Widok

Ile kosztuje nowy uśmiech?

Opinie do artykułu: Ile kosztuje nowy uśmiech?.

Do niedawna hollywoodzki uśmiech można było osiągnąć za pomocą aparatów ortodontycznych, które choć poprawiały zgryz, nie zmieniały kształtu zębów czy ich koloru. Teraz w tym celu stosuje się najczęściej licówki. U kogo sprawdzają się najlepiej i ile trzeba zainwestować w nowy uśmiech?Licówki to rodzaj płytek przyklejanych do zęba, wykonanych najczęściej z porcelany lub kompozytu. - Często tłumaczymy pacjentom, że nakłada się je na podobnej zasadzie jak tipsy na paznokcie - mówi lekarz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no nie koniecznie :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gorzej jak wymieni, a po 10 latach jego sytuacja materialna nie pozwoli na wymianę. I co wtedy? Do końca życia z zeszlifowanym szkliwem na zębach?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Profilaktyka nie zawsze wystarcza. Jak się ma słabe zęby, to ubytki robią się co chwile. Twoje dziecko nie ma ubytków od chodzenia do dentysty?
Wiem po moim bracie. Chodziliśmy całe życie razem do dentysty, jednak on w wieku 30 pary lat już prawie nie ma zęba bez plomby.
U moich dzieci to samo. Jedno bez jednej dziury, drugie cały czas u dentysty na wypełnieniu:(
Poza tym mówimy o kolorze zębów, a nie o dziurach. Przebarwienia na zębach robią się nie tylko od próchnicy i jako osoba dorosła powinnaś o tym wiedzieć.
Nie mówiąc już o tym, że rzadko kto ma białe naturalnie zęby. Większość z nas ma zęby w kolorze kości słoniowej w różnych odcieniach, a z wiekiem robią się coraz bardziej żółte lub ciemne.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo w Polsce mieszka się godniej ! 40m2 na kredycie dożywotnim w Wejherowie albo na Szadółkach to dopiero luksusy.
Co do starych pasków w TDI to akurat ściąga się je z Niemiec
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Napisz jeszcze jak mieszkacie...
A samochód - zwłaszcza w wydaniu polskim stary pasek TDI to nie wyczyn tam.
Większość z Was jak robaki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

miladent vis a vis madisona w centrum Gd

Szybko, miło ( naprawdę!) bezboleśnie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

a ja mam słonia w butli
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

zawsze mówię :-)

jestem też przykładem, że w wieku 35 lat można bardzo ładnie wyprostować zęby...
Wszystkim radzę podjąć to wyzwanie ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

45 - cały komplet własny :-)

wyprostowane w wieku 35 lat :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wow!

Jestem w pozytywnym szoku, że Twoja wypowiedź nie reprezentuje tzw. psa ogrodnika, co jest typowe dla naszego kraju.
BArdzo się cieszę z Twej wypowiedzi, ponieważ jestem wykształconą i ciężko doświadczoną przez los, która po latach zaczęła normalnie zarabiać. Niczego nie ukradłem, zacząłem żyć na poziomie dzięki ciężkiej pracy i wykształceniu.

tzn mieszkasz pod Szczecinkiem ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

w USA wstawiają panele, w Polsce już zaczynają stosować

najlepiej wyrwać w buzi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Mieszkałam w Californii i tam już dzieci mają zakładane licówki"

A w Brazylii dziewczynki implanty piersi i pup dostają na I komunię... Tylko, co z tego? Licówki nie mają żadnego znaczenia zdrowotnego, wręcz mogą osłabić zęby, zakładanie licówek dzieciom pachnie chorobą.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszkam od 25 lat na tzw. Zachodzie

Bezblednie rozpoznaje rodaka po brudnych butach, w stanie wzkazujacym albo wlasnie po brakach w uzebieniu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 23

Kobieta bez zębów

w tych czasach to skarb!!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale nie jadł zupek z paczki i nie żył kredytowym stresem ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry