerzy ludzie na wysokich stanowiskach

burak sie odezwał to niema znaczenia narodowość
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

...zdziera ,chciales napisac ???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

jak ktoś pracuje tam gdzie powinien a nie bierze roboty jaka jest to go stać!

ja mam 23 lata, jestem pracownikiem technicznym w branzy metalowej i mam po 169 godzinach pracy 5700 netto.

a ludzi nie ma do pracy ....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

nie wiem do kogo jest skierowana ta chamska wypowiedz powyżej

to już świadczy o poziomie kultury, nie znając człowieka nazywa go prostakiem i burakiem, hm..........
To prostak odpisze.
Mieszkałam w Californii i tam już dzieci mają zakładane licówki.
Anglicy niestety maja fatalne zęby , jeszcze gorsze niż Polacy bo tego typu usługi są drogie.
Kto ma dobre wykształcenie i dobrze zarabia ten sobie zmieni zęby ( np. implanty). Nie zauważyłam aby od moich polskich znajomych śmierdziało jak piszesz, nie wiem z kim się zadajesz skoro takie wnioski wysuwasz.
Co do tego wszystkiego maja milionerzy bo nie bardzo rozumiem. W tym kraju jesli jesteś artystą, śpiewasz czy grasz na scenie też oczekuje się aby uzębienie było białe. Czasem ludzie kredyt biorą by zmienić zęby. Po co te kocopoły piszesz i obrażasz.
Znam jedna kobitkę co pracuje jako prostytutka i ma podobne odczucia do Twoich może tez jestes z tej branzy skoro TAK UOGÓLNIASZ.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

O mój uśmiech dbał przez lata NFZ. Źle leczone zęby, plomby nie nadające się do niczego i efekty mam do dziś. Teraz omijam z daleka dentystów na NFZ.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

niskie ukłony dla Pani Doktor Ewy Wandy

która 18 lat dba o moje zęby :-)
zęby w komplecie i uśmiech ładny :-)
pozdrowienia dla Pani Doktor Ortodonty Anny Słomińskiej - jak zęby są ładne proste to nie trzeba żadnych licówek :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja mam krótkie ,czarne ,kręcone korzonki

bo nie jestem w stanie wydać nic na nie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry